Klager over GeenStijl lastiggevallen

Rogier Benjamin Havelaar'Christenhond' Rogier Havelaar - voorzitter van PerspectieF (de jongerenorganisatie van de ChristenUnie) - is na zijn aangifte tegen weblog GeenStijl bestookt per telefoon, voice-mail en sms. Zijn vriendin kreeg expliciete sms'jes van onbekenden en ook leden van zijn religieuze band 'Restored' werden lastiggevallen. Zelf werd Havelaar 's nachts gebeld met de woorden ''hť christenhond''.

Ook op internet is Havelaar in reacties tot op het bot afgemaakt. Maar het bleef niet beperkt tot digitaal geweld, aldus de Brabander: ''Zelfs de basketbalclub waar ik al twee jaar geen lid meer van ben, kreeg reacties''. Havelaar probeert nu al zijn persoonlijke informatie van internet weg te halen. ''Vakantiefoto's, adressen, sites, niets is veilig'', aldus een getergde Havelaar.

Wat Havelaar nog het meest dwars zit is de manier van discussiŽren en het gebrek aan wetgeving: ''Toen ik aanvullend aangifte deed bij de Tilburgse politie tegen GeenStijl, zeiden agenten: 'reken er niet op dat je een zaak hebt'.'' Hij hoopt dat de politiek gaat nadenken over een juridisch systeem om dit 'digitale geweld' te kunnen aanpakken.

Namens Geenstijl zegt Dominique Weesie zich ''absoluut niet verantwoordelijk te voelen.'' Volgens Weesie heeft Havelaar ''er zelf om gevraagd, met zijn reli-terrorisme.'' Dat Havelaar privť last heeft, is aan hemzelf te wijten meent Weesie: ''omdat hij op internet makkelijk is te vinden.''


Het VARA tv-programma De Leugen Regeert besteedde afgelopen vrijdagavond ook aandacht aan de kwestie. Bert Brusse van GeenStijl ging daar in discussie met Harm Jan Vedder van PerspectieF. Hier te bekijken.

Met dank aan Petra76 voor de submit.