NS doet cateringproef in treinen

De NS voert deze week een nieuwe proef uit in enkele treinen. De reizigers kunnen van een wandelende 'koffiejuffrouw' (of -meneer) een kopje koffie, cappucino of thee krijgen. Eventueel kan de reiziger daar nog een gevulde koek bij nemen. De warme dranken kosten anderhalve euro, de gevulde koek ťťn euro.

Cyril Stouten, die meewerkt aan deze proef, vertelt: "Vandaag begon ik om half acht. Ik kreeg mijn buideltasje met wisselgeld en mijn andere tasje met de gevulde koeken, lepeltjes, suiker enzovoort. Daarna kreeg ik een zware en vooral warme rugzak, waar een reservoir in zat met kokend water. Om twee over acht uur stapte ik op de trein van Utrecht CS naar Amsterdam om koffie te verkopen. Ik vraag mensen beleefd of ze misschien een kopje koffie, cappucino of thee lusten. Veel mensen reageren enthousiast en verrast en vinden het leuk dat deze catering service weer terug is op de trein."

De proef loopt deze week van maandag tot en met zaterdag op het traject Amsterdam CS - 's-Hertogenbosch. Afhankelijk van de interesse voor de geboden service wordt de proef in september en oktober herhaald. Daarna wordt de proef geŽvalueerd.

-
Met dank aan CySt, die ons dit verslag via de nieuws-submit stuurde!