Ook Italië te sterk voor volleybalsters

Michel (Baraja)
De Nederlandse volleybalsters hebben opnieuw een nederlaag geleden op het EK in Kroatië. Wereldkampioen Italië was met 23-25, 19-25, 26-24 en 18-25 te sterk.

Nederland kon in de eerste set lang meekomen met Italië; het nam zelfs een voorsprong van 23-21. De Zuid-Europese équipe keerde echter het tij en won toch de eerste set. In de volgende set ging het tot 9-9 gelijk op, maar daarna liep de regerend wereldkampioen snel weg. Nederland deed nog wat terug door de derde set te pakken (het eerste setverlies van Italië dit toernooi), maar kon in het vierde bedrijf geen vuist maken. ”Zij zijn toch wat verder”, reageerde spelverdeelster Riëtte Fledderus. "Maar als we maar veel blijven spelen en trainen komen we er ook.”

Oranje is nu definitief uitgeschakeld voor de halve eindstrijd. Eerder deze week verloor de ploeg van Avital Selinger al van Bulgarije en Rusland. Nederland moet vandaag Spanje verslaan om in ieder geval deel te kunnen nemen aan de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats. De nummers vijf en zes kwalificeren zich immers voor het EK van 2007. ”Dat we ons hierop moeten richten is toch wel teleurstellend", erkende Selinger . "Je weet vooraf dat het alle kanten op kan, daarom wil ik er vooraf ook geen voorspellingen over doen. Het is alleen jammer dat we het zelf hebben weggegeven tegen Bulgarije en een beetje tegen Rusland. Men zegt dat in topsport alleen het resultaat telt, maar we moeten nu vooral verder.”


Stand Groep 2:
1. Italië 4-8 (12-1)
2. Rusland 3-6 (9-3)
3. Bulgarije 3-4 (6-5)
4. Nederland 4-2 (8-10)
5. Turkije 4-2 (4-9)
6. Spanje 4-0 (1-12)