FC Barcelona ontsnapt tegen Valencia

FC Barcelona is er opnieuw niet in geslaagd een zege te boeken. In Camp Nou ontsnapte het tegen Valencia: 2-2. Het Villareal van Jan Kromkamp is na gisteren hekkensluiter.

FC Barcelona is de competitie matig begonnen. Uit vier wedstrijden heeft de ploeg slechts vijf punten verzameld. Wat het erger maakt voor de landskampioen, is dat het spel tegenvalt. Tegen Valencia (dat niet de beschikking had over Kluivert wegens een blessure) kon het amper kansen creëren en had de ploeg een blunder van Santiago Cañizares nodig om een nieuwe nederlaag af te wenden. De geblondeerde keeper liet de bal na een voorzet van Ronaldinho zomaar los waardoor Deco simpel kon binnentikken.

Barcelona begon wel aardig aan de wedstrijd, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Vlak voor rust werd het toch 1-0: Moretti verloor Giuly uit het oog en de Fransman rondde bekwaam af in de lange hoek. Valencia kwam echter niet gedemoraliseerd uit de kleedmaker: integendeel. In een tijdsbestek van tien minuten stond het opeens 1-2. Villa was twee keer de boeman voor Barcelona, eerst vanaf elf meter en even later na een gruwelijke blunder van keeper Valdes. Omdat ook Cañizares in de fout ging eindigde de confrontatie toch nog in een gelijkspel.

Celta de Vigo is de nieuwe koploper in Spanje. De promovendus won gisteren met 2-1 bij Villareal, dat Jan Kromkamp niet in de selectie had opgenomen. Fernando Baiano was twee keer trefzeker, Riquelme scoorde voor Villareal. Deportivo la Coruna blijft bovenin meedraaien na het 1-1 gelijkspel tegen Betis Sevilla. Ricardo Oliveira zette de bezoekers op voorsprong, maar Tristan herstelde even later het evenwicht. Real Madrid komt vandaag in actie.