'Mondverzorging Nederlanders achteruit'

Icoon Gezondheid Nederlanders vragen om gaatjes. Dat stelt de organisatie van de Nationale Poetsweek. We zorgen steeds slechter voor onze tanden, terwijl we vaker zoetigheid eten. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie, het bedrijf Oral-B en verzekeraar VGZ hopen met de actie, die vandaag van start ging, mensen bewuster te maken van het belang van een goede mondhygiëne.

Volgens de organisatie letten Nederlanders zonder kunstgebit niet goed op de duur van de poetsbeurt. Tanden moeten minimaal twee keer per dag twee minuten gepoetst worden. Verder mag er maar zeven keer per dag gegeten en gesnackt worden. Daarnaast is het raadzaam de tandenborstel eens in de twee maanden te vervangen.

De organisatoren verwachten, gezien de economische omstandigheden, dat in de toekomst steeds minder mensen een bezoekje aan de tandarts zullen brengen. Naar verwachting zullen kinderen het voorbeeld van hun ouders volgen en eveneens minder in de stoel van de tandarts plaatsnemen. Meer aandacht voor preventievoorlichting over mondgezondheid zou volgens de organisatie dan ook wel op zijn plaats zijn. De organisatoren zijn teleurgesteld in het ministerie van Volksgezondheid, dat in hun optiek te weinig aandacht hieraan besteedt.


We poetsen steeds slechter en snoepen steeds meer