EK onder-21: Frankrijk, Servië door

Michel (Baraja)
Ondanks twee nederlagen heeft Servië en Montenegro zich geplaatst voor de halve finales van het EK onder-21. De ploeg verloor van Frankrijk, maar zag ook Duitsland ten onder gaan tegen Portugal.

Voorafgaand aan de laatste speelronde in poule A was in theorie alles nog mogelijk, al leek de strijd zich toe te spitsen op Servië en Montenegro en Duitsland. Frankrijk verzekerde zich definitief van de laatste vier door eenvoudig Servië en Montenegro te verslaan: 2-0. Opnieuw begonnen Les Bleus met een fiks aantal veranderingen ten opzichte van het voorgaande duel, maar voor het spelbeeld bleek het weinig uit te maken: Frankrijk domineerde en Bryan Bergougnoux ('33) en Jérémy Toulalan (’54) drukten het kwaliteitsverschil uit in doelpunten.

Servië en Montenegro leek uitgeschakeld, doordat Duitsland – Portugal op 0-0 afkoerste. Daaraan zou Duitsland genoeg hebben. Die Mannschaft werd echter op dramatische wijze geëlimineerd: João Moutinho volleyde binnen. Met drie ploegen op drie punten kwalificeert Servië zich op doelsaldo. Via Nando Rafael, Polanski en Hilbert had Duitsland zich al snel in veilige haven kunnen schieten, al faalde ook Portugal meermaals in de afwerking.


Eindstand Poule A:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Frankrijk**396 - 0
2Servië en Montenegro**332 - 3
3Portugal331 - 3
4Duitsland331 - 4


Stand Poule B:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Italië244 - 3
2Oekraïne232 - 2
3Denemarken224 - 4
4Nederland212 - 3


Programma:

Vanavond:
Nederland – Italië
Oekraïne - Denemarken