Aussies vol vertrouwen

Nu Australië voor het eerst in de geschiedenis zich voor de achtste finales hebben geplaatst, is het vertrouwen bij het team van bondscoach Guus Hiddink flink toegenomen. Veel spelers zien de wedstrijd tegen Italië van maandag met vertrouwen tegemoet.

"Natuurlijk zijn de Italianen favoriet, dat is logisch. Maar wij benaderen elke wedstrijd nu als een bekerfinale. We zullen echt alles geven," aldus aanvoerder Craig Moore.

Door het succes van het nationale Australische voetbalteam is het voetbal sporten als rugby en cricket qua populariteit in Australië snel voorbijgestreefd . "Pas nu beseffen de mensen wat ze al die jaren hebben moeten missen. Voetbal brengt de mensen op de wereld samen, dat is fantastisch. Hopelijk kunnen we nog een keer stunten," zegt verdediger Lucas Neill.

De voorzitter van de Australische voetbalbond, John O'Neill, acht zijn land tegen de Italianen ook niet kansloos. "Bijna alle landen op dit WK staan hoger op de FIFA-ranglijst dan wij. Maar ik denk dat we de afgelopen weken wel duidelijk hebben gemaakt dat we tot veel in staat zijn. Iedereen moet voortaan rekening met ons houden."