Jomanda toch vervolgd voor dood Millecam

Juusjuh en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het 'medium' Jomanda zal alsnog vervolgd worden voor de dood van de populaire comédienne Sylvia Millecam. Dat heeft haar advocaat vandaag in het Algemeen Dagblad bekendgemaakt. Naast Jomanda zou Justitie nog vier andere mensen willen vervolgen. Sylvia Millecam overleed in 2001 aan borstkanker, nadat diverse alternatieve 'genezers' haar hadden overtuigd dat ze geen kanker had.

In februari 2004 deed de inspecteur-generaal van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) aangifte tegen zes van de alternatieve genezers waar Millecam advies had gevraagd. Volgens de aangifte raadden de zes 'genezers' Millecam af om chemotherapie te volgen, en wisten ze de actrice er van te overtuigen dat ze geen kanker had.

Jomanda was één van de felst bekritiseerde alternatieve genezers, aangezien ze haar vriendin Sylvia Millecam vanaf het begin wist te overtuigen dat ze geen kanker had. Millecam bleef daardoor ruim twee jaar weg van de reguliere geneeskunde. Ook de dood van haar vriendin bleef Jomanda volhouden dat ze uit de andere wereld had doorgekregen dat het niet om kanker ging.