Wimbledon: Henman onderuit

Dmitri Toersoenov heeft in de tweede ronde van Wimbledon voor een grote sensatie gezorgd. Publiekslieveling Tim Henman werd in vijf sets uit het toernooi geslagen: 3-6, 6-2, 3-6, 6-3 en 8-6.

Voor het eerst in tien jaar is Henman er niet meer bij in de tweede week op Wimbledon. Hij verloor in een spannende wedstrijd van de 22-jarige Dmitri Toersoenov. Na vier halve finales en vier kwartfinales in negen jaar tijd nu dus een vroegtijdige uitschakeling van de als zesde geplaatste Henman.

In de eerste set was Henman nog duidelijk de meerdere van Toersoenov. Op iedere opslagbeurt van de Rus kreeg Henman breakkansen. Uiteindelijk plaatste hij twee breaks: aan het begin en aan het eind van de set. Vooral zijn service en volleys draaiden erg goed. In het tweede bedrijf waren de spelers meer aan elkaar gewaagd. Toersoenov, die vorig jaar Safin versloeg op Wimbledon, ging veel beter serveren. Ook maakte hij meer gebruik van zijn sterke forehand. Henman had even geen antwoord en verloor die set met 6-2.

De volgende set was weer voor Henman. Hij brak de Rus twee keer. Zelf werd hij slechts één keer gebroken. Overtuigend serveerde hij de set uit: 6-3. Het publiek op Centre Court haalde opgelucht adem. De volgende set ging echter weer naar Toersoenov, die op zijn eerste breakkans meteen toesloeg. Henman kreeg genoeg kansen, maar steeds sloeg de Rus een ijzersterke service als ‘Tiny Tim’ een mogelijkheid had om door de service van Toersoenov te komen.

In de vijfde en beslissende set brak Toersoenov op 4-4 met enkele fraaie winners de opslag van Henman. De Rus kreeg twee wedstrijdpunten, maar Henman won toch de game. Op 6-6 ging Toersoenov nogmaals door de service van de Brit heen. Nu serveerde hij wel koeltjes de wedstrijd uit.