Vakantie special

Maarten (kepler)
Een week op vakantie in de Big Apple met Notorious_Roy en Kepler. We zullen jullie natuurlijk niet vervelen met alle gave avonturen die we daar hebben meegemaakt, maar we zullen het een beetje hebben over de game-winkels daar in het land aan de andere kant van de oceaan.

Wat als eerste opvalt in New York is dat er vooral veel kleine game-winkeltjes te vinden zijn. Deze kleine winkels vind je niet in downtown Manhattan maar vooral net buiten het centrum. Deze winkels zijn meestal een eenmanszaakje en hebben een uitgebreide collectie van vooral old-school games. Je kan daar meestal oude SNES, NES, PSone\'s en nog een aantal oudere consoles kopen en als je aan de eigenaar vraagt of hij nog een zeldzame game heeft liggen dan zal hij deze ook voor je gaan zoeken. Meestal kan je dan een aantal dagen later terugkomen en dan heeft hij hem gevonden. Of het ook van goede kwaliteit is is nog maar de vraag natuurlijk, maar ze doen erg hun best om je te helpen.

Zo kwamen we in Chinatown ook zo\'n soort winkeltje tegen. In de vitrines lagen onnoemelijk veel games en ook heel veel vage Japanse/Chinese import games. Naast een aantal spellen voor de PS2, GC en de Xbox lagen er ook heleboel games voor de PSone en de DreamCast. Die zijn blijkbaar dus in Chinatown nog erg populair. Helaas durfden we niet echt een foto te maken van de binnenkant van de winkel, want de verkopers zagen er niet erg aardig uit en volgens ons hadden ze minstens een zwarte band in Kung Fu en Karate.

De game-winkel in Chinatown

Naast dus de kleinere winkels heb je de keten EB-games die praktisch op elke hoek te vinden is in Manhattan. Net zoals je overal een McDonalds hebt kun je ook bijna overal een EB-games winkel vinden. Elke winkel ziet er bijna ongeveer hetzelfde uit en alle nieuwste games kun je daar verkrijgen. Maar soms hebben ze een klein hoekje ingericht met een aantal oude tweedehands games die je daar kunt kopen. Dit kan variëren van een hele oude GameBoy met een hoop spellen, tot aan oude DreamCast-spellen.

EB-games in Rockafeller center

Wat in de New Yorkse game-winkels erg hip is, is het verkopen en kopen van tweedehandsgames. In elke winkel kun je stapels tweedehandsgames vinden, veel meer dan in de FRS. Deze games worden ook gewoon voor redelijke prijzen verkocht en het zijn niet alleen slechte titels die er tussen liggen. Het lijkt erop dat de New Yorkers veel liever hun oude games aan de game-winkel verkopen dan via Ebay bijvoorbeeld.

Op de derde dag in New York werd ik (Kepler) meegesleept door Notorious_Roy naar Nintendo World bij het Rockefeller-center. Alleen was hij even vergeten dat Rockefeller-center een heel groot gebied was en we hadden geen adres van Nintendo World. Na uren daar rondgedwaald te hebben hadden we hem eindelijk gevonden, want het is van de buitenkant helemaal niet duidelijk dat het Nintendo World is. Maar binnen is al snel duidelijk dat alles om Nintendo draait.

Links de DS-demo\'s en rechts Pokémon Center

Links de GameCube demo-pods met een mooi groot scherm

Nintendo World bestaat uit twee verdiepingen en heeft een erg hippe uitstraling. Als je binnenkomt zie je rechts een tafel met alleen maar GBA SP\'s, met allerlei verschillende games erin die je kon uitproberen. Achter deze tafel had je een hele wand vol met de Nintendo DS, die een demo van ondere andere Nintendogs, Yoshi en Pac-Pix bevatten. Boven elke Nintendo DS hingen twee TV-schermen waardoor iedereen mee kan genieten van jouw africht-technieken. Een groot gedeelte van de benedenverdieping wordt ingenomen door een Pokémon Center. Hier kan je allerlei Pokémonartikelen, games en nog veel meer bewonderen.

Links een verzameling GBA SP\'s en rechts een prototype NES

Links de kaarten waar het voor Nintendo allemaal mee is begonnen

Op de bovenste verdieping stonden een heleboel GameCube demo-pods met een demo-disc erin. Hier kan je dan verschillende games uitproberen, maar er zit wel een tijdslimiet aan van ongeveer vijf minuten zodat iedereen aan gamen toekomt. Mocht je niet willen staan en gamen dan kun je in de rij gaan staan om in één van de drie luxe ligstoelen te gaan gamen. Naast de demo-pods hadden ze ook een gedeelte ingericht als een soort museum. Hier kan je de kaarten zien waar Nintendo mee begonnen is in een ver verleden, een prototype van de NES en een GameBoy die de Golfoorlog heeft overleefd.

Maar wat is een winkel zonder artikelen die je kan kopen. In Nintendo World hebben ze een klein assortiment van Nintendo-artikelen zoals pennen, handdoeken, jassen, enz. Dit is natuurlijk alleen voor de die-hard fan weggelegd, maar het is zeker leuk om daar even rond te snuffelen.

EB-games in Victoria (Canada)

Daarna ben ik (Kepler) doorgereisd naar Canada, maar in de natuurparken daar vind je helaas niet zo heel veel game-winkels. Ik heb echter in Victoria (een stad vlak onder Vancouver) een winkel van EB-games gezien. Maar deze zijn precies hetzelfde als in New York, dus er valt niet zoveel over te vertellen.