Williams kan BMW motoren houden

Volgens dr. Mario Theissen, van BMW, zou de Duitse motorenfabrikant volgend jaar ook nog graag motoren aan Williams F1 leveren. Gisteren werd bekend dat BMW het team van Sauber over had genomen nadat men zes jaar lang motoren had geleverd aan Williams.

"We hebben het team van Frank Williams en Patrick Head laten weten welke stappen wij hebben gezet. Voor dit seizoen willen we nog steeds races winnen. De volgende gesprekken met het team zullen gaan over het feit of ze ook in 2006 met BMW motoren blijven rijden." aldus Theissen, waarvan wordt verwacht dat hij Peter Sauber als teambaas opvolgt.

Burkhard Goeschel, bestuurslid van BMW, bevestigde dat ze vanzelfsprekend een voorstel bij Sir Frank neer zouden leggen. Theissen verklaarde verder dat een consumentenmotor, zoals die dan aan Williams zou worden geleverd, niet anders zou zijn dan de motor waarmee Sauber zou gaan rijden.

"Het zullen geen tweederangs spullen zijn die dan aan het team geleverd worden. Het is namelijk niet logisch om twee verschillende motorentypen te onderhouden in één seizoen." aldus Theissen.