Mol wil Midland overnemen

Dennis (dennistd)
Michiel Mol, de eigenaar van Lost Boys, zou een bod hebben gedaan op Midland F1. Team-eigenaar Alex Schnaider twijfelt echter nog of hij op het bod moet ingaan.

Mol zou kort voor de GP van Barcelona een royaal overnamebod uitgebracht op het team van de in Rusland geboren Canadese miljardair Shnaider. De Rus maakte in december 2004 zijn entree in de Formule 1 na de koop van Jordan Grand Prix. Zondagavond hadden de twee een gesprek van een half uur. "Hij heeft me gezegd dat zijn besluit geen weken op zich laat wachten", zei Mol naderhand. "En dat wil ik ook niet."

De twijfels van Shnaider, die tot voor kort altijd ontkende ook maar te overwegen zijn renstal van de hand te willen doen, worden veroorzaakt door het royale aanbod van Mol. Shnaider kan in een klap winst maken op de in totaal 100 miljoen euro die hij tot dusver heeft geïnvesteerd in het project.

"Ik worstel er hevig mee", verklaarde Shnaider tegenover FORMULE 1 RaceReport. "Als ik het met een puur zakelijk oog bekijk, is het niet moeilijk, want het is een interessant aanbod. Maar er is meer. Mijn hart weet het nog niet. Soms zou ik willen dat ik dit aanbod nooit had gehad."

Shnaider gaf toe dat trots een grote rol speelt in zijn overwegingen. Het bod van Mol komt op het moment dat Shnaider het idee heeft dat het team bezig is uit het dal te kruipen. "Als ik het bod accepteer, dan heb ik iets niet afgemaakt. Bovendien ben ik gepassioneerd Formule 1-fan", aldus Shnaider.

Mol zei zondagavond in Monaco begrip te hebben voor de twijfel van Shnaider. "Ik gun hem de tijd te wennen aan het proces", zei de internetondernemer, die ook de belangrijkste investeerder is in de loopbaan van Christijan Albers. "Maar ik moet ook toegeven dat ik niet precies kan inschatten wat hij wil. Dat komt omdat het voor hem geen puur rationele beslissing is."