De hele dag naar school

Hoewel vorige week nog viel te lezen dat de reguliere kinderdagverblijven al hopeloos vervelend zijn voor kinderen, heeft de VVD nu een plannetje gelanceerd om van scholen ook een soort kinderdagverblijf te maken. Kinderen moeten voortaan van 's morgens half acht tot 's avonds half zeven naar school kunnnen en de extra opvang moet dan worden verzorgd door mensen die in de bijstand komen.

Met de mededeling dat Zalm geen lijsttrekker meer wil zijn, was al duidelijk dat de VVD bij de volgende Tweede-Kamerverkiezingen een probleem heeft, maar met dit soort plannen kunnen ze het natuurlijk helemaal vergeten. Kinderopvang blijkt voor professionals al heel moeilijk te zijn, laat staan voor niet daarvoor opgeleide mensen, die daar min of meer toe gedwongen worden. Nog even afgezien van het feit dat de scholen niet erg geschikt zijn voor dit soort opvang. Lekker boeiend voor een kind om 12 uur per dag op school te zitten...

Maar prima hoor, laat de VVD maar lekker als een stel lemmingen achter Van Aartsen aanlopen. Kunnen we eens zien hoe ze het straks met drie zetels in de oppositie doen.

Leuke foto trouwens van vriend Van Aartsen, doet me aan iemand denken...