FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 september 2005

Jongen (17) vermoordt ouders en oma

In het oosten van de Amerikaanse staat Kentucky heeft een zeventienjarige scholier zijn ouders en grootmoeder doodgeschoten nadat hij van school was gestuurd. Tijdens de politie-achtervolging die hierop volgde, overleed hij zelf doordat hij frontaal op een andere auto botste. De bestuurder van de andere auto kwam eveneens om.

De jongen, Matthew Hackney, was van school gestuurd wegens het bezit van drugs. Diezelfde middag nog vermoordde hij zijn ouders en oma, om dit niet veel later te bekennen aan een vriendin. Hij vroeg haar eveneens of hij een paar dagen bij haar mocht schuilen, dit weigerde zij echter. Toen hij weer wegging, verwittigde de vriendin de politie. Even later werd Hackney door enkele agenten aangetroffen op een snelweg. Zij maanden hem tot stoppen, maar hij reed door. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en maakte hij, behalve zichzelf, nog een dodelijk slachtoffer.

Volgens de plaatselijke autoriteiten had Hackney nooit eerder problemen gehad; er zou "geen betere student" dan hij bestaan. Hij vermoordde zijn ouders en grootmoeder alledrie met meerdere geweerschoten in zijn eigen huis.

Steen, papier, schaar

Iedereen kent het spelletje steen, papier, schaar wel (rock, paper, scissors). Dit spelletje verveelt net iets minder snel dan boter, kaas en eieren, dus daarom is er een aardige variant op gemaakt met vijf verschillende kronkels waarin je je hand kunt wringen. Dit systeem telt alweer tien combinaties, in plaats van drie. Maar dan heb je altijd nog dit soort gekken, die doodleuk even een variant met vijftien(!) mogelijkheden ontwerpen. Ik heb niet de moeite genomen het aantal combinaties te tellen.

Wiesenthal en Bikker

Het is natuurlijk gewoon toeval, maar er spreekt wel een heel nare symboliek uit. De dag nadat Simon Wiesenthal is overleden, wordt bekend dat oud-ss'er Bikker zijn levenslange gevangenisstraf in Duitsland niet hoeft uit te zitten. Kennelijk is Bikker "psychisch niet in staat om te begrijpen waarom hij de rest van zijn leven de cel in moet". Goed, zo lusten we er nog wel een paar.

Voor je nu denkt lekker boeiend allemaal en je al onderweg bent naar "naakte dames - deel 6", lees dan toch eerst even verder.

Simon Wiesenthal heeft na de oorlog eigenlijk zijn gehele leven gewijd aan het opsporen van nazi's, nadat hij zelf een aantal concentratiekampen had overleefd. Wiesenthal bracht zeker 1100 nazi's voor de rechter en speelde een grote rol in de arrestatie van Adolf Eichmann, al wordt dit laatste gebagatelliseerd door de Mossad (geheime dienst IsraŽl). Op Wiesenthal was veel kritiek omdat hij niet geloofde in verjaring van oorlogsmisdaden, zelfs niet toen de door hem opgejaagde nazi's ouder en ouder werden.

Dat is eigenlijk precies waar het in het geval Bikker om gaat. Bikker werd tot levenslang veroordeeld vanwege de moord op verzetsman Jan Houtman, maar dat was maar ťťn van de walgelijke dingen die Bikker in de oorlog uithaalde. Bikker was een gevreesd lid van de knokploeg van Kamp Erika, waar hij de bijnaam "de beul van Ommen" kreeg. Zijn misdaden verjaren nooit en dat hij nu niet meer begrijpt waarom hij de cel in moet, is volstrekt oninteressant.

NIEMAND in kamp Erika begreep waarom hij of zij daar was...!!

Het is duidelijk de grootste sukkel zit absoluut niet in Valkenburg. Nee, de grootste sukkel is rechter in Hagen!

Oudste Nederlandse man wil anoniem blijven

Icoon Binnenlands nieuwsHij is in een van de laatste maanden van 1899 geboren en is tegenwoordig woonachtig in Haarlem. Dat is alles wat we van de oudste Nederlandse man mogen weten. De 105-jarige heeft in een gesprek met de gemeente Haarlem benadrukt dat hij geen zin heeft in aandacht en andere poeha.

Volgens een gemeentewoordvoerder kan de hoogbejaarde alle publiciteit psychisch en fysiek niet aan. Hij blijft daarom liever anoniem. De Haarlemmer is Nederlands oudste man sinds het overlijden van de 107-jarige Co de Lavoir uit Axel, op 15 augustus. De oudste persoon is overigens een vrouw, namelijk de 110-jarige Alexandrine van Donkelaar-Vink uit Bunnik. Zij is de opvolgster van Hendrikje van Andel-Schipper, die op 30 augustus op 115-jarige leeftijd overleed.

Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Vanavond werd er ťťn wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Eindelijk werd Ajax - ADO Den Haag gespeeld, het duel dat een aantal maal werd verboden. Hieronder vind je de uitslag. De nieuwe stand kun je hier vinden.

Ajax - ADO Den Haag 2-2
20' Maduro 1-0
28' Sneijder 2-0
90' Elia 2-1
90' Saeijs 2-2

Scheidsrechter: Braamhaar (v.Dongen/46').
Toeschouwers: 42.854.
Geel: Pienaar, Sneijder (Ajax), Rijaard, Saeijs, Den Ouden (ADO Den Haag).
Rood: Heitinga (2xg) (Ajax).

Opstellingen:

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera (Heitinga/33'), Maduro, Emanuelson, Pienaar, Sneijder, GalŠsek, Rosales (Boukhari/90'), Charisteas (De Jong/66'), Babel.

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic, Rzasa, Rankovic (Elia/82'), v.d.Leegte, O'Brien (Stroeve/66'), Verhoek, Mols (Den Ouden/57'), Kolkka.

De punten voor Ajax - ADO Den Haag worden zo spoedig mogelijk toegekend. Alleen degene die voor ronde ťťn spelers van Ajax en/of ADO Den Haag hebben gekozen, maken kans op punten.

'Keer het Tij' gaat Binnenhof omsingelen

DaanA had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

In een grote protestactie tegen het huidige kabinetsbeleid wil het platform Keer het Tij aanstaande zaterdagmiddag het Binnenhof in Den Haag omsingelen. Ze zeggen dit te doen omdat twee jaar Balkenende II "meer kapot gemaakt heeft dan ons lief is." Vooral zaken als het vluchtelingenbeleid, het gebruik van kernenergie en de topsalarissen in het bedrijfsleven worden als reden genoemd voor het protest.

Tijdens de protestactie zullen onder meer Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Diederik Samsom (PvdA) spreken. Def Rhymz verzorgt er een optreden. Alle linkse politieke partijen (SP, GroenLinks, PvdA) in de Tweede Kamer hebben hun leden opgeroepen mee te doen aan de protestactie.

De omsingeling van het Binnenhof zou meer dan een kilometer lang moeten worden; er worden duizenden mensen verwacht. Vanuit het hele land zullen in totaal 28 bussen vertrekken naar het Binnenhof. Overigens zal zaterdag ook het het Witte Huis in Washington omsingeld worden uit onvrede met het regeringsbeleid aldaar. Dit protest wordt georganiseerd door zusterorganisaties van Keer het Tij.


'Kokhalzende' minister biedt excuses aan

Hans Hoogervorst moet kotsen van Wouter BosVVD-minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) moest woensdagmiddag diep door het stof vanwege een gebaar dat hij eerder op de dag in de parlementszaal maakte. Terwijl PvdA-leider Wouter Bos het woord voerde en het beleid van Hoogervorst bekritiseerde stak de VVD'er demonstratief een vinger in de keel, alsof hij wilde gaan kokhalzen.

Hoogervorst had daarbij de pech dat het gebaar haarfijn door een tv-camera werd vastgelegd. "Het was een stommiteit", zo verklaarde de politicus toen hij aan het eind van het debat het woord kreeg van Kamervoorzitter Frans Weisglas. "Vanochtend heb ik een gebaar gemaakt dat niet past bij mijn functie en ik wil daarvoor uw Kamer en in het bijzonder de heer Bos mijn excuses aanbieden."

Tijdens de Algemene Beschouwingen, het debat over de begroting welke op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt, wordt de voltallige kabinetsploeg verwacht in de Kamer. Van de bewindslieden wordt verlangd dat zij zich in het regeringsvak een dag lang stil houden.

AustraliŽ gaat alleen voor WK 2018

AustraliŽ wil zich alleen kandidaat stellen voor het WK Voetbal in 2018. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit samen met Nieuw-Zeeland te gaan doen, maar de FIFA zag niets in dit idee. Volgend jaar verhuist AustraliŽ van de Oceanische bond (OFC) naar de Aziatische bond (AFC), maar Nieuw-Zeeland blijft bij de OFC.

"De FIFA accepteert geen kandidatuur van landen die aan een verschillende bond gelieerd zijn.", dit zegt John O'Neill, algemeen directeur van de Australische voetbalbond, in de Sydney Morning Herald. "Het argument is dat we niet van twee walletjes kunnen eten."

Ondanks dat denkt O'Neill dat AustraliŽ een goede kans maakt. "AustraliŽ heeft bewezen dat het grote sportevenementen beter kan organiseren dan de meeste andere landen. Het wordt natuurlijk moeilijk, maar als het niet lukt in 2018 dan proberen we het in 2022 nog een keer."

Canyon Glider

Die spelletjes van miniclip zitten toch vaak goed in elkaar. Bij deze is het de bedoeling dat je gaat paragliden tot het einde van het level. Je begint met snelheid te maken door middel van de left en right knoppen. Als je je hier de tyfus op gedrukt hebt, mag je omhoog drukken, om je zo af te zetten. Vervolgens ga je heel lang door hoepeltjes, om zo punten te verdienen en moet je de gieren ontwijken, net als de grond. Aan het einde van het level wel even de spatiebalk indrukken, anders vlieg je te ver door hier kun je hem vinden

Moordenaar Anna Lindh valt mede-patiŽnt aan

De man die in september 2003 de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh doodstak, blijkt ook in gevangenschap moeite te hebben met het thuishouden van zijn handjes. De nu 26-jarige Mijailo Mijailovic viel vanochtend een mede-patiŽnt aan in de psychiatrische kliniek waar hij verblijft.

Mijailovic werd twee weken geleden overgebracht naar de kliniek in Sundsvall omdat hij met zware psychische problemen kampt. Zonder enige reden ging de man vanochtend een mede-patiŽnt met een stuk radiatorbuis te lijf. Het zestigjarige slachtoffer moest met arm- en hoofdletsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Voor de moord op Anna Lindh kreeg Mijailovic levenslange gevangenisstraf opgelegd. Eind vorig jaar had de rechter nog besloten dat de man niet in een kliniek, maar in de gevangenis thuishoorde.

'Keane gaat praten over trainerschap Man Utd'

In december gaat Roy Keane een gesprek aan met Manchester United voor een rol in de toekomst bij de club. Dit melden een aantal Engelse kranten. Op dit moment is de Ierse international geblesseerd, dus heeft hij alle tijd gekregen om er goed over na te denken.

Sir Alex Ferguson heeft al eerder toegegeven dat hij in Keane 'zijn waardige opvolger' ziet. Ondanks al het blessureleed wat de middenvelder heeft verwerkt, is er nu een kans dat hij tot de technische staf gaat toetreden. De huidige aanvoerder van The Mancunians is al sinds 1993 verbonden aan de club, waar hij is uitgegroeid tot een boegbeeld.

Ferguson vindt Keane een perfect verlengstuk voor een trainer, ookal hebben ze een aantal keren flinke ruzie gehad. Verder is ook zijn ervaring belangrijk, en durft hij keuzes in het veld te maken. De supporters en spelers hebben ook al laten weten dat ze Keane graag als opvolger van Ferguson zien.

School ontruimd wegens gijzelingsoefening

JosD. had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vandaag scholengemeenschap De Breul uit Zeist ontruimd wegens een zogenaamde gijzeling. In het kader van een oefening werd gedaan alsof de vader van een geschorste leerling samen met zijn zoon enkele leraren had gegijzeld.

Opvallend detail in de oefening was dat de leerlingen van de school niet wisten dat er sprake was van een testsituatie. Desondanks kwamen de leerlingen rustig en geordend naar buiten, aldus een politiewoordvoerder.

Voor de oefening was een scenario bedacht waarin een leerling die van verkrachting verdacht werd, van school was gestuurd. Samen met zijn vader kwam hij terug om de directeur en vier medewerkers van de school te gijzelen.

Martijn Meerdink terug op het veld

Martijn Meerdink staat weer op het veld na een zware blessure. Het is precies vijf maanden en twee weken geleden dat hij zijn voorste kruisband afscheurde na een duel met Ruud van Nistelrooy. Dit gebeurde tijdens een training van het Nederlands Elftal.

Toentertijd werd gedacht dat Meerdink negen maanden nodig zou hebben om te revalideren. Maar vandaag stond de 29-jarige aanvaller alweer op het veld. Als alles meezit zal hij binnenkort zijn rentree maken bij het tweede elftal van AZ. En daarna is het de bedoeling dat hij zich langzaam naar het niveau toewerkt wat hij had voor de blessure.

Leefbaar R'dam klaagt over nazi-vergelijking

Tegen columniste/schrijfster Carrie Jansen is aangifte gedaan wegens laster door Leefbaar Rotterdam (LR). De partij is boos over een interview met Carrie in het patiŽntenblad van het Havenziekenhuis. Daarin vergelijkt ze de partijleden van LR met nazi's.

In het interview zegt Carrie: ''Ik ben bang voor de leefbaren, ze gedragen zich als nazi's van vroeger. Ze gooien tafels om en beginnen te schreeuwen.'' Ze is benieuwd wat de rechter zal oordelen over haar uitspraak: ''Het is de macht van het schreeuwen en de spierballen die nu geldt. Voordat de leefbaren aan de macht waren, deden we zo toch niet.''

De columniste, onder meer bekend van haar werk voor de VARA, baseert haar uitspraken op een commissievergadering over de meiden van de Keileweg. ''Ik vond dat Michiel Smit en Ronald SŲrensen zich daar echt vervelend gedroegen. Ik schrok me rot. Smit gooide een tafel om en SŲrensen begon te schreeuwen. Ik vind dat nazi-gedrag.'' Het feit dat Smit helemaal geen lid meer is van Leefbaar Rotterdam, maar een eigen fractie heeft (Nieuw Rechts) doet er volgens Carrie niet toe: ''De LPF, Leefbaar Rotterdam en Nieuw Rechts; het is allemaal ťen pot nat.''

H. van Schaik, vrijwilliger van de LR-fractie, vreest dat Carrie een hetze tegen de partij aanwakkert: ''We gaan weer richting de verkiezingen en dan gaat het straks hetzelfde als met Pim. Dan wordt er weer een vermoord.''

'de muil van Rotterdam'
Carrie: 'Ze gedragen zich als nazi's van vroeger''
-
Vergelijkingen met nazi's werden het laatste jaar minstens twee keer door een rechter bestraft. Oud lijsttrekker voor Leefbaar Nederland Haitske van de Linde werd in mei veroordeeld omdat ze Michiel Smit eerder de grootste neo-nazi van de Nederlandse politiek noemde. En een apotheker in Rotterdam werd afgelopen augustus door een rechter teruggefloten nadat hij parkeerwachten op de radio voor ''nazi's'' en ''een walgelijk volk met een fascistische inslag'' had uitgemaakt.

Engelsman (16) overlijdt na schitterende goal

Een speler uit een jeugdelftal van Atherton Laburnum Rovers is tijdens de wedstrijd in Londen na een schot van 25 meter dood neergevallen.

De oorzaak van zijn tragische overlijden is nog niet duidelijk, maar volgens de politie is een hartverlamming de meest voor de hand liggende oorzaak.

"Het was een fantastische goal", reageerde de coach. Eerst dacht hij dat de speler was flauwgevallen. Alle reanimatiepogingen die naderhand werden ondernomen, mislukten.

Man rijdt vijf kinderen met 100 km/u aan

Icoon Buitenlands nieuws In het Belgische Verviers zijn deze ochtend vijf kinderen, die op weg waren naar school, aangereden. Ze zaten omstreeks 7.20 uur op een bankje op de bus te wachten, toen een auto met honderd kilometer per uur op hen in reed. De kinderen liggen nu in het ziekenhuis, twee van hen zijn zwaargewond.

De 37-jarige automobilist is aan het begin van de avond aangehouden. Bij ondervraging gaf de automobilist aan dat hij vijftig kilometer per uur reed. Dit staat in scherp contrast met de eerste onderzoeksresultaten, die honderd kilometer per uur lieten zien.

De bestuurder van de auto had nog een rijverbod van drie maanden. Deze had hij gekregen voor een forse snelheidsoverschrijding. De feiten van vandaag speelden zich af in een zone waar een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur geldt.

Praten tegen je PSP

Altjd al willen kletsen tegen je PSP? Voor de Japanse markt is er de PSP Talkman aangekondigd. Een soort vertaalmodule.De specs:

"[...]
The Sony PSP Talkman (PSP-240) device is a communication tool which inputs and translates a sound.

If a sound is inputted from a microphone device, Talkman analyzes with speech recognition engine. It is possible to translate between Japanese, English, Chinese, and four other languages.
[...]"


Het apparaat wordt aangesloten op de USB poort van de PSP en komt rond 17 november op de markt. Helaas nog niet voor de Europese markt, maar mocht je op een ander werelddeel wonen, dan kun je hem hier al preorderen voor zo'n 60 euro.

'Bolkestein gaat A'damse VVD-lijst duwen'

Frits BolkesteinOud VVD-leider en EU-commissaris Frits Bolkestein (72) wordt duwer op de VVD-lijst voor de gemeenteraads-verkiezingen in Amsterdam. Dat meldde RTL Boulevard vanavond. Van de Amsterdamse VVD wilde niemand het bericht bevestigen. Morgen zou er een persconferentie worden gehouden waarop het nieuws bekend wordt gemaakt.

De lijstduwer staat op de onderste plaats van een verkiezingslijst, en heeft over het algemeen niet de intentie daadwerkelijk gekozen te willen worden. Het is niet duidelijk of Bolkestein nog politieke ambities heeft, mocht het aantal stemmen op hem groot genoeg zijn om de kiesdrempel te slechten. Als mogelijk lijsttrekker voor de Amsterdamse liberalen lijkt vooral oud-Kamerlid en huidig wethouder in Amsterdam Laetitia Griffith hoge ogen te gooien. De verkiezingen zijn in maart 2006.

Penis geknakt door zak graan

Een pijnlijk ongeval in RoemeniŽ. Toen de 52-jarige boer Gheorghe Popa graanzakken aan het verslepen was, zag hij zijn 27 jaar jongere vrouw die de was aan het ophangen was. Hij bleef even kijken en raakte zo opgewonden dat hij de graanzak liet vallen en deze bovenop zijn in erectie verkerende penis terecht kwam. Hij hield er afgeknakte pezen en banden, een gebroken penis en een seksloos leven aan over.

"Het was een vreemd ongeluk en hij leed ontzettend veel pijn", aldus dokter Bacalbasa. "We hebben alles gedaan wat we konden, maar hij zal in de toekomst vele functies van zijn orgaan moeten missen. Zeker seksuele prestaties zal hij op zijn buik mogen schrijven."

Worstelaars verboden videogames te spelen

Opmerkelijk nieuws vanuit de Verenigde Staten, hoe kan het ook anders. De worstelorganisatie World Wrestling Entertainment (WWE) heeft besloten het spelen van videogames in en rond worstelevenementen te verbieden. De Amerikanen zelf zijn er ook een beetje door overdonderd en deze specifieke regel schijnt onderdeel te zijn van een gehele reeks aan ondoorzichtige nieuwe reglementen die door het management werden aangedragen.

Naar de reden hiervan kunnen we natuurlijk slechts gissen. Zou het te veel agressie opwekken? Te veel energie opslurpen? Leuker zijn dan het ťchte worstelen? Opmerkelijk is in ieder geval ůůk te noemen dat twee grootmachten in de sport, Shelton Benjamin en ene Kane (niet uit Den Haag) verwoede gamers zijn. Zelfs zů verwoed, dat Benjamin de afgelopen jaren niet alleen in de echte ring de sterkste bleek, maar ook in de virtuele.

Nederlander gaat meer betalen aan EU

Esc en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsNederland betaalt volgend jaar per inwoner 250 tot 300 euro aan de Europese Unie. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die dinsdag werd gepresenteerd. Het bedrag is fors meer dan de 180 euro die het kabinet tijdens de campagne over de Europese Grondwet noemde.

De stijging zou het gevolg zijn van de uitbreiding van de Unie met tien nieuwe landen. De verhoging komt Kamerleden Hans van Baalen (VVD) en Harry van Bommel (SP) koud op het dak vallen. "Zitten wij hier een beetje leuk een Nationale Europadiscussie te organiseren, moeten we ondertussen steeds meer betalen. Het is om je kapot te schamen", stelt Van Baalen.

SP'er Van Bommel stelt dat Nederland nog dit jaar een lagere bijdrage moet afdwingen. 'Onmogelijk', denken VVD, CDA en PvdA, aangezien de EU-begroting voor 2006 grotendeels vastligt. Van Bommel weet echter wel een ludieke oplossing. "Dan moeten we daar maar inbreken." CDA'er Jan Jacob van Dijk wijst erop dat de hogere bijdrage voortvloeit uit eerdere afspraken. "Maar het vergroot de noodzaak het voor de jaren daarna te veranderen", vindt ook de christen-democraat.

Tweederde Zweden leest sms'jes partner

In Zweden zijn een hoop mensen wel heel nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van hun partner. Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt namelijk dat tweederde van de Zweden stiekem de sms'jes leest die zijn of haar partner ontvangen heeft. De meeste 'meelezers' doen dit als de partner even naar wc is, onder de douche staat of slaapt.

De reden voor dit gedrag is voor de meeste ondervraagden pure nieuwsgierigheid, een kwart gaf echter aan dat het ook met jaloezie te maken heeft. De sms-lezers zouden het meest geÔnteresseerd zijn in wanneer de partner naar een kroeg of restaurant is geweest. Uit een soortgelijk onderzoek in Nederland bleek in 2004 overigens dat 45 procent van de vrouwen en minder dan eenderde van de mannen zich schuldig maakt aan deze praktijken.

Uit het Zweedse onderzoek bleek eveneens dat 86 procent van de ondervraagden wel eens via sms met iemand heeft geflirt. Veertig procent heeft wel eens "seks" gehad door middel van het sturen van tekstberichten, zeven procent gaf aan dat dit met een onbekend persoon was.

Overvallers 'jatten' vijf euro

poohbeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Sint-Pieters-Woluwe hebben twee personen maandagavond een gewapende overval gepleegd op een Dťli-Traiteur winkel. Hun buit was echter niet bepaald om over naar huis te schrijven; ze gingen er vandoor met vijf euro.

De twee mannen, waarvan er ťťn een wapen op zak had, waren de winkel binnengegaan en eisten de inhoud van de kassa. De caissiŤre raakte echter zo in paniek van het wapen dat op haar gericht werd, dat ze de kassa niet open kreeg. Ze besloot de overvallers een net ontvangen biljet van vijf euro te geven, waarna de twee mannen er vandoor gingen.

Noorwegen geschokt door pornoschandaal

Strippende leraresIn Noorwegen heeft men geschokt gereageerd op een pornoschandaal. Een dertigjarige lerares ging geregeld voor haar veertien- tot vijftienjarige leerlingen uit de kleren voor de webcam.

Voordat ze voor haar leerlingen uit de kleren ging, heeft ze eerst anderhalf jaar gestript op betaalsites van het internet. Op een gegeven moment begon ze filmpjes en foto's te sturen naar de mobieltjes en mailboxen van haar leerlingen.

De lerares was net nieuw op de school. De directeur en de lerares waren niet bereikbaar voor commentaar. De ouders van haar leerlingen zijn geshockeerd.

De Toren van Oneindige Hoogte - Deel 4

Het was zeven uur ’s avonds, Thon had net gegeten. Vermoeid door de dag liep hij naar boven, richting slaapkamer. Op school had hij het nodige aan moeten horen, met name gelach, maar ook vaak het verzoek het verhaal tot in de puntjes te vertellen, wat vaak ook weer met gelach beŽindigd werd. Vandaag zou hij echter weer de kans krijgen een reputatie op te bouwen. Het zou lang duren, maar waar een wil is, is een weg.
Thon liep de kamer in, richting zijn capsule. De capsule leek in zeker zin op een doodskist, maar dan ruimer, en zonder de typerende zeshoekige vorm. Momenteel stond de kist rechtop, zodat je er zo in kon stappen. De zachte bekleding zorgde voor optimale ondersteuning, zodat je vele uren erin kon verblijven. De wanden waren ontzettend dik, evenals de klep, die de hele lengte en breedte besloeg. Weinig geÔnteresseerd in de manier van werken van het apparaat had Thon zich nooit verdiept in de eigenlijke werking van het geheel, dit in tegenstelling tot vele anderen. Er waren massa’s mensen die Het Spel weigerden te spelen, enkel omdat de werking van de illusie geheim was.
Thon liep naar een kast tegen de muur, die links van de deur was. Hij trok een la open en drie dozijn kleine flesjes werd zichtbaar. Thon pakte er ťťn en bekeek het etiket. Er stond weinig op. ‘8 uur speeltijd voor Het Spel.’, met daaronder een holografisch echtheidszegel. Hij sloeg het flesje in ťťn keer achterover en kleedde zich uit, tot hij enkel nog zijn boxer aan had en nam vervolgens plaats in de capsule.
“Commando sluiten, stemherkenning BŤta, BŤta, Phi.” Het deksel klapte vervolgens dicht en de capsule plaatste zich diagonaal, waarna het stil werd in de kamer. Vijfentwintig minuten later was Thon al slapende en begon het mengsel uit het flesje te werken.
Thon bevond zich in een ronde, stenen ruimte, ongeveer zeven meter in doorsnee. Aan de muren, die opgetrokken waren uit zwaar en donker gesteente, hingen toortsen om de ruimte te verlichten. Thon keek omhoog, waar een koepelvormig plafond zichtbaar was. De ruimte voelde, ondanks het sobere uiterlijk, warm aan.
Hij wachtte al zeker een kwartier, en was dan ook op de grond gaan zitten, toen er eindelijk iets gebeurde.
“Gegroet, sterveling”
Thon draaide zich om en deinsde achteruit bij de aanblik van het wezen. Hij had een groene, oosterse djinn verwacht, net als de eerste keer dat hij in het systeem stapte, drie lange jaren geleden. Maar dit was geen djinn, dit was een zwevend lijk, met rammelende kettingen, lege oogkassen en een zwart, vergaan gewaad. De geur was afgrijselijk, waardoor Thon zelfs nog wat verder naar achteren kroop.
De geest vervolgde zijn verhaal: “Wederom zijt Gij hier, Ethoneus Oeron. Na drie jaar was Uw tijd gekomen en U verliet de wereld der sterfelijken. Kelkele is de naam die is geweest, wat is de naam die zal zijn?”
Thons stem was piepend, door zijn pogingen door te leven met zo min mogelijk lucht: “Issaphaus.”
“Zo zal het geschieden,” antwoordde de geest, om vervolgens te verdwijnen. Direct na zijn verdwijning verscheen er een grijs silhouet midden in de kamer. Meer was het ook niet. Thon wist wat hij nu moest doen. Door middel van instructies kon hij het karakter aanpassen: De kleuren van het lichaam, de kleding, de vorm van het gezicht, noem maar op. De mogelijkheden waren ongelooflijk, hoewel ledematen toevoegen, de lengte veranderen en andere extreme zaken niet toegestaan waren. Het was namelijk wel de bedoeling dat het karakter min of meer menselijk bleef. Thon wist dat deze stap lang zou gaan duren, maar hij had nog negentig uur de tijd.

========
En wederom over Thon. Niet zo'n lang stukje. Valt weinig over te zeggen. En alsjeblieft commentaar, zelfs als je niets te melden hebt. Alvast bedankt

Miljardste mobiel Nokia verkocht

Nokia heeft in de afgelopen zomer zijn miljardste mobiele telefoon verkocht. Kai Oeistaemoe, tweede man van het Finse bedrijf, heeft dit vandaag gemeld. Het miljardste mobieltje zou zijn verkocht in Nigeria, al is dit natuurlijk vrij moeilijk te zeggen.

Nokia timmert al sinds 1982 aan de weg wat betreft het bouwen van mobiele telefoons. Woog het eerste toestel nog 15 kilo en was het bedoeld voor gebruik in de auto, tegenwoordig worden de telefoons steeds kleiner en loopt men er zelfs op de basisschool al mee rond. Op dit moment zijn er zo'n twee miljard abonnees op de wereld.

Oeistaemoe verwacht dat dit aantal de komende vijf jaar verder zal stijgen tot drie miljard. Hij ziet vooral in landen als Nigeria een groeimarkt voor de afzet van mobieltjes. Van de wereldmarkt voor mobiele telefoons is dertig procent in handen van Nokia; andere grote spelers op de markt zijn Motorola, Samsung, Sony Ericsson en Siemens, zij hebben echter allen een grote achterstand op het Finse concern.

Veel solidariteit voor Salzburg-fans

Veel supporters van andere clubs hebben dit weekend hun steun betuigt aan de supporters van Austria Salzburg. Tot woede van die fans wil de club haar naam verkopen aan Red Bull.

De supporters van onder andere Borussia Dortmund, FSV Mainz, Bayern Munchen, Hannover 96 en VFB Stuttgart hielden acties met spandoeken tegen de commercie en vroegen aandacht voor de supporters van Austria Salzburg.

Met de komst van Red Bull zal bij de Oostenrijkse club niet alleen de naam veranderen. Ook de clubkleuren van zullen worden gewijzigd, wederom tot woede van de supporters. De supporters van Austria Salzburg zullen de komende weken actie voeren tegen de komst van Red Bull.

Crazy Frog-reclame na 21:00 uur op TV

Tita_NL had ons via de nieuws-submit te melden:

In Engeland mogen - volgens de Britse reclamecodecommissie - de reclamespotjes van Jamster voor ringtones, logo's en mobiele wallpapers alleen nog 's avonds na negen uur worden uitgezonden.

Zo adviseerde de Advertising Standards Authority (ASA) na bijna driehonderd klachten te hebben ontvangen van ouders met minderjarige kinderen. De meeste klachten kwamen door de uitgezonden spotjes van Crazy Frog, Sweetie the Chick en Nessie the Dragon. Daar reageerden de meeste minderjarige kinderen op. Door een bestelling krijgen ze niet ťťnmalig een ringtone opgestuurd, maar zitten dan daarna ook vast aan een abonnement waardoor de telefoonrekening soms hoog kan oplopen.

Volgens de ASA is het argument dat Jamster zich met de spotjes op jongeren richt ongegrond. 3,87 procent van alle klanten die Jamster bezoekt zijn minderjarig. Dit komt uit een onzerzoek die Jamster ASA overhandigde. Hoewel de ASA niet zoveel waarde hecht aan deze cijfers, blijkt ook uit enkele onafhankelijke studies van TNS en het Wireless World Forum dat de meeste ringtones door mensen boven de zestien jaar worden besteld.

De publiciteit die het mobiele-ringtonesbedrijf de laatste maanden gehad heeft, en door de 40.000 reclames die Jamster in de maand mei uitgezonden heeft in Engeland, kunnen de kinderen niet ontkomen aan de Jamster TV-reclames.

Jamba zegt ter verdediging dat ze mensen willen aantrekken in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 49 jaar. Maar na het aantal klachten die Jamster heeft gehad over kinderen die torenhoge telefoonrekeningen hebben gekregen, toont volgens de ASA wel aan dat de reclames de kinderen te veel beÔnvloeden.

De reclameorganisatie aan het woord: "Kinderen kijken anders naar reclames en kunnen minder de voors en tegens van een product afwegen". De ASA heeft er daarom toe besloten om een tijdsgrens voor de commercials van Jamster in te stellen. "We vinden dat de advertenties niet voor negen uur 's avonds vertoond mogen worden", aldus de ASA.

Opnieuw overval op geldtransport Stein

santax had ons via de nieuws-submit te melden:

In Stein is vanmiddag voor de tweede keer in enkele maanden tijd een geldtransportwagen overvallen. De overval zou zijn gepleegd door drie gemaskerde mannen, gewapend met machinegeweren. Er is geschoten en er zijn explosies gehoord. In juli van dit jaar werd ook al een geldtransport overvallen in de Limburgse plaats, hierbij werd echter geen geld buitgemaakt.

Na de overval zijn de mannen in een personenauto gevlucht. De Limburgse zender L1 meldt dat het een zwarte Audi betreft, die voor het laatst gezien is in Urmond. Eťn van de twee inzittenden van de geldwagen raakte lichtgewond en moest voor behandeling naar een dokter. Er is een onbekend geldbedrag verdwenen, de politie onderzoekt een verband tussen deze overval en die van juli, die eveneens op een woensdagmiddag plaatsvond.

Bijbel nu ook verkrijgbaar in light-versie

Voor mensen die altijd al eens de bijbel hebben willen lezen, maar geen zin of tijd hadden zich door het dikke boek vol heilige geschriften te werken, is er nu een bijbel light-versie. De Britse priester Michael Hinton presenteerde vandaag de '100-minuten-bijbel in de kathedraal van Canterbury.

Twee jaar lang is Hinton bezig geweest om de 66 boeken van de bijbel samen te vatten. Hij heeft zich daarbij op de figuur Jezus gefocust, omdat deze ook centraal staat in de bijbel. Volgens de priester staan alle bekende verhalen, zoals de Ark van Noach, in de light-versie. De verhalen worden alleen rechttoe rechtaan verteld, zonder subplotten die de lezer afleiden.


Voor diegenen die zich niet door dit boekwerk
willen worstelen, is er nu een light-versie

Oranje -17 verliest van BraziliŽ

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar is er niet in geslaagd de tweede wedstrijd op het WK in Peru te winnen. Na de 5-3 zege op Qatar verloor de ploeg van trainer Ruud Kaiser met 2-1 van regerend wereldkampioen BraziliŽ.

De Brazilianen waren de gehele wedstrijd sterker dan hun Nederlandse leeftijdgenoten. Na 8 minuten kwam BraziliŽ op voorsprong door een treffer van Igor. Na een half uur spelen kwam Nederland gelukkig langszij door een eigen doelpunt van Sidnei. Dat Oranje -17 op dat moment nog maar met 1-0 achterstond had het te danken aan een uitstekend keepende Tim Krul.

BraziliŽ besliste het duel na een uur door een doelpunt van Ramon. Oranje kwam via een schot van Ajacied John Goossens op de lat nog dichtbij een gelijkspel, maar moest toezien hoe de Brazilianen de wedstrijd uitspeelden. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Ruud Kaiser zijn derde groepswedstrijd tegen Gambia. Nederland moet deze wedstrijd winnen om niet uitgeschakeld te worden.

Historisch: BraziliŽ 1993

De Braziliaanse Grand Prix van 2003 was een schoolvoorbeeld van de chaos die ontstaat als er regen valt op het circuit van Interlagos. Met zeven wisselingen in de leiding, minstens zes crashes in dezelfde bocht en een uitslag die pas dagen later officieel werd bekend gemaakt, was het een race voor de annalen. Even chaotisch was echter dezelfde race tien jaar eerder, in 1993.

De 22o Grande Premio do Brasil was de tweede race van het seizoen. In de race ervoor, in Zuid-Afrika, had Alain Prost de macht van zijn Williams laten zien door de winst te pakken met bijna anderhalve minuut voorsprong en ook in BraziliŽ was de Fransman oppermachtig. Hij pakte met gemak de pole position, met teamgenoot Damon Hill naast zich op de eerste startrij en rivaal Ayrton Senna recht achter zich in de McLaren.

De start was, zoals bijna altijd op Interlagos, niet zonder brokken. Senna's teamgenoot Michael Andretti kwam in contact met de Ferrari van Gerhard Berger. Andretti's wagen kwam los van het wegdek en maakte een spectaculaire buiteling over de Ferrari terwijl de twee met hoge snelheid de bandenstapels in schoven. Terwijl de marshalls de brokstukken opruimden, maakte Senna de fout door een wagen in te halen ter hoogte van de gele vlaggen en kreeg een stop and go-penalty.

Het was allemaal echter de stilte voor de storm, want in de 26e ronde barstte er een enorme regenstorm los. Binnen korte tijd stond het wegdek blank en vormden zich stromen water rond start-finish. Aguri Suzuki was het eerste slachtoffer van de omstandigheden en schreef zijn Footwork compleet af. Landgenoot Ukyo Katayama crashte slechts momenten later op hetzelfde punt.

Terwijl het zicht op de baan gereduceerd was tot het nulpunt en baanposten halsbrekende toeren uithaalden om de onfortuinlijke coureurs te helpen, maakte Prost de fout door op zijn droogweerbanden een ronde te lang op de baan te blijven. Door een miscommunicatie met zijn team dacht de Fransman dat men in de pits niet klaar voor hem was en reed de ingang van de pitstraat voorbij. Slechts enkele honderden meters later verloor ook hij de macht over het stuur en spinde de baan af, recht de gespinde wagen van Christian Fittipaldi in.

Dat was het sein voor de wedstrijdleiding om de Safety Car de baan op te sturen. Deze procedure was vrij nieuw in de Formule 1 en niet iedereen wist daar even goed mee om te gaan. Jean Alesi bleef enthousiast tegenstanders inhalen terwijl het veld achter de Safety Car reed en ook bij de herstart passeerde hij auto's voor hij over de finishlijn was gekomen. Hij kreeg hiervoor een stop and go-penalty, net als Michael Schumacher, die zich aan hetzelfde vergrijp schuldig had gemaakt.

Senna wisselde razendsnel naar droogweerbanden en wist het maximale resultaat uit de nu weer opdrogende baan te halen. Hij haalde leider Hill met gemak in en scoorde een memorabele thuisoverwinning. Het was slechts zijn tweede overwinning in BraziliŽ en, naar zou later blijken, zijn laatste. Een jaar later spinde hij van de baan en zorgde voor een massale uitstroom van fans, terwijl de race nog bezig was.

Specs Revolution bekend?

Langzaam maar zeker komen we steeds meer over de Revolution weten. Sommige dingen horen we rechtstreeks van Nintendo zelf, andere dingen komen naar voren via een 'lek'. Het nadeel van zo'n lek is vaak de onbetrouwbaarheid, het kan immers makkelijk verzonnen zijn door een grappenmaker.

Vandaag was het weer zover, op het forum van gamespot is er iemand die pretendeert werkzaam te zijn bij Factor 5 (deze studio heeft onder andere Star Wars: Roque leader gemaakt). Aangezien developers games moeten maken voor de console, is het niet vreemd dat zij inmiddels de specs (technische specificaties) weten.

Afijn, deze persoon heeft het volgende gepost:


System 1 Modified
CPU:
1 IBM Custom PowerPC 2.5 GHz with 256 KB L1 cache and 1 MB of L2 cache (an L3 cache is rumored). It?s Dual Threaded

13 billion dot product operations per second

Revolution GPU:

ATI Custom based RN520 core.

GPU core at 600 MHz. Will support up to 2048x1268 resolution, HD support is still being decided. Will have 256 MB?s of 1T-SRAM

32 parallel floating-point dynamically scheduled shader pipelines.

Polygon Performance: 500 million triangles per second theoretical, average in game would be around <100 Million/sec>

Shader Performance: ~50 billion shader operations per second

Revolution memory: 512 MB of 700 MHz 1T-SRAM


Waar of niet waar?

Feyenoord: 6 ton voor De Graaf

Feyenoord wil 600.000 euro ontvangen voor Edwin de Graaf, zo meldt de technisch directeur van de club, Mark Wotte, in Voetbal International. Vooral Roda JC zou zeer geinteresseerd zijn in de verdediger.

"Wij zijn bereid mee te werken aan een transfer van Edwin en willen hem het liefst verkopen. Dat is voor alle partijen het beste. We zijn met Roda JC in gesprek, maar een akkoord is nog niet bereikt", aldus Wotte in VI. Het weekblad zegt verder dat ook ADO Den Haag, Sparta, RKC Waalwijk en Willem II interesse hebben in De Graaf.

Weer pech voor Danny Guyt

RBC Roosendaal-middenvelder Danny Guyt zit opnieuw vier weken in het gips. Guyt is herstellende van een breuk in zijn middenvoetsbeentje, maar dat herstel wil niet vlotten. Bij onderzoek in het ziekenhuis constateerde men dat het bot niet voldoende gehecht was.

Guyt brak dit seizoen al twee keer zijn middenvoetsbeentje. Dinsdag mocht het gips van de tweede breuk er na vier weken eindelijk af, maar kon er na onderzoek dus geijk weer op. De artsen hebben er dit keer voor gezorgd dat het been tot aan de knie in het gips is gezet, zodat Guyt zijn voet niet te veel kan belasten. "Als het goed is, kan ik in november en december weer meedoen en dan volgt er nog een half seizoen om goed te voetballen", aldus Guyt.

Dragon Quest VIII krijgt US releasedate en mooie bonus

Square Enix heeft vandaag bekend gemaakt dat hun succesvolle role playing game Dragon Quest VIII - Journey of the Cursed King op 22 november in Noord-Amerika zal verschijnen. Daarnaast is ook bekend gemaakt dat bij de game een speelbare demo van Final Fantasy XII gebundeld zal worden.

Dragon Quest VIII verscheen eerder in Japan en was daar, met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren, een van de best verkopende PlayStation 2 titels ooit.

Als je trouwens denkt dat die datum je bekend voorkomt kan dat kloppen. Dit is namelijk dezelfde dag dat de Xbox360 in de V.S. verschijnt. Of Sony iets te maken heeft met deze releasedate laten we in het midden.Dragon Quest VIII

GroenLinks wil verbod op 'slavenchocolade'

Tony and the Chocolate FactoryGroenLinks bepleit een Europees importverbod van chocolade welke geproduceerd is met slavenarbeid. Uit het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde zou zijn gebleken dat vrijwel alle chocolade die we in Nederland eten, gemaakt wordt door slaven.

In het debat over de Algemene Beschouwingen stelde fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks tevens het verplichte percentage cacao in de lekkernij te verhogen, zodat de producerende landen meer profiteren van de consumptie in de westerse wereld.

In twee uitzendingen getiteld 'Tony and the Chocolate Factory' belichtte het RVU-programma Keuringsdienst van Waarde deze zomer het slavernijprobleem in de cacao. Verslaggever Teun van de Keuken daagde topmanagers uit de chocolade-industrie uit om een slaafschone reep te ontwikkelen.

-
De uitzendingen zijn hier en hier na te kijken.

Gilberto Silva langer bij Arsenal

Arsenal heeft het contract met Gilberto Silva verlengd. De Braziliaanse middenvelder staat nu tot 2009 onder contract bij de Londense club.

Gilberto Silva kwam in de zomer van 2002 na een uitstekend WK in Zuid-Korea en Japan over van Atlťtico Mineiro. Silva speelde elk duel van de wereldkampioen van begin tot eind. In het huidige Arsenal is Gilberto Silva sinds het vertrek van Patrick Viera naar Juventus eerste keus als controlerende middenvelder.

Nintendo Revolution?

Gamesconsoles zijn niet meer weg te denken uit de huidige leefsituatie. Je hebt ze bijna in alle soorten en maten, waar vroeger eigenlijk alleen maar een Super Nintendo was is er nu een Playstation, een X-Box, een Gamecube of misschien nog wel een Dreamcast.

De Dreamcast heeft zijn beste tijd al gehad terwijl de Playstation al bijna aan zijn derde versie bezig is en de X-Box komt binnenkort met de tweede versie. Van de Gamecube zal geen tweede versie komen, maar een compleet nieuw systeem, namelijk de Revolution. En deze Teaser Trailer is nu alvast gemaakt om de Revolution een beetje te promoten. Nu wachten op de echte trailer en de Revolution zelf...

Toccacelo niet naar BraziliŽ

Enrico Toccacelo zal in BraziliŽ niet als vrijdagrijder voor Minardi F1 optreden. In plaats daarvan zal hij ItaliŽ vertegenwoordigen tijdens de eerste A1GP-race.

Toccacelo heeft slechts twee maal de derde wagen van Minardi bestuurd. Door financiŽle problemen moet hij echter afzien van een derde optreden. Ook zijn contract in de A1GP geldt op dit moment slechts voor ťťn race. Wat er daarna gaat gebeuren met de Italiaan is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk wie hem zal vervangen bij Minardi.

Toccacelo heeft een moeilijke taak in de A1GP. Het Italiaanse team heeft nog nauwelijks gereden met de auto en de coureur kent de baan van Brands Hatch nauwelijks. "Ik heb nog nooit op Brands Hatch gereden, maar ik ben naar de Champ Cars race van 2003 geweest," verduidelijkt Toccacelo.

Zoontje Britney krijgt eigen drankje

sitting_elfling had ons via de nieuws-submit te melden:

Britney SpearsBritney Spears' zoontje heeft nu al een 'eigen drankje' op de markt. Het drankje dat naar Sean Preston is vernoemd heeft overigens niets met moedermelk te maken.

Haar vader heeft in zijn eigen cafť, dat te vinden is in CaliforniŽ, een nieuw drankje geÔntroduceerd, vernoemd naar zijn kleinzoon. De mede-eigenaar van de kroeg heeft dit bevestigd: "We verkopen een nieuwe smoothie die de naam van Britney's zoontje draagt."

In het drankje zitten alleen gezonde dingen, aldus de cafť-eigenaar: "De Preston Smoothie bevat alleen vetvrije bevroren yoghurt, aardbeien en mango's".

Nieuwe naam voor Prince of Persia: Kindred Blades

De nieuwe PoP, die voorheen bekend stond als PoP: Kindred Blades is van naam veranderd. Ubisoft, het team achter PoP, vindt de naam PoP: The Two Thrones namelijk een stuk toepasselijker. Hoewel er nog niet zo heel veel bekend is over de nieuwe PoP, weten we nu dus in ieder geval wťl dat er twee tronen een rolletje in zullen gaan spelen, wat natuurlijk heel erg fijn is om te weten...

Het moment we eindelijk op onze eigen 'troon' deze game kunnen gaan spelen staat vooralsnog gepland voor december 2005.

'Troonrede voor velen niet te volgen'

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon troonrede nieuwsSlechts weinig Nederlanders begrijpen precies wat er in de troonrede staat. Volgens adviesbureau BureauTaal zou maar 15 procent van alle Nederlanders boven de 18 de troonrede moeiteloos kunnen volgen. Een kwart heeft enige moeite, en maar liefst 60 procent begrijpt weinig tot niets van wat de koningin op Prinsjesdag heeft te melden.

Bureautaal lichtte de tekst door op begrijpelijkheid. Volgens de taaldeskundigen waren er in de tekst te lange woorden opgenomen en te veel uitdrukkingen die voor nieuwe taalgebruikers moeilijk zijn. Ook ontbeerde de rede bijvoorbeeld tussenkopjes. De schrijvers van de troonrede hebben weliswaar getracht zinnen kort te houden, maar dat betekent volgens BureauTaal niet automatisch dat de woorden begrijpelijker worden. 'Op ons aanpassingsvermogen wordt in deze tijd een groot beroep gedaan' wordt door het bureau aangehaald als voorbeeld van een zin die weliswaar kort is, maar veel te abstract.

Het adviesbureau dat gemeentes, ministeries en bijvoorbeeld de Rijksvoorlichtingsdienst helpt met begrijpelijk maken van teksten stelt dat zij de troonrede zo eenvoudig kunnen maken dat vier van de vijf Nederlanders de koningin gemakkelijk kunnen volgen.

'Nederland moet meer migranten toelaten'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Wereldbank, ťťn van de belangrijkste Internationale financiŽle instituten, moet Nederland veel meer immigranten toelaten. De instroom van ongeschoolde arbeiders uit arme landen zou een enorme oppepper geven aan onze economische groei, zo beweert de Wereldbank.

Top-econome Giovanni Prennushi zegt dat de torenhoge muren die migranten weren nog veel hoger zijn dan de invoertarieven waarmee wij textiel, suiker en bananen uit ontwikkelingslanden tegenhouden. En daarmee hebben wij ons zelf stelt Prennushi, omdat dat verhindert dat het bedrijfsleven efficiŽnter gaat werken; en dus beter kan concurreren en meer banen kan scheppen.

Prennushi beaamt dat zienswijze van de Wereldbank dwars indruist tegen de heersende opinie. ''Tegenstanders van migratie zien niet dat de vergrijzing de instroom van arbeiders noodzakelijk maakt. Bovendien zijn de salarisverschillen tussen landen zo groot dat we niet verbaasd moeten zijn dat migranten hun geluk in de VS of Europa beproeven'', aldus de econome.

Integratie
De heersende opinie waar Prennushi op doelt, bleek gisteren weer eens uit het gepubliceerde 'Jaarrapport Integratie 2005' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Dat rapport, waaraan ook de onderzoeksbureaus WODC en CBS meewerkten, alarmeerde dat het niet overdreven is te stellen dat de integratie van allochtone groepen is uitgegroeid tot een van de belangrijkste maatschappelijke kwesties in Nederland.

In het Jaarverslag staat onder meer dat al sinds begin jaren negentig een groot deel van de Nederlandse bevolking de aanwezigheid van allochtonen als negatief beoordeelt. Ongeveer 50% van de Nederlanders vindt dat er te veel allochtonen zijn in Nederland.

De opvattingen over de multi-etnische samenleving lijken met de jaren steeds negatiever te zijn geworden, met name ten aanzien van moslims. Bovendien vindt de helft van de autochtone maar ůůk van de Turkse en Marokkaanse bevolkingsgroep, dat de westerse leefwijze niet samengaat met die van moslims. Verder vinden evenveel autochtonen als allochtonen dat er streng opgetreden moet worden als het gaat om de toelating van economische vluchtelingen.

Cafťbezoekster geweerd wegens lach

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw uit het Britse plaatsje Liss is niet meer welkom in haar stamcafť. Reden: volgens bareigenaar Ann Mannings is de schrille lach van Stephanie Berriman zo luid dat buren erover hebben geklaagd. Berriman kan niet geloven dat ze niet meer in de Temple Inn mag komen.

"Als ik nu nog te veel dronk, of drugs gebruikte, dan kon ik het begrijpen ja. Maar ik drink zelfs geen alcohol, ik amuseer me alleen maar", stelt de vrouw. Volgens barman Alan Searle staat de pubeigenares volkomen in haar recht. "Ze heeft alle recht om iemand te weigeren, zelfs zonder reden", meent Searle.

[A1GP] Drie nieuwe teams

A1GP, de nieuwe raceklasse die komend weekend van start zal gaan, is uitgebreid met nog drie landenteams, namelijk Oostenrijk, ItaliŽ en Japan.

Het Oostenrijkse team wordt geleid door twee ex-wereldkampioenen Formule 1, namelijk Niki Lauda en Keke Rosberg. De wagen zal worden bestuurd door de zoon van Niki, Mathias Lauda.

De ploeg van ItaliŽ krijgt als teambaas Piercarlo Ghinzani, ook een vroeger Formule 1-coureur. Hij zet zijn eigen raceteam in voor A1GP. Wie er voor ItaliŽ zal racen wordt morgen officieel bekendgemaakt. Matteo Bobbi, Gianmaria Bruni, Daniel la Rosa en Enrico Toccacelo zijn kandidaat voor het stoeltje.

Tenslotte komt ook Japan met een A1GP-team. Hideki Noda heeft de Japanse wagen vandaag een shakedown gegeven, maar de eerste race zal worden gereden door Ryo Fuduka.

Met deze drie teams komt het veld in de A1GP op vijfentwintig wagens. De eerste race vindt komende zondag plaats op het Britse circuit Brands Hatch.

Justitie-onderzoek naar 'anti-Joodse film'

IcoonNa de ophef eerder dit jaar over de vermeend antisemitische Iraanse film 'Zahra's blauwe ogen' (Zahra's Blue Eyes), die in verschillende Nederlandse moskeeŽn verkocht en vertoond wordt, gaat het Openbaar Ministerie (OM) nu onderzoek doen naar de film. Minister Donner van Justitie heeft dit aan de Tweede Kamer laten weten. Donner betitelt de film zelf als een ''zeer onsmakelijke film die op geen enkele manier bijdraagt aan de verdraagzaamheid jegens joden.''

De minister reageerde daarmee op Kamervragen van Geert Wilders en de PvdA'ers Jeroen Dijsselbloem en Peter van Heemst. Het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl (CIDI) stelde in juni dat de film een opeenstapeling van antisemitische vooroordelen is.

Oog-transplantatie
De compleet fictieve film draait om een Palestijns meisje. Zij wordt door IsraŽlische militairen ontvoerd om haar ogen te kunnen transplanteren om zo een blind Joods jongetje weer te kunnen laten zien. Op de vlucht voor haar belagers wordt ze verraden door een IsraŽlische taxichauffeur die daar veel geld voor opstrijkt. De film eindigt met een zelfmoordaanslag op de Joodse ontvoerders.

Na de eerste ophef verbood de Turkse sociaal-religieuze beweging Milli GŲrŁs de bij hun aangesloten moskeeŽn, de film te verkopen. De Nederlands Islamitische Federatie (NIF) liet echter weten dat zij de verkoop en vertoning niet zal verbieden voordat de Nederlandse autoriteiten de film als antisemitisch bestempelen. De film wordt volgens de NIF in moskeewinkels verkocht, maar zou niet aan kinderen worden vertoond. NIF-voorzitter M. Yaramis liet indertijd weten dat van antisemitisme of vijandigheid jegens Joden in de film geen sprake is.

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie zal de kwestie aan de kaak stellen in het geregelde overleg dat ze heeft met het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en de Contactgroep Islam (CGI). Ze zal aangeven dat antisemitisme in moskeeŽn niet wordt getolereerd en dat ze ervan uitgaat dat de organisaties hun moskeeŽn ter verantwoording roepen als er wel jodenhaat voorkomt.


ScŤne uit 'Zahra's blue Eyes''
-
Meer over Zahra's Blue Eyes vind je onder meer hier en hier.

'Laptop gestolen tijdens opnames nepinbraak'

Testdummie en F1r3Starter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een ingehuurde nepinbreker heeft de opnames van een Belgische televisieprogramma mogelijk iets te serieus genomen. Voor het programma 'Houd de dief', net zoiets als het AVRO-programma 'De inbreker', brak hij in bij de bekende zwemtrainer Stefaan Obreno. Na afloop gaf hij alles netjes terug, behalve een splinternieuwe laptop van 5000 euro.

Dat claimt althans de advocaat van Obreno. Op de laptop zouden veel gegevens over topzwemmers staan, zoals trainingsschema's en tijden. "Alle gegevens opnieuw invoeren zal dagen werk kosten", aldus Obreno's advocaat tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De VTM, de televisieomroep die de opnames verzorgde, zegt overigens dat er totaal geen bewijs is dat de laptop tijdens de opnames zou zijn ontvreemd.

VS maakt zich op voor sterker wordende orkaan Rita

Icoon Buitenlands nieuws Het zuiden van de Verenigde Staten maakt zich opnieuw op voor de komst van een orkaan. Rita begon als tropische storm, maar bereikte dinsdag al de derde categorie op de Saffir-Simpson schaal. Daarna werd Rita alleen maar krachtiger, om vandaag de vierde en op ťťn na hoogste schaal te bereiken. Zoals het er nu naar uitziet zal de storm New Orleans schampen. Die stad is nog volop aan het herstellen van orkaan Katrina.

Rita trok gisteravond al recht over de eilandengroep de Florida Keys, en werd daarmee de zevende orkaan in veertien maanden die Florida aandeed. Er werd wel schade aangericht, maar er vielen geen slachtoffers. De orkaan deed vervolgens Cuba aan, waar 230.000 mensen geŽvacueerd moesten worden voor het natuurgeweld. Ook daar vielen echter vermoedelijk geen slachtoffers.

Waarschijnlijk zal de storm aan land komen in de omgeving van het Texaanse stadje Galveston, met 60.000 inwoners. De autoriteiten zijn in ieder geval al begonnen met de verplichte evacuatie van alle bewoners. Galveston werd in 1900 nog totaal van de kaart geveegd door een orkaan, waarbij naar schatting 8.000 mensen om het leven kwamen.

Ook in andere delen van het land zijn evacuaties aan de gang. De weinige mensen die nog - of weer - in New Orleans wonen, moeten de stad verplicht verlaten. Daarnaast bestaat er de vrees dat Rita de miljoenenstad Houston aan zal doen, waar een groot aantal inwoners van New Orleans opgevangen worden.


Rita op een infrarood-satellietfoto van vanmiddag

[A1GP] Overzicht 2005/2006

Dit weekend gaat op het circuit van Brands Hatch in Engeland de A1GP-serie van start. FOK!sport zet hier alle nuttige informatie over deze nieuwe veelbelovende serie voor je op een rijtje.

Concept
De A1GP is opgezet door sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, lid van de koninklijke familie van Dubai. De serie is bedoeld als opvulling van de Formule 1-loze winters en is goedgekeurd door de FIA. Omdat alle coureurs met identieke wagens zullen rijden, ontstaat er een competitie waarin iedere coureur kans maakt op een overwinning, wat de races theoretisch spannender zal maken dan de huidige Formule 1-races.

Het A1GP-kampioenschap draait niet primair om coureurs, zoals in de Formule 1, maar om landenteams. Twintig landen hebben zich met een team ingeschreven om te strijden om de World Cup of Motorsport, zoals het kampioenschap ook wel wordt genoemd.

Auto's
Alle teams zullen rijden met identieke auto's, waar buiten de afstelling niets aan veranderd mag worden. De basis van een A1GP auto wordt gevormd door een chassis van Lola. Als krachtbron zal een Zytek 3,4 liter V8-motor worden gebruikt, zonder turbo, met een vermogen van ca. 390 kW of 522 pk. De wagens wegen 600 kg en zullen worden voorzien van banden van het merk Cooper Avon.

Raceweekends
Evenals in de Formule 1, bestaat een raceweekend in de A1GP uit drie dagen. Op de vrijdag worden er twee vrije trainingen gereden. Op zaterdag zal er een derde vrije training worden gereden, om 14.00u gevolgd door de kwalificatiesessies. De kwalificatie zal bestaan uit vier sessies van een kwartier, waarin ieder team per sessie ťťn vliegende ronde mag neerzetten. De twee beste tijden van deze vier sessies per team worden bij elkaar opgeteld om zo tot een startopstelling te komen voor de eerste race.

De eerste van de twee races gedurende het weekend wordt op zondagmorgen gereden, na vooraf te zijn gegaan door een warmuptraining van een kwartier. Dit gaat om een sprintrace van ruim een kwartier, waarbij een rollende start zal worden gebruikt. In deze eerste race kunnen punten worden gescoord, maar de uitslag bepaalt ook de startopstelling van de tweede race. Deze hoofdrace zal 's middags worden verreden, starten met een staande start en zal veertig tot zestig minuten duren.

Puntenverdeling
Iedere race kent de volgende puntenverdeling:
1e plaats: 10 punten
2e plaats: 9 punten
3e plaats: 8 punten
(...)
9e plaats: 2 punten
10e plaats: 1 punt

Het team dat de snelste ronde van de dag rijdt, krijgt een bonuspunt toegekend.

Kalender

datumcircuitlandwebsiterace 1*race 2*
25 sepBrands HatchEngelandwebsite14:3016:00
9 oktEurospeedwayDuitslandwebsite13:3015:00
23 oktEstorilPortugalwebsite14:3016:00
6 novEastern CreekAustraliŽwebsite6:308:00
20 novSepangMaleisiŽwebsite6:308:00
11 decDubaiVerenigde Arabische Emiratenwebsite10:3012:00
15 janSentulIndonesiŽ7:309:00
29 jannnbZuid Afrika
12 febCuritibaBraziliŽwebsite17:3019:00
26 febMonterreyMexico20:3022:00
12 mrtLaguna SecaVerenigde Statenwebsite22:300:00
3 aprShanghaiChinawebsite6:308:00

* Nederlandse tijd

Deelnemers

landteambaascoureurwebsite
AustraliŽAlan Jones, Alan DockingChristian Jones
BraziliŽRonaldoNelson Piquet jr.
CanadaJ Jay Laski
ChinaLiu YuMa Qinghuawebsite
FrankrijkJean Paul DriotLoic Duval
DuitslandWilli WeberTimo Scheider
EngelandJohn SurteesAlex Lloydwebsite
IndiaAtul K. Gupta, Akbar EbrahimKarun Chandhok
IndonesiŽAnanda Mikola
IerlandMark GallagherRalph Firman
LibanonTameem AuchiKalil Beschir
MaleisiŽAlex YoongAlex Yoong
MexicoJuan Cortina, Julio JŠureguiLuis Diazwebsite
NederlandJan LammersJos Verstappenwebsite
Nieuw ZeelandColin GiltrapJonny Reidwebsite
PakistanArif HusainAdam Khanwebsite
PortugalLuis Figo, Carlos QueirozPedro Lamy
RuslandNikolaj Fomenko
TurkijeValkan Ertas
Verenigde StatenRick WeidingerScott Speedwebsite
Zuid AfrikaTokyo SexwaleTomas Scheckter
Zuid KoreaMaximus Wie
ZwitserlandMax WeltiNeel Jani

OfficiŽle site van de A1GP:
www.a1gp.com/

'MP3-speler verbieden in verkeer'

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de brancheorganisatie van verkeersopleidingsinstituten (LBVI) ligt, worden binnenkort MP3-spelers in het verkeer verboden. De LBVI heeft hierop aangedrongen bij minister Peijs van Verkeer en Waterstaat.

Ook de PvdA is van mening dat een dergelijk verbod de veiligheid in het verkeer ten goede komt en zal het verbod tevens bij de minister onder de aandacht brengen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil eerst een onderzoek afwachten naar de vraag in hoeverre verkeersdeelnemers worden afgeleid door het gebruik van walkmans en MP3-spelers.

"De MP3-speler is levensgevaarlijk, zeker in het stadsverkeer. Mensen horen veel minder omgevingsgeluid. Fietsers weten niet wat er van achter komt, en zijn bovendien minder geconcentreerd door die muziek", zegt een woordvoerder van de LBVI. Tevens is de LBVI van mening dat het verboden moet worden om gebruik te maken van de mobiele telefoon op de fiets. In een aantal landen is het bellen op de fiets al verboden.

Button definitief naar BAR

Het is officieel: Jenson Button rijdt ook volgend jaar bij BAR Honda. Zowel Button als BAR en Williams maakten dat vandaag bekend.

BAR maakte op hun website bekend dat ze verheugd zijn de nieuwe line-up van Button en Barrichello te kunnen aankondigen. "We kunnen nu de onzekerheid van de afgelopen maanden achter ons laten," aldus teambaas Nick Fry in het bericht. "Jenson en Rubens zijn onze droom-line-up voor 2006 en verder."

Frank Williams wenst Button veel succes in zijn toekomst. "Ik ben blij dat er een eind aan deze zaak is gekomen en dat we kunnen terugkeren naar datgene waar we het beste in zijn -- racen," zei de leider van het Williamsteam.

Geen BMW meer voor Berlijnse politie

Lekker patsen in je lease-BMW-stationcar uit de 5-klasse. Dat verwacht je misschien in het Gooi, maar niet bij de politie. Toch hebben ze in Berlijn sinds december 2002 van die auto's. Maar daar komt nu een eind aan omdat de agenten in de Duitse hoofdstad te veel schade veroorzaken aan de wagens omdat ze te slecht rijden.

Zeker 22 wagens zijn er al total loss geraakt. Meer dan zestig procent van de ongelukken is veroorzaakt door de agenten die achter het stuur zaten. Het korps wilde de kosten in de hand houden, en schakelt nu over op de minder-sexy Volkswagen Touran.

Man overleden na schietpartij in Rotterdam

Icoon Binnenlands nieuwsBij een schietpartij gisteravond in Rotterdam is een 40-jarige man overleden. De man kon nog worden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij later aan zijn verwondingen bezweek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De schietpartij vond gisteravond omstreeks 20.00 uur plaats in een woning aan de Joost van Geelstraat in Rotterdam. Toen de politie bij de woning arriveerde, trof men het slachtoffer gewond aan. De dader of daders waren toen al vertrokken. Wat de oorzaak van de schietpartij is, is nog niet duidelijk. Wel denkt de politie dat er sprake was van enige onenigheid tussen het slachtoffer en de dader(s).

Ook sekslijnensite heeft Talpa-logo

Opnieuw is er een bedrijf dat een logo heeft dat wel erg veel lijkt op het Talpa-logo. Eerder werd al bekend dat de logo's van het Britse Welcome Telecom, het Duitse Treffert en het Nederlandse reclamebureau Taste opvallend veel gelijkenissen vertonen met het logo van de televisiezender. Dit keer gaat het om een Nederlands bedrijf dat handelt in sekslijnen: 0906CASH.nl. Het bedrijf sprak hierover met FOK!.

0906CASH.nl, eigendom van Klemans Groep B.V. uit Medemblik, gebruikt het logo naar eigen zeggen al sinds 2002. Onder meer op de hoofdsite (hier de site in 2003), maar ook op andere sites van het bedrijf, zoals teldate.nl en pijpjerijk.nl. Klemans Groep B.V. heeft contact gehad met Talpa over het logo. Volgens Klemans Groep B.V wilde Talpa het logo in eerste instantie kopen van het bedrijf en werd daar door Talpa zelfs een bedrag voor genoemd. Uiteindelijk bleek dit toch moeilijkheden op te leveren en schakelde Talpa een advocaat in.

Volgens Klemans Groep B.V. intimideerde de advocaat hen. De advocaat zou geschreven hebben dat als Klemans Groep B.V. de publiciteit zou zoeken op een voor Talpa schadelijke wijze, dat Talpa het bedrijf volledig aansprakelijk zou stellen voor de daaruit voortvloeiende schade. Inmiddels heeft bedrijf, naar eigen zeggen tegen haar zin in, zelf ook een advocaat in de arm genomen.

Jos Manshande van de Klemans Groep B.V. zegt zeer verbaasd te zijn over de reactie van Talpa: "Alsof wij hun logo gebruiken, terwijl het duidelijk andersom is. Het is alleen zo dat wij het logo gebruiken voor onze erotische diensten en Talpa voor de tv-zender."

"Talpa heeft wel een beschamend overnamebod gedaan, maar daar gaan we niet op in. Misschien verkopen we een en ander wel aan de hoogste bieder op eBay", aldus een lachende Manshande.

Logo 0906CASH.nl

Microsoft wil binnen twee jaar winst maken op de Xbox 360

Microsoft zegt dat ze binnen twee jaar de productiekosten van de Xbox 360 zo laag kunnen krijgen dat ze de console met winst kunnen gaan verkopen. Microsoft heeft op de eerste Xbox volgens de analisten ongeveer vier miljard euro verlies gedraaid en nu willen ze dit dus gaan veranderen met de Xbox 360.

Met de Xbox 360 heeft Microsoft veel meer productie-processen in eigen handen waardoor ze makkelijker de kosten kunnen verlagen. Bij de eerste Xbox heeft Microsoft nog gebruikt gemaakt van andere fabrikanten zoals Intel en Nvidia, maar ze hebben nu zelf de rechten op de onderdelen. Dit betekent dat Microsoft op zoek kan gaan naar andere chip-fabrikanten en op deze manier dus de goedkoopste uitzoeken.

Microsoft wil dus binnen twee jaar winst gaan maken op de Xbox 360, dit is ongeveer op 1/3 van de totale levenscyclus van ongeveer zeven jaar. Ze mikken op een marktaandeel van ongeveer 40%, terwijl ze op dit moment een aandeel van 20% hebben. IDC videogame analist Schelley Olhava zegt dat Microsoft tegen 2009 ongeveer 40 miljoen Xbox 360 consoles verkocht zal hebben.

Monkey Ball DS filmpje

Benieuwd hoe Monkey Ball op de DS er uit gaat zien? Volg deze link en neem zelf een kijkje. Grafisch ziet de game er prima uit en ook de multiplayer mini games keren weer terug. In het filmpje is te zien dat in ieder geval Monkey Fight, Monkey Race en een Air Hockey mini game te spelen zijn. Het besturen van het aapje gebeurt nu via het touch screen wat misschien de extra precisie meebrengt om die bal over die vervelend dunne &^%%$3-stukjes te manoeuvreren.

Dolfijn gedood met messteken

Esposa en Slapend_Nederland hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Australische politie heeft afgelopen maandag aan de kust van Geelong, iets ten zuidwesten van Melbourne, een dode dolfijn aangetroffen. Het dier is met zeker zeven messteken, waarvan een in het hart, om het leven gebracht.

Waarom het dier gedood is, is nog onduidelijk. Maar diverse deskundigen spreken over een gruweldaad. Volgens Ron Waters, woordvoerder van het Department of Sustainability and Environment, verkeerde het dier in goede gezondheid. "Dit is wat we hebben gevonden: een dier met een volle maag, in goede conditie en geen andere tekenen van overlijden."

De dolfijn is in AustraliŽ een beschermd diersoort. De celstraffen voor het doden van een dolfijn kunnen dan ook oplopen tot een jaar.

Duitsers willen 'onze' Sylvie hebben

Sylvie en RafaelDuitse televisieproducenten zijn zeer geÔnteresseerd in voormalig MTV-presentatrice Sylvie Meis. De Nederlandse, die met haar voetballende echtgenoot Rafael van der Vaart naar het Noord-Duitse Hamburg verhuisde, zou van alle kanten aanbiedingen ontvangen om programma's te presenteren.

Volgens haar manager gaat Meis op haar gemak bekijken of er iets leuks tussen zit. Ze zou onder meer de keuze hebben tussen muziekprogramma's, een modemagazine en een voetbalshow. De taal mag geen probleem zijn. Mevrouw van der Vaart volgde voor haar verhuizing reeds een aantal Duitse lessen bij de befaamde 'nonnen van Vught'. Vanwege de grote media-aandacht wordt tevens bekeken of Duitsland rijp is voor Sylvies eigen sieradenlijn. Ook Nederland wordt niet vergeten. Binnenkort zal Sylvie samen met Rafael te zien zijn in een Knorr-commercial.

Bruidspaar beboet wegens kussen in openbaar

_moder8or_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws 'En dan mag u de bruid nu kussen.' Dit zinnetje ging niet op voor een IsraŽlisch bruidspaar. Het stel, dat in India trouwde, kreeg een boete van twintig euro toen ze elkaar in het openbaar kusten.

De twee ontmoetten elkaar in India en wilden trouwen volgens de traditionele hindoeceremonie. Nadat de plechtigheid voorbij was, gaven ze elkaar een kus. Dit tot grote ergernis van de priesters, die nog religieuze teksten aan het zingen waren. Zij voelden zich door de kus zo beledigd, dat ze het bruidpaar aanklaagden voor hun "obscene daad".

Een rechtbank in India stelde de priesters vervolgens in hun gelijk en gaf het stel een boete van twintig euro.

De emoties bij gamen

Huil jij als de hoofdpersoon in de game overlijdt? Krijg je superieure gevoelens bij het behalen van een level of schreeuw je misschien keihard "OWNED!" als je een mini-game wint bij Super Mario Party?

Onderzoeksfirma Bowen Research deed onderzoek naar de emoties bij het gamen. Meer dan een derde van de deelnemers aan het onderzoek vond gamen een emotionele gebeurtenis. 8% denkt dat het zwaar emotioneel is en 29% noemt het behoorlijk. Hardcore gamers blijken meer gevoel te hebben bij films, terwijl anderen weer meer gevoel hebben bij muziek.

De uitslag van het onderzoek toen men vroeg wat de meest emotionele games waren:

Role playing games 78%
First person shooters 52%
Action 49%
Adventure 48%
Fighting 39%
Sports 34%
MMOs 32%
Racing 31%
Real time strategy 24%
General strategy/puzzle 15%
Flight simulators 8%
Flying 8%

Final Fantasy is daarin de grootste winnaar. Men lijkt de tranen amper te kunnen bedwingen toen Aeries in Final Fantasy VII het loodje legde. Mensen schijnen maandenlang bij Square Enix te hebben gesmeekt om haar weer tot leven te wekken.

Resident Evil series, Halo, Silent Hill, Metal Gear Solid en Madden scoren ook erg hoog op de emotionele ladder. Van horror die je het apelazarus laat schrikken tot het geschreeuw en fanatisme als het gelijkspel is in een sportgame.

Een paar aardige quotes uit de commentaren van de deelnemers aan het onderzoek:

"[...]
"I will never forget the feeling of love between Squall and Riona in Final Fantasy 8, nor the broken-heartedness of Yuna at the end of Final Fantasy 10."

During Xenogears, when a character "is sacrificing herself to save her friends, I'm driven to tears every time I see it."

Resident Evil, "I didn't want to play it alone"

In Silent Hill, the heartbreak of having "that silence broken by a ringing telephone, picking up the phone and hearing your missing daughter (in the game) crying out to you."

America's Army, "I was the last person alive in my unit and I was up against 5 enemy soldiers. The first guy went down then I caught two others crouching together in a room; with each kill my heart beat a little faster. By the time I had killed the last guy and won the match for my team, I could feel my pulse beating in my jugular."

Metal Gear Solid, "I played that for 12 hours straight until I finished it (no actual meals, no going outside, no breaks."
[...]"


Bij welke game(s) lopen bij jou de gemoederen hoog op?

Privť-foto's Bernhard en buitenechtelijke dochters gelekt

Icoon dochters BernhardHet zakenblad Quote publiceert deze week privť-foto's van prins Bernhard, waarop de prins te zien is met zijn buitenechtelijke dochters Alicia (1957) en Alexia (1967). Het tijdschrift heeft het materiaal in handen gekregen via de Duitse graaf Rigo von Plauen, sinds de jaren 70 een goede vriend van Bernhard.

De foto's staan vandaag al op de voorpagina van De Telegraaf. Het gaat om 'vakantiekiekjes' die zijn gemaakt in Porto Ecole, het Italiaanse vakantieadres van prins Bernhard en prinses Juliana. Behalve de Amerikaanse Alicia en de FranÁaise Alexia is ook de moeder van Alexia, het vroegere Franse fotomodel HťlŤne Grinda, te zien op de foto's. De buitenechtelijke kinderen van Bernhard zouden volgens Von Plauen herhaaldelijk te gast zijn geweest in Porto Ecole. Juliana verbleef op die momenten meestal in Nederland, thuis op Soestdijk.

"Alexia en haar moeder vond ik een beetje saai. Ze lazen de hele dag modebladen. Alicia is een leuke en intelligente vrouw", zo verklaart de Duitse graaf. Ook actualiteitenrubriek Twee Vandaag besteedt vandaag aandacht aan zijn onthullingen.

Bernhard en zijn buitenechtelijke dochters Alexia en Alicia

Nieuwe Warcraft III (TFT) patch uit

Blizzard Entertainment heeft alweer een nieuwe patch uitgebracht voor de fans van Warcraft III en de expansion The Frozen Throne, is er nu patch 1.19.

In deze patch zijn een hoop maps verder uit gebalanceerd en zijn er kleine dingen veranderd aan de rassen:

Een overzicht van de wijzigingen:

Undead
- Skeletal Mastery research time reduced to 30 seconds from 45 seconds.
- Skeletal Longevity research time reduced to 15 seconds from 30 seconds.
- Exhume Corpses research now costs 75 gold / 50 lumber down from 125 gold/ 100 lumber.
- Destroyer armor reduced to 3 from 4.

Orc
- Spiritwalkers now have the passive Resistant Skin ability. This causes some spells such as Cyclone and Slow to have a much shorter duration when used on a Spiritwalker. Resistant skin also grants immunity to certain other spells such as Polymorph and Possession.
- Ensnare duration reduced from 15 seconds to 12 seconds.
- Batrider hit points reduced to 325 from 400.

Night Elf
- Tree of Life build time increased to 120 seconds from 110 seconds.

Human
- Human Towers (Guard, Cannon, Arcane and Scout) now gain 1 armor per masonry upgrade, down from 2.

Veluwse poema blijkt grote kat

Het was groot nieuws begin juni. Op de Veluwe was een poema ontsnapt. Het mysterie lijkt te zijn ontrafeld: de poema is een grote verwilderde kat die 'Winnie' heet. Dat blijkt volgens bioloog Gerrit Jansen uit scherpe foto's die de Arnhemse natuurfotograaf Otto Faulhaber afgelopen maandag van het dier maakte.

"Zeker dertig tot veertig centimeter hoog. Zo'n vijftig tot zestig centimeter lang, exclusief staart van twintig tot dertig centimeter", zo zegt Faulhaber. Volgens hem is daarmee de ontmaskering van 'Winnie de poehma' definitief een feit. Faulhauber noemt de verschijning desondanks 'imponerend'. "Zoiets heb ik nog nooit gezien."

Faulhaber zag hoe Winnie een prooi, 'een muis of mol', verschalkte. Vervolgens verdween deze kat, en waarschijnlijk kater, in een bosrand, grenzend aan akkers met maÔs.

Foto: natuurfotograaf Otto Faulhaber
Links de verwilderde kat, rechts een gewone

Naakt liften?

Eerder deze week hadden we al een blogje over naakte activiteiten en in de reacties gaf killko al aan dat er weinig is dat je niet naakt kunt doen. Dat ligt voor de hand, maar later hoor je dan toch weer iets waarvan je zegt: "eh, naakt?".

In dit geval gaat dat om een trektocht door Schotland. Slechts gehuld in een rugzak wandelen Melanie Roberts en haar vriend Stephen Gough momenteel door dit mistige land. Althans dat proberen ze, want ze werden opgepakt en bij hun vrijlating werden ze gelijk weer opgepakt omdat ze weigerden de gevangenis te verlaten met kleren aan.

Pfff, lijkt me toch best afzien zo'n blote trektocht met volle bepakking door dat vochtige en niet bepaald warme land. Alhoewel, als het te koud wordt, kunnen ze natuurlijk altijd nog gaan liften...

Oh ja, de foto's.

Mourinho wil best Engels bondscoach worden


Josť Mourinho heeft gezegd dat hij zichzelf in de toekomst wel bondscoach van Engeland ziet worden.

De Portugees zinspeelde daarop in een interview met Time Out Magazine. " Het klopt dat ik me nu voor een deel Engels voel. En als ik hier mijn contract de komende vijf jaar uitdien, dan voel ik me alleen maar Engels ", aldus de coach van Chelsea.

"Met zes jaar liefde voor Londen en Engeland in mijn bagage zou ik iets van het land en de mensen in mijn hart meedragen. Op die manier zou ik die functie niet alleen professioneel kunnen uitoefenen maar ook met hart en ziel."

Sven-GŲran Eriksson, de huidige bondscoach van de Engelsen, hoeft niet bang te zijn dat Mourinho nu al aan zijn stoelpoten gaat zagen. " Op dit moment komt het bondscoachschap Sven toe. Hij is een top-professional en leidt zijn ploeg eveneens met een stukje Engeland in zijn hart."

'Media schuldig aan wantrouwen in regering'

Icoon Jan Peter BalkenendeHet ontbreken van vertrouwen in het kabinet wordt mede veroorzaakt door de wijze waarop de media het politieke nieuws verslaan. Dat is de stellige overtuiging van premier Jan Peter Balkenende. Zijn beleid wordt volgens hem in de politieke verslaggeving afgeschilderd als 'een afbraakproces'.

Positieve punten krijgen te weinig aandacht, zo betoogde de CDA'er dinsdag in het radioprogramma Stand.nl. De premier is van mening dat bijvoorbeeld op het gebied van zorg en veiligheid vooruitgang is geboekt. Zijn kabinet zou meer vertrouwen van de burger verdienen dan het nu krijgt.

Balkenende werd door luisteraars van het programma bekritiseerd om het 'weinig sociale kabinetsbeleid, waarvan minima de dupe zijn'. Hij verklaarde dat er eerst gewerkt moet worden aan economische groei, alvorens kan worden geÔnvesteerd in sociale voorzieningen. Bij de begroting is de aandacht vooral gericht op verbetering van de economische positie van de middeninkomens. Juist deze groep is volgens Balkenende belangrijk om de economie vlot te trekken.

Uitslagen NL voorrondes World Cyber Games

Net als vorig jaar zullen we op FOK!Games verslag doen van de verrichtingen van de Nederlanders op de World Cyber Games. Je hebt van ons nog de uitslag van de voorrondes tegoed, deze werden afgelopen zondag gehouden in het WTC Alnovum in Almere. Inmiddels is bekend wie ons land in de finales in Singapore zullen gaan vertegenwoordigen.

Voor Warcraft 3 The Frozen Throne zijn dat mTw.ATI|Zerter (Jos Buyvoets) en 4K^Grubby (Manuel Schenkhuizen).

De beste FIFA 2005-speler was RVK (Robert van Kleeff).

Bij Halo 2 won verrassenderwijs niet de favoriet (King Tuur) maar ipz0r (Mounir Ibrahim) en champion (Sven van Rooijen).

Dead Or Alive Ultimate, tenslotte, werd gewonnen door Bemsma (Bram van Eembergen).

Veel succes!

De Belgische voorrondes zijn op 8 en 9 oktober. Zij sturen twee afgevaardigden, ťťn voor FIFA 2005 en ťťn voor Warcraft III: The Frozen Throne.

De finales van het wereldkampioenschap worden gehouden van 16 tot 20 november in Singapore.

Sukkel van het jaar

Als we de grootste sukkel van het jaar willen uitroepen, dan maakt burgemeester Nuytens van Valkenburg wat mij betreft een goede kans. Wie nu denkt: "eh, Nuytens, waar ken ik die naam ook al weer van?", die zal ik even op weg helpen.

Nuytens is die ongelofelijke oetlul, die voor het bezoek van Bush eerder dit jaar, nog snel even voor een spoedcursus Engels 5.000 Euro gemeenschapsgeld wegflikkerde. Hij heeft vervolgens uiteraard geen woord met Bush gewisseld, maar dit alles is eigenlijk maar een kleinigheidje vergeleken bij wat hij nu weer heeft geflikt.
Als volleerd lobbyist heeft Nuytens zich lange tijd ingezet voor de komst van het WK wielrennen naar Valkenburg in 2008. Vol spanning ging hij dan ook met wethouder Vrolings naar Madrid om de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing bij te wonen. Klein probleempje is dat de UCI hierover niet in Madrid vergadert maar in Geneve...

Nuytens is echter keihard voor zichzelf en hij is dus niet alsnog naar Geneve gegaan, maar laat zich in Madrid telefonisch op de hoogte houden. Ondertussen heeft de UCI de beslissing over het WK 2008 uitgesteld naar Donderdag, dus Nuytens zit voorlopig nog wel even in Madrid. Die tijd kan hij dan mooi gebruiken om een verklaring te bedenken voor deze nieuwe verkwisting van gemeenschapsgeld. Of zou hij nu ruiterlijk zijn fout toegeven en dit tripje uit eigen zak betalen...?

Voor andere nominaties voor de titel "sukkel van het jaar" hou ik me uiteraard aanbevolen.

Bizar doelpunt Jong Ajax

Jan Vertonghen heeft gisteravond waarschijnlijk het merkwaardigste doelpunt uit zijn loopbaan gemaakt. De achttienjarige Belg van Jong Ajax wilde de bal sportief teruggeven aan Cambuur Leeuwarden na een blessurebehandeling van ťťn van de Ajacieden, maar scoorde per ongeluk op prachtige wijze de 3-0 in het bekerduel.

Het gebeurde allemaal twintig minuten voor tijd. Ajacied Boerrigter raakte geblesseerd en wilde een behandeling. Cambuur trapte vervolgens sportief de bal uit, conform de ongeschreven wetten. Nadat Boerrigter was behandeld wilde Vertonghen de bal teruggeven aan de Friese opponent, maar vanaf veertig meter verdween de bal in de kruising na een prachtige boog over doelman Van der Vlag. Vertonghen wist niet wat hem overkwam: ”Ik wilde de bal hard wegschieten om een beetje tijd te winnen, want we stonden voor. Ik heb aan iedereen mijn excuses aangeboden, ook aan de keeper.”

Ajax-trainer John van den Brom vond dit niet gepast en besliste vervolgens dat Cambuur een vrije doortocht naar de 3-1 zou moeten worden geboden. Thijs Houwing liep meteen na de aftrap zonder enige tegenstand naar het Ajax-doel en kon vrij intikken. ”Ik heb nog nooit zo'n vreemd doelpunt meegemaakt", reageerde een verbijsterde Van den Brom. "Het kon niet wat er gebeurde, dus dan moet je hen een goal terug geven. Het was een cadeautje dat eigenlijk niet mag. Het verschil was weer twee doelpunten en dan kun je verder voetballen.” Uiteindelijk bleef het bij 3-1 en plaatst Jong Ajax (met onder meer Juanfran, Boukhari en Anastasiou) zich voor de derde ronde van de Gatorade Cup.

Uitslagen 2e Ronde Gatorade Cup (20/09/05)

Gisteravond stonden de eerste wedstrijden van de tweede ronde van de Gatorade Cup op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Jong Ajax – Cambuur Leeuwarden 3-1
Excelsior – NEC 2-5
FC Volendam – BV Veendam 3-2
Haarlem – MVV 1-3 (na verlenging)
Fortuna Sittard – FC Twente 1-3
Excelsior Maassluis – VVV-Venlo 1-4
WSV – Helmond Sport 0-2
FC Dordrecht – Gemert 3-0
FC Emmen – UDI ‘19/Beter Bed 2-1
AFC – FC Omniworld 1-1, na strafschoppen 4-2
RKC Waalwijk – Top Oss 4-1 (na verlenging)

Programma:

Vanavond:
ASWH – FC Utrecht
Vitesse – AGOVV
Roda JC – Rijnsburgse Boys
HSC ’21 – FC Eindhoven
FC GroningenSparta Rotterdam
FC Zwolle – NAC Breda
De Treffers/Kegro – Excelsior ‘31
DCG – Go Ahead Eagles

28 september:
ADO Den Haag - SHO

Amsterdamse bruggen krijgen Ajax-namen

_moder8or_ herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

De gemeente Amsterdam en de 'brugnamencommissie' van het Amsterdamse stadsdeel Oost / Watergraafsmeer hebben besloten om twaalf bruggen te vernoemen naar oud-Ajacieden die drie keer de Europacup hebben gewonnen in de periode 1971 tot en met 1973. De bruggen zijn te vinden in Park de Meer, waar vroeger het oude Ajax stadion 'De Meer' te vinden was. Deze plaats is voor vele bezoekers van de club uitgeroepen als de 'heilige grond'.

Johan Cruyff, Sjaak Swart, Piet Keizer en Wim Suurbier zijn enkele namen waar de bruggen naar vernoemd kunnen worden. Aanstaande zaterdag zal de opening plaatsvinden van de vernoemde bruggen. Sjaak Swart, Gerrie MŁhren en Johan Neeskens zullen bij de opening aanwezig zijn.

Agenten beschoten in Amsterdam Osdorp

ariepekka en BaZzY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Agenten van de Amsterdamse politie zijn gisteravond laat beschoten toen ze een auto met vijf mannen aanhielden. Hierbij raakte niemand gewond. Het incident deed zich voor rond de Waterschapstraat en Osdorperban.

De inzittenden van de auto werden verdacht van een economisch delict. Vier rechercheurs van de financieel-economische recherche dwongen de auto tot stoppen. Direct daarop sprongen de mannen uit de auto. Een van hen trok een vuurwapen en schoot zeker drie keer gericht op de agenten. Daarna vluchtten de mannen de wijk in.

De politie zette een klopjacht in met behulp van een helikopter. Straten werden afgezet en tuinen uitgekamd, maar zonder resultaat. Een televisieploeg van TweeVandaag was dinsdagavond toevallig opnamen aan het maken van het werk van de financieel-economische recherche in Amsterdam. Zij arriveerden een paar minuten na de schietpartij. Volgens de politie waren zij geen getuige van het incident. De cameraploeg kreeg uit voorzorg wel kogelwerende vesten uitgereikt.

Bizarre doelpunten in bekerduel Jong Ajax

Icoon Sport nieuwsBij het bekerduel Jong Ajax tegen Cambuur Leeuwarden vielen dinsdagavond twee unieke doelpunten. Met nog twintig minuten te spelen en de stand 2-0 op het bord voor Jong Ajax speelde Cambuur de bal over de zijlijn om een blessurebehandeling voor een Ajax-speler mogelijk te maken.

Nadat het spel weer was hervat wilde Ajax-voetballer Jan Vertonghen zoals gebruikelijk de bal terugspelen naar de Cambuur-defensie. Tot eigen verbazing schoot de Belgische middenvelder de bal vanaf de middenlijn op schitterende wijze in de kruising van het doel van Cambuur. Keeper Van der Vlag van de Friezen stond te ver uit zijn doel om een doelpunt te voorkomen. De scheidsrechter kon niets anders dan het doelpunt toekennen.

"Ik heb aan iedereen mijn excuses aangeboden, ook aan de keeper", verklaarde Vertonghen verbouwereerd. "Ik wilde de bal hard wegschieten om een beetje tijd te winnen, want we stonden voor." Direct na het doelpunt kreeg hij boze spelers van Cambuur in zijn nek, die opzet vermoedden. Trainer John van den Brom besloot vervolgens dat Cambuur na de aftrap een vrije doortocht mocht krijgen naar het Ajax-doel. "Het kon niet wat er gebeurde, dus dan moet je hen een goal terug geven. Het was een cadeautje dat eigenlijk niet mag. Het verschil was weer twee doelpunten en dan kun je verder voetballen", aldus Van den Brom. Thijs Houwing kon uit de 'aanval' probleemloos de 3-1 intikken, wat ook de eindstand werd.

-
Overige uitslagen in de 2e ronde van de Gatorade Cup.

Look at me, I'm an attention whore!


Zwiepend door de kamer met in de ene hand een afstandsbediening die eigenlijk een controller is en in de andere hand ook iets dat door moet gaan voor een controller. Ik sla toevallig mijn glas drinken om en ik verkoop mijn moeder een vervelende rechtse, maar ik vermaak me met mijn prachtige nieuwe revolution-controller en de games zijn zo vet. Het is immers Nintendo en de games zijn zo gaaf en dit is het ding dat de hele gamesindustrie op zijn kop gaat zetten en FPS-games zijn er fantastisch mee te spelen. Ho kut, daar ging mn tweede glas drinken dat mijn moeder met haar zak ijs tegen haar hoofd toch maar even voor me heeft gehaald.
Laatste reviews en specials
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
©FOK.nl e.a.