RG: Nadal naar record door winst

Ambrosius
Rafael Nadal heeft zijn 54e overwinning op rij op gravel geboekt. In de eerste ronde van Roland Garros was was Robin Soderling het slachtoffer met 6-2 7-5 6-1.

Nadal had de mogelijkheid om alleen recordhouder te worden met de meeste winstpartijen op rij op gravel. Tot Roland Garros 2006 had de Spanjaard er 53 gewonnen, net zoveel als de Argentijn Guillermo Vilas. De titelverdediger begon meteen sterk door de Zweed Soderling in de derde game te breken. Later in de set deed Nadal dit nog een keer, waardoor hij de eerste set won met 6-2.

In de tweede set revancheerde Soderling zich enigszins, hij kwam 4-2 voor. Nadal kreeg kansen om een re-break te maken, bij zijn vijfde kans was het pas raak. Daarna forceerde Nadal nog een break: 4-5. De Spanjaard kreeg op eigen service vervolgens breakkansen tegen. Het zesde breakpunt voor Soderling was raak, daardoor werd het 5-5. Nadal liet zich echter niet van de wijs brengen en ging opnieuw door de opslag van de Zweed. Dit keer serveerde de als tweede geplaatste Nadal wel de set uit: 7-5.

Al in de eerste game van de derde set leek Soderling geknakt. Nadal verzilverde bij de vijfde kans een breakpunt, twee games later deed hij dit nog eens: 3-0. Op 5-1 kreeg Nadal twee matchpoints op de service van de Zweed. Het tweede was raak, waardoor Nadal recordhouder is met het grootste aantal zeges op rij op gravel. Het was zijn 54e zege op de rode ondergrond, één meer dan Guillermo Vilas er ooit haalde.