Agent gemolesteerd en in water gegooid

The-Ghost, dokterchen en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTwee mannen die te hard reden op de Noordervaart in de Schermer bij Stompetoren hebben een agent die hen had geflitst uit zijn wagen getrokken en in het water gegooid. Vervolgens nam het stel de camera inclusief rolletje mee. "Automobilisten die eerder werden gefotografeerd, hebben dus geluk gehad", zo reageerde een politiewoordvoerder.

De gemolesteerde agent zag dat een auto gisteravond rond kwart voor acht direct een erf van ťťn van de nabijgelegen woningen opdraaide. De wagen was kort daarvoor door een camera geflitst met een snelheid van 94 km per uur. De maximumsnelheid daar is 80 km per uur.

Vlak daarop werd de agent door twee mannen uit zijn auto getrokken. Het worstelende trio viel vervolgens in het water. Toen ze weer op het droge stonden, moest de politieman de camera demonteren. Bij de worsteling heeft de agent lichte verwondingen aan zijn gezicht opgelopen.

De daders droegen beiden blauwe spijkerbroeken en waren ongeveer 35 jaar oud. De een had een paardenstaart, de ander was fors gebouwd, en had blonde krullen en een snor. Ze waren beiden onder de invloed van alcohol. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Alkmaar.