Lagerbäck hekelt rode kaart

Michel (Baraja)
Bondscoach Lars Lagerbäck van Zweden baalde over het optreden van scheidsrechter Carlos Simon tijdens het duel met Duitsland (0-2).

Zweden moest na 35 minuten met tien man verder, doordat verdediger Teddy Lucic tegen zijn tweede gele kaart aanliep. ”Eigenlijk wil ik het niet hebben over de scheidsrechter, maar hij had zeker invloed op het wedstrijdverloop”, liet Lagerbäck weten. ”Misschien kon hij de druk niet aan. Het is al lastig om met elf spelers Duitsland te bestrijden, laat staan met één man minder.” Toch was de keuzeheer niet eens zo ontevreden: ”Het team heeft karakter getoond. Ze hebben zich goed verweerd na een slecht begin.”

Henrik Larsson kreeg vlak na de hervatting de uitgelezen mogelijkheid de spanning terug te brengen, maar zijn strafschop vloog hoog over: ”We hebben heel slecht verdedigd, ook al hebben we nooit opgegeven. Mijn strafschop was natuurlijk verschrikkelijk slecht getrapt. Ik weet niet of ik nog doorga in de nationale ploeg. Eerst moet ik deze uitschakeling verwerken”, zei Larsson.