FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 juli 2005

Release-date en boxart Uncharted 2 onthuld

Sony heeft tegenover Kotaku informatie bekend gemaakt over Uncharted 2: Among Thieves. Zo heeft Sony bevestigd dat het spel in de Verenigde Staten vanaf 13 oktober in de winkel ligt, is de box art bekend en is er meer informatie gekomen over de pre-orders.

Op de box art zien we Nathan Drake hangend aan één arm, iets wat we van Nathan Drake eigenlijk wel gewend zijn. De exclusieve goodies die verkrijgbaar zijn bij het pre-orderen van het spel zijn wat interessanter. Bij verschillende retailers krijg je verschillende voordelen. Downloadable exclusives zijn beschikbaar bij Amazon, GameStop, BestBuy en Game Crazy.

Als je het spel bij BestBuy pre-orderd krijg je in het spel gouden Beretta's of een gouden AK-47, waarmee je in de multiplayer aan de slag kunt. Bij andere winkels krijg je ook andere exclusieve content. Zo krijg je bij Amazon bijvoorbeeld een 'treasure map', waarmee je verstopte schatten kunt opsporen. Bij Game Crazy krijg je 'Currency Multiplier', hiermee unlock je sneller extra's in de multiplayer, vanzelfsprekend is dit wel maar voor een bepaalde tijd. Bestel je het spel echter bij GameStop, dan kan je eerder aan de slag met de multiplayer demo en krijg je de bonus 'Revenge Attribute'. De bonus is een van de laatste unlockbare bonussen in de multiplayer campagne.

Diegenen die het spel bij GameStop bestellen kunnen vanaf 9 september tot 29 september al aan de slag met de demo. Dat is twee weken eerder dan de rest van de wereld, de publieke demo gaat namelijk op 30 september van start en zal stoppen op de dag dat Uncharted 2: Among Thieves in de winkels ligt.

Informatie over hoe de acties hier in Nederland en Europa zullen plaatsvinden is er nog niet.




Wanneer je leven aan een zijden draadje hangt

Portsmouth haalt Westerveld

Sander Westerveld staat op het punt te tekenen voor Portsmouth. De international moet vrijdag enkel nog een medische keuring ondergaan.

Westerveld komt transfervrij over van Real Sociedad, dat hem vorig seizoen al verhuurde aan Real Mallorca. Daar kwam hij weinig in actie wegens een verloren concurrentiestrijd en blessures. De voorzitter van Portsmouth, Milan Mandaric, is content met zijn nieuwste aanwinst: ”Toen de transferperiode inging heb ik al gezegd dat we ons op iedere positie wilden versterken, inclusief de doelman. Westerveld is een ervaren keeper die ook al ervaring heeft in het Premiership.”

Met de transfer keert de 30-jarige Westerveld inderdaad terug in de Engelse competitie, hij speelde namelijk ook al twee seizoenen bij Liverpool. Vier jaar geleden won hij met die club onder meer de UEFA Cup door in een zinderende finale Alaves te verslaan. In Nederland was de goalie actief voor FC Twente en Vitesse.

Armstrong vaker in gele trui dan Hinault

Lance Armstrong rijdt morgen voor de tachtigste dag in de gele trui. Dat is één keer vaker dan Bernard Hinault.

Armstrong staat nu tweede op de eeuwige ranglijst wat betreft het aantal dagen in de gele trui. Eddy Merckx , 96 dagen in het geel, blijft buiten schot, omdat Armstrong over vier dagen geen beroepswielrenner meer is. Vanwege de vele halve etappes in de periode van Merckx kreeg de ‘kannibaal’ liefst 111 leiderstuien uitgereikt. Zijn eerste gele trui verdiende Armstrong na de proloog van de Tour van 1999. De Nederlander met de meeste gele truien is Joop Zoetemelk, met 22 stuks. Wout Wagtmans reed twaalf dagen in de ‘maillot jaune’.

Renners en aantal dagen in het geel:

Positie:Naam:Land:Dagen in gele trui:Tourzeges:Etappezeges:
1 Eddy MerckxBEL96535
2 Lance ArmstrongUSA80621
3 Bernard HinaultFRA79528
4 Miguel IndurainSPA60512
5 Jacques AnquetilFRA51516
6Antonin MagneFRA39210
7Nicolas FrantzLUX37220
8André LeducqFRA35225
9Louison BobetFRA34311
10Ottavio BottecchiaITA3329

Roodharigen 'met uitsterven bedreigd'

Hollandicus had ons via de nieuws-submit te melden:

Mooi rood is niet lelijkMensen met echt rood haar, een bleke huid en een sproetenkop spreken tot de verbeelding. Onderzoekers, kunstenaars of fotografen kunnen ze echter maar met moeite vinden. Echt rood wordt namelijk een zeldzaamheid. Een roodharige kan geboren worden uit een ouderpaar dat zelf geen rood haar heeft maar wel zogenaamde slapende 'roodhaargenen', die bij vader en moeder worden onderdrukt door die immer opdringerige 'bruin- en blondhaargenen'. Eenmaal bevrijd en samengebracht blijken de 'roden' soms wel sterk genoeg om zich te doen gelden.

Door de multiculturele samenleving komen er echter steeds meer dominante 'bruinhaargenen'. Door al die nieuwe bruine haargenen krijgt rood haar op den duur geen schijn van kans meer. Pessimistische biologen en erfelijkheidsdeskundigen gaan er van uit dat de échte roodharigen, die met een blanke doorzichtige huid en sproeten, over 50 jaar totaal uit het Nederlandse straatbeeld zijn verdwenen. Anderen denken dat het nog een paar honderd jaar zal duren, maar verdwijnen doen ze op den duur onherroepelijk.

'Voortplantingsprogramma'
Volgens klinisch moleculair geneticus Erik Sistermans van de Nijmeegse Radboud Universiteit zou je om het aantal roodharigen enigszins in stand te houden, een soort gericht voortplantingsprogramma moeten beginnen. Hij voegt meteen toe: ''Ondenkbaar natuurlijk, maar het zou wel werken.'' We zien straks weliswaar geen rood haar meer, maar het gen blijft wel aanwezig, zo stelt hij. Daardoor zullen er altijd wel wat roodharigen over blijven.

Dominant gen
Haarkleur wordt veroorzaakt door de afzetting van pigmenten die door genen worden gevormd. Twee genen zijn uiteindelijk in het spel; één van de vader en één van de moeder. Het dominante gen bepaalt echter de haarkleur. Het gen dat zorgt voor bruin haar is altijd dominant, het gen voor rood haar is altijd ondergeschikt (recessief).

Het recessieve gen dat mensen rood haar, blanke huid en sproeten geeft is vermoedelijk tussen de 50.000 en 100.000 jaar oud. Ongeveer één procent van de westerse wereldbevolking is nu roodharig.

Overigens komen niet alleen roodharigen in de 'verdrukking'. Door de hoge migratie en vermenging van rassen zullen ook natuurlijk blond haar en blauwe ogen zeldzamer worden.

-
De Arnhemse fotografe Hanne van der Woude raakte gefascineerd door rood haar en geïntrigeerd door de gedachte dat dat er binnen afzienbare tijd niet meer is. De 22-jarige Van der Woude begon daarom onlangs haar eigen 'rood haar-project'. Tweehonderd roodharigen wil ze fotograferen en te boek stellen, ''voordat het te laat is.'' Mensen die voldoen aan haar eisen en gefotografeerd willen worden, kunnen zich opgeven via haar website.


Ouders zonder rood haar, maar door 'slapend roodhaargen' wel met roodharige kinderen.

FOK!kers kiezen vierde FOK! Film Top 100

Icoon Sitenews nieuws In het subforum Film, Tv en Radio zijn vandaag de vierde jaarlijkse verkiezingen van de FOK! Film Top 100 van start gegaan. Tot 20 augustus kan iedereen zijn persoonlijke top 10, top 25, top 50 of zelfs top 100 doorgeven en zo zijn stem laten gelden.

De afgelopen edities kenden een 'eentonige' winnaar. Zowel in 2003 als in 2002 bereikte Quentin Tarantino's Pulp Fiction de eerste plaats. Ook in 2004 werd de cultklassier gekozen tot favoriete film van de FOK!kers, op aanzienlijke afstand gevolgd door The Shawshank Redemption en The Godfather.

Als je wilt meehelpen aan het samenstellen van onze Top 100, of als je gewoon graag je mening kenbaar maakt, post je lijstje met favoriete films dan in het speciale topic FOK! Film Top 100 2005. De uitslag van de Top 100 zal zowel op het forum als op de frontpage bekend worden gemaakt.

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je jouw toppers plaatst, omdat je inzending anders misschien niet mee kan tellen!


Zal Pulp Fiction dit jaar opnieuw de eerste plaats weten te behalen?

Herrie in Rotterdam Crooswijk

Wat is internet toch een dankbaar platform. Je kan naar hartelust schrijven wat je maar wilt en over wie je maar wilt. Dat dacht Arthur de Bruin uit Rotterdam Crooswijk tenminste. Hij maakte een site om te protesteren tegen de sloop- en nieuwbouwplannen van de gemeente Rotterdam. Leuke actie van Arthur, alleen jammer dat hij zijn 'tegenstanders' met Hitler vergelijkt en de gemeente met nazi-duitsland. Dat heeft hem nu dus een kort geding opgeleverd. Ach, zo krijg je wel de aandacht natuurlijk maar deze vrolijke vriend is duidelijk te ver gegaan en vrijheid van meningsuiting gaat hij het nu toch niet meer mee redden ben ik bang.

Erg foute site, wel voor het eerst druk bezocht trouwens vandaag. Waar een kort geding dus al niet goed voor is.

Mohammed B. moet uitspraak aanhoren

Mainport had ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht te melden, hetgeen ons ook werd getipt door PIM4EVER en S1nn3rz.

De rechtbank in Amsterdam dwingt Mohammed B. bij de uitspraak van zijn strafzaak op 26 juli aanwezig te zijn. B., die bekend heeft Theo van Gogh te hebben vermoord, was niet van plan naar de rechtbank te komen, aldus zijn advocaat Peter Plasman. De laatste heeft nog nooit meegemaakt dat een verdachte gedwongen wordt zijn veroordeling in de rechtszaal bij te wonen.

De rechters die over B.'s zaak gaan hebben een bevel tot medebrenging ondertekend, aldus een woordvoerster van de rechtbank. Dit is niet de eerste keer dat Mohammed B. gedwongen werd naar zijn rechtszaak te komen. Op zijn proces op 11 en 12 juli weigerde hij ook al aanwezig te zijn. Toen werd hij evenzeer gedwongen te verschijnen door de rechtbank.

Tegen B. werd vorige week levenslange gevangenisstraf geëist.

Capriati mist US Open

Jennifer Capriati is er niet bij op de US Open. De Amerikaanse herstelt nog altijd van een operatie aan haar schouder. Die operatie onderging ze al in januari.

Capriati haalde in 2004 nog de halve finales op de US Open. Daarin ging ze in een thriller onderuit tegen Dementieva. Vorig jaar vierde ze haar dertiende deelname op het Grand Slam toernooi in haar eigen land. Haar beste prestaties waren de halve finales van 2003 en 2004. De 29-jarige Capriati speelde al sinds november van het afgelopen jaar geen wedstrijd meer op de WTA-Tour.

Ook Paola Suarez zegde vandaag af voor het laatste Grand Slam van het seizoen. De Argentijnse is herstellende van een blessure aan de heup. Ook de voorbereidingen van Justine Henin en Serena Williams verlopen door uiteenlopende kwetsuren niet naar wens. De US Open gaat van start op maandag 29 augustus.

Albanese spits voor Lazio Roma

Lazio Roma heeft zich weten te versterken met Igli Tare. De 31-jarige spits uit Albanië tekent een contract voor drie jaar bij de club uit de Italiaanse hoofdstad.

Tare is afkomstig van Bologna, dat het afgelopen seizoen na een playoffduel tegen Parma degradeerde uit de Serie A. De aanvaller kon het tij verre van keren bij Bologna, want hij scoorde slechts vijf doelpunten in 26 wedstrijden. Ook bij zijn vorige clubs stond Tare al niet bekend als een goalgetter: zijn recordaantal doelpunten in één seizoen staat op dertien, bij Fortuna Düsseldorf. Desondanks heeft Lazio veel vertrouwen in de nieuwste aanwinst. De club wil weer omhoog kijken naar een jaartje in de middenmoot te hebben gebivakkeerd. Via de Intertoto Cup probeert Lazio zich momenteel te plaatsen voor de UEFA Cup.

Sluiter onderuit op Dutch Open

Raemon Sluiter is er niet geslaagd zich te kwalificeren voor de laatste acht op de Dutch Open in Amersfoort. De Rotterdammer ging in drie sets onderuit tegen de Italiaan Daniele Bracciali.

Sluiter begon uitstekend aan de partij door de eerste set met liefst 6-1 naar zich toe te trekken. Gedurende de tweede set ging het echter miezeren en werd de baan trager, wat in het voordeel werkte van de betere gravelspeler Bracciali. Niettemin haalde Sluiter nog een tiebreak uit het vuur, maar die ging naar zijn opponent. In de derde set stoomde Bracciali snel door naar de kwartfinales: 6-2. De enige nog overgebleven Nederlander in Amersfoort, Melle van Gemerden, komt morgen in actie. Hij speelt dan tegen de Argentijn Agustun Calleri.

Zedendelinquenten VS met naam en foto op internet

unreal had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonAmerikanen die veroordeeld zijn voor zedenmisdrijven lopen het risico dat ze straks makkelijk via het internet terug te vinden zijn. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft woensdag een website geopend, te vinden op www.nsopr.gov, waar bezoekers een database kunnen doorspitten met namen, adresgegevens en zelfs foto's van mensen die veroordeeld zijn voor een zedendelict.

Overigens zijn nog lang niet alle zedendelinquenten terug te vinden op de site, aangezien in de database de gegevens van 22 van de vijftig Amerikaanse staten verwerkt zijn. Bezoekers kunnen bij het raadplegen van de database zoeken op naam, plaats, staat en postcode. De site moet, volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie, "ouders en bezorgde burgers helpen om Amerika te beschermen tegen daders". Overigens tellen de Verenigde Staten volgens het ministerie ongeveer een half miljoen mensen die zijn veroordeeld voor een zedendelict. Ook wijst het ministerie op de hoge recidive onder deze groep.

[MLB]Twee innings genoeg voor Marlins

De Florida Marlins hadden aan de vijfde en de zesde inning genoeg om de Arizona Diamondbacks te verslaan op hun eigen veld.

Dit betekende de eerste overwinning voor de Marlins sinds begin juli en het liep ook nog eens een wedstrijd in op koploper Washington in de National League, Eastern division.

De diamondbacks sloegen in de vierde inning vier honkslagen achter elkaar wat resulteerde in het eerste punt van de wedstrijd maar ze wisten er niet meer gebruik van te maken, pitcher Moehler gooide Jose Cruz uit voor het einde van de inning. Florida liet Diamondbacks meteen boeten voor het niet gebruik maken van de situatie door in het eerste deel van de vijfde inning drie maal te scoren.

De diamondbacks kwamen in het tweede deel van die inning nog wel een keer tot scoren maar in het begin van de zesde liep er zes keer iemand van de Marlins over de thuisplaat wat de wedstrijd besliste. In deze inning kwamen Delgado en Encarnacion tot een homerun met beide één lopen op een honk.

Voor Delgado was het een mooie homerun want hiermee werd hij de 34ste speler die in 10 opeenvolgende seizoenen 20 homeruns wist te slaan en dat met een klap van ongeveer 139 meter.

American League :

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays0 0 0 1 0 0 1 0 2 4 9 3
Boston Redsox6 0 1 1 1 0 0 0 X 9 11 0

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles0 0 0 2 0 0 0 0 0 2 6 0
Minnesota Twins0 0 0 0 0 2 0 0 1 3 7 0

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers2 0 0 0 1 1 0 0 4 8 15 0
Chicago White Sox1 0 0 0 1 0 1 0 3 6 6 1

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals0 0 3 1 0 1 0 0 0 5 11 2
Cleveland Indians0 0 0 0 2 0 1 0 0 3 10 0

Team123456789Tot.HE
New York Yankees0 2 0 0 4 1 0 0 1 8 10 1
Texas Rangers0 1 0 0 1 1 0 1 0 4 8 0

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0 0 0 0 0 1 0 3 0 4 10 3
Toronto Bluejays0 0 4 0 0 5 0 0 X 9 14 0

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0 0 0 0 2 1 0 0 0 3 8 0
L.A. Angels0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0

National League :

Team123456789Tot.HE
Houston Astros1 0 0 0 0 4 2 1 0 8 13 0
Pittsburgh Pirates0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves0 2 0 0 0 1 1 0 0 4 6 0
San Fransisco Giants0 0 0 1 0 0 0 0 0 1 7 1

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers0 0 0 0 9 1 0 0 0 10 14 1
Philadelphia Phillies0 0 0 0 0 0 2 0 0 2 7 0

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies0 0 0 0 1 2 0 0 0 3 9 1
Washington Nationals1 0 1 0 0 0 0 0 0 2 8 0

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs0 0 0 0 0 0 3 0 0 3 7 1
Cincinnati Reds1 1 1 0 2 1 0 3 X 9 11 0

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres0 0 0 2 0 0 0 1 0 3 9 1
New York Mets2 1 1 0 3 0 0 0 X 7 10 0

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers0 0 0 1 0 0 0 1 0 2 8 1
St. Louis Cardinals1 0 2 0 0 0 0 1 X 4 7 0

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0 0 0 0 3 6 0 0 0 9 14 1
Arizona Diamondbacks0 0 0 1 1 0 0 0 0 2 13 0

Standen :
American league :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Boston 52 42 .553 - 27-18 25-24 20-25 7-3 13-8 12-6 4-6 W2
New York 51 42 .548 0.5 29-19 22-23 17-21 9-7 14-7 11-7 7-3 W1
Baltimore 50 44 .532 2.0 27-20 23-24 23-15 13-15 6-4 8-10 5-5 L2
Toronto 47 47 .500 5.0 25-20 22-27 23-16 6-9 10-12 8-10 4-6 W2
Tampa Bay 32 64 .333 21.0 20-26 12-38 16-22 5-18 8-9 3-15 5-5 L2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Chicago 62 31 .667 - 31-17 31-14 9-4 31-7 10-14 12-6 5-5 L2
Minnesota 51 42 .548 11.0 29-22 22-20 15-6 21-17 7-9 8-10 5-5 W2
Cleveland 48 47 .505 15.0 22-25 26-22 8-9 16-27 9-8 15-3 2-8 L2
Detroit 46 47 .495 16.0 21-24 25-23 12-13 18-20 7-5 9-9 6-4 W2
Kansas City 34 60 .362 28.5 19-27 15-33 8-8 12-27 5-16 9-9 5-5 W2

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Los Angeles 56 39 .589 - 27-21 29-18 3-3 24-16 17-14 12-6 4-6 L2
Oakland 49 45 .521 6.5 30-17 19-28 14-20 7-5 18-12 10-8 8-2 W2
Texas 48 45 .516 7.0 28-20 20-25 11-10 14-9 14-17 9-9 5-5 L1
Seattle 41 52 .441 14.0 22-24 19-28 12-18 7-8 12-18 10-8 6-4 L2

National League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
Washington 54 41 .568 - 31-15 23-26 18-18 15-11 9-6 12-6 3-7 L1
Atlanta 54 42 .563 0.5 29-14 25-28 26-20 16-7 5-7 7-8 5-5 W1
Philadelphia 49 46 .516 5.0 30-21 19-25 20-26 14-9 8-3 7-8 6-4 L1
New York 48 46 .511 5.5 29-20 19-26 25-22 12-12 6-2 5-10 6-4 W3
Florida 47 46 .505 6.0 25-22 22-24 21-24 9-11 7-6 10-5 3-7 W2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
St. Louis 61 33 .649 - 32-17 29-16 7-8 31-10 13-10 10-5 7-3 W1
Chicago 48 46 .511 13.0 24-22 24-24 8-14 23-17 11-6 6-9 8-2 L1
Houston 48 46 .511 13.0 30-14 18-32 4-11 23-21 14-6 7-8 7-3 W4
Milwaukee 46 49 .484 15.5 26-17 20-32 11-13 20-21 7-8 8-7 6-4 L1
Pittsburgh 40 55 .421 21.5 21-26 19-29 10-10 16-30 9-8 5-7 2-8 L5
Cincinnati 39 55 .415 22.0 28-24 11-31 10-10 13-27 9-10 7-8 6-4 W1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
San Diego 50 45 .526 - 29-18 21-27 6-2 13-12 24-20 7-11 5-5 L3
Arizona 46 51 .474 5.0 23-27 23-24 5-11 7-10 26-20 8-10 4-6 L2
Los Angeles 42 52 .447 7.5 23-23 19-29 4-7 8-11 25-21 5-13 2-8 W1
San Francisco 41 53 .436 8.5 21-28 20-25 3-9 10-10 22-22 6-12 5-5 L1
Colorado 33 60 .355 16.0 24-23 9-37 6-6 10-20 11-25 6-9 4-6 W1

Opnieuw geldproblemen voor Hockenheim

De Hockenheimring kampt opnieuw met geldproblemen. In 2004 besloot het stadje Hockenheim het circuit al te ondersteunen met een bedrag van 3.000.000 euro en de Motorsportclub van Baden (BMC) kwam met hetzelfde geldbedrag op de proppen.

Maar die financiële ondersteuning en de opbrengsten van de raceweekenden zijn niet voldoende om de kosten te betalen van de verbouwingen die Bernie Ecclestone heeft geeist.

Daarbij zou het gaan om een bedrag van bijna 66 miljoen euro. De Hockenheimring GmbH heeft een tekort van 1,4 miljoen dollar en daar wil de bondsstaat Baden-Württemberg niet garant voor staan omdat het al één vierde van de verbouwingskosten op zich nam.

Nu zullen grote bedrijven uit de omgeving het circuit moeten gaan redden.

3,5 miljoen betalende WoW spelers

Gisteren heeft Blizzard Entertainment bekend gemaakt dat World of Warcraft op het moment meer dan 3,5 miljoen betalende gebruikers heeft. Daarmee is World of Warcraft op dit moment verreweg de grootste MMORPG. Opmerkelijk is dat 1,5 miljoen van die WoW spelers uit China komen.

World of Warcraft werd pas op zeven juni jongstleden in China uitgebracht en is dus een enorm succes geworden. Dit is mede mogelijk gemaakt door The9, een in MMO-games gespecialiseerd bedrijf die alle netwerken, servers en accounts in China beheert voor Blizzard. Ook is The9 24/7 bereikbaar voor vragen wat betreft de gameplay of technische aspecten.

Voor meer informatie omtrent World of Warcraft in China kun je naar de site wowchina.com gaan.

Punten 18e etappe

Vandaag de laatste etappe waar nog enigzins wat bergen in zaten. Hieronder vind je de punten van vandaag.

Dagwinnaar vandaag werd ] Syrek met 115 punten, vier punten meer dan Johan-Derksen. Op de derde plaats eindigde schoneschitterende.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. Twi staat eerste met 1502 punten. Hij is wat uitgelopen op de nummer twee, Arnim, die nu 1480 punten heeft. Kozzmic is gestegen naar de derde plaats met 1476 punten, voor Sandahdamastah en EnGCatjuh

Dagwinnaar bij de subleagues werd eVolite met 68 punten, 6 meer dan JC Caesar. Als derde eindigde www.lukrakeforums.tk.

In het algemeen klassement zijn Kopfschmerz CC met 1346 punten nog steeds nummer een, voor de Kukamaestro's en derde staan nog altijd Nijmegen Tourfanaten met 1267 punten.

Voor de volgende ronde kan er nog worden gewisseld tot vrijdag 22 juli 00:01.

Tafeltennislegende Grubba overleden

De Poolse tafeltenniser Andrzej Grubba is overleden. De voormalige topper, die kanker had, is slechts 47 jaar geworden.

Grubba veroverde in de jaren '80 en '90 26 nationale titels en speelde zich twaalf keer op het podium bij de Europese titelstrijd. In Europa haalde hij vier keer zilver en zeven keer brons. De enige keer dat hij de beste van Europa was, was in 1982 toen hij samen met Bettine Vriesekoop het gemengd dubbel op zijn naam schreef. Hiernaast was hij nog driemaal de nummer drie van de wereld.

Na zijn lange spelerscarrière kon hij 'zijn' sport niet de rug toekeren. Tussen 1987 en 1998 bleef Grubba een actieve rol spelen in de tafeltenniswereld. Eerst als trainer/coach en daarna als directeur van de Poolse bond en bestuurslid van de internationale tafeltennisfederatie.

'Veel douchen is schadelijk'

Xender had ons via de nieuws-submit te melden:

Mocht je morgenvroeg onder de douche stappen, bedenk je dan wel dat dit schadelijk kan zijn voor je hersenen. Amerikaanse wetenschappers stellen namelijk dat magnesiumsporen in kraanwater hersenschade kunnen veroorzaken. "Als de deeltjes geïnhaleerd worden, gaan zij veel sneller naar de hersenen dan wanneer zij gegeten of gedronken worden", aldus onderzoeker John Sprangler.

De lengte van de douche is van belang voor de schadelijkheid. Hoe langer je jezelf staat te wassen, hoe meer effect het heeft. Magnesiumvergiftiging veroorzaakt trillingen die doen denken aan Parkinson. Het goedje kan ook de waterleiding bereiken doordat het veelvuldig in benzine voorkomt.

Serrano pakt ritzege in Mende

Opnieuw nam het peloton een collectieve snipperdag en kregen tien renners een vrijgeleide van de hoofdmacht. Marcos Serrano glipte mee met de juiste vlucht, reed zijn medevluchters er op de laatste col af en schonk Liberty Seguros haar eerste ritzege.

Net als gisteren nam het peloton een dagje vrijaf. De grote groep stond immers weer een broeierige dag te wachten. En of dat nog niet genoeg was, wachtte ook nog het Centraal Massief. Te weten de Cote de la Bessede (4e cat.), de Cote de Raujolles (3e cat.), de Cote de Boyne (2e cat.) en op negen kilometer van de streep: de Cote de Chabrits (3e cat.) en de Cote de la Croix-Neuve (2e cat.).

Voor de vluchters was het dan ook zaak om in de achttiende etappe, over 189 kilometer, van Albi naar Mende mee te zitten in de juiste vlucht. En die kwam na veel schermutselingen na circa veertig kilometer tot stand. Na een aanval van Da Cruz sloten Kessler, Roberts, Zandio, Merckx, Serrano, Pellizotti, Vasseur, Voeckler en Martinez aan.

De leiders kregen al snel een voorsprong van ongeveer vijftien minuten. Het was dus al vrij snel duidelijk dat de winnaar vooraan zou zitten. Als scherprechter zou dan de Cote de la Croix-Neuve kunnen dienen. De slotklim is weliswaar een col van de tweede categorie, maar ontzettend stijl en een 'echte' kuitenbijter.

De niet-klimmers, zoals Da Cruz, deden er dan ook goed aan om niet te wachten tot de laatste klim. De rappe Fransman van FDJeux plaatste zodoende op 14 kilometer van de streep een demarrage. Hij pakt ongeveer twintig seconden, maar blaast zich op de col de Chabrits op. De andere renners snellen voorbij en laten hem achter.

Merckx, Zandio, Voeckler, Serrano en Vasseur reden dan weg bij de andere koplopers. Op de slotklim, die een gemiddeld stijgingspercentage van 10,1 procent kent, zullen ze samen gaan knokken om de dagzege. Na mislukte aanvallen van Voeckler en Merckx was het de beurt aan Serrano. De Spanjaard plaatste een tempoversnelling waarop niemand een antwoord had. Zodoende bereikte hij als eerste de finish, voor Vasseur en Merckx.

Maar daarmee was de etappe nog niet gedaan. Net als gisteren grepen de kopmannen de slotklim aan om nog wat aan het klassement te doen. Basso demarreerde en alleen Armstrong, Evans en Ullrich konden volgen. De overige klassementsrenners moesten het viertal laten gaan. Zodoende leverden Rasmussen, Leipheimer, Landis, Mancebo en Vinokourov nog kostbare tijd in op de meet.

Uitslag achttiende etappe Albi-Mende:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 098M. SerranoLSWSPA4.37.36"
2 128C. VasseurCOFFRA0.27"
3 045A. MerckxDVLBELz.t.
4 039X. ZandioIBASPA1.08"
5 119F. PellizottiLIQITAz.t.
6149T. VoecklerBTLFRAz.t.
7025L. RobertsCSCAUSz.t.
8013M. KesslerTMODUI1.44"
9198E. MartinezEUSSPA2.03"
10174C. Da CruzFDJFRA2.38"
11044C. EvansDVLAUS11.18"
12001L. ArmstrongDSCVSz.t.
13021I. BassoCSCITAz.t.
14011J. UllrichTMODUIz.t.
15019A. VinokourovTMOKAZ11.55"
16057M. RasmussenRABDENz.t.
17164L. LeipheimerGSTVSz.t.
18031F. ManceboIBASPAz.t.
19087L. PiepoliSDVITA12.01"
20066F. LandisPHOVS12.07"
33033M. BoogerdRABNED13.15"

Algemeen klassement na achttien etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001L. ArmstrongDSCVS77.44.44"
2 021I. BassoCSCITA2.46"
3 057M. RasmussenRABDEN3.46"
4 011J. UllrichTMODUI5.58"
5 031F. ManceboIBASPA7.08"

Rasmussen winnaar bolletjestrui

Michael Rasmussen heeft het bergklassement in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Deen hoeft enkel nog te finishen in Parijs om zich te verzekeren van het tricot.

Voorafgaand aan de achttiende etappe had de renner van Rabobank nog maar één concurrent: Oscar Pereiro, die een achterstand van vijftig punten had. Door de vroege ontsnapping pakten alle vluchters onderweg de punten voor het bergklassement. Rasmussen legde de basis voor zijn bolletjestrui in de rit naar Mulhouse, die hij ook won. De klimmer volgt Richard Virenque op, die de trui liefst zeven keer won. Daarmee is de Fransman recordhouder, voor Van Impe en Bahamontes.

Vandaag verloor Rasmussen echter wel meer dan een halve minuut op Jan Ullrich in zijn strijd voor een podiumplaats. Daardoor heeft Rasmussen nog maar een voorsprong van 2.12 op de Duitser. Zaterdag zal hij die met hand en tand moeten verdedigen in de tijdrit op het lastige parcours rond Saint-Etienne.

MSN Messenger straks ook in bladvorm

Xender had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsMSN Nederland is bezig met het ontwikkelen van een een nieuw blad dat de naam MSN Messenger Magazine moet krijgen. De lancering van de nieuwe Messenger zal de aanleiding zijn om het lifestyle-blad aan de man te brengen. Nederland zal de wereldprimeur hebben met het blad.

MSN-logoBegonnen zal worden met een oplage van 50.000 stuks. Het magazine zoomt in op de MSN-community en brengt 'de realistische verhalen van jongens en meiden die opgroeien in een wereld met Bluetooth, WiFi, Hotspots en Super-DSL'. Als het blad een succes is, zal het ook in andere landen uitgegeven worden.

Een van de ontwikkelaars is een expert op het gebied van bladen die zich op jongeren richten. Het gaat om Friso Leunge, die eerder voor Veronica Magazine heeft gewerkt. In dit project zal hij de functie van adviseur op zich nemen.

[upd] Vier pogingen tot aanslagen in Londen

De Britse politie heeft vanmiddag drie metrostations en een bus ontruimd. Het gaat om Warren Street, Shepherd's Bush en The Oval. Er zou sprake zijn van 'incidenten', maar het is nog niet duidelijk of het gaat om aanslagen. Er zijn nog geen gewonden gemeld.

Volgens ooggetuigenverklaringen zou er een rugzak van een man in een metro ontploft zijn. Reuters meldt dat er sprake zou zijn van een ontplofte spijkerbom. Ook hebben diverse mensen rook gezien.

Een metropassagier verklaarde tegenover Sky News dat hij met een andere passagier gesproken had. "Hij vertelde me dat hij een man zag met een rugzak die plotseling ontplofte. De mensen hebben snel zichzelf geëvacueerd. Er was geen paniek. Ik zag geen gewonden, maar mensen waren geschokt."

In eerste instantie werden er door diverse ooggetuigen schoten gemeld, maar dat zijn mogelijk exploderende ontstekingsmechanismen geweest.

Er zijn op dit moment ook ambulances onderweg naar een bus van lijn 26, waar volgens enkele berichten mogelijk een bom af zou zijn gegaan. Ook daar is nog geen melding gemaakt van slachtoffers.

Update 14.53u
Het is nog steeds niet duidelijk van welke aard de incidenten in Londen zijn. De chauffeur van de bus van lijn 26, waar een explosie zou zijn geweest, heeft verklaard dat er geen gewonden zijn gevallen. Wel zijn de ramen uit de bus geblazen door de explosie.

Naar de drie metrostations zouden ambulances onderweg zijn, en in ieder geval op Warren Street zou sprake zijn van enkele gewonden. Bovendien zou er volgens enkele verklaringen sprake zijn van een zelfmoordaanslag. De Londense politie spreekt echter vooralsnog niet over een groot incident.

Update 15.01u
De explosies zouden hebben plaatsgevonden rond half twee Nederlandse tijd. Volgens een verklaring van de ambulancedienst zou er bij Warren Street maar één lichtgewonde zijn gevallen.

Ooggetuigen melden dat de explosie in de rugzak op Warren Street niet erg hevig was, maar genoeg om de rugzak uit elkaar te scheuren. De eigenaar van de rugzak zou 'ontsteld' gekeken hebben.

Een ooggetuige bij The Oval heeft verklaard dat hij een kleine knal hoorde, om daarna een man heel hard weg te zien lopen.

Update 15.29u
Volgens de Underground zou het mogelijk gaan om 'dummy spijkerbommen', die om een nog onbekende reden niet zijn afgegaan. Als dit klopt kunnen de explosieven gefaald hebben, maar kan het ook zijn dat de bommen nooit bedoeld waren om schade aan te richten.

Inmiddels lijkt het duidelijk dat er nauwelijks slachtoffers zijn gevallen. Passagiers in de metro bij Warren Street roken een merkwaardige geur, maar een ooggetuige een wagen verderop hoorde de explosie niet eens. Hulpverleners gaan het station nu binnen in speciale pakken die moeten beschermen tegen chemische en biologische wapens, maar dit is standaardprocedure.

De politie heeft overigens een inval gedaan bij het University College Hospital in Bloomsbury, wat vlakbij het station Warren Street is. Mogelijk zou zich daar een gewonde verdachte laten behandelen, maar het kan ook om een totaal losstaand incident gaan.

Update 16.23u
In het ziekenhuis zou volgens onofficiële bronnen een interne memo verspreid zijn waarin medewerkers wordt gevraagd uit te kijken naar een donkere of Aziatische man met een lengte van ongeveer 1.83 meter. Hij zou volgens Sky News een blauw shirt dragen. Er mag nog steeds niemand het ziekenhuis in of uit.

In Downing Street is ondertussen een man gearresteerd door de politie. Het is onduidelijk of hij iets met de aanslagen te maken zou hebben.

CNN meldt dat het vermoedelijk om een gecoördineerde actie gaat. Mogelijk zouden er ook onontplofte explosieven gevonden zijn. Bij zowel The Oval als Warren Street zijn geen chemicaliën aangetroffen. Ondertussen is het wachten op een persconferentie van de Britse premier Tony Blair, die ieder moment gehouden kan worden.

Update 16.47u
In een persconferentie heeft premier Tony Blair verklaard dat er kalm gereageerd moet worden, omdat angst juist het doel is van de daders. Aangezien er geen slachtoffers lijken te zijn gevallen, moet het Londense leven zo snel mogelijk teruggaan naar hoe het normaal is. Blair zelf zal gewoon naar geplande meetings gaan, en hij hoopt dat de metrolijnen binnen korte tijd weer geopend kunnen worden. De Australische premier John Howard, die ook bij de persconferentie aanwezig was, gaf zijn steun aan Groot-Brittannië aan. Bovendien complimenteerde hij het optreden van de Britse hulpdiensten.

Volgens politiechef Ian Blair is de situatie inmiddels onder controle, en zijn er geen aanwijzingen voor chemische of biologische wapens. Een aantal metrolijnen is nog gesloten, maar het grootste deel van het openbaar vervoer rijdt weer.

De man die in Downing Street is gearresteerd, is behandeld als een zelfmoordterrorist. Hij droeg een zwarte rugzak, die hij eerst moest afdoen. Bovendien moest hij zijn shirt uitdoen, om te laten zien dat er geen draden onder verstopt zaten. Of het ook daadwerkelijk om een terrorist gaat, is nog niet bekend.


De hulpverlening kwam vandaag snel op gang

Dutch Open: Puerta vrij eenvoudig door

Mariano Puerta slaat zich tot nog toe vrij gemakkelijk door de Dutch Open heen.

De als eerste geplaatste Argentijn won donderdag in de tweede ronde van de Costaricaan Juan Antonio Marin. Puerta was al in twee sets klaar met de setstanden 6-2 en 6-2. In de kwartfinales zal hij het nu moeten gaan opnemen tegen de de Tsjech Ivo Minar, die donderdag in twee sets afrekende met de Spanjaard Santiago Ventura: 7-6 6-1.

Overval op restaurant Jamie Oliver

Flevoland1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Amsterdamse restaurant Fifteen van de Engelse tv-kok Jamie Oliver is afgelopen nacht overvallen. Om 02.45 drongen drie gemaskerde overvallers het restaurant binnen. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Op het moment van de overval waren vier personeelsleden aanwezig. Deze werden onder bedreiging van een vuurwapen vastgebonden. De overvallers namen een onbekend geldbedrag mee. De vastgeknoopte personeelsleden wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. De daders zijn nog voortvluchtig.

Coen Alewijnse en Sarriel Taus, initiatiefnemers van Fifteen Amsterdam, zijn behoorlijk geschrokken. "Vooral omdat vier van onze personeelsleden zijn bedreigd en vastgebonden. Gelukkig zijn zij heel rustig gebleven en is niemand gewond geraakt." Het meegenomen geldgedrag kan volgens hen niet veel zijn geweest: in het restaurant wordt voornamelijk elektronisch betaald.

Jamie Oliver opende december vorig jaar de vestiging in Amsterdam, waar werkloze jongeren tot chefkok worden opgeleid. In London heeft hij al vier jaar een dergelijk restaurant.

Tijdslijn - "Incidenten in Londen"

15.36: Scotland Yard roept burgers op te blijven waar ze zijn.
15.33: Getuigen melden een jongeman te hebben zien wegrennen. Mogelijk zou hij de bom-rugzak in één van de treinen hebben geplaatst.
15.31: De bommen lijken kleiner dan die van twee weken geleden (Politie).
15.30: Er waren vier explosies of pogingen daartoe, zegt de Londense politie.
15.27: De Londense politie omschrijft de explosies als "duidelijk een zeer ernstig incident".

Klik hier voor de gehele tijdslijn van de NOS. Of klik hier voor het FP verslag.

Gezocht: de engste persoon van Nederland

Icoon Sitenews nieuws De nieuwe griezelattractie The Amsterdam Dungeon is vanaf vandaag in samenwerking met FOK! op zoek naar de lelijkste en engste mensen van Nederland. De engste en lelijkste foto's zullen op FOK! getoond worden, en de winnaar van de wedstrijd zal met zijn gezicht vereeuwigd worden in de Dungeon.

The Amsterdam Dungeon zal in september geopend worden, in navolging van onder andere Londen en Hamburg. In hartje Amsterdam kunnen toeristen en geïnteresseerden kennismaken met de griezeligste kanten van de Nederlandse geschiedenis. Onder andere de duistere kant van de VOC en de pest- en tyfusepidemieën komen in detail aan bod. Zelfs een griezelachtbaan ontbreekt niet.

Om het griezeleffect compleet te maken, worden er nog een flink aantal lelijkerds gezocht. Mensen die het engste gezicht kunnen trekken, of er het meest angstaanjagend uitzien, maken kans op de titel 'de Grootste Lelijkerd van Nederland'. Een gipsen afgietsel van het gezicht van de winnaar zal in het museum vereeuwigd worden. Bovendien zullen de engste foto's van de week op FOK! getoond worden.

Denk je dat jij een echt eng gezicht kunt trekken, of ben jij de 'grootste lelijkerd van Nederland'? Surf dan naar deze speciale Dungeon-pagina op FOK! en stuur je foto in! Deelnemers krijgen sowieso een kortingskaartje voor de attractie.


Colin naar Norwich City

Jurgen Colin speelt aankomend seizoen in de Engelse Championship, de eerste divisie. De verdediger verruilt PSV voor Norwich City, Colin tekende een contract voor drie seizoenen.

Bij PSV was Colin overbodig, hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor NAC Breda. Norwich degradeerde afgelopen seizoen uit het Premiership. De ploeg is momenteel op trainingskamp in Nederland, dinsdag verloren de Engelse club een oefenduel van VVV Venlo met 0-1.

Tennisweldoener valt van voetstuk

De Autoriteit Financiële Markten heeft aangifte gedaan tegen voormalig Tennis-weldoener René van den Berg. De oud-directeur van vermogensbeheerder Intervaluta werd vooral bekend als tennissponsor met zakken vol geld en als trekker van het Hilversumse Challenger tennistoernooi. Hij trad eerder al terug als directeur van Intervaluta toen de AFM het boekenonderzoek begon. Van den Berg wordt er van verdacht beleggers voor 50 miljoen Euro te hebben opgelicht. Onder de beleggers ook een ziekenhuis, dat is natuurlijk dat ziekenhuis dat negen keer duurder is.

Update: kennelijk gaat het om 100 miljoen

Pro Evolution Soccer 5 komt deze herfst naar de PSP

Net als de PlayStation 2, de Xbox en de PC krijgt ook de PSP zijn eigen versie van Pro Evolution Soccer 5. De handheld-versie zal bijna identiek zijn aan de consoles versie met dezelfde beschikbare clubs en landen. In totaal zijn er 136 club teams beschikbaar en 57 landenteams.

De PSP-versie krijgt ook een aantal exclusieve features. Er komt een speciale multi-player modus die gebruik maakt van de draadloze verbinding van de PSP. In de single-player modus kunnen spelers hun skills gebruiken in zes verschillende tournamenten. Tot slot kan de PSP-versie aan de PS2-versie gelinkt worden om data uit te wisselen, zoals teams.




Duitser Hanke onzeker voor WK

Misschien is de Confederations Cup wel een nietszeggend toernooitje, voor de Duitser Mike Hanke kan het einde WK betekenen.

De 21-jarige Duitser liep in de Confederations Cup tegen Mexico een rode kaart op. Hij maakte een grove overtreding op de Mexicaan Salcido. Voor die overtreding is Hanke 2 wedstrijden geschorst. Dat betekent dat de speler van Schalke 04 de eerste 2 wedstrijden van het WK volgend jaar in Duitsland niet mag spelen.

De assistent-bondscoach van de Duitsers, Joachim Löw, is er nog niet over uit. "We moeten in alle rust bekijken welke weg we gaan bewandelen."

Nederlander verliest been door landmijn Kroatië

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Kroatië is een 27-jarige Nederlandse toerist zwaargewond geraakt toen hij op een landmijn ging staan. Artsen in het ziekenhuis van Split hebben zijn linkerbeen moeten amputeren om zijn leven te redden. Dat heeft de lokale politie vandaag gemeld.

De Nederlander, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, was bezig met een wandeling in de bergen van het eiland Vis toen hij op de landmijn stapte. Vis was tot het uiteen vallen van Joegoslavië een streng bewaakt militair gebied, vanwege zijn strategische ligging. Inmiddels is het eiland echter uitgegroeid tot een toeristische trekpleister.

Op het eiland liggen nog steeds mijnen, maar de locaties van die mijnenvelden zijn bekend. Volgens het Kroatische Verkeersbureau lag deze mijn niet in een risicogebied, en gaat het vermoedelijk om een oude mijn uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog.

Coureurs McLaren niet aanwezig op vergadering

Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen zullen beiden niet aanwezig zijn tijdens de vergadering tussen de formule 1-coureurs en Max Mosley volgende maand. Minimaal elf coureurs zullen samen met de Schot David Coulthard op 1 augustus in Cannes vergaderen over de veiligheid in de Formule 1.

Montoya komt niet wegens vakantie."Ik sta volledig achter het idee en het concept, maar helaas kan ik niet gaan. Ik heb namelijk al lang geleden een vakantie geboekt naar Colombia, en de dag na de Grand-Prix van Hongarije vetrekken we richting Colombia."

Raïkkonen was kort maar duidelijk over zijn afwezigheid bij de vergadering "Ik ben gewoon niet geïnteresseerd in deze vergadering."

Wessels speelde Davis Cup met gebroken rib

Peter Wessels heeft een gebroken rib. Door deze blessure is onze landgenoot drie tot vier weken uit de roulatie.

Wessels liep zijn blessure al aan het begin van deze maand, tijdens het Challenger toernooi in Scheveningen, op. De Zwollenaar verkeerde in de veronderstelling dat zijn ribben slechts gekneusd waren en reisde gewoon mee met het Davis Cup-team naar Slowakije, om daar twee wedstrijden te spelen. In Bratislava moest Wessels opgeven in zijn tweede partij tegen Hrbaty. Vandaag liet Wessels zich dan onderzoeken in het ziekenhuis en was een gebroken rib de diagnose.

Xbox Live verwelkomt twee miljoenste gebruiker

Xbox Live, het online netwerk voor de Xbox van Microsoft, heeft zijn twee miljoenste klant verwelkomd. Xbox Live groeit momenteel exponentieel door in het laatste jaar zijn community te hebben verdubbeld. Dit staat gelijk aan een nieuwe Xbox Live gebruiker elke dertig seconden.

"Reaching the two million member milestone in such a short time speaks volumes about the depth and vibrancy of the Xbox Live community," zei Robbie Bach, senior vice president van de Home and Entertainment Divisie en hoofd Xbox manager bij Microsoft. "This enormous growth is a true testament to the compelling content and engaging experiences enabled through Xbox Live today. The service is inspired by the creative power of the individual and fuelled by the passion of a worldwide community."

De twee miljoen Live gebruikers zijn voor het merendeel te danken aan de steeds verder groeiende collectie van Xbox Live games. Er is voor de Xbox Live gebruikers nog genoeg om naar uit te kijken, voor zowel de huidige Xbox als de Xbox 360. Met de release van de Xbox 360 rond de kerstdagen zullen er ruim driehonderd multiplayer Xbox en Xbox 360 games beschikbaar zijn wereldwijd. Nieuwe titels zijn onder andere Perfect Dark Zero, Project Gotham Racing 3, Dead or Alive 4 en Call of Duty 2. Ook voor de 'oude' Xbox verschijnen er nog een aantal nieuwe Live games, namelijk Tony Hawk's American Wasteland, Star Wars Battlefront II en Battlefield 2: Modern Combat.

De launch van de Xbox 360 zal ook veranderingen voor Xbox Live met zich meebrengen. Het overbrengen van een huidige Xbox live account naar de Xbox 360 zal heel gemakkelijk zijn. Xbox Live Zilver bevat gratis basis mogelijkheden zoals een gamer profiel, toegang tot de marktplaats waar je allerlei dingen kunt downloaden zoals demo's maar ook premium content, voice chat en messaging. Xbox Live Gold zal de luxere versie zijn waarmee je ook online kunt spelen en deel kunt nemen aan toernooien.

Het lijkt erop dat Xbox Live zich dus alleen nog maar verder zal ontwikkelen en verder zal gaan groeien in de toekomst.

Michelin wil betere Bridgestones

Bandenfabrikant Michelin heeft concurrent Bridgestone opgeroepen om met een beter alternatief voor de Michelinband te komen, om zo de bandenoorlog in een evenwicht te brengen.

Michelin voorziet momenteel zeven van de tien Formule 1-teams van banden. De Franse fabrikant heeft echter al meerdere malen aangegeven dat de vraag naar banden evenwichtiger verdeeld dient te worden tussen de twee bandenleveranciers.

Ondertussen heeft een achtste team het verzoek ingediend bij Michelin om volgend jaar van haar banden gebruik te mogen maken. Het is niet bekend welk team dat is, maar van de Bridgestoneteams lijken alleen Jordan Grand Prix en Minardi F1 in staat om makkelijk te kunnen overstappen, gezien de hechte samenwerking tussen Bridgestone en Scuderia Ferrari.

Overigens is het maar de vraag of Michelin zichzelf op lange termijn met haar verzoek een plezier doet. Volgens de voorlopige reglementen van 2008 is dan slechts één bandenleverancier toegestaan in de Formule 1 en met deze actie zou Michelin zichzelf in de vingers kunnen snijden.

Nieuwe voetbalmanager binnenkort

Het nieuwe seizoen komt eraan en dus zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe voetbalmanager.

We krijgen de laatste tijd veel vragen over de releasedatum van de nieuwe voetbalmanager en opmerkingen over het niet up to date zijn van gegevens. We zijn hier op het moment druk mee doende en hopen de boel zo snel mogelijk af te hebben.
Een precieze datum kunnen we op dit moment niet geven omdat het nog niet helemaal duidelijk is hoeveel tijd een aantal zaken gaan kosten.

We hopen met dit bericht jullie voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd en de stormvloed aan vragen en opmerkingen een beetje te beperken.

De FOK!sport-crew

Blessure voor Maase

Marathonloper Kamiel Maase is woensdagavond met een blessure uitgestapt in een wegwedstrijd in Voorthuizen. De nationaal recordhouder moest na twee van de tien kilometer afhaken nadat hij last kreeg van zijn linkerhamstring.

Het is nog onduidelijk wat de ernst van de blessure is. De 33-jarige atleet zal donderdag sportarts Peter Vergouwen de spier laten onderzoeken.

Over ruim drie weken is de marathon bij de wereldkampioenschappen atletiek in het Finse Helsinki. "In dit stadium moet Kamiel daarom geen enkel risico nemen.Als het een scheurtje is, komt dat heel erg ongelegen. Hij had juist een hele goede trainingsstage van drie weken in Duitsland achter de rug," aldus de trainer van Maase, Bram Wassenaar.

Collen mag weg bij Feyenoord

Pieter Collen mag transfervrij weg bij Feyenoord. De 25-jarige verdediger komt niet voor in de plannen van trainer Erwin Koeman, en mag naar een andere club uitzien

Collen, die de afgelopen tweeën-half seizoen werd verhuurd aan NAC Breda, is niet opgenomen in de A-selectie. Ondanks een doorlopend contract zal de Rotterdamse club Collen geen strobreed in de weg leggen om de club te verlaten.

Tevens zouden de Rotterdammers een bod gedaan hebben op Koen Daerden. De Belgische middenveler wordt al langer in verband gebracht met de club uit Rotterdam-Zuid. "Ik weet van de belangstelling van Feyenoord. Dat zo´n grote en mooie club mij wil hebben, streelt mij enorm. Ik ben 23 jaar, speel in de nationale ploeg, dus voor mijn ontwikkeling zou Feyenoord een goede stap vooruit zijn", aldus Daerden.

Trulli in Duitsland wel weer in de punten ?

Tijdens de Grand Prix van Engeland scoorde Jarno Trulli net geen punten. En de Italiaan hoopt vanzelfsprekend dat het in tijdens de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim wel gaat lukken.

"Het is altijd leuk om in Hockenheim te rijden.Het is een technisch circuit. Er zijn veel langzame bochten, maar je moet met de afstelling ook aan de snelle stukken denken. Het scheelde weinig in Silverstone, maar ik viel net buiten de boot. Ik hoop dat ik het in Duitsland beter ga doen." aldus de Italiaan die dit seizoen tot nu 31 punten wist te behalen voor het team van Toyota,

Wiesenhof stopt met sponsoring

Wiesenhof is volgend seizoen niet meer actief in de wielersport. De kans is erg groot dat de ploeg wordt overgenomen door een andere Duitse onderneming.

Wiesenhof (een handelsonderneming in kip en kalkoen) is een ploeg uit de Continental Pro Tour, de eerste divisie van het wielrennen. Het team doet niet mee aan de wedstrijden uit de Pro Tour, wel aan verschillende topkoersen in Duitsland. Vaak hebben ze daar ook nog eens succes, zo wist David Kopp dit jaar Rund um Köln te winnen. Naast Kopp, die in de belangstelling staat van verschillende Pro Tour ploegen, rijden onder meer Ralf Grabsch, Sabastien Siedler en de snelle Steffen Radochla voor Wiesenhof. Ook de bijna 41-jarige Heppner is nog actief voor de ploeg, maar die viert volgende maand zijn afscheid.

Johnson houdt vijfde Olympische titel

De Amerikaanse estafetteploeg 4X400 meter van de Olympische Spelen in Sydney mag zijn gouden medaille behouden. Dat besliste het TAS, het Internationaal Sporttribunaal.

De internationale atletiekfederatie (IAAF) wilde de hele ploeg de medaille afnemen vanwege een dopingzaak rond Jerome Young, één van de lopers voor Amerika. Young werd één jaar voor de Spelen betrapt op doping, maar de Amerikaanse atletiekbond stopte de zaak in de doofpot en liet de atleet gewoon lopen in Sydney. Young liep trouwens mee in de series, in de finale werd hij vervangen door Michael Johnson.

Het TAS is van oordeel dat het IAAF de Amerikaanse ploeg het goud niet mag ontnemen, Uiteraard moet Young zijn medaille wél inleveren. Johnson behoudt dus zijn vijfde Olympische titel, na ook goud te hebben gewonnen op de Spelen van ’92 (4X400 meter), ’96 (400 meter, 200 meter) en 2000 (400 meter).

Vitesse wil Amoah langer aan zich binden

Vitesse wil zo snel mogelijk in gesprek met Matthew Amoah om zijn contract, dat eind aankomend seizoen afloopt, te verlengen.

Onlangs liet de spits zelf weten ook wel in te zijn voor een langer verblijf in Arnhem. "We gaan het zeker proberen te verlengen, We gaan zeker praten, al komt het niet op een week. Amoah vindt dat het elftal er goed uitziet, zeker ook met Remco van der Schaaf erbij," aldus manager voetbal Jan Streuer.

De andere spits, Igor Gluscevic, mag eventueel vertrekken bij de Arnhemse club. "We hebben nog geen officieel bod binnen. Gluscevic mag inderdaad weg, maar wel in overleg met de speler zelf. Hij moet niet weg."

Zenga nieuwe trainer Rode Ster

Walter Zenga is de nieuwe trainer van Rode Ster Belgrado. De legendarische oud-doelman had sinds april geen club meer.

Zenga volgt Ratko Dostanic op, die zijn congé kreeg nadat rivaal Partizan de titel in Servië en Montenegro wist te veroveren. De 45-jarige Italiaan is de eerste buitenlandse trainer in de 60-jarige historie van Rode Ster, dat in 1991 de Europacup voor landskampioenen won. Zenga is aangesteld door Dragan Stojkovic, de nieuwe voorzitter en oud-international van Joegoslavië.

Zenga was als speler actief voor onder meer Internazionale en Sampdoria. Hij was de doelman van Italië op het WK van 1990. Op dat WK hield hij in vijf achtereenvolgende wedstrijden de nul. Als trainer was hij vooral in Roemenië werkzaam, waar hij in april werd ontslagen bij Steaua Boekarest.

Geheugen

Aangezien "De Spookactige Kamer" bedoeld is als grap en hier gewoon niets te klikken valt en er dus ook geen uitweg is, is dit nu de echte puzzel die jullie vandaag mogen gaan oplossen. De naam van de puzzel is "Memory" maar het heeft niets met plaatjes draaien te maken. Je bevind je zelf in een appartement en het lijkt erop dat je een weg naar buiten moet vinden, maar dat is niet helemaal duidelijk.

Deze dus, succes...

Krop sla kost man 740 euro

Mainport submitte en herschreef het volgende bericht (waarvoor dank!):

Een 32-jarige man uit Hardenberg heeft een kropje vers gesneden sla voor driehonderd euro gekocht, in de veronderstelling dat hij drugs had aangeschaft. Dit kostte hem in totaal 740 euro, aldus een woordvoerder van het korps landelijke politiediensten.

De desbetreffende man kocht de sla in een pakketje op het treinstation in Roosendaal. Toen hij de trein wilde instappen hield de spoorwegpolitie, die de aankoop had geobserveerd, hem aan. Omdat het pakketje naar wiet rook, werd het onderzocht. Later bleek dat het pakketje alleen maar uit één ons vers gesneden sla bestond.

De man bleek ook nog een boete te hebben staan voor 440 euro. Om niet in de gevangenis te komen heeft hij de boete betaald, zodat het kropje sla hem in totaal 740 euro had gekost. De spoorwegpolitie was niet in staat om de 'groenteman', die de sla bovendien met bonuskorting in een grote supermarkt had aangeschaft, te lokaliseren.

Tevens dank aan Exciter101, Juusjuh, Jojogirl en -aad- voor het submitten van dit bericht.

Saunders nieuwe coach Pistons

Flip Saunders wordt de nieuwe coach van de Detroit Pistons. Saunders volgt Larry Brown op, die eerder deze week werd ontslagen door de Amerikaanse basketbalclub.

Brown voerde de Pistons twee jaar op rij naar de finale van de NBA. Vorig jaar behaalde de ploeg de titel, dit seizoen waren de San Antonio Spurs te sterk. Saunders werd in februari ontslagen bij de Minnesota Timberwolves, de ploeg die hij bijna tien jaar onder zijn hoede had. Hij tekende bij de Pistons voor vier seizoenen.

Vrouw vlucht voor echtgenoot en springt uit raam

Mainport wist ons via de nieuws-submit met het volgende herschreven bericht te bereiken:

Een 28-jarige Rotterdamse wilde woensdagavond van haar echtgenoot ontsnappen door uit een raam te springen op één hoog. Ze werd in het bijzijn van haar twee kinderen van 5 en 9 jaar oud neergestoken door haar man in een woning aan het Sterappelhof in Rotterdam-Zuid. De politie vond de vrouw in de tuin.

De steekpartij vond rond 18:30 plaats, nadat ze ruzie hadden gehad. Door de val heeft de vrouw een ingeklapte long gekregen, zodat ze naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Haar man heeft echter ook een hoofdwond en moest ook opgenomen worden. De 48-jarige echtgenoot is inmiddels aangehouden.

Blair wil conferentie islamitisch extremisme

De Britse premier Tony Blair wil een internationale conferentie gaan beleggen over de wereldwijde aanpak van de extremistische vorm van de islam. Aan het overleg moet worden deelgenomen door landen die bezorgd zijn over door de islam geïnspireerde terreur. In het Britse Lagerhuis zei Blair dat er gezamenlijke actie moet worden ondernomen om ''een dergelijke extremistische leer uit te roeien''

Zo wil Blair op de conferentie bespreken hoe voorkomen kan worden dat op koranscholen lessen in de radicale islam gegeven worden. Vooral op nogal wat Pakistaanse koranscholen zou een radicale variant van de islam worden gedoceerd.

Database
De Britse minister Charles Clarke van Binnenlandse Zaken gaf gisteren in het Lagerhuis aan dat de regering een lijst gaat opstellen met ''onaanvaardbaar gedrag'' dat terrorisme aanmoedigt. Zo wil de regering sneller buitenlanders kunnen uitzetten die dergelijk gedrag vertonen.

Als het aan Clarke ligt worden extremistische types meteen uitgezet. Gedacht moet worden aan onder meer radicale moslimpredikers. Maar ook lieden die radicale websites beheren en opruiende teksten schrijven en publiceren, moeten er op rekenen dat ze Groot-Brittannië worden uitgegooid.

Verder gaat Groot-Brittannië een database ontwikkelen met de gegevens van extremisten van over de hele wereld. Een ieder die in deze database voorkomt zal aan een grondig onderzoek worden onderworpen voordat hij of zij Groot-Brittannië binnen mag. Iedereen die waar ook ter wereld radicale preken houdt, extremistische websites beheert of artikelen schrijft die aanzetten tot terrorisme zal in de database worden opgenomen.

Ronaldo kondigt afscheid interlandloopbaan aan

Na het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland zal Ronaldo zichzelf niet meer beschikbaar stellen voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Na het WK wil de aanvaller zich volledig richten op zijn club Real Madrid.
"Dit wordt mijn vierde wereldkampioenschap, daarna is het tijd om jongere spelers een kans te geven." Il Fenomeno won met Brazilie twee wereldtitels, in 1994 en 2002.

Tot nu toe scoorde de 28-jarige aanvaller 56 maal in 87 interlands voor de Brazilianen. De huidige bondscoach van Brazilie, Alberto Parreira, geeft Ronaldo gelijk. "Hij heeft gelijk. Als Ronaldo ermee ophoudt, dan moet hij dat op het hoogtepunt doen".

Stinken is gezond!

Amerikaanse wetenschappers stellen dat het nemen van een douche schadelijk zou kunnen zijn, vanwege het feit dat er zich magnesiumsporen in kraanwater bevinden. Het inademen van de deeltjes zou op lange termijn slecht kunnen zijn. Althans zo staat het geschreven in het vakblad Medical Hypthosis.

Volgens mij is het leven uberhaupt schadelijk en als we nu alle statistische modellen van alle wetenschappelijke onderzoeken bij elkaar op zouden tellen, zou de mensheid in theorie al eigenlijk sinds 1768 uitgestorven moeten zijn. Maar dat zijn we DUS NIET! HAAAALLLOOOOO ... WETENSCHAPPERS ... IK LEEF NOG!!!!

Jeugd teistert Bruine vloot

TjalkSchippers van de bruine vloot overwegen om de haven van Den Oever bij de Afsluitdijk voortaan te mijden. Een groep jongeren, waarvan de harde kern gehuld is in Lonsdale en hardcore kleding, valt Duitse opvarenden lastig met bijvoorbeeld het brengen van de Hitler-groet en handel in softdrugs. Volgens burgemeester T. Lont van Wieringen gaat het vooral mis op de 'wisselmomenten' op vrijdag en zondag. Jongens roepen dan vanaf de kade de Duitse meiden toe die de haven binnenkomen.

De jongelui houden zich op bij de havendijk in de buurt van een toilet- en douchegebouw. ''Veel Duitse meiden durven de sanitaire voorziening niet meer in. In de toiletten kun je vanaf een muurtje namelijk het douchegedeelte begluren'', zo zegt Lont. De harde kern van de jongeren zou maar bestaan uit een man of tien. Burgervader Lont probeert met de jongeren in gesprek te komen en te blijven.

Een groep oudere jongeren veroorzaakt in de haven overlast door met auto's en scooters rond te racen en te 'spinnen'. Deze groep is niet alleen actief in Den Oever, maar ook in de centra van Hippolytushoef en Wieringerwerf. Verder wordt er in de haven gehandeld in softdrugs, die zowel voor de lokale jeugd bedoeld zijn als voor geïnteresseerde opvarenden van de bruine vloot.

De bruine vloot ondervindt overigens niet alleen overlast in Den Oever, ook in het Friese Makkum zijn er problemen.

- - -
Met de 'Bruine Vloot' wordt de traditionele zeilvloot bedoeld die bestaat uit originele 19e eeuwse schepen, getooid met indrukwekkende bruine zeilen. Ze zijn zo genoemd omdat ze bruine zeilen voeren en vroeger ook bruine teer op de luiken hadden en bruine mannen op het achterdek. Meestal betreft het nu gerestaureerde oude vissersboten of vrachtschepen. De meest voorkomende soort vaartuigen zijn botters, kotters, loggers, klippers, lemsteraken en tjalken.

Prehistorische stenen penis gevonden

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

In een grot in Zuid-Duitsland hebben archeologen een stenen penis van 28.000 jaar geleden aangetroffen. Uit vier brokstukken kon het model van een fallus van 20 centimeter en 3 centimeter breed worden gereconstrueerd.

In dezelfde grot is enkele jaren geleden het oudste beeldje van een vogel ontdekt. Deze is zo'n 32.000 jaar geleden gemaakt uit de slagtand van een mammoet.

De prehistorische fallus is één van de hoogtepunten op een tentoonstelling in Blaubeuren over kunst in de ijstijd. In holen in de regio leefden ooit de Neadertalers. Het gebied geldt als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Europa.

[Upd] Kiesa vrijdagrijder Jordan

Nu Robert Doornbos komend weekend als racecoureur voor Minardi F1 zal uitkomen, is de plaats van de derde rijder bij Jordan Grand Prix vacant. Volgens hardnekkige geruchten zou Nicolas Kiesa deze plek gaan invullen.

Kiesa reed de laatste vijf races van het seizoen 2003 races voor het team van Minardi. De Deen kon echter niet voldoende geld bij elkaar krijgen om ook in 2004 voor het team uit te komen. Ook begin dit jaar was een racestoeltje bij Minardi dichtbij, maar opnieuw speelde geldgebrek Kiesa parten.

Verwacht wordt dat Jordan haar derde coureur morgenochtend in Hockenheim zal bekendmaken. Franck Montagny, testcoureur bij Renault F1, heeft eenmaal de derde wagen van Jordan bestuurd, maar dat zal niet herhaald worden.

Update:

In een interview met F1Total.com heeft teambaas Colin Kolles bevestigd dat Nicolas Kiesa in ieder geval in Hockenheim de derde Jordan zal besturen. Hij wilde niet zeggen of de Deen ook na de Duitse Grand Prix als vrijdagcoureur aanblijft.

'Westen creëerde zelf moslimterrorisme'

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

LivingstoneVolgens de burgemeester van Londen zijn de terreuraanslagen in zijn stad het gevolg van de westerse politiek in het Midden-Oosten. In een gesprek met de BBC zei Ken Livingstone dat het moslimterrorisme nooit opgekomen zou zijn als de westerse mogendheden na de Eerste Wereldoorlog de Arabische landen zelf hun gang hadden laten gaan: ''Maar door de grote oliebelangen in de regio bracht het Westen er corrupte regimes aan de macht. Dat heeft tot groot ongenoegen geleid bij moslims in en buiten het Midden-Oosten.''

Livingstone zegt dat het westen de moslimterroristen zelf heeft gecreëerd: ''Wij hebben ze gemaakt. Wij hebben ze gefinancierd. Kijk naar de jaren 80 toen de Verenigde Staten moslim-verzetstrijders in Afghanistan geld, wapens en trainingen gaven in hun strijd tegen de Russen. Eén van hen was Osama Bin Laden. Is er dan nooit aan gedacht dat ze zich op een zeker moment tegen ons zouden keren ?''

De VS en Groot-Brittannië hebben volgens de Londense burgervader een dubbele standaard. ''Zoals in het geval van Saddam Hussein, die eerst door VS werd gesteund in de strijd tegen Iran en aan de kant werd gezet toen Amerikaanse belangen in het geding waren. Ook de onvoorwaardelijk Amerikaanse steun aan Israël en het negeren van de Palestijnse belangen wekt veel wrok.''

Livingstone benadrukte overigens dat hij géén enkele sympathie koestert voor terroristen.

Hiddink coach Australië tijdens WK

Guus Hiddink wordt bondscoach van Australië wanneer dit land zich voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Duitsland zal plaatsen.

De coach van PSV zei woensdag dat hij hierover een basisovereenkomst heeft bereikt met de Australische voetbalbond FFA.

Hiddink zal nog wel details van het contract met de FFA moeten bespreken. Als Australië zich plaatst voor het WK, dan zal Hiddink vanaf november bemoeienissen met het nationale team krijgen.

John O'Neill van de FFA zei dat de overeenkomst voor 99 procent rond is. Hiddink volgt Frank Farina op, die vorige maand na zes jaar opstapte als bondscoach.

Word leraar zeiden ze (slot)

Geachte aanwezigen, familie, collega's en vrienden van Henk, figuranten.
Nog zo kort na het afscheid dat wij hebben moeten nemen van Henks moeder, onze dierbare, eh, kom hoe heet ze, nou ja Henks moeder dus, zijn we al weer onder zulke verdrietige omstandigheden bij elkaar. Gezellig ook wel eigenlijk. Persoonlijk geloof ik niet in de hemel. Maar als er een is, dan denk ik niet dat Henk er thuis hoort.

Film: The Amityville Horror

Een huis in New York, bezeten door het kwaad. Een getrouwd stel, George en Kathy Lutz, en hun 3 kinderen Billy, Michael en Chelsea die het huis willen bewonen, een jaar nadat een jonge man er zijn ouders en broertjes en zusjes heeft vermoord. Dit is het verhaal van The Amityville Horror, de eerste film van regisseur Andrew Douglas. Alle ingrediënten voor een spannende horrorfilm zijn aanwezig, maar haalt Douglas er bij zijn debuut uit wat erin zit?

The Amityville Horror

Uitslagen 1e Voorronde CL

Gisteren werden er negen returnwedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de Champions League.

Dinsdagavond plaatste onder meer titelverdediger Liverpool zich al voor de tweede voorronde. Woensdag waren er weinig krakers, al zullen de Britten daar anders over hebben gedacht: Glentoran (Noord-Ierland) en Shelbourne (Ierland) troffen elkaar namelijk. Shelbourne had de eerste wedstrijd in Noord-Ierland al gewonnen en versloeg ook in eigen huis Glentoran: 4-1. De wedstrijden voor de 2e voorronde staan voor de komende twee weken op het programma. Op 29 juli wordt er dan in Nyon geloot voor de derde en laatste kwalificatieronde. Voor Nederland is dat interessant vanwege de deelname van Ajax.


Uitslagen 1e Voorronde Champions League:

Tussen haakjes uitslagen eerste ontmoeting:

Pyunik (Arm) - Haka (Fin) 2-2 (0-1)
Zrinjski (Bos) - Dudelange (Lux) 0-4 n.v. (1-0)
Skonto Riga (Let) - Rabotnicki (Mac) 1-0 (0-6)
Anorthosis (Cyp) – Dinamo Minsk (Wru) 1-0 (1-1)
Sheriff (Mol) – Sliema Wanderers (Mal) 2-0 (4-1)
Shelbourne (Ier) – Glentoran (Nir) 4-1 (2-1)
Tirana (Alb) – Gorica (Slo) 3-0 (0-2)
Hafnarfjördur (IJs) - Neftchi (Aze) 1-2 (0-2)
Petrzalka Artmedia (Slw) – Kairat (Kaz) 4-1 n.v. (0-2)
TNS (Wal) - Liverpool (Eng) 0-3 (0-3)
FBK Kaunas (Lit) – HB Tórshavn (Fae) 4–0 (4-2)
Dinamo Tblisi (Geo) – Levadia (Est) 2-0 (0-1)

2e Voorronde-26/27 juli en 2/3 augustus:

FBK Kaunas (Lit) – Liverpool (Eng)
Dinamo Tblisi (Geo) – Bröndby (Den)
Partizan Belgrado (SeM) – Sheriff (Mol)
Debrecen (Hon) – Hajduk Split (Kro)
Petrzalka Artmedia (Slw) – Celtic (Sch)
Tirana (Alb) – CSKA Sofia (Bul)
Anderlecht (Bel) - Neftchi (Aze)
Valerengen (Noo) – Haka (Fin)
Rabotnicki (Mac) – Lokomotiv Moskou (Rus)
Dudelange (Lux) – Rapid Wien (Oos)
Dinamo Kiev (Oek) – Thun (Zwi)
Malmö (Zwe) - Maccabi Haifa (Isr)
Shelbourne (Ier) – Steaua Boekarest (Roe)
Anorthosis (Cyp) – Trabzonspor (Tur)

Mij zie je niet op het strand vandaag

Het wordt vast een leuke dag. Nog even los van het feit dat het sowieso kloteweer wordt, kunnen we zonnen wel vergeten. Als we geen zonnebrandcrème gebruiken krijgen we kanker, gebruiken we het wel dan krijgen we ook kanker of we worden onvruchtbaar. Als je dan vervolgens wordt behandeld, word je ook nog even flink genaaid door het ziekenhuis. Het enige positieve is dat we nu wel kunnen zien dat we genaaid worden, dankzij de eerste goede actie van Hoogervorst.

Goedkoop roken is er ook niet meer bij en goedkoop tanken al helemaal niet, de benzineprijs gaat nu al voor de 71e keer dit jaar omhoog en de douane jaagt op dieselrijders die hun tank met zonnebloemolie vullen. Het wordt dus niks vandaag. Ik ga het oud papier buiten zetten en duik m'n bed weer in.

Oh ja, en als ik er weer uitkom ga ik niet douchen.

Larsson langer bij Barcelona

Henrik Larsson heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd tot en met medio 2007. De aanvaller kwam vorig jaar over van Celtic.

De 33-jarige Zweed heeft een verloren seizoen achter de rug: hij speelde slechts twaalf competitiewedstrijden voor de landskampioen. Dat kwam vooral omdat hij een ernstige knieblessure opliep in de wedstrijd tegen Real Madrid. De Catalanen verlengden toen meteen het contract tot 2006, nu wordt de verbintenis dus opengebroken tot 2007. Na vier seizoenen Feyenoord en zeven jaar Celtic was Larsson vorig seizoen één van de grote aankopen van Barça.

ChristenUnie komt met eigen wielerkledinglijn

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De ChristenUnie heeft op zijn website bekend gemaakt een eigen wielertenue te hebben met naam en logo van de partij. Er bleek genoeg belangstelling te zijn onder de leden om in de kleding te gaan wielrennen, toerfietsen of mountainbiken, aldus de partij. Het is vrij uniek in Nederland dat een politieke partij op deze manier propagandeert.

Henk de Rhee, directeur van het partijbureau van ChirstenUnie, wil ChristenUnie gaan promoten op plekken, waar niet iedereen het verwacht: "We hebben een voor steeds meer mensen aansprekende inhoud. Daarbij hoort een voortdurende en opvallende zichtbaarheid".

De wielertenue van ChristenUnie

Iraakse regering: slechts 8.000 doden

Mainport submitte en herschreef het volgende bericht (waarvoor dank!):

In een reactie op het dinsdag verschenen rapport van Iraq Body Count meldt de Iraakse regering dat de schatting van het aantal doden in de oorlog tegen Saddam Hussein rond de achtduizend ligt. Dit congrueert niet met de resultaten van de Britse onderzoeksgroep, die eerder meldde dat er ongeveer 25.000 doden zijn gevallen.

Iraq Body Count kwam op hun dodental door gegevens over te nemen uit mediaberichten, zoals Engelse en Iraakse kranten. De Iraakse regering baseert hun gegevens op informatie van het ministerie van Volksgezondheid. Vanaf de start van de Brits-Amerikaanse invasie in maart 2003 zijn meer dan 6.600 burgers en rondom 1.500 militairen en politieagenten omgekomen, aldus de Iraakse regering.

Historisch: Duitsland 1994

Halverwege het seizoen 1994 was de Formule 1 in rep en roer. Niet alleen waren er al twee dodelijke ongelukken gebeurd, ook had Schumacher de leiding in het wereldkampioenschap stevig in handen, ondanks zijn escapades op Silverstone. Verder was de FIA druk bezig met het invoeren van allerhande veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de race op Imola.

Het team van Benetton stond onder zware druk. Nadat Schumacher op Silverstone een controverse had veroorzaakt door de zwarte vlag te negeren, bekogelden op het Duitse circuit Schumacher-fans trailers van fans van de voornaamste titelconcurrent, Damon Hill. Dat het team het niet makkelijk had, bleek ook in de kwalificaties. Jos Verstappen zette Schumacher's racewagen in de grindbak en de Duitser kon zich slechts als vierde kwalificeren.

Ferrari had de eerste startrij ingenomen, met Gerhard Berger op pole position en Jean Alesi naast zich. Het was de eerste pole position voor Ferrari in vier jaar. De goede startposities werden direct in kopposities omgezet bij de start, Ukyo Katayama pakte de derde plek vanaf de vijfde startplaats in zijn Tyrrell.

De rest van het veld bevond zich in een regelrechte melée. Terwijl Andrea de Cesaris en Alessandro Zanardi niet alleen elkaar uitschakelden, maar ook beide Minardi's, kwam David Coulthard tussen Mika Häkkinen en Mark Blundell terecht. Hij werd ingesloten door de twee coureurs en raakte de Fin. Häkkinen spinde en nam in zijn val Irvine, Frentzen, Blundell en Barrichello mee. Johnny Herbert remde hard voor het ongeval en werd geraakt door Martin Brundle.

Met tien van de zesentwintig auto's uitgeschakeld en Alesi die was uitgevallen met electronische problemen, kon Berger zijn leiding makkelijk behouden. Nog twee wagens vielen uit in de eerste ronde -- Hill en Katayama raakten elkaar in de derde chicane -- en zo kon het gebeuren dat Schumacher en Verstappen achter Berger aan moesten jagen met de Ligiers van Olivier Panis en Eric Bernard op de vierde en vijfde plaats.

Het noodlot voor Benetton was nog niet afgelopen. In ronde vijftien maakte Verstappen zijn eerste pitstop. Tijdens het tanken spoot opeens de benzine in het rond en binnen enkele seconden was de Benetton van de Nederlander verzwolgen in een vuurzee. Marshalls met brandblussers waren snel ter plaatse en Verstappen kon ongedeerd uitstappen. Vier ronden later parkeerde Schumacher zijn Benetton in de garage met motorproblemen en kon het team gaan inpakken.

Slechts acht coureurs wisten de chaotische wedstrijd uit te rijden. Berger scoorde de eerste overwinning voor Ferrari sinds 1990. Olivier Panis wist te verrassen door zijn Ligier op de tweede plaats te finishen en het feest was volmaakt toen Eric Bernard de andere Ligier op de derde positie binnenbracht. Gerhard Berger was de enige coureur van de eerste elf op de grid die zijn auto in de punten reed.

De gevolgen van de Duitse Grand Prix waren verstrekkend. Mika Häkkinen werd voor één race geschorst wegens het veroorzaken van het startongeluk. Benetton kwam onder zwaar vuur te liggen van de FIA omdat ze de tankinstallatie hadden aangepast. Door het verwijderen van een filter kon er sneller benzine in de wagens worden gepompt, maar het zorgde er ook voor dat de pitbrand van Verstappen kon ontstaan.

Ad astra per aspera.

"Ad astra per aspera." ofwel "A rough road leads to the stars" staat op de plaquette die bevestigd is aan lanceerplatform 34. Een plaquette die de meesten van jullie waarschijnlijk wel kennen uit "Armageddon." Jeweetwel, tijdens die slappe zeikscène tussen die Tyler en Willis.

Gisteren was het 36 jaar geleden dat Niel Armstrong en Buzz Aldrin, astronauten van de Apollo 11 de eerste mensen werden die op een ander hemellichaam rondliepen. (Hier staan NASAs eigen highresfoto's uit 1969, en door een beetje te pielen met de URL is de rest ook te bezichtigen...) Wat veel mensen echter zijn vergeten is dat de weg naar de maan niet een zonder hobbels was.

Op zevenenwintig Januari 1967 was de bemanning van de Apollo/Saturn 204, bestaande uit Virgil Grissom, Ed White en Roger Chaffee bezig met een trainingsmissie voor de eerste bemande vlucht met de Apollo draagraket, de raket die later de mannen in de Apollo elf naar de maan schoot. De bemanning was net begonnen met het doorlopen van een checklist toen er ergens in de vijftig kilometer aan bedrading die er door de raket liep een vonk ontstond. "Fire, I smell Fire." waren de laatste woorden van Chaffee. Hij en zijn bemanning stierven binnen vijftien seconden in het inferno waar geen ontsnappen aan was.

Na de ramp werd de Apollo compleet opnieuw ontworpen, wat resulteerde in een veilige raket die de maan binnen handbereik van de mens bracht. (Op misschien het kleine hobbeltje met de Apollo 13 na.) Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op deze wiki en een grote hoeveelheid aan foto's vind je op deze pagina.

God speed to the crew of Apollo 1.

Uitslagen oefenwedstrijden 21 juli

De Eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook op woensdag werd er weer volop geoefend tegen gerennomeerde en minder gerennomeerde tegenstanders

ADO Den Haag - FC Zwolle 1-0
Doelpunt ADO Den Haag: Den Ouden

FC Utrecht - Rode Ster Belgrado 1-0
Doelpunt FC Utrecht: Van den Bergh

Fortuna Sittard - Ajax 2-3
Doelpunten Ajax: Mitea, De Jong, Anastasiou

Helmond Sport - SC Heerenveen 0-4
Doelpunten Heerenveen: Rose 2, Huntelaar, Nilsson

FC Dordrecht - NEC 1-2
Doelpunten NEC: Van Den Eede 2

RKC Waalwijk - Gaziantepspor 1-1
Doelpunt RKC: Van Dijk

Regioteam Steenwijk - FC Groningen 0-8
Doelpunten FC Groningen: Krohne 3, Pannekoek 2, Nevland 2, Bechan

Vitesse - FC Porto 2-0
Doelpunten Vitesse: Amoah, e.d.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.