Mawashite Koron

Roy
Na Ouendan is dit de tweede volledige Japanse Nintendo DS game die we reviewen op FOK!games. Verschil tussen deze twee is echter dat Ouendan een Westerse release krijgt met de naam Elite Beat Agents. Van Mawashite Koron hoeven we dit niet te verwachten, en het is eigenlijk ook helemaal niet nodig aangezien de game niets meer is dan een veredelde minigame.

De bedoeling van de game is om het balletje door een level vol obstakels te loodsen door de omgeving te draaien met de stylus of met L en R; het enige dat het balletje doet is naar beneden vallen. Gaandeweg komen er in de levels meer bochten, verschillende routes en lastigere obstakels, maar de opzet is steeds hetzelfde. Ondanks dat je de keuze hebt in besturing zal iedereen waarschijnlijk kiezen voor de stylus omdat de L en R knoppen te gevoelig zijn; de omgeving draait veel te snel dan en je kan niet precies genoeg handelen. De stylus is overigens ook niet echt fijn aangezien het in deze game lijkt alsof het touchscreen niet gevoelig genoeg is.

Het balletje dat je gebruikt is aan te passen naar persoonlijke smaak, niet alleen de kleur, maar ook het gewicht is variabel. Logischerwijs valt een zwaarder balletje veel sneller naar beneden, wat in sommige levels handiger is dan in anderen. Even een beetje spelen met de variabelen en je merkt dat je het beste gewoon de standaard bal kan kiezen.

In Koron zitten vier verschillende niveaus, variërend van easy tot expert, en allemaal hebben ze hun eigen levels. Daarnaast is er een multiplayer mode die je in de gelegenheid stelt om met drie anderen te spelen (lokaal wi-fi). In de multiplayer is het de bedoeling om als eerste de finish te bereiken.

In het begin is de game best leuk om te spelen, zeker omdat je pas na een paar levels alles gezien hebt. Je krijgt in de eerste levels namelijk nog niet alle obstakels te zien; sommige obstakels kun je bijvoorbeeld alleen passeren als je het balletje laat draaien waardoor hij zich als het ware door het obstakel boort. Daarnaast is het leveldesign best aardig in het begin, steeds weer anders en leuke zijweggetjes die extra punten opleveren, maar wel extra tijd kosten. Keuzes keuzes...

Na een aantal levels krijg je echter het gevoel ‘is dit het nou?’ en als dan blijkt ‘ja, dit is het nou’ kun je niet anders dan concluderen dat Mawashite Koron een erg magere game is. Het uiterlijk en de muziek van de game zijn nog best te pruimen. Het is niets bijzonders, maar het voldoet voor een game als dit.