Fahrenheit is klaar

Astrid (lizardtattoo)
Het team van Quantic Dream heeft bekend gemaakt dat het spel Fahrenheit 'gold' is gegaan, wat inhoudt dat het klaar is om in productie genomen te worden. Fahrenheit is een unieke action-adventure waarin de speler heel veel invloed uit kan oefenen op het verloop van het spel.

De hoofdpersoon. Lucas Kane, pleegt in een soort trance een rituele moord en moet vervolgens proberen uit handen van de politie te blijven. De moord is onderdeel van een hele serie moorden die door willekeurige mensen gepleegd worden. De speler kruipt afwisselend in de rol van Lucas en de politie-agenten die hem proberen op te sporen. Als Lucas kan je er bijvoorbeeld voor kiezen snel van de moordplek weg te vluchten, of je kan eerst zo goed mogelijk je sporen uit proberen te wissen. Daarmee maak je het jezelf in het volgende hoofdstuk een stuk moeilijker.

Een preview van het spel vind je hier. Fahrenheit ligt in september in de winkels. Er komen versies voor PC, Xbox en PlayStation 2 uit. In de Verenigde Staten heet het spel Indigo Prophecy.