Argentijnse doelman mist record nul houden

Na 1.352 minuten is er een einde gekomen aan de periode zonder tegendoelpunten van José María Buljubasich. De Argentijnse doelman, die speelt voor het Chileense Universidad Católica, incasseerde na 29 minuten een treffer in de competitiewedstrijd tegen Everton (1-2) in Vina del Mar.

Met het incasseren van de tegengoal liep Buljubasich het record in Europese en Zuid-Amerikaanse nationale competities mis. Renato Ramos van Everton schoot de droom van de Argentijnse doelman met een penalty in duigen.

De Belgische goalie Dany Verlinden blijft hiermee recordhouder, in 1990 kreeg de keeper van Club Brugge destijds 1390 minuten (ruim vijftien duels) geen doelpunt tegen in de Belgische competitie. Buljubasich had vandaag meer dan 67 minuten zonder tegendoelpunt nodig om dat record te verbeteren.