Uitkeringstrekker heeft 761 auto's op zijn naam

SolidasRock had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Bij een onderzoek naar bijstandsfraude is een Drent gevonden die naast een bijstandsuitkering 761 kentekens op zijn naam had staan. Het gaat om een zogenaamde 'katvanger', iemand die auto's van andere mensen op zijn naam laat zetten. Boetes, overtredingen en wegenbelasting gaan zo naar het 'verkeerde' adres, en de werkelijke eigenaar van de auto is moeilijk te achterhalen.

In het onderzoek werden de bijstandsgegevens van twaalf gemeenten in het noorden van Nederland vergeleken met de kentekenregistratiegegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hiermee hoopten de gemeenten mensen met een bijstandsuitkering te ontdekken die meer bezittingen hebben dan is toegestaan. Bij een eerste test met de koppeling bleek in november al dat diverse mensen met een bijstandsuitkering één of meerdere dure auto's in hun bezit hadden.

Het record staat voorlopig op naam van de Drentse bijstandstrekker, maar het is nu al bekend dat dit niet lang stand houdt. Meer gemeenten in Nederland zijn namelijk bezig met eenzelfde koppeling. In Limburg is daarbij al iemand gevonden met meer dan duizend kentekens op zijn naam, maar dat onderzoek is nog niet helemaal afgerond dus de cijfers zijn nog niet officieel.