Argentinië door na thriller

Roderik (Hammer20)
Argentinië en Mexico wisten de wedstrijd niet te beslissen in de reguliere speeltijd. In de verlenging was het de Argentijn Maxi Rodriguez die de 2 - 1 bracht voor zijn ploeg. Hiermee zijn zij door naar de kwartfinales. Op 30 juni zal Argentinië het thuisland Duitsland treffen in het Olympisch stadion van Berlijn.

Het Zentralstadion in Leipzig was vandaag voor het laatst het decor van een wedstrijd tijdens dit WK. In deze laatste wedstrijd speelden Argentinië en Mexico tegen elkaar in de achtste finale. De Mexicanen begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd moest Argentinë al twee corners weggeven. Even later werd ook het eerste doelpunt gescoord door de Midden-Amerikaanse ploeg. Een vrije trap van Pavel Pardo kwam voor de voeten van Rafael Marquez die deze kans niet onbenut liet. De Mexicanen gaven al vrij snel hun voorsprong alweer weg na een doelpunt van Hernan Crespo, die vanuit een corner van Juan Riquelme de Mexicaanse doelman wist te passeren.

Na de gelijkmaker werden er veel kansen aan beide kanten gecreëerd door het aanvallende spel van zowel Argentinië als Mexico. Crespo kreeg na 22 minuten spelen een grote kans maar zag zijn schot net voor langs gaan en over de achterlijn verdwijnen. Aan het einde van de eerste helft werd Pardo vervangen, de Mexicaan leek last te hebben van een spierblessure. Hij werd vervangen door Gerardo Torrado. Net voor het einde van de eerste helft maakte Gabriel Heinze een fout waardoor Jose Fonseca vrij snel de bal terug kreeg. De Argentijn trok aan de noodrem en kreeg daarvoor een gele kaart. Na 47 minuten spelen floot de Zwitserse scheidsrechter Busacca af voor het einde van een enerverende eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Mexico al vroeg een kans op aangeven van Ramon Morales, maar Jared Borgetti kwam de Argentijns doelman niet voorbij. Na dertien minuten in de eerste helft was er een kans voor Argentinië toen Javier Saviola oog in oog met de keeper kwam te staan. De Mexicaanse keeper wist een doelpunt te voorkomen. Halverwege de tweede helft raakte Andreas Guardado geblesseerd en moest met de brancard naar de zijlijn vervoerd worden. Even later werd de Mexicaan vervangen door Gonzalo Pineda. Beiden ploegen wisten ook in de tweede helft veel kansen te creëren maar wisten niets te bezegelen met een doelpunt. In de 83ste minuut kreeg Argentinië nog een kans uit een vrije trap nadat Castro de tackle te laat inzette, maar deze werd goed weg gewerkt door de Mexicaanse verdediging.

In de laatste minuten van de reguliere speeltijd kreeg Mexico de kans om de overwinning te behalen maar de kopbal van Fonseca miste net het doel. In de laatste minuut kreeg Carlos Tevez nog een kans op het doel, maar de spits wachtte te lang en de Mexicaanse verdediging kon de poging verijdelen. In de blessuretijd maakte de arbitrage een fout en werd Argentinië een doelpunt ontnomen. Na 93 minuten stond het nog steeds 1-1 en moest de verlenging uitmaken wie door ging naar de kwartfinale.

In de verlenging kreeg Rodriguez na acht minuten een kans en wist dit met een schitterend schot te bezegelen met een doelpunt. De Mexicanen kregen nog veel kansen maar deze werden niet benut. Na 106 minuten kreeg Zinha nog een kans de bal schoot maar net langs het doel. In de 112ste minuut kreeg Mexico een vrije trap net buiten het strafschop gebied, maar deze werd niet optimaal benut. Aan het einde van de verlenging wist Mexcio niet meer te scoren en gaat Argentinië door naar de kwartfinale. In deze kwartfinale komen zij Duitsland tegen.

Opstellingen
Argentinë: Abbondanzieri, Ayala, Sorin, Cambiasso(Aimar/76), Heinze, Saviola, Mascherano, Crespo(Tevez/75), Riquelme, Scaloni, Rodriguez

Mexico: Sanchez, Salcido, Osorio, Marquez, Pardo (Torrado/38), Borgetti, Morales(Zinha/74), Castro, Mendez, Fonseca, Guardado(Pineda/66)

Wedstrijdverloop
Argentinë - Mexico 2 - 1
6' Marquez (Mex)
10' Crespo (Arg)
98' Rodriguez (Arg)

45'+1 Heinze (Arg)
70' Marquez (Mex)
83' Castro (Mex)
112' Sorin (Arg)
118' Torrado (Mex)
119' Fonseca (Mex)

Arbiter: Busacca (Zwi)

Toeschouwers: 43.000