Gijzelnemer Enschede ontevreden klant

ThaFizzy had ons via de nieuws-submit te melden:

In Enschede is een filiaal van de SNS-Bank aan de M.H. Tromplaan vanmiddag rond 16.00 uur overvallen. Politieagenten in kogelwerende vesten hebben een deel van de binnenstad afgezet. Medewerkers van kantoren in de buurt is te verstaan gegeven binnen te blijven.

De overvallers zijn na hun daad op de vlucht geslagen, de politie is een grote zoekactie gestart. Er zou mogelijk iemand zijn gegijzeld, maar dit bericht is vooralsnog niet bevestigd. Meer details zijn nog niet bekend. Opvallend is wel dat er vlakbij de overvallen bank een politiebureau staat.

Update 18:12
De politie Twente ontkent dat er een bankoverval heeft plaatsgevonden. Ook de verhalen dat er iemand gegijzeld zou zijn, worden als onzin afgedaan. Agenten in kogelwerende vesten hebben het betreffende pand inmiddels met roodwitte linten afgezet en de omgeving van de bank hermetisch afgesloten.

De agenten controleren de omgeving met hun wapens in de aanslag; wat er precies aan de hand is, wil de politie niet zeggen. Getuigen melden echter dat medewerkers van de politie tegen hen hebben verklaard dat er wel degelijk een overval is geweest. EÚn van de overvallers zou zich nog in het pand bevinden.


De M.H. Tromplaan is afgezet en leeg

Update 18:50
Een arrestatieteam van de Politie Twente is ongeveer tien minuten geleden het pand van de SNS-Bank binnengegaan. Verdere details ontbreken nog.

Update 19:41
Het arrestatieteam heeft het gebouw zojuist weer verlaten. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht. De afzettingslinten rond het pand zijn inmiddels weggehaald. De omgeving rond de bank is weer toegankelijk, de directe omgeving blijft wel afgesloten.

Update 20:15
De politie blijkt vanmiddag een melding te hebben gehad dat een man enkele bankmedewerkers gegijzeld hield. Toen het arrestatieteam het pand binnenviel, was er niemand meer aanwezig. Politiewoordvoerder Jan Camphuis meldt dat de technische recherche bezig is met sporenonderzoek. Om 20.30 uur zal de politie de zaak toelichten op een persconferentie.

Update 21:07
De politie heeft vanavond gemeld dat er wel degelijk kortstondig een gijzeling heeft plaatsgevonden in de bank. De gijzelnemer blijkt een ontevreden klant te zijn geweest. De man trok een vuurwapen toen hij te horen kreeg dat zijn rekening was geblokkeerd en hij dus geen geld meer kon opnemen. Nadat de blokkade was opgegeven, bond de man het personeel vast.

De man pinde vervolgens geld van zijn rekening en ging er vandoor. De vastgevonden medewerkers wisten zichzelf te bevrijden. Voor de inmiddels gewaarschuwde politie was het echter nog onduidelijk of de man nog in het gebouw was, waarop het gebouw en de omgeving werd afgesloten. De man werd niet meer aangetroffen en is voortvluchtig, de politie weet echter uiteraard wie het is.

-
Met dank aan ThaFizzy en Dr.Aart voor het submitten van een update.