Politie Londen schiet man dood in metro

Icoon Buitenlands nieuws De passagiers van een metrotrein in het zuiden van Londen zijn vanochtend geŽvacueerd nadat er was geschoten in de metro. Scotland Yard heeft inmiddels bevestigd dat agenten een man hebben neergeschoten, maar meer informatie is nog niet beschikbaar. Volgens de politie hebben agenten de opdracht gekregen met scherp te schieten als ze denken dat iemand een bom wil laten afgaan.

Het zou gaan om een mogelijke zelfmoordterrorist, die de politie neerschoot toen hij wilde instappen. Er zijn ambulances onderweg naar Stockwell Station, maar het is niet duidelijk of de man dood is. Ook is het nog onduidelijk of de man iets te maken heeft met de mislukte aanslagen van gisteren.

Mark Whitby, een passagier in de trein, heeft tegenover de BBC verklaard dat hij een man met een Aziatisch uiterlijk heeft gezien, die zeker vijf keer van dichtbij werd geraakt door agenten. Andere ooggetuigen hebben verklaard dat de politie al achter de man aanzat toen ze het station in kwamen rennen. Ook zijn er onbevestigde berichten dat er weer sprake zou zijn van een kleine explosie en een vreemde geur.

Update 12.10u
Volgens het Britse persbureau Reuters is de politie op dit moment bezig met de omsingeling van een moskee in het oosten van Londen. Het lijkt er dus sterk op dat er een gecoŲrdineerde actie aan de gang is, mogelijk om betrokkenen bij de mislukte aanslagen van gisteren te arresteren.

Update 12.44u
Inmiddels is duidelijk geworden dat de moskee uit voorzorg ontruimd werd naar aanleiding van een bommelding. De omgeving is inmiddels weer vrijgegeven, maar er zou nog wel sprake zijn van een verdacht pakketje.

De ooggetuigen die een rokend pakketje gezien hebben in een metro, zaten in een andere metro op hetzelfde station. Deze berichten zijn echter nog niet bevestigd. Wel is zojuist bevestigd dat de neergeschoten man inderdaad aan zijn verwondingen is overleden.


De lokatie van Stockwell en de vier plaatsen waar gisteren aanslagen mislukten