Button verwacht geen zege

DeLeider
BAR Honda coureur Jenson Button verwacht niet dat hij dit jaar nog zal zegevieren in de Formule 1.

"We liggen te ver achter. Er zullen circuits zijn waar we wel dichterbij kunnen komen en waar aërodynamica minder belangrijk is, zoals Monza. Daar schiet het bij ons namelijk het meest tekort. Onze wagen is dit jaar gewoon niet goed genoeg."

BAR Honda beleefd vergeleken met vorig jaar een ramp-seizoen. Van een goede tweede plaats bij de constructeurs vorig jaar zijn ze terug gezakt naar de negende plaats, met alleen Minardi F1 achter zich. Verder hadden Jenson Button en Takuma Sato de nodige pech dit seizoen. Problemen met de betrouwbaarheid en diskwalificatie zijn een van de oorzaken van het slechte resultaat dit jaar.

"BAR en Honda hebben jaar na jaar laten zien dat ze kunnen verbeteren door het jaar heen, maar je moet een goede basis hebben om mee te beginnen. Mijn doel is om gedurende de rest van het jaar steeds te verbeteren. Als Renault en McLaren eens pech hebben scoren we misschien een podium. Maar als je kijkt naar het algemene resultaat van 2005 dan boeit mij dat resultaat niet meer zo."