Stoddart prijst Doornbos

Wouter (ziggyziggyziggy)
In een openbare afscheidsbrief bedankt teambaas Paul Stoddart van Minardi F1 zijn team en Robert Doornbos in het bijzonder. Ook Cosworth en Gian Carlo Minardi krijgen een pluim van de Australiër.

Paul Stoddart verlaat na vijf jaar het Minarditeam, dat morgen officieel eigendom zal worden van Red Bull Racing en Squadra Toro Rosse zal gaan heten. Stoddart bedankt in een openbare brief alle werknemers van Minardi, inclusief de coureurs van 2005. Doornbos krijgt een extra compliment: "Robert kwam pas bij de twaalfde race in ons team en zonder ooit in de Minardi of in een Grand Prix te hebben gereden, wist hij snel te wennen aan de auto en het team en een goede snelheid te ontwikkelen in de wagen."

Stoddart prijst Doornbos voor zijn kwaliteiten. "In de acht races die hij voor ons reed, toonde hij zijn goede stuurmanskunsten, een continu positieve instelling en een uitmuntend technisch inzicht. Ondanks de korte tijd dat Robert bij ons was, heeft hij zonder twijfel veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe wagen."

Ook Cosworth wordt geprezen door Stoddart, evenals de duizenden Minardifans wereldwijd en Gian Carlo Minardi, de oprichter van het team. "Zonder zijn visie en lef zou het team al lang geleden hetzelfde lot zijn ondergaan als zo veel bekendere en rijkere organisaties die het nooit hebben gemaakt in de Formule 1. De naam Minardi verdwijnt helaas uit de sport, maar de competitieve geest binnen het team zal ook onder de nieuwe eigenaren voortduren."