Guildwars heeft meer dan 1 miljoen spelers

De Zuid-Koreaanse MMO-publisher NCsoft meldde vandaag dat de fantasy MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) Guildwars nu meer dan 1 miljoen spelers heeft in Europa en de Verenigde Staten. Guild Wars kwam 5 maanden geleden uit en volgens NCsoft lijkt het er nog niet op dat de verkopen minderen.

Guild Wars typeert zich door het feit dat er in tegenstelling tot populaire MMORPG's als World of Warcraft en EVE Online geen maandelijks bedrag betaald hoeft te worden maar dat men onbeperkt kan spelen na het kopen van de game in de winkel.

Om de 1-miljoen speler mijlpaal te vieren brengt NCsoft een special edition uit van de game met een 72 pagina's tellend boek met artwork, een kaart van de spelwereld, een samengevoegde handleiding en spelverhaal, 30 minuten aan nieuwe muziek speciaal geschreven voor deze versie en een CD met bonus materiaal. Daarnaast zal de special edition ook nog een key bevatten die een aantal items en skills direct zal unlocken voor de speler, deze key kan gebruikt worden op nieuwe of bestaande accounts.