Verfilmen van sentiment

wackmaniac
Alles wordt verfilmd momenteel: The Dukes Of Hazard, Starsky and Hutch en er gaan zelfs al enige tijd geluiden op dat mijn favoriete serie The A-Team wordt verfilmd. Dat is allemaal natuurlijk leuk en aardig, maar het is altijd afwachten wat het resultaat is van zo’n verfilming. De vraag die je jezelf dan moet stellen is of je het origineel zo nauwgezet mogelijk wilt volgens of dat je er bewust van afwijkt. Zo hebben de filmmakers er bij het maken van Starsky en Hutch voor gekozen om een komische noot toe te voegen aan het geheel en eigenlijk alleen de hele kanmerkende zaken over te houden uit de serie en de contrasten tussen de hoofdpersonen lekker op te blazen.

Zelf ben ik nogal benieuwd naar de verfilming van The A-Team. Deze serie ken ik op mijn duimpje en ik kan daarom ook niet wachten. Een kijkje op IMDB laat weten dat de film pas gepland staat voor 2006 en echt veel informatie staat er dus niet bij. De vraag die rijst bij verfilmingen van series is altijd hoe ze de verhaallijn gaan aanpakken, maar meer nog wil ik weten wie de filmmakers hebben gestrikt voor de rollen van de 4 veteranen. Ik heb al ergens opgevangen dat kolonel Hannibal Smith wordt gespeeld door George Clooney, maar de grote hamvraag is natuurlijk wie de ongenuanceerde BA Baracus gaat spelen. Ik stel voor dat Ice T deze rol op zich neemt, hij is als rapper zijn immer wel gewend aan wat bling bling. Natuurlijk kijk ik hier niet in de laatste plaats naar uit om de titelsong die ongetwijfeld in een nieuw jasje zal worden gestoken.

Een andere gewaagde verfilming die zojuist is ondernomen is The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Een briljant boek. Ik heb de bewuste verfilming nog niet gezien, maar ik heb gehoord dat er nogal wordt afgeweken van het boek en dat is jammer. Daarnaast zet ik mijn vraagtekens bij de casting van Mos Def als Ford Prefect, maar ik zal mijn meningen hierover op de vlakte houden zolang ik de film nog niet heb gezien. Mocht de film nu wel tegenvallen kan je altijd nog terugvallen op de BBC serie uit 1980.

Als fan van TV10 Gold heb ik voor de dames en heren filmmakers nog wel een aantal ideeën van series die prima stof kunnen zijn voor een verfilming. Ik zou namelijk graag eens een film willen zien van MacGyver. Hier voordeel hiervan is natuurlijk dat de acteur die origineel MacGyver speelde nog prima een keer in deze rol kan stappen. Het mooie van MacGyver en The A-Team is ook dat er nooit doden vielen door geweerschoten. Dat is misschien wel een goed argument voor Balkende om hier extra subsidie voor te geven, zodat Dick Maas MacGyver The Movie kan maken. Ook zou ik graag een verfilming willen zien van Knightrider, Airwolf en Battlestar Galactica. Nu is het alleen hopen dat David Hasselhoff niet denkt dat hij nog steeds een jonge god is.