Schumacher biedt excuses aan

Michael Schumacher heeft zondag aan iedereen, die van mening was dat hij de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco in zijn voordeel wilde manipuleren, zijn excuses aangeboden. Dit ondanks dat de Duitser zelf nog steeds van mening is dat hij onschuldig is.

"Iemand die denkt dat ik expres de ronde van Alonso wilde verzieken is onjuist. En aan hen die dat denken kan ik alleen maar zeggen: ‘Het spijt me dat het gebeurd is’. Maar dat was zeker niet de bedoeling, want ik was niet eens op de hoogte van waar Alonso was. We hadden geen radioverbinding en ik had geen kennis van wie er aan het rijden was," aldus Schumacher.

Zaterdag vond de wedstrijdleiding dat de zevenvoudig wereldkampioen expres in een langzame bocht van het circuit tot stilstand was gekomen in de laatste seconden van de kwalificatie. Volgens hen wou hij daarmee voorkomen dat zijn rivalen zijn tijd konden verslaan. Als straf moest hij achteraan starten. "Ik ben er aan gewend om te leven met kritiek en op een gegeven moment zal je er gewoon mee moeten leven".

"Ik denk dat er toch vooroordeel in het spel is, want niemand zat echt in die wagen en wist hoe en waarom alles gebeurde zoals het gebeurde. Zonder te weten hoe de situatie was waar we mee te maken hadden en wat ik voelde, was niemand echt in een positie om precies van buitenaf te oordelen wat er gebeurde. Ik moet toegeven dat sommige dingen erg verdacht leken van buitenaf, maar daar waren redenen voor en ik wil er niet over door gaan. Het gaat niemand ook echt aan."

Willi Weber, manager van Schumi, had het eerder nog over vijanden, en hij verwacht nu dat die zich stil gaan houden. "Zij die hun mond hebben geopend en hun commentaar hebben geleverd zijn nu waarschijnlijk te bang om naar mij te komen om één op één te praten. De anderen die meer redelijk zijn, zijn naar me toe gekomen om me wel te spreken. Het is net als al het andere in het leven. Je kan niet alleen vrienden hebben. Je hebt altijd mensen die je niet mogen. Je moet daar mee leren leven. Waarom zou het anders zijn dan het echte leven?"