Frei: "Beslissing arbiter terecht"

Michel (Baraja)
De Zwitserse bondscoach Jakob “Köbi” Kuhn zag een enerverend duel tegen Zuid-Korea. Uiteindelijk won het Alpenland met 2-0, hetgeen de uitschakeling voor Zuid-Korea betekende.

Zwitserland is door met zeven punten en nul tegengoals. ”Het was een erg intense wedstrijd. Zuid-Korea is een goede ploeg en we hebben soms wat geluk gehad. Maar ik denk dat de overwinning verdiend is”, liet Kuhn weten. Controversieel was de beslissende 2-0. Ondanks een opgeheven vlag van de assistent-scheidsrechter mocht Frei doorspelen van leidsman Elizondo. ”Het was terecht”, zegt Frei. ”De bal kwam bij mij via een Koreaan. We zijn blij ons te hebben geplaatst en willen nu de wereld veroveren.”

Dick Advocaat constateerde dat het Zuid-Korea niet mee heeft gezeten: ”In de tweede helft verdienden we meer dan dit. In de eindfase kwamen we steeds wat tekort. Ook de meeste arbitrale beslissingen waren niet in ons voordeel.” Over de eerste 45 minuten toonde Advocaat zich ontevreden: ”We wisten op voorhand dat ze gevaarlijk zouden zijn op stilstaande fases. De Zwitsers hadden de wedstrijd onder controle voor de rust.”