Captain Blood entert de Xbox360 en de PC

Playlogic Entertainment heeft bekend gemaakt dat het de rechten heeft verkregen van Captain Blood, het beroemde boek van Rafael Sabatini uit 1922 over het opmerkelijke leven van de beruchte piraat kapitein Peter Blood.

Peter Blood was een engelse chirurg die onterecht werd beschuldigd van piraterij nadat hij een gewonde piraat had verzorgd. Hij werd hiervoor veroordeeld tot een strafkamp op Barbados. Hier wist hij echter van te ontsnappen waarna hij het Caribische gebied jarenlang onveilig maakte als echte piraat alvorens zijn leven te beteren en te eindigen als de gouverneur van Barbados.

In het spel zal de speler de kans krijgen om in de huid van Peter Blood te kruipen en zijn leven na te spelen. Hierbij zullen zeilen, schip-tegen-schip gevechten en zwaardduels een hoofdrol spelen.

De game zal worden ontwikkeld door de Russische studie Akella die momenteel druk bezig is met het spel Age of Pirates voor Playlogic. Akella was eerder verantwoordelijk voor succesvolle titels als Sea Dogs, Age of Sail 2 en Pirates of the Caribbean.

Het spel wordt zomer 2006 verwacht.

Kun je hier niet op wachten dan kun je in de tussentijd altijd nog genieten van de uitstekende verfilming uit 1935 met Errol Flynn in de hoofdrol.