CD: Paul van Dyk - The Politics of Dance 2

Deze nieuwe CD van Paul van Dyk is een dubbel-CD. De eerste van de twee is een hele rustige trance-CD waarbij er ook duidelijk is gekozen voor de rustige nummers, in de volksmond ook wel bekend als "zweverige trance". De tracklist is dan ook opvallend te noemen, hij heeft gekozen voor veel tracks met vocals zoals; "String Theory" en "Closer Now". Verwacht geen heftige trance op dit eerste schijfje, maar de tracks die Paul wel vaker draait in het begint van zijn livesets. Zoals bij elk goed mixalbum moet de DJ het opbouwen naar de tweede CD. Paul heeft dat hier heel goed gedaan. Want hoe verder je in de tracklist komt des te meer beat er in voorkomt. Dat mag heel wat beloven voor CD twee, al zeg ik het zelf.

De tweede CD begint met een eigen track en eentje die bij veel Paul van Dyk-liefhebbers bekend is. Het gaat om "The Other Side". Daarmee is de toon van deze CD meteen al gezet, we gaan over op de wat stevige trance, en persoonlijk hou ik daar wel van. Eén van mijn eigen favorieten is track vier; "Make It" van Simon & Shaker Feat. Alicia Hawkes. Er zitten lekker veel beats in dit nummer, wat het heel moeilijk maakt om nog stil op je stoel te blijven zitten. Hoe meer we richting het einde van dit album gaat des te meer Paul richting de hardstyle gaat draaien. Op zich helemaal niets mis mee, maar voor mij wel een prettige verrassing. De tweede CD wordt afgesloten met "Nothing". Deze track duurt ruim zes minuten! Deze zal ook veel mensen bekend in de oren klinken, en eigenlijk is zes minuten veel te kort voor dit nummer. Van mij mag dit veel langer maar helaas, dan maar op repeat en harder.

Paul van Dyk heeft met dit nieuwe album mij in ieder geval weer versteld doen staan kijken. Dat hij bij de beste DJ's van de wereld in het lijstje hoort te staan is bij veel mensen wel bekend, en dat bewijst hij maar weer eens met deze CD. Het zijn twee heel verschillende CD's geworden, wat ze heel prettig maakt om naar te luisteren. Het is vaak zo dat een DJ doorgaat op het niveau van de eerste CD. Paul heeft dat dit keer iets anders gedaan. Weg met het zweverige, welkom met de beats! Dit album is zeker een aanrader voor de trance- en Paul van Dyk-fans.


Label: Universal Releasedatum: 24 augustus 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!