Giants scoren eerste shutout

Wouter Kursten (Magneet)
Tiki Barber zette het puntje op de i tijdens de wedstrijd tussen de New York Giants en de Washington Redskins. Hij rushte de grootste totale afstand van zijn carrière in de wedstrijd en scoorde ook nog een belangrijke touchdown. Uiteindelijk wonnen de Giants met 36-0.

De derde en laatste touchdown van de wedstrijd droeg Barber op aan Wellington Mara, de eigenaar van de Giants die op 25 oktober op 89-jarige leeftijd overleed. Barber liep naar Tim McDonnell, kleinzoon van Mara, en overhandigde hem de bal waarmee hij de touchdown scoorde. Op de dag voordat Mara overleed had Barber een bezoek aan hem gebracht en de belofte gemaakt aan McDonnell om een touchdown te scoren.

De wedstrijd was de eerste shut-out van het seizoen en de eerste voor de Giants in zeven jaar. Met vijf sacks en vier balovernames had de Giants verdediging een grote inbreng op de overwinning. Jay Feely schopte maarliefst vijf keer een fieldgoal binnen en schopte na elk van de drie touchdowns ook raak voor het extra punt.

Tiki Barber liep in totaal 206 yards in 24 pogingen, bij de eerste play liep hij meteen 57 yard waarna Feely de fieldgoal kon maken. Later in de eerste helft liep hij 59 yards waarna hij op de één yard lijn werd afgestopt, rookie Brandon Jacobs maakte hierna de touchdown.

De Redskins die vorige week nog met 52-17 wonnen van de 49ers kwamen in de eerste helft maar 34 yards vooruit en eindigden op een totaal van 125 yards, ze kwamen niet over de middenlijn tot de laatste minuut van het derde kwart.