Geenstijl.nl start gamessite

De bekende weblog Geenstijl.nl heeft vandaag bekend gemaakt dat het binnenkort een gamessite op zal gaan starten. Hoewel in het nieuwsbericht op Geenstijl zelf inhoudelijk niet ingegaan wordt op de visie, is op de site van hun reclameboer een document te vinden waarin wordt aangegeven dat Geenstijl zich zal richten op een wat ouder publiek. Qua content zal de nadruk liggen bij beknoptheid en het beschrijven van de beleving.



"[...]
"Daarom hebben wij met Gamert ook voor een geheel andere benadering gekozen dan tot nu toe gebruikelijk is. Zo draait het om de woorden 'beknopt' en 'beleving'. Geen lange epistels over uit hoeveel polygonen een spelkarakter bestaat. Wat onze doelgroep wil weten, is of het spel leuk is om te spelen. We kiezen dus veel meer voor de manier waarop films worden gerecenseerd. Beleving daar gaat het om. Overbodig te vermelden dat niemand zit te wachten op een recensie van 2000 woorden op een computerscherm.

Bovendien zetten wij in op een wat oudere doelgroep. Bestaande gamepublicaties schrijven voor een jong publiek. Uit onderzoek blijkt echter dat de gemiddelde leeftijd van een gamer inmiddels 29 jaar is voor consoles en 36 jaar wat betreft pc-games."
[...]"


FOK!games juicht dit initiatief toe, omdat het de journalistieke lat weer wat hoger legt in de Nederlandstalige gamesscene. We wensen Geenstijl bij deze veel succes met gamert.nl.