Indianapolis gewoon op kalender 2006

In 2006 zal de Grand prix van Amerika weer gewoon op Indianapolis worden verreden. Volgens de organisatoren heeft daar nooit enige twijfel over bestaan.

Terwijl de Formule 1-kalender voor 2006 langzaam weer vorm krijgt, blijkt ook Indianapolis gewoon op die kalender te zijn. Waarschijnlijk wordt volgend jaar op 2 juli de Grand Prix van Amerika verreden. Volgens de organisatoren is het schrappen van de Grand Prix, ondanks de blamage van afgelopen jaar, nooit een optie geweest vanwege het doorlopende contract. Ter compensatie van de fans zal Michelin volgend jaar 20.000 gratis kaartjes beschikbaar stellen.

Zo lijkt na alle commotie alles weer op zijn pootjes terecht te zijn gekomen. Organisator Joie Chitwood barst dan ook weer van het positivisme: "Wij zijn er trots op dat de Amerikaanse Grand Prix weer voor een geweldig weekend gaat zorgen op de Indianapolis Motor Speedway. Ondanks de gebeurtenissen tijdens de de race van dit jaar is onze staf altijd bezig gebleven met de organisatie voor 2006 en de promotie van de Formule 1 in de Verenigde Staten."