WK 2006: Uitslag Duitsland - Zweden

Michel (Baraja)
Icoon WK 2006Duitsland staat in de kwartfinales van het WK Voetbal. Het gastland toonde zich te sterk voor Zweden: 2-0.

Al na twaalf minuten was de eindstand bereikt. Lukas Podolski fungeerde tweemaal als eindpunt van een fraaie aanval met een hoofdrol voor Miroslav Klose. Die Mannschaft maakte indruk en met snel positiespel werd Zweden vastgepind. Doelman Andreas Isaksson behoedde de Scandinaviërs voor een grotere achterstand. Tien minuten voor rust kreeg Zweden een nieuwe tegenslag te verduren: Teddy Lucic moest inrukken met twee gele kaarten.

Vlak na de hervatting kreeg Zweden dé kans op de aansluitingstreffer. Henrik Larsson slaagde er echter niet in een strafschop te benutten. De routinier mikte te hoog. Via afstandsschoten van onder andere Michael Ballack was Duitsland nog dichtbij de 3-0. Zweden kon met een man minder weinig uitrichten en vond net als in 2002 haar Waterloo in de achtste finales. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Om 21.00 uur begint de confrontatie tussen Argentinië en Mexico. De winnaar ontmoet Duitsland in de kwartfinales. Morgenavond speelt Nederland tegen Portugal.