Zanardi gaat testen voor BMW

Olga (Nuongirl)
Voormalig Formule 1-coureur Alex Zanardi gaat aan het einde van dit jaar testen in een F1-wagen van het team van BMW-Sauber. Zanardi verloor zijn beide benen in een ongeluk tijdens een Champ Car-race in 2001, maar dat weerhoudt de Italiaan er niet van om gewoon door te blijven racen.

In het begin van de jaren negentig reed Zanardi al Formule 1, onder andere bij de teams van Jordan en Lotus. In 1996 maakte hij de overstap naar de Champ Car-series, waar hij in 1997 en 1998 het kampioenschap won. In 1999 probeerde Zanardi het opnieuw in de Formule 1 bij het team van Williams, maar dat werd geen succes.

In 2001 maakte Zanardi zijn comeback in de Champ Cars, wat in het begin niet makkelijk ging, maar langzaam ging het beter. Tijdens de race op de Lausitzring in Duitsland streed hij mee om de zege, totdat hij na een pitstop plotseling spinde en dwars op de baan kwam te staan. Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en ramde met hoge snelheid de auto van Zanardi.

Zanardi overleefde de crash, maar verloor beide benen. Al snel maakte hij bekend dat hij opnieuw wilde racen en inmiddels rijdt hij in het WTCC voor het team van BMW, voor wiens F1-team hij dus gaat testen.