Levenslang voor moorden uit 1984

Het gerechtshof in Amsterdam heeft voormalig Hells Angel Louis H. vandaag levenslange gevangenisstraf opgelegd. De straf komt overeen met een uitspraak van de rechtbank uit 2003. Daartegen tekende H. hoger beroep aan.

Volgens het gerechtshof is H. schuldig aan de moord op de 9-jarige Donata HaÔm en haar 6-jarige broertje Sharon. De delicten dateren van 4 maart 1984. Het hof achtte niet bewezen dat hij ook zijn vriendin, Corina Bolhaar, met opzet om het leven heeft gebracht.

'Lange' Louis H. werd indertijd al meteen als verdachte beschouwd, maar er was onvoldoende bewijs. In 2003 spoorde Peter R. de Vries een ex-vriendin van hem op, die zeer belastende verklaringen aflegde. Omdat de periode voor doodslag al verjaard was moest moord bewezen worden, anders kon H. niet meer veroordeeld worden. H. heeft altijd ontkend iets met de moorden van doen te hebben. Tijdens de rechtszaak wisselde hij indertijd boze blikken met R. De Vries, die hem naar H.'s oordeel onterecht achter de tralies bracht.

In 2003 werd H. ook beschuldigd van de moord op de Ierse Joanne Wilson in 1985. De rechtbank achtte zijn betrokkenheid daarbij toen niet bewezen en sprak hem van dat feit vrij. Deze moord werd in hoger beroep dan ook niet meer meegenomen.