Jongeren doden Antwerpse buspassagier

Icoon MisdaadEen 54-jarige man uit Antwerpen is zaterdag door een groep jongeren in een lijnbus in het centrum van de stad hard geschopt en geslagen. De man zakte door zijn verwondingen kort daarna in elkaar. Hij overleed even later aan een hartstilstand. Het openbaar ministerie verdenkt de nog voortvluchtige jongeren van doodslag.

De man sprak de jongeren aan nadat ze amok hadden gemaakt in de bus. De groep jongeren, naar verluidt tussen de 18 en 21 jaar oud, viel de man daarop aan. Het slachtoffer was een treinmachinist die in de bus zat onderweg naar zijn werk op de Thalys. De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) reageerde geschokt op de dood van ťťn van zijn medewerkers. "De man heeft zich zijn gehele carriŤre ten dienst gesteld van de mobiliteit. Openbaar vervoer is een essentieel onderdeel van onze huidige samenleving. Helaas is onze sector opnieuw het mikpunt van mensen die daarvoor geen enkel respect hebben", aldus Marc Descheemaecker, topman bij de NMBS.

De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft laten weten dat hij het incident 'verafschuwt'. BelgiŽ reageerde in mei dit jaar ook al geschokt toen een skinhead een Malinese au pair en een tweejarige Vlaamse peuter vermoordde.

Met dank aan stefan1187 voor de submit.