FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 juni 2005

Winkeldief laat baby achter

opmerkelijk nieuws Een 36-jarige Bulgaarse dievegge zette het op een lopen toen ze betrapt werd op winkeldiefstal. Daarbij liet ze haar baby van drie maanden oud in de kinderwagen achter.

De vrouw liep met haar kinderwagen in een Duitse supermarkt toen een beveiligingsman haar naar zijn kantoor gebood om haar identiteit te checken. De vrouw wist te ontkomen maar kon later alsnog worden aangehouden omdat haar identiteitspapieren in de kinderwagen lagen. De moeder is weer bij haar kind en werd vrijgelaten op afwachting van haar proces.

Noodweer hindert start Glastonbury-festival

MofoF1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsEen hevig noodweer zorgde vandaag in Engeland ervoor dat de start van het Glastonbury festival enkele uren vertraagd werd. Na een hittegolf van zes dagen barstte vannacht om 4.00 uur een onweer los. Een nabijgelegen rivier trad door de regenval buiten zijn oevers, en overspoelde een kampeerveld.

Veel bezoekers waren woensdag en donderdag al gearriveerd op de festivalcamping. Er deden zich echter geen persoonlijke ongelukken voor op het evenement dat meer dan 100.000 bezoekers trekt. De eerste optredens, die om 10.30 uur zouden beginnen, moesten met enige uren worden uitgesteld omdat ingeslagen bliksemflitsen een deel van de energievoorziening hadden platgelegd.

Volgens omwonenden van het festivalterrein was het noodweer het ergste in ongeveer vijftien jaar. Aan het begin van de middag kon de organisatie desondanks melden dat het festival aan de gang was en dat de meeste problemen waren opgelost. Voor de ongeveer honderd festivalgangers die uit hun tenten waren gespoeld werden op een drogere plek nieuwe tenten beschikbaar gesteld.

Glastonbury festival 2005
Glastonbury festival 2005
Glastonbury festival 2005

[Update] Revolution controller patent bekend

Update 23:00
Het bericht blijkt helaas valt alarm te zijn, dus het is weer afwachten totdat er weer wat nieuws naar buiten komt over de Revolution.

At first glance the patent document’s complicated technical jargon describes gyroscopic tilt technology and an LCD screen - features commonly mooted for Nintendo’s top-secret new Revolution controller - however closer inspection reveals that the listing is actually from technology Nintendo filed back in 2003.

While at first excited from potentially new confirmation of what the Revolution’s controller would finally deliver, certain things - other than the date - just didn’t add up.

Hidden deep in the depths of jargon few would bother to read to, details of cartridges and CPUs complicated matters. While potentially this could have been describing some sort of extra power for the Revolution controller, it is actually describing tilt technology for a game that makes use of Game Boy Advance and Gamecube compatibility.

Oorspronkelijk bericht:
Nintendo heeft een patent aangevraagd voor een "handheld gaming device" waar de hoofdzaak ligt op een gyroscopisch controle mechanisme. De beschrijving van deze functie staat als volgt in het document: "a tilt sensor provided on the housing, a viewpoint coordinates determination mechanism for determining viewpoint coordinates in accordance with an output value of the tilt sensor"; wat er in het kort op neer komt dat de bewegingen die gemaakt worden met de controller invloed hebben op wat er op het scherm gebeurt.

Naast deze gyroscopische functie behandelt het document ook het bestaan van een LCD scherm en de knoppenindeling van de controller. Het d-pad bevindt zich aan de linkerkant evenals de start- en select-knoppen. In het midden is het LCD scherm geplaatst en aan de rechterkant bevinden zich de A- en de B-knoppen. Aan de bovenkant zijn de L- en de R-knoppen te vinden respectievelijk aan de linker- en rechterkant. Zoals in deze beschrijving valt te lezen vervalt de analoge stick compleet en neemt de gyroscopische functie de analoge stick.

Verder staat er in het document dat de controller een CPU bevat, een LCD controller, werkgeheugen en videogeheugen. Een LCD controller conformeert eigenlijk het bestaan van een LCD touchscreen scherm op de controller en de CPU zou het mogelijk maken om op de controller eigen grafische dingen te laten zien zoals mini-games.

Op de controller zit ook een cartridge slot, dat waarschijnlijk dienst doet als memory card slot en in het document staat het volgende: "A desired cartridge is connected to the connector as a preparation for starting a game. As a result, the player (user) is allowed to play his/her desired game by changing the cartridge".

Nu dit bekend is over de controller zullen hopelijk de eerste echte plaatjes van de controller tevoorschijn komen.

Mayo kopman bij Euskaltel in Tour

Iban Mayo is de kopman van de ploeg van Euskaltel tijdens de komende Tour de France. De Bask stelde vorig jaar nog ernstig teleur.

Mayo heeft tot nu een wisselvallige historie in de Tour. Tijdens zijn debuut in 2002 werd de klimmer tegenvallend 88e. Een jaar later won hij de etappe naar L’Alpe d’Huez en werd hij zesde in het eindklassement. Vorig jaar gaf hij gedesillusioneerd op in de Tour. Dit seizoen heeft Mayo extreem weinig koersdagen achter de rug. Wel reed hij mee in de Ronde van Zwitserland, waar hij niet kon meekomen met de besten. Ook Haimar Zubeldia, de vijfde in 2003, doet mee aan de Tour. Zubeldia heeft zeer weinig laten zien na zijn knappe Tour van twee jaar geleden.

Dit zijn de overige zeven leden van de Baskische formatie: Unai Etxebarria, Inigo Landaluze, Egoi Martinez, Iker Camano, Mikel Artetxe, David Herrero en Egoi Martinez. In de Dauphiné Libéré was de eindwinst twee weken geleden nog voor Landaluze.

Kleinschalige console-oorlog in Parijs

Sony heeft afgelopen week in Parijs een winkel geopend speciaal voor hun nieuwe speeltje de PSP. Microsoft dacht hier een stokje voor te steken en maakt een belletje met de overkant, een wasserette. Na hen waarschijnlijk flink wat te hebben betaald, heeft de wasserette een enorm spandoek opgehangen met het Xbox-logo en de tekst "Gardez vos forces pour cet hiver" ofwel "Bewaar uw krachten voor deze herfst". Het spandoek is na een dag weggehaald, waarschijnlijk na een flink aantal duiten van de kant van Sony. Zo is er waarschijnlijk maar één echte winnaar van deze miniconsole-oorlog, namelijk eigenaar van de wasserette die ineens van alle kanten geld toegestopt kreeg.


Voor


Na

WRC: Felle strijd om plaats 1 in Acropolis rally

Gisteravond werd al de eerste stage verreden van de Acropolis rally in Griekenland. De coureurs moesten een super special stage in het Olympisch stadion afwerken. Loeb was de snelste voor Mark Higgins en Markko Märtin.

Stage 2
Bij een temperatuur van 32 graden werd vanochtend begonnen met stage twee. Marcus Grönholm was de snelste over de 18.44 km. tellende proef. Tweede en derde werden de Ford coureurs Gardemeister en Hirvonen. Sainz en Loeb eindigden met hun Citroëns op de plaatsen vier en vijf.

Stage 3
De derde stage van de dag werd gedomineerd door Ford rijder Mikko Hirvonen. De coureur legde de twaalf kilometer in 8:33.2 af. Solberg pakte de tweede tijd op 4.9 sec van zijn oude teammaatje. Rovanperä pakte de derde plaats net weg voor Toni Gardemeister die deze stage genoegen moet nemen met plek vier.

Stage 4
De langste stage van de dag is stage vier, in de middag zal deze weer opnieuw als stage zeven worden verreden. Sebastien Loeb pakte de overwinning op de proef slechts 0.3 sec. voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard doet het weer verrassend goed in deze rally. Hirvonen draait goed mee op dag één en pakt de derde tijd op deze stage. Hirvonen gaat nu aan de leiding van de wedstrijd in het algemeen klassement voor Grönholm en Sainz.

Stage 5
In de middagsessie worden in dezelfde volgorde weer de stages 2 – 4 verreden. Opnieuw zet Grönholm de snelste tijd neer op deze stage en pakt hiermee de leiding in de race terug. Gardemeister pakt de tweede plek voor Sebastien Loeb. De Fransman begint weer snellere tijden neer te zetten nu de proeven schoon zijn geveegd en hij niet meer als eerste hoeft te starten.

Stage 6
De strijd om plaats één gaat door op stage zes. De Citroën rijders gaan er vol voor en pakken op deze proef een één-twee. Sainz pakt de overwinning voor Loeb. Grönholm blijft ondanks zijn derde plek op de proef eerste in het algemeen klassement. Hij heeft daar nu een voorsprong van 9.1 sec. op Loeb.

Stage 7
Loeb pakt zijn derde stage overwinning van de rally maar nog belangrijker is dat hij ook de leiding in het algemeen klassement overneemt van Grönholm. Carlos Sainz zorgde op nieuw voor een één-twee op de proef voor Citroën door als tweede te eindigen. Loeb heeft nu een voorsprong van 6.1 sec. op de Fin met de Peugeot in het algemeen klassement.

Algemeen klassement na dag één

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1S. LoebCitroën 1:24:37.60
2M. GrönholmPeugeot1:24.43.76.1
3C. SainzCitroën 1:24:51.614
4T. GardemeisterFord1:24:55.317.7
5M. HirvonenFord1:25:26.448.8
6H. RovanperäMitsubishi1:25:45.91:08.3
7H. SolbergFord1:25:48.31:10.7
8G. GalliMitsubishi1:26:15.41:37.8
9M. MärtinPeugeot1:26:27.31:49.7
10T. JohanssonSubaru1:26:39.02:01.4

Uitslagen Dag 5 Wimbledon

Vandaag de vijfde dag van het grastoernooi op Wimbledon, en ook de eerste regen die het toernooi tweemaal stillegde.

De als vijfde geplaatste Rus Marat Safin werd verrassend uitgeschakeld in de derde ronde, De Spanjaard Feliciano Lopez was in drie sets te sterk voor de winnaar van de Australian Open, setstanden waren 6-4 7-6 en 6-3.

De Australiër Lleyton Hewitt wist zich wel bij de laatste zestien te plaatsen. De winnaar van het toernooi in 2002 versloeg in drie sets de Amerikaan Justin Gimelstob in 7-6, 6-4 en 7-5.

De Amerikaan Andy Roddick had het een stuk moeilijker in zijn tweede ronde wedstrijd tegen de Italiaan Daniele Braciali, de nummer 120 van de wereld. Gisteren werd de wedstrijd op een stand van 2-1 in sets in het voordeel van Roddick wegens de duisternis afgebroken. Uiteindelijk werd het een vijfsetter: 7-5, 6-3, 6-7, 4-6 en 6-3.

Bij de vrouwen wisten zowel Amelie Mauresmo als de Russische Elena Dementieva zich te plaatsen voor de laatste zestien. Mauresmo gunde haar tegenstandster Shenay Perry slechts twee games, Dementieva had het tegen de Amerikaanse Mashona Washington wat moeilijker, setstanden 7-5 en 6-1.

Svetlana Koeznetsova had tegen de 16-jarige Tsjechische Nicole Vaidisova drie sets nodig om de volgende ronde te bereiken. Uiteindelijk won de kampioene van de US Open met 7-5, 6-7 en 6-2. De Russin Anastasia Myskina stond op het randje van de afgrond, maar wist uiteindelijk toch te winnen van de Servische tiener Jelena Jankovic, 6-0, 5-7 en 10-8.

Door de regen kon niet het hele programma worden afgewerkt vandaag. Momenteel regent het nog steeds en daarom heeft men besloten om voor vandaag te stoppen en morgen weer verder te gaan.

Tweede ronde

Mannen

Andy Roddick (USA) - Daniele Bracciali (Ita) 7-5 6-3 6-7

Derde ronde

Mannen

Lleyton Hewitt (Aus) - Justin Gimelstob (USA) 7-6 6-4 7-5
Feliciano Lopez (Spa) - Marat Safin (Rus) 6-4 7-6 6-3
Mario Ancic (Kro) - Gael Monfils (Fra) 6-3 6-3 6-1
Joachim Johansson (Zwe) - Fernando Gonzalez (Chl) 4-6 4-6 2-6
Taylor Dent (USA) - Tomas Berdych (Tsj) 6-3 7-6 6-3

Vrouwen

Anastasia Myskina (Rus) - Jelena Jankovic (SCG) 6-0 5-7 10-8
Silvia Farina Elia (Ita) - Elena Likhovtseva (Rus) 7-5 4-6 4-6
Nicole Vaidisova (Tsj) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 5-7 7-6 2-6
Antonella Serra Zanetti (Ita) - Magdalena Maleeva (Bul) 3-6 2-6
Mashona Washington (USA) - Elena Dementieva (Rus) 5-7 1-6
Amelie Mauresmo (Fra) - Shenay Perry (USA) 6-0 6-2

Tegenstander Nigeria - Nederland bekend

Marokko wordt de tegenstander van de winnaar Nederland - Nigeria op het WK voor teams onder de 20. In een met Marokkaanse supporters volgepakte Galgenwaard wonnen de Marokkanen vanavond in Utrecht in een thriller van Italië na een spannende penaltyreeks. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scoreboard, waardoor verlenging nodig was. Daarin scoorden beide teams nog éénmaal.

De score werd geopend door Marokko in de 26e minuut door El Zhar. Canini maakte daar in de 74e minuut 1-1 van, nadat de Italianen op slag van rust al een penalty gestopt zagen worden door de Marokkaanse keeper Bourkadi. In de 93e minuut kopte de Italiaan Battaglia in eigen doel, waarna Pelle namens Italië in de 113e minuut wél het juiste net wist te raken. In de 98e minuut was de Italiaan Canini reeds met rood uit het veld gestuurd.

In de penaltyreeks miste Italië twee strafschoppen, waardoor Marokko, dat er slechts één miste, naar de halve finales gaat. Daar treft het komende dinsdag in Kerkrade de winnaar van Nederland tegen Nigeria, dat morgenmiddag om 15:30 uur gespeeld wordt.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Marokko eerste halve finalist op WK-20

Marokko heeft als eerste de halve finale bereikt van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar. In een spannende wedstrijd werd Italie verslagen na het nemen van strafschoppen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Italie, maar de vrije trap van Nocerine ging voorlangs. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Marokko steeds vaker de bal en zij waren dan ook de ploeg die het spel maakte. Tot echte kansen leidde het niet, maar de Italianen stonden wel onder druk.

In de 25e minuut werd de score geopend door Marokko. Met een schitterende actie kapte Mouhssine Iajour zijn man uit en gaf goed voor aan Nabil El Zhar die de bal via de onderkant van de lat netjes binnen tikte.

De Italianen konden in de rest van de eerste helft ook niet echt imponeren. Op slag van rust kreeg de ploeg een penalty omdat Benzouien de bal aanraakte met de hand nadat Pelle de bal op de lat knikte. Tot twee keer toe miste Simone Bentivoglio de strafschop, de eerste keer omdat doelman Bourkadi te vroeg van zijn lijn kwam.

In de tweede helft leek Italie zich toch te herpakken met een aantal goede kansen voor onder meer Pelle en Defendi. Toch werd het geheel tegen de verhouding in 1-1, nadat een corner van Galoppa uitstekend ingekopt werd door de vrijstaande Michele Canini.

In de eerste helft van de verlenging was het al na 3 minuten 2-1 voor Marokko, nadat Francesco Battaglia de bal uit een vrije trap achter zijn eigen doelman kopte. Italie leek hierna gebroken, vooral toen Michele Canini na een tweede gele kaart het veld moest verlaten. Maar toch scoorde Pelle acht minuten voor tijd, toen niemand er meer in geloofde, de 2-2 binnen met een knappe kopbal in de verre hoek.

Strafschoppen moesten dus uitwijzen welk land zich voor de laatste vier zou plaatsen. De penalty’s liepen voor Italië uit op een deceptie. Reddingen van Bourkhadi op inzetten van Galoppa en Agnelli waren voldoende voor de winst.

Vier aanwinsten voor De Graafschap

De Graafschap heeft zich versterkt met vier nieuwe spelers. Van den Ouweland, Van Loenhout, Volmer en De Visscher maken alle vier de overstap naar Doetinchem.

Eerder deze maand degradeerde De Graafschap naar de eerste divisie. Het gevolg was een leegloop. Veel contracten van spelers liepen af. Daarbovenop kwam ook nog eens de blessure van Jhon van Beukering. Nu is technisch directeur Han Berger er in geslaagd veel nieuwe krachten binnen te halen.

Joep van den Ouweland komt over van Excelsior. Hij is een 21-jarige middenvelder en het broertje van Charlie, die volgend seizoen voor Roda JC uitkomt. John van Loenhout is afkomstig van VVV-Venlo. Joost Volmer komt over na een jaartje FC Den Bosch, terwijl Jeffrey de Visscher promovendus Heracles Almelo verlaat voor een avontuur bij de ‘superboeren’.

Inter koopt Juan Sebastian Veron

Juan Sebastian Veron speelt de komende twee seizoenen voor Internazionale. Hij komt over van Chelsea. Afgelopen jaar speelde de Argentijn ook al voor de Italiaanse ploeg, toen op huurbasis.

Inter wilde niet meedelen hoeveel het voor Veron heeft betaald. Wel maakte de ploeg uit Milaan bekend dat Veron voor twee seizoenen heeft getekend. Veron speelde vorig jaar al mee in 24 competitiewedstrijden voor Inter. Hij speelde in Italië ook al voor Sampdoria, Parma en Lazio Roma.

Veron komt dus over van Chelsea. Hij was één van de eerste aankopen van Abramovich bij die club. Indruk kon hij niet maken in Londen, vandaar het verhuur van vorig seizoen en de huidige verkoop van de spelmaker. Hij speelde slechts zeven keer mee met Chelsea. Daarvoor speelde Veron ook al niet de sterren van de hemel bij Manchester United.

Verdonk schort uitzetting Congolezen op

Na een spoeddebat gisteren schort minister Verdonk van Vreemdelingenzaken onder druk van de Tweede Kamer de uitzetting van uitgeprocedeerde Congolezen op, in afwachting van een nieuw ambtsbericht van Buitenlandse Zaken over de veiligheid in Congo.

Aanleiding voor het debat (en voor het nieuwe ambtsbericht) was een uitzending van Netwerk, waaruit zou blijken dat de Congolese autoriteiten over vertrouwelijke informatie beschikken over teruggekeerde uitgeprocedeerde asielzoekers omtrent hun asielaanvraag in Nederland. Dit wekt de verdenking dat Congo die informatie van de Nederlandse overheid heeft gekregen, terwijl Verdonk de Kamer in februari verzekerde dat zulke informatie niet wordt gegeven. PvdA-Kamerlid De Vries stelde eerder dat Verdonk af moet treden omdat ze de Kamer heeft voorgelogen. Verdonk ontkende dat maar gelaste wel een onderzoek naar de kwestie dat in september klaar moet zijn.

In de bewuste Netwerk-uitzending vertellen uitgeprocedeerde Congolezen na uitzetting naar Congo te zijn opgesloten en mishandeld, omdat ze in Nederland asiel hadden aangevraagd. Dit werd bevestigd door anomieme Congolese functionarissen.

Het spoeddebat liet een scherp verschil van mening tussen de bewindsvrouw en de Kamer zien over hoe de minister haar beslissing behoort te nemen. Verdonk's mening was dat het oude ambtsbericht gewoon zou gelden in afwachting van het nieuwe ambtsbericht, ofwel: Congo wordt nu veilig geacht tenzij het nieuwe ambtsbericht stelt dat dat niet zo is. De Kamer was het daar niet mee eens: omdat het aanvragen van een nieuw ambtsbericht onzekerheid over de veiligheid impliceert, moet Congo juist onveilig worden geacht tenzij het nieuwe ambtsbericht stelt dat het veilig is. De Kamer nam daarover een motie aan en Verdonk meldde vervolgens met zichtbare tegenzin die uit te zullen voeren.


Verdonk: "Netwerk is géén ambtsbericht"

Ghost Recon 3 screenshots

Ubisoft heeft drie screenshots vrijgegeven van de next-gen versie van Ghost Recon 3. De game staat gepland voor november dit jaar en moet uitkomen op de PC, Xbox 360 en alle huidige consoles.
Ghost Recon 3 speelt zich af in 2013 wanneer IWS voor het eerst gebruikt wordt. IWS staat voor Integrated Warfighter System en bestaat uit allerlei geadvanceerde technieken waardoor een soldaat verandert in een ultiem wapen.
Het terrein waar je zal moeten strijden is deze keer Mexico City, wat volledig is ondergelopen. Aan jou en je team van ghosts de taak de stad weer terug te veroveren.


Myskina ternauwernood naar vierde ronde

De Russin Anastasia Myskina heeft zich ternauwernood kunnen plaatsen voor de vierde ronde op Wimbledon.

In haar wedstrijd tegen de Servische tiener Jelena Jankovic leek ze op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar ze had uiteindelijk bijna 3 uur nodig om de overwinning te pakken, setstanden waren 6-0, 5-7 en 10-8.

Nadat ze haar eerste matchpoint niet verzilverde raakte Myskina geheel van slag. Vijf maal op rij leverde ze haar opslag in waardoor Jankovic de tweede set won en in de derde set uitliep naar een 5-1 voorsprong. Maar met de winst in zicht blokkeerde ze.

Uiteindelijk kwam Myskina terug naar 5-5. In de 17e game benutte de Russische haar 33e breakpoint, een game later benutte ze haar vijfde matchpoint.

Williams met nieuwe aërodynamica op Magny-Cours

Volgend weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Magny Cours op het programma,waarmee de tweede helft van dit seizoen begint. Williams zal voor de hervatting van het Europese seizoen nieuwe aërodynamica-onderdelen meenemen naar Frankrijk.

Deze week is Williams tijdens de testsessies in Jerez het aërodynamische pakket aan het uitproberen. "Met dit nieuwe pakket moeten we een goede stap voorwaarts kunnen zetten", aldus Nick Heidfeld.

Samen met Ferrari is het team van Williams het meest succesvolle team in Magny-Cours. Van de 14 races aldaar hebben Williams als Ferrari er beide vijf gewonnen.

NAC legt drietal talenten vast

NAC Breda heeft overeenstemming bereikt met de drie talenten Wilmer Kousemaker, Arjan Cristianen en Gideon de Graaf.

Kousemaker zal een tweejarig contract tekenen in Breda en zal volwaardig lid zijn van het eerste elftal. Cristianen wordt als derde keeper toegevoegd aan de selectie, en tekende een eenjarig contract. Gideon de Graaf komt over van de A1 van Ajax en tekende ook een eenjarig contract. De 19-jarige de Graaf is een verdedigende middenvelder en zal aankomend seizoen uitkomen voor jong-NAC.

Roddick overleeft vijfsetter tegen Bracciali

Andy Roddick heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op Wimbledon. De Amerikaan won pas na vijf sets van de nummer 120 van de wereld Daniele Bracciali: 7-5, 6-3, 6-7, 4-6 en 6-3.

Vandaag vervolgden beide heren hun partij. Gisteren werd de wedstrijd op een stand van 2-1 in sets in het voordeel van Roddick wegens de duisternis afgebroken. Roddick begon gisteren zeer sterk tegen de 27-jarige Italiaan, die een opmerkelijke loopbaan doormaakt. Al in 1998 deed hij mee aan Wimbledon, maar van 1999 tot en met 2004 speelde hij geen enkele Grand Slam. In de eerste ronde van Wimbledon won hij van het servicekanon Karlovic. Roddick was gisteren de betere tijdens de eerste twee sets. Zijn spel pakt op gras goed uit. Bracciali had geen antwoord op de sterke services van de nummer twee van de wereld. In de derde set leek ‘A-Rod’ door te drukken, maar moest er toch een tiebreak worden gespeeld. Die won Bracciali met 7-3. Hij maakte enkele fantastische punten en verliet onder een groot gejuich de baan. Wegens de invallende duisternis werd het vervolg van de partij naar vandaag geplaatst.

Vandaag kwam Bracciali het best uit de startblokken. Hij brak Roddick op 3-3 in de vierde set op love. De Italiaan speelde erg mooi tennis; met volleys, aces, lobjes en returns werd Roddick te kijk gezet. Bracciali ging door in een roes en won de vierde set. Een stunt leek in de maak, maar Roddick hervond zijn ritme op zijn servicegames. Op 3-2 in de vijfde set werd Bracciali gebroken. Roddick ging steeds minder onnodige fouten maken en besliste de wedstrijd met een overtuigende laatste servicegame. Morgen alweer wacht Andreev in de volgende ronde. De wedstrijd werd trouwens nog even onderbroken door de regen, voor het eerst tijdens deze editie van Wimbledon.

VS geeft marteling gevangenen toe

i2Them2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Verenigde Staten geven in een rapport toe dat er gevangenen zijn gemarteld in Amerikaanse detentiekampen in Afghanistan, Irak en op het Cubaanse Guantánamo Bay. Dit is vrijdag naar buiten gebracht door een van de commissieleden, op voorwaarde dat hij anoniem zou blijven. Het betreffende rapport is bedoeld voor de VN-commissie die martelingen onderzoekt.

Er bestaan al langer rapporten van verklaringen van getuigen die de martelingen beschrijven, maar nog niet eerder hebben de Amerikaanse autoriteiten toegegeven dat er gevangenen worden gemarteld. "Ze proberen dit niet langer te verbergen, en hebben hun plicht ingezien om er de Verenigde Naties over te informeren", aldus de anonieme bron.

Daarnaast is bekend geworden dat militaire artsen op Guantánamo Bay hebben meegewerkt bij het 'opvoeren van druk' bij verhoren van gedetineerden. Dit blijkt uit gesprekken die de New York Times heeft gevoerd met mensen die betrokken waren bij de bewuste verhoren in het Cubaanse detentiecentrum.

Het Pentagon weigerde te reageren op de berichtgeving van de Amerikaanse krant. Wel suggereerde een woordvoerder dat een deel van de artsen op Guantánamo Bay zich niet aan de ethische codes voor medici hoeven te houden. Dit komt omdat deze artsen zijn aangenomen als 'gedragsdeskundigen' en niet om patiënten te behandelen, meldt de New York Times.

Groot aantal granaten gevonden in Domburg

The_Yellowman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Domburg (Zeeland) zijn bij werkzaamheden ongeveer 80 handgranaten en tientallen fosforgranaten gevonden. De explosieven werden ontdekt bij het badpaviljoen. De granaten worden vanavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur tot ontploffing gebracht. De stranden in de omgeving zijn hiervoor afgezet.

De vinder van de granaten, shovel-chauffeur Bart Janse, ontdekte de explosieven tijdens het werk. Hij bracht de granaten onder leiding van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst naar het strand met zijn shovel.

Filmer van schaarsgeklede vrouwen aangehouden

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Zandvoort is vrijdag een 57-jarige Amsterdammer aangehouden nadat deze video-opnames had gemaakt van mooie meisjes op het strand van de kustplaats. Nadat agenten klachten kreeg van enkele strandgangers, is hij betrapt door de politie.

Door een Algemene Plaatselijke Verordening die in Zandvoort is uitgevaardigd, is het verboden om mensen in het openbaar te bespieden. Hieronder valt dus ook het fotograferen en filmen van schaars geklede meisjes en vrouwen. Volgens de politie komen situaties als deze weinig voor.

Nadat de man werd aangehouden gaf hij toe dat hij jonge dames met zijn videocamera had gefilmd. De betreffende camera, samen met de gemaakte opnames, werd in beslag genomen. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal.

'Lycos moet klantgegevens afstaan'

Classic-PC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsLycos zou de identiteitsgegevens van een klant moeten bekendmaken aan een particulier persoon. Dit vindt de advocaat-generaal aan de Hoge Raad in een zaak tussen de webruimteaanbieder en een Tilburgse postzegelhandelaar. De laatste werd anoniem op een webpagina van Lycos aan de schandpaal genageld. Lycos weigert uit privacyredenen de gegevens bekend te maken van de hiervoor verantwoordelijke klant en wil nu een uitspraak van het hoogste rechtscollege.

Volgens de advocaat van Lycos, C. Wenckebach, is deze uitspraak van groot belang voor auteursrechtenorganisatie Brein in een zaak tegen een vijftal internetaanbieders. Dit omdat Brein, een particuliere organisatie, persoonsgegevens wil verkrijgen van bepaalde abonnees van Planet Internet, Chello, @Home, Wanadoo en Tiscali. Deze abonnees zouden strafbare feiten hebben gepleegd. Dit is dan ook de reden dat Brein het juridisch advies aan de postzegelhandelaar op eigen initiatief heeft betaald.

De advocaat-generaal vindt dat 'gegarandeerde anonimiteit' tot onwenselijke gevolgen kan leiden: "Wat onaanvaardbaar is, hoort niet te worden aanvaard", zegt hij in zijn conclusie. Brein is hoopvol gestemd door het advies van de advocaat-generaal, zegt directeur Tim Kuijk. "Wij hebben belang bij die gegevens en dat is het enige dat telt."

De uitspraak in de zaak tegen Lycos zal naar verwachting op 25 november worden gedaan. Het oordeel in het kort geding van Brein tegen de vijf internetaanbieders wordt uiterlijk op 14 juli gegeven.

Hewitt naar laatste zestien Wimbledon

Lleyton Hewitt is door naar de laatste zestien op Wimbledon. Hij versloeg de Amerikaan Justin Gimelstob in een aantrekkelijke wedstrijd: 7-6, 6-4 en 7-5.

In de eerste set had Hewitt het heel lastig tegen de 28-jarige Amerikaan. Gimelstob beheerste het servicevolleyspel tot in de perfectie gedurende die set. Vaak won hij punten met acrobatische duiken en spectaculaire volleys. In de tiebreak nam hij een 5-3 voorsprong. Op dat moment maakte Hewitt met een magnifieke lob misschien wel het mooiste punt van de wedstrijd. Vervolgens sleepte de winnaar van 2002 de tiebreak binnen. Na die set liet Gimelstob zich behandelen aan zijn schouder. Hij werd bijna meteen gebroken in de tweede set. Hewitt serveerde die set rustig uit; met dank aan zijn zo sterk verbeterde service.

Gimelstob bleef lang bij in de derde set, maar op 5-5 liet de Amerikaan zich breaken. Hewitt behield zijn opslag en mag maandag aantreden in de vierde ronde. Hij speelt dan tegen Taylor Dent. Deze Amerikaan won vandaag van Berdych, met 6-3, 7-6 en 6-3.

TT Assen: 29e pole voor Rossi

Valentino Rossi zal zaterdag bij de 75e TT van Assen in de Moto GP-klasse voor de 29e maal op pole-position starten. De Italiaan liet in de slotronde van de kwalificatietraining met 1.58,936 de snelste tijd noteren.

"Het is fantastisch om hier te rijden. Ook na de aanpassingen blijft dit een van de beste circuits. Ik had al een goede ronde gereden, maar had het gevoel dat het sneller kon. Ik heb bewust gewacht tot de laatste ronde," aldus de Italiaan. Tweede werd Sete Gibernau op een achterstand van 0,311 seconden.

In de 250cc start Jorge Lorenzo zaterdag vanaf pole-position. De Spaanse coureur klokte op zijn Honda een tijd van 2:04.562. Sebastian Porto werd tweede in 2:04.738. Op de derde plaats eindigde de Australiër Casey Stoner die met zijn Aprilia 2:04.901 noteerde.

De Nederlanders Randy Gevers (Aprilia) en Hans Smees (Aprilia) kwalificeerden zich ook voor de race. Voor Jan Roelofs (Yamaha) en Mike Velthuijzen (Honda) viel het doek in de kwalificatie.

De Fin Mika Kallio veroverde pole position in de 125cc klasse. In de slotfase scheurde hij zijn KTM in 2.11,855 rond op het Asser circuit. Gabor Talmacsi (KTM) uit Hongarije staat naast hem op plek twee. De Italiaan Mattia Passini (Aprilia), leider in het WK, reed de derde kwalificatietijd.

Uitslag kwalificatie MotoGP[b]

[b]Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1V. RossiYamaha1:58.9360
2S. GibernauHonda1:59.2470.311
3M. MelandriHonda1:59.6320.696
4S. NakanoKawasaki1:59.7600.824
5N. HaydenHonda1:59.7840.848
6C. EdwardsYamaha2:00.0061070
7L. CapirossiDucati2:00.1361200
8A. BarrosHonda2:00.2321296
9M. BiaggiHonda2:00.2811345
10A. HofmannKawasaki2:00.2981362

Uitslag kwalificatie 250cc

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1J. LorenzoHonda2:04.5620
2S. PortoAprilia2:04.7380.716
3D. PedrosaHonda2:04.9010.339
4C. StonerAprilia2:05.2510.689
5A. de AngelisAprilia2:05.4560.894
6H. AoyamaHonda2:05.7021140
7A. DoviziosoHonda2:05.8641302
8H. BarberaHonda2:06.2551693
9R. de PunietAprilia2:06.2631701
10S. CorsiAprilia2:06.8092247

Uitslag kwalificatie 125cc

Pos. CoureurTeam Tijd achterstand
1M. KallioKTM2:11.8550
2G. TalmacsiKTM2:11.9150.060
3M. PasiniAprilia2:12.3000.445
4M. SimoncelliAprilia2:12.7290.874
5T. LuthiHonda2:12.9111056
6S. GadeaAprilia2:13.1701315
7M. PoggialiGilera2:13.2171362
8A. MasbouHonda2:13.3571502
9H. FaubelAprilia2:13.3701515
10J. SimonKTM2:13.4031548

Standen MLB 23-06-2005

De Pirates hebben voor het eerst in tien maanden gewonnen van de St. Louis Cardinals en mede daardoorwisten ze gelijke tred te houden met de Brewers die zelf met 8-7 wisten te winnen van de Cubs.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Baltimore 42 30 .583 - 22-15 20-15 19-11 11-10 4-2 8-7 6-4 L2
Boston 41 30 .577 0.5 22-10 19-20 15-16 6-1 11-7 9-6 9-1 W4
New York 37 35 .514 5.0 23-16 14-19 11-19 4-5 12-6 10-5 7-3 L2
Toronto 37 36 .507 5.5 20-16 17-20 18-11 6-9 6-8 7-8 6-4 W2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 49 22 .690 - 26-10 23-12 6-4 23-5 9-9 11-4 8-2 W7
Minnesota 39 31 .557 9.5 21-17 18-14 10-5 17-14 5-4 7-8 3-7 W1
Cleveland 37 33 .529 11.5 17-16 20-17 2-4 13-19 9-8 13-2 7-3 L3
Detroit 35 34 .507 13.0 18-17 17-17 8-10 12-12 7-5 8-7 7-3 L1
Kansas City 25 46 .352 24.0 15-21 10-25 8-8 5-20 3-12 9-6 5-5 L3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 42 29 .592 - 21-14 21-15 3-3 16-14 14-6 9-6 7-3 W3
Texas 37 33 .529 4.5 21-14 16-19 6-6 14-9 9-11 8-7 5-5 L4
Seattle 32 39 .451 10.0 19-20 13-19 10-14 6-6 7-13 9-6 6-4 L1
Oakland 32 40 .444 10.5 19-15 13-25 13-18 2-4 10-10 7-8 7-3 W1

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 42 30 .583 - 24-9 18-21 16-13 8-8 8-4 10-5 6-4 W1
Philadelphia 39 34 .534 3.5 23-13 16-21 13-20 12-7 7-2 7-5 4-6 L1
Atlanta 38 34 .528 4.0 21-12 17-22 20-15 11-5 3-6 4-8 6-4 L1
Florida 35 34 .507 5.5 21-15 14-19 16-18 7-6 5-5 7-5 4-6 W1
New York 35 37 .486 7.0 22-15 13-22 17-16 11-10 4-2 3-9 3-7 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 45 27 .625 - 21-13 24-14 7-8 22-8 6-6 10-5 5-5 L3
Chicago 36 35 .507 8.5 19-17 17-18 5-7 16-14 11-6 4-8 3-7 L2
Pittsburgh 33 38 .465 11.5 17-19 16-19 6-4 13-19 9-8 5-7 3-7 W1
Milwaukee 33 39 .458 12.0 19-14 14-25 4-9 16-16 7-8 6-6 5-5 W2
Houston 31 39 .443 13.0 22-12 9-27 4-11 16-17 6-4 5-7 6-4 W3
Cincinnati 29 43 .403 16.0 23-19 6-24 10-10 11-20 2-7 6-6 3-7 W2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 40 33 .548 - 23-14 17-19 6-0 12-9 17-14 5-10 4-6 L2
Arizona 37 37 .500 3.5 18-16 19-21 4-9 5-5 22-14 6-9 4-6 W1
Los Angeles 35 37 .486 4.5 19-17 16-20 3-6 8-8 19-13 5-10 2-8 W2
San Francisco 30 41 .423 9.0 17-22 13-19 2-7 7-6 15-19 6-9 5-5 L1
Colorado 22 48 .314 16.5 17-17 5-31 4-5 7-13 8-21 3-9 2-8 L5

Koeznetsova met moeite door

Svetlana Koeznetsova heeft vrijdag de vierde ronde op Wimbledon bereikt. De Russische US Open-kampioene had drie sets nodig om Nicole Vaidisova te verslaan, setstanden waren 7-5, 6-7 en 6-2.

In de eerste twee sets grossierde Koeznetsova in afzwaaiers en kwam daardoor geen moment in haar ritme in de wedstrijd tegen de 16-jarige Tsjechische. De Russische ging beter en harder serveren terwijl Vaidisova steeds meer moeite kreeg met haar opslag. In de derde set kostte twee dubbele fouten van Vaidisova op twee breekpunten haar de overwinning.

Koeznetsova ontmoet in de achtste finales Magdalena Maleeva, die in twee sets (6-3 en 6-2) van Antonella Serra Zanetti won.

Uitslagen MLB 23-06-2005

Donderdag werden er tien wedstrijden gespeeld in de MLB, vier in de American League en 6 in de National League. In totaal werden er 98 punten gescoord en 19 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers000001001292
Minnesota Twins40000200x6110
Homeruns :
Detroit Tigers : Shelton
Minnesota Twins : Lecroy

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0010103005160
Seattle Marines000000000041
Homeruns :
Oakland Athletics : -
Seattle Marines : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devil Rays2020110039110
New York Yankees2020000004111
Homeruns :
Tampa Bay Devil Rays : Cantu (2)
New York Yankees : Williams

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles100000010271
Toronto Blue Jays02000400x6140
Homeruns :
Baltimore Orioles : -
Toronto Blue Jays : -

National League :

Team123456789Tot.HE
New York Mets001200100480
Philedelphia Phillies000100200391
Homeruns :
New York Mets : Mientkiewicz
Philedelphia Phillies : Thome, Pratt

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs2001012017111
Milwaukee Brewers00102122x8120
Homeruns :
Chicago Cubs : Lee (2)
Milwaukee Brewers : Lee, Hall, Moeller

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000000030470
San Diego Padres001200000370
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
San Diego Padres : Kiesko

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks1000101317121
San Francisco Giants000100100271
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Glaus
San Francisco Giants : -

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins1000024018130
Atlanta Braves000000000051
Homeruns :
Florida Marlins : Cabrera (2)
Atlanta Braves : -

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates01410500011121
St. Louis Cardinals100011103793
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Castillo
St. Louis Cardinals : Pujols

Lopez verrast Safin op Wimbledon

De als vijfde geplaatste Rus Marat Safin is in de derde ronde op het toernooi van Wimbledon uitgeschakeld door de Spanjaard Feliciano Lopez. Dit gebeurde met de cijfers 6-4 7-6(4) en 6-3.

De linkshandige Spanjaard serveerde heel de partij erg sterk. Maar liefst 90 procent van zijn eerste opslagen waren een punt voor de als 26e geplaatste Lopez. De normaal zo sterke service van Safin liep minder dan normaal. Hetzelfde gold voor zijn spel. Zo brak hij de Spanjaard geen enkele keer in heel de wedstrijd.

In de eerste set was één break genoeg voor Lopez om de set te winnen. De tweede set leverde geen breaks op, een tie-break moest dus de beslissing brengen. Deze werd met 7-4 gewonnen door de Spanjaard. In de derde set kwam de winnaar van de Australian Open er ook niet aan te pas, Lopez was simpelweg te sterk. Eén break van Spaanse zijde was voldoende om zich te plaatsen voor de vierde ronde van Wimbledon.

Whiting keurt Turkse circuit goed

FIA-gedelegeerde Charlie Whiting heeft afgelopen dinsdag in Turkije het nieuwe Formule 1 circuit in Istanbul goed gekeurd. Daardoor kan er over twee maanden de eerste Turkse Grand Prix worden verreden op het Istanbul Park.

Bij de keuring werd Whiting onder meer bijgestaan door ontwerper Herman Tilke en M¾mtaz Tahinciolu, president van de Turkse automobiel en motor federatie.

Net zoals Imola en Interlagos is het Turkse circuit een circuit dat tegen de klok in zal worden verreden.

Sportieve vrijdag

Jaja, het is er weer tijd voor! De Sportieve Vrijdag-blog.
Hij is al twee keer eerder langsgekomen en we gaan ook vandaar weer lekker sportief gamen.
We beginnen met een favoriet van mij: Trials. Zo is er een training-, een Pro- en een Construction Yard-versie.
En om even af te koelen met dit warme weer gaan we Wakeboarden. Dus als je het te warm hebt, moet je maar een foutje maken, zodat je in het water valt.
Wil je helemaal niet denken aan dit hete weer? Speel dan Alpine Extreme.
Veel succes/plezier!!

Loting voorrondes Champions League

Vandaag werd er geloot voor de eerste en tweede voorronde van de UEFA Champions League. Hieronder vind je het resultaat van de loting.

Eerste voorronde

1 Liverpool (Eng) - TNS Llansantffraid (Wal)
2 Haka (Fin) – Pyunik Yerevan (Arm)
3 HB Torshavn (Fae) – FBK Kaunas (Lit)
4 Levadia Tallinn (Est) – Dinamo Tbilisi (Geo)
5 NK Gorica (Svn) – KF Tirana (Alb)
6 Kairat Almaty (Kaz) – Artmedia Bratislava (Svk)
7 Neftchi Baku (Aze) – Hafnarfjördur (Ijs)
8 Rabotnicki (Mac) – Skonto Riga (Let)
9 Glentoran (NIer) – Shelbourne (Ier)
10 Dinamo Minsk (Wru) – Anorthosis Famagusta (Cyp)
11 Sliema Wanderers – Sheriff Tiraspol (Mol)
12 F91 Dudelange (Lux) – Zrinjski (BHe)

Tweede voorronde

Winnaar match 3 – Winnaar match 1
Winnaar match 4 – Brondby (Den)
Partizan Belgrado (Kro)– Winnaar match 11
Debrecen (Hon) – Hajduk Split (Kro)
Winnaar match 6 – Celtic (Sch)
Winnaar match 5 – CSKA Sofia (Bul)
Anderlecht (Bel)– Winnaar match 7
Valerenga (Noo) – Winnaar match 2
Winnaar match 8 – Lokomotiv Moskou (Rus)
Winnaar match 12 – Rapid (Oos)
Dynamo Kiev (Oek) – Thun (Zwi)
Malmö (Zwe) – Haifa (Isr)
Winnaar match 9 –Steaua Boekarest (Roe)
Winnaar match 10 – Trabzonspor (Tur)

Leitoe, Rimkus naar FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft zich voor komend seizoen versterkt met Richal Leitoe en Lorenzo Rimkus. Het duo tekende een contract voor twee jaar bij de eerstedivisionist.

Richal Leitoe is afkomstig van FC Utrecht, waar zijn contract dit jaar afliep. Hij is een 22-jarige speler die zowel op het middenveld als rechts in de aanval uit de voeten kan. In de Domstad speelde hij in twee seizoenen 29 wedstrijden. Daarin scoorde hij drie goals.

Lorenzo Rimkus is een verdediger/middenvelder van 20 jaar. Hij komt over van het pas gepromoveerde Sparta Rotterdam. Hij speelde 68 wedstrijden voor Sparta, waarin hij één keer wist te scoren.

Nieuwe screenshots Xbox-versie Painkiller

Van de Xbox adaptatie van de shooter Painkiller, gemaakt door het Poolse People Can Fly, zijn 7 nieuwe screenshots verschenen. Wat Painkiller bijzonder maakte was onder andere de mogelijkheid zielen te verzamelen van neergeschoten monsters en bij genoeg verzamelde zielen te transformeren in een machtig wezen. Ook staat Painkiller bekend dankzij het gebruik van de bekende Havok physics engine en het feit dat het een no-nonsense shooter is.

Vanaf het 4e kwartaal van dit jaar kan men op de Xbox ook gaan strijden voor het lot van de onderwereld en de mensheid.




Van den Bergh blijft bij Sparta

Ricky van den Bergh blijft toch bij Sparta. De 24-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een nieuw contract dat loopt tot medio 2008.

Van den Bergh, die het afgelopen seizoen goed was voor 22 goals, had nog een verbintenis tot 2006. Het Portugese Boavista en het Franse Caen hadden belangstelling voor de Hagenaar.

Na een goed gesprek met de nieuwe trainer van de Rotterdammers, Wiljan Vloet, hakte van den Bergh de knoop door. "Het gesprek met Vloet was een fikse duw in de goede richting. Het heeft even geduurd, maar ik ben nog drie seizoenen Spartaan".

Mauresmo en Dementieva door op Wimbledon

Amiele Mauresmo heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De Francaise maakte gehakt van haar Amerikaanse tegenstandster Shenay Perry en gunde haar slechts twee games, setstanden waren 6-0 en 6-2.

De Russische Elena Dementieva plaatste zich ook voor de vierde ronde, ze was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Mashona Washington, 7-5 en 6-1. Ook Magdalena Maleeva is door naar de vierde ronde, de Bulgaarse versloeg Antonella Serra Zanetti met 6-3 en 6-2.

Pijn

Tegenwoordig kun je pijn lijden via verschillende manieren. De fiets is tegenwoordig een hulpmiddel waardoor je heel erg veel pijn kunt lijden tenzij je er normaal mee fietst natuurlijk. Dat is nu net het probleem. Sommige mensen kunnen dit niet en gaan stunten met hun fiets zoals van trappen naar beneden jumpen en als het fout gaat dan gaat het ook goed fout.
In het volgend filmpje wordt er gebruikt gemaakt van een fiets en een picknick tafel. Vond je het picknick filmpje niet al te erg dan moet je dit filmpje bekijken over een van de miljoenen skaters die de fout in gaat met hun stuntpartijen.

Bluetorch Mox: MMO-extreme sportsgame aangekondigd

Planetwide Games heeft bekend gemaakt dat ze een Mass Multiplayer Online game aan het ontwikkelen zijn die ietwat afwijkt van de standaard. In de wereld van Bluetorch Mox hoef je geen orcs, trollen en ander gespuis af te slachten; in deze game draait het om de extreme sports. Sporten die beoefend kunnen worden zijn surfen, skateboarden, snowboarden, BMC en motorcrossen.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om je eigen karakter te ontwerpen. Een opvallende optie binnen de game is dat je een virtuele winkel kunt beginnen en daarin je eigen designs kunt verkopen om 'real life' geld te verdienen. Ook is beloofd dat er ingame competities worden gehouden waarmee keiharde cash te verdienen valt. De game staat gepland voor een release ergens in 2006.

Rossi: 'Ik mis de spanning in de F1'

Al lange tijd doen de geruchten de ronde dat Valentino Rossi de overstap naar de Formule 1 gaat maken, maar ook nu weer zegt Rossi dat hij daar totaal geen interesse voor heeft.

"Ik had al een hele tijd geen Formule race meer gezien, maar toen ik de race in Canada aanschouwde, leek het er mij op dat de coureurs de auto’s alleen maar over de streep hoeven te rijden. Dit heeft niets met racen te maken. Ik mis er de spanning en het close racen dat wij in de MotoGP hebben. Dus zoals het er nu naar uitziet zul je mij niet in de Formule 1 bezig gaan zien," aldus de Italiaan.

Drie screens voor True Crime: New York City

Activision heeft nieuwe screenshots uitgegeven van True Crime: New York City, het vervolg op de game die zich afspeelde in Los Angeles. In de game kruip je in de huid van Marcus Reed, een politie-agent in de "Big Apple", die zich maar al te vaak bezig houdt met louche zaakjes. Net als in het vorige deel van de game zul je zelf weer kunnen beslissen of je een goede of een slechte agent wordt, met bijbehorende verschillende aflopen. In november komt True Crime: New York City met de kerstdrukte mee naar PC, Xbox, PS2 en GameCube.


Virtueel op safari in de Serengeti

Digital Jesters gaat het spel Wild Earth uitgeven. Wild Earth wordt ontwikkeld door Super X Studios, die eerder ook wildlife simulator-attracties gemaakt heeft voor verschillende dierentuinen. In Wild Earth is het de bedoeling dat je op safari gaat in het Serengeti National Park. Je krijgt natuurlijk geen geweer mee, maar een fototoestel. Je moet namelijk een serie artikelen schrijven over de flora en fauna in het park. Het spel bestaat uit verschillende missies, en aan het eind van iedere missie wordt het artikel voor je opgesteld in HTML, met je eigen foto's erin, zodat je het kan printen of opslaan.

Door het geweldloze karakter hopen Super X Studios en Digital Jesters een breed publiek aan te spreken, waaronder ook mensen die van nature niet zo games-minded zijn. Wild Earth heeft al een aantal awards gewonnen op het Independent Games Festival. Enkele fabrikanten van merkartikelen hebben interesse getoond in het spel en Digital Jesters is dan ook aan het onderhandelen over een sponsordeal. Hoe dat uit gaat pakken is even afwachten, het spel zal naar alle waarschijnlijkheid in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn.




Jongen dood na twaalf uur gamen

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jongen uit het Russische Jekaterinenburg is overleden na bijna twaalf uur onafgebroken in een computerclub te hebben gespeeld. Het bezoek aan de club was een beloning van zijn ouders voor het behalen van goede resultaten op school.

De eigenaar van de club verklaarde dat de jongen na bijna twaalf uur spelen in elkaar zakte. Hij werd meteen naar een ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een epileptische aanval had gehad, opgelopen door uitputting. De jongen herkende zijn ouders zelfs niet meer.

Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen, is hij alsnog overleden. Officieel is de jongen overleden door een herseninfarct. Volgens de behandelende artsen mankeerde de jongen verder echter niets en had hij zonder de gamesessie nog een gezond leven kunnen leiden.

Liberty neemt Beloki mee naar Tour

Ook het Spaanse Liberty Seguros heeft zijn équipe voor de Tour de France bekendgemaakt. Joseba Beloki keert weer terug in de Tour die hij in 2003 door een valpartij moest verlaten.

Beloki stond in 2000, 2001 en 2002 op het podium in Parijs. In 2003 was Beloki samen met Vinokourov en Ullrich één van de uitdagers van Armstrong. Een valpartij in de etappe naar Gap luidde echter een periode van kwakkelen in. Nu maakt de 31-jarige coureur dus zijn rentree in de Tour. Een andere opvallende naam is die van Roberto Heras. De voormalige superknecht van Armstrong won drie keer de Ronde van Spanje. In 2004 viel Heras tegen in de Tour.

Ook het nieuwe Spaanse rondetalent Alberto Contador is geselecteerd door ploegleider Manolo Saiz. Verder gaan de volgende zes renners voor Liberty Seguros van start op 2 juli: Allan Davis, Jörg Jaksche, Luis Leon Sanchez, Igor Gonzalez de Galdeano, Marcos Serrano en Angel Vicioso. Van de negen geselecteerden finishten er liefst vier al eens bij de eerste tien in Parijs.

Omzet supermarkten stijgt door zomerweer

Het zomerweer van de afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat de omzet van supermarkten 30 miljoen euro hoger uitkomt dan de gebruikelijke 480 miljoen euro die in een normale week wordt behaald. Drank, ijs en barbecuevlees vliegen massaal over de toonbank. Dit heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vandaag bekend gemaakt. Volgens een woordvoerster zijn de omzetten vergelijkbaar met die rond Pasen en Pinksteren. "De mensen maken van die warme dagen gewoon feestdagen."

Bij dit warme weer drinken Nederlanders al gauw vier keer zoveel dan normaal. Het soort drank maakt niet uit. Zo wordt karnemelk 30 tot 50 procent meer verkocht. En bij de wijnen wordt er 25 procent meer rosé verkocht, wat overigens ten koste gaat van de rode wijn. "Rosé blijft zeer hot", zo reageert het CBL verbaasd. "Sinds 2001 zien we elk jaar de verkoop van rosé ongeveer 10 procent stijgen. Je denkt dan op een gegeven moment dat die groei ophoudt. Maar ook dit jaar is het weer het geval. Opmerkelijk."

Ook de vraag naar ijsjes stijgt flink. Zo worden Cornetto's en Raketjes drie maal zoveel verkocht als in een normale week. Ook is duidelijk merkbaar dat mensen geen zin hebben om lang in de keuken te vertoeven. In een zomers weekeinde stijgt de verkoop van barbecuevlees met 10 procent. En ook kant-en-klare salades, dressings en afbakbrood gaan als warme broodjes over de toonbank. En wie niet gaat barbecueën, haalt regelmatig een snelle maaltijdsalade of pizza.

Gezocht: Salesmedewerker

Volgens een peiling van Maurice de Hond wil 60% van de 2000 mensen die zich geregistreerd hebben op Peil.nl en gereageerd hebben op de stellingen nieuwe verkiezingen. Ik geloof niet dat de doorsnee 'het zal me jeuken' bevolking daar rondloopt, maar dat ter zijde.
Aangenomen dat inderdaad 60% van de Nederlanders nieuwe verkiezingen willen, vraag ik me toch af hoeveel procent daarvan aan kan geven wat dit kabinet zo slecht gedaan heeft, zonder te vervallen in clichés als "De euro is zo duur" of "Balkenende heeft geen leiderschap". Vooral dat laatste, aangezien gezien de peiling vooral Balkenende het mikpunt van kritiek was en het maar weer blijkt hoe bepalend iets als charisma kan zijn.

Het gaat er niet om hoe goed je beleid is, het gaat erom hoe goed je het kan verkopen. Balkenende is niet zo'n gladde jongen die zijn beleid mooi kan verkopen en wordt daarop afgerekend, maar gaat het slecht met Nederland? Dat lijkt me toch wel mee te vallen. Natuurlijk is er misère, maar de onzichtbare hand van de economische depressie houdt niemand tegen. Wat Bush wel kan, kan Balkie niet. Ook al ging de economie in de VS harder achteruit dat het vermogen van Michael Jackson, het volk bleef lange tijd achter hem staan en hij werd zelfs herkozen. En Nederland begreep er niets van, maar Nederland was dan ook niet voor de oorlog, iets wat de VS wel was en Bush verkocht dat heel mooi aan zijn volk. Hij wist dat het slecht ging, maar de oorlog was belangrijker. En het merendeel van het volk volgde hem, patriottistisch en naïef.

Ik vind Balkenende niet zo heel slecht, hij is alleen niet zo'n goede salesmedewerker en dat is wat toch vaak de doorslag geeft.

Park doorstaat medische keuring bij United

Park Ji-Sung heeft vrijdag met succes de medische keuring bij Manchester United doorstaan. De 24-jarige Zuid-Koreaan moet nu alleen nog een werkvergunning krijgen om definitief naar Engeland te vertrekken. Park zal op Old Trafford een contract voor vier jaar tekenen en komt over van PSV.

De Zuid-Koreaan zal waarschijnlijk zowel het begin van de voorbereiding als het nieuwe seizoen bij United niet helemaal mee maken. Mogelijk maakt hij namelijk deel uit van de Zuid-Koreaanse selectie voor het Oost-Aziatische kampioenschap, dat op 31 juli begint. Op 17 augustus staat bovendien de WK-kwalificatiewedstrijd van Zuid-Korea met Saoedi-Arabië op het programma.

Bos: Nu stoppen met Balkenende-2

Het kabinet Balkenende-2 moet opstappen want ''het wordt niets meer'', zo laat PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos vandaag in een interview met dagblad Het Parool weten. Hij vergelijkt het huidige kabinet met de nadagen van Kok-2: ''De boodschappenlijstjes zijn afgewerkt, en er is onderling te weinig vertrouwen om andere dingen te doen. Er is eindeloos Torentjesoverleg, de onderlinge verhoudingen zijn gespannen. Het is zelfs nog erger dan in de nadagen van Kok-2: ze hebben ruzie met iedereen die ze nodig hebben om de vertrouwenscrisis op te lossen.''

Volgens Bos is het in landsbelang dat er snel verkiezingen komen. Hij beseft echter dat de oppositie niet in staat is verkiezingen af te dwingen. Daarom doet hij een oproep aan de regeringspartijen in te zien dat het zo niet verder kan.

Kernfusiereactor komt in Frankrijk

FatalException had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Algemeen nieuwsNa een lange strijd over waar 's werelds grootste kernfusiecentrale gaat komen, lijkt het bijna zeker te zijn dat deze in Frankrijk komt te staan. Sinds 2003 is men aan het onderhandelen of de thermonucleaire reactor in Japan of Frankrijk zou worden gebouwd.

De Britse overheid heeft bevestigd dat Japan akkoord is gegaan dat de centrale in Frankrijk wordt gebouwd, maar durft nog niet concreet te bevestigen wat er besloten is, voor het geval er op het laatste moment toch niet met de overeenkomst akkoord gegaan wordt.

De kosten van de bouw van de kernfusie-elektriciteitscentrale ITER wordt geschat op 10 miljard dollar. De centrale is de volgende stap voorwaarts naar een onuitputbare bron van energie door een nieuwe technologie waarbij waterstofatomen gefuseerd worden. Bij de samensmelting van de atomen komt er meer energie vrij dan nodig is om het proces in gang te houden. Deze energie kan worde omgezet in elektriciteit. Bij kernfusie ontstaat bovendien veel minder radioactief afval dan bij kernsplijting, zoals de huidige centrales gebruiken.

Als alles goed gaat wordt de elektriciteitscentrale rond 2015 geopend en dan kan er begonnen worden met het produceren van schone energie.

Berger: 'Teambaas, nee bedankt'

Nu BMW Sauber heeft overgenomen wordt er gelijk al gespeculeerd over de nieuwe teambaas. Oud-coureur Gerhard Berger werd al in verband gebracht met het team, maar de Oostenrijker ziet vooralsnog voor zichzelf geen rol weggelegd als teambaas.

"Zeg nooit nooit, maar het is onwaarschijnlijk dat ik nog een rol zal gaan spelen. Het zou betekenen dat ik opnieuw ieder weekend op een circuit ben, moet leven uit een koffer en van hotel naar hotel reis. Dat heb ik 25 jaar gedaan en ik denk dat dat genoeg is", aldus Berger in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

Nadat hij stopte als Formule 1 coureur werd Berger Motorsportchef bij BMW, in 2003 trok hij zich terug om zich meer te richten op zijn gezinsleven.

CDA A'dam: Naam pedo's bekend maken

IcoonDe Amsterdamse afdeling van het Christen Democratisch Appèl (CDA) wil dat de namen van onder meer pedoseksuelen bekend worden gemaakt aan mensen die in de buurt wonen. Anton Ederveen, voorzitter van de programmacommissie, sluit niet uit dat bij de bekendmakingen ook foto's worden geplaatst.

Het Amsterdamse CDA heeft in het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar reeds opgenomen dat de namen ''van overlastgevers, pedofielen en andere criminelen'' bekend worden gemaakt in de buurt waar ze wonen. Een en ander moet wel ''voorzichtig'' gebeuren, maar de boodschap aan de crimineel moet zijn: ''We weten dat jij het bent, we houden je in de smiezen'', aldus Ederveen.

Overigens gaat de hoofdstedelijke CDA zich niet alleen hard opstellen ten aanzien van foute Amsterdammers, ook bijstandsgerechtigden en dak- en thuislozen mogen nog wel wat harder worden aangepakt meent de partij. Bijstandstrekkers moeten, kansloos voor de arbeidsmarkt of niet, in zijn geheel verplicht worden vrijwilligerswerk te doen en daarmee de voor de stad onmisbare maatschappelijke organisaties werk uit handen nemen. Dak- en thuislozen, verslaafd of niet, moeten in 2006 hun pinpas weer inleveren in ruil voor 'bed, brood en bad'.

Liverpool treft kampioen van Wales

Liverpool treft in de eerste voorronde van de Champions League de kampioen van Wales: Total Network Solutions. Die ploeg won vorig seizoen in Wales zowel de landstitel als de beker.

Al op 12 of 13 juli speelt Liverpool zijn eerste wedstrijd in deze editie van de Champions League. De huidige Cuphouder begint op Anfield Road zijn campagne. Een week later is de return in Wales. Mocht Liverpool het halen tegen deze tegenstander dan wacht een week later in de tweede voorronde alweer HB Torshavn (uit Faeröer) of FBK Kaunas (uit Litouwen).

Total Network Solutions tegen Liverpool is niet de enige Britse ontmoeting in de eerste voorronde. Ook Shelbourne en Glentaron treffen elkaar. Deze clubs zijn respectievelijk afkomstig uit Ierland en Noord-Ierland. Verder staan er voorlopig weinig krakers op het programma. Zo zijn er veel wedstrijden van het kaliber Sliema Wanderers tegen FC Sheriff.

Ajax kent pas op 29 juli zijn tegenstander in de derde vooronde. Op die dag wordt er namelijk pas geloot voor die kwalificatieronde. In 2003 overleefde Ajax die voorronde. PSV deed vorig jaar hetzelfde, tegen Rode Ster Belgrado.

Wehkamp gooit het over een andere boeg

Op zich krijg ik per dag een redelijke hoeveelheid spam, waaronder vandaag een bericht van "het Kleine Honden Platform", die oproept om de Wehkamp gids kleiner te maken. Dit uiteraard naar aanleiding van de reclame van Wehkamp waarin een hond geplet werd onder de Wehkamp Gids. Een korte navraag levert direct op dat Wehkamp er achter zat.

Andere sites zoals webwereld hebben dit uiteraard ook gezien en hebben nog een quote van de woordvoerder weten te bemachtigen:

quote:
Een woordvoerder reageert laconiek: "Soms moet je bepaalde risico's nemen om jezelf in de picture te zetten. Wil je je onderscheiden, dan moet je nieuwe wegen inslaan." Wehkamp ziet de site als onderdeel van een ludieke campagne.
Voor iedereen die niet de mail heeft gehad, hier volgt die:
quote:
DIT NOOIT MEER!
Steun de kleine hond in de strijd tegen de grote Wehkamp gids. De firma Wehkamp vindt het grappig om in hun reclame te laten zien dat een klein hondje verpletterd wordt door een grote Wehkamp gids. Wij van het Kleine Honden Platform kunnen hier niet om lachen. Talloze kleine hondjes in Nederland worden regelmatig geconfronteerd met een enorme gids van bijvoorbeeld Wehkamp die met een grote dreun op hun hoofd valt. Wij denken dat het ook anders kan. Ook u kunt hier iets aan doen!
Ga naar www.wijkrijgenwehkampklein.nl, zet uw digitale handtekening op de petitie en doe mee aan de Grote Gids Enquete.

Ga naar de site en zet uw handtekening!

Weg met de GROTE Wehkamp gids!! Stem tegen!

Klik hier om naar de site te gaan!

Schijnbaar is dit de nieuwe manier van marketing, zie ook de blog over het kuikentje van van de week. Persoonlijk vind ik de site wel ontzettend mooi amateuristisch in elkaar zit :'), ze hadden gewoon een .tk domeintje moeten nemen .

Sharapova vestigt kreunrecord

qu63 had ons via de nieuws-submit te melden:

Maria SharapovaEen nieuw record in het vrouwentennis. Tennister Maria Sharapova heeft namelijk een geluidsrecord gevestigd. De tennisster, bekend om haar gekreun tijdens de wedstrijd, heeft tijdens de tweede ronde van Wimbledon een schreeuw gegeven met een geluidsniveau van 101,2 decibel.

Hiermee liet zij Monica Seles ver achter zich. Zij kwam nooit verder dan 93 decibel. Ter vergelijking, een F16 op 600 meter hoogte veroorzaakt 95 decibel, een politiesirene gemiddeld zo'n 100 decibel.

Sharapova, de winnares van vorig jaar, bereikte behalve de hardste schreeuw ooit tijdens een tenniswedstrijd ook de derde ronde van het grastoernooi. Ze won eenvoudig in twee sets van Sesil Karatancheva uit Bulgarije.

Voor meer sportnieuws kijk je op onze FOK!Sport-site! Voor meer Maria Sharapova kijk je bijvoorbeeld in het speciale topic in FOK!'s eigen Babes & Hunks-forum!

Nederland officieel in een hittegolf

Nederland zit sinds 11:40 uur officieel in een hittegolf. Vanochtend kwam de temperatuur in De Bilt boven de dertig graden uit. Deze grens werd door het KNMI rond het middaguur verwacht, maar door de snel oplopende temperatuur, was het al rond 11.40 uur zover.

Van een hittegolf wordt gesproken wanneer het in De Bilt tenminste vijf dagen lang warmer is dan 25 graden, waarvan het drie dagen ook warmer dan 30 graden moet zijn geweest. In juni komt dit niet vaak voor. De laatste keer was in 1976.

Dit weekeinde komt volgens het KNMI met regen- en onweersbuien een einde aan het tropische weer. Temperaturen van 25 graden en hoger lijken er dan niet meer in te zitten.

NPS verdwijnt uit omroepbestel

Icoon Media nieuwsNu de coalitiepartijen CDA, VVD en D66 het erover eens zijn geworden, staat het vast dat de NPS uit het omroepbestel zal gaan. Alle programma's die de NPS uitzendt op de publieke tv-zenders zullen, net zoals alle NPS-medewerkers, worden ondergebracht bij andere publieke omroepen. De NPS maakt programma's als Sesamstraat, Het Klokhuis en Het Uur van de Wolf.

Roger van Boxtel, voorzitter van de Nederlandse Programma Stichting, zegt teleurgesteld te zijn dat er niet door de coalitie is besloten om van de NPS een werkmaatschappij te maken, die dan geleid zou worden door het bestuur van de Publieke Omroep.

Daarnaast is Van Boxtel bang dat achtergrondprogramma's die de NPS (mede) produceert, zoals Zembla, NOVA en Buitenhof, zullen verdwijnen door het genomen besluit. Vrijdagmiddag zal het kabinet praten over de toekomst van de publieke omroep.

NPS-logo
Het NPS-logo

Nieuwe WC

Als je moet plassen dan ren je normaal vlug naar de WC. Je doet de bril omhoog(voor de mannen onder ons dan) en je begint te plassen.
Nu is er een nieuwe wc ontworpen voor de mannen waarbij je de bril niet meer omhoog hoeft te doen. Als je nog nooit in iemand zijn bek geplast hebt dan is het nu je kans om dit te gaan doen met de nieuwe wc. De wc heeft mogelijkheden om omhoog en omlaag te gaan. Wel een moeilijke wc voor kleine jongetjes. Bekijk de nieuwe wc in actie.

Babel en Kruys op tijd fit

Bondscoach Foppe de Haan van het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar kan zaterdagmiddag tijdens de kwartfinale op het WK tegen Nigeria over Ryan Babel en Rick Kruys beschikken.

De spits en de middenvelder zijn beiden op tijd hersteld van de lichte blessure die ze in de wedstrijd tegen Chili opliepen.

Vrijdag trainden het tweetal uit voorzorg nog niet mee met de selectie. Babel ontzag zijn dijbeen en werkte slechts enkele loopoefeningen af, Kruys belastte zijn gekwetste lies zo min mogelijk. "We willen gewoon geen risico met hen nemen", aldus De Haan.

Koe en stier seksen in boekwinkel

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe liefde laat zich niet altijd leiden. Dat merkten klanten van een Russische boekhandel, toen in de winkel plotseling een koe en een stier binnenkwamen. Het verliefde setje runderen vernielde de winkel compleet en besloot het middagje winkelen met een nummertje tussen de boekenrekken.

De politie die inmiddels ter plekke was besloot het tweetal niet te storen in hun intiem samenzijn en besloot te wachten tot de beesten er genoeg van hadden. Hierna zijn de dieren naar hun eigenaar teruggebracht.

Overval

In Amerika zie je het heel vaak gebeuren dat de winkels, drankzaken en supermarktjes worden overvallen.
Het is schandalig dat er dieven bestaan. Het is het laagste wat je kunt doen en waarom, omdat je waarschijnlijk een junk bent die geen geld heeft. Dude get a Job en werk voor je geld maar dit zullen de dieven nooit aangehoord hebben. De mensen achter de kassa zijn altijd de dupe van zo een overval. Je ziet overvallen verlopen zonder een spatje bloed maar er zijn vervallen die verkeerd verlopen zoals deze overval.

Willem II wil Augustien tot 2014

Willem II heeft Kemy Augustien een verbeterde aanbieding gedaan om zijn verbintenis open te breken en te verlengen tot medio 2014. Het huidige contract van de 18-jarige middenvelder loopt nog tot 2009.

Momenteel is Augustien met het Nederlands Elftal tot 20 jaar actief op het WK. De Tilburger doorliep de volledige jeugdopleiding van de club en kreeg het afgelopen seizoen al tien maal een basisplaats van trainer Robert Maaskant.

Busmaatschappij BBA houdt prijsvraag over poema

Ziz had ons via de nieuws-submit te melden:

De loslopende poema lijkt te veranderen in een waar reclame-object voor de Veluwe. De VVV liet al weten dat het dier het toerisme op de Veluwe aanwakkkert. Ook busmaatschappij BBA maakt gebruik van het dier en roept reizigers op mee te doen aan een prijsvraag. De bedoeling is dat reizigers een foto maken van de poema. De busmaatschappij geeft zelfs tips op welke lijnen de kans om het dier te treffen het grootste is.

De winnaar mag een dag lang met drie anderen gratis over de Veluwe reizen. Ook zal de winnende foto als poster in de bussen komen te hangen. BBA is zich bewust van het feit dat een trefkans met de poema erg klein is. Daarom verwachten zij enige creativiteit van hun reizigers. De leukste foto wint. BBA gaat zelfs zo ver dat zij twintig streekbussen hebben uitgerust met een afbeelding van een poema naast het springende hert, dat het beeldmerk van BBA Veluwe is.

Volgens woordvoerder Remko ten Brinke wil de busmaatschappij op deze manier een 'ander soort reisbelevenis' geven aan de reiziger. "Zie het als een soort veilige safari, mensen gaan opletten of ze wat zien, actief, en dat is wat anders dan gewoon van A naar B reizen."


De poema naast het beeldmerk van BBA Veluwe

Mendilibal nieuwe trainer Athletic Bilbao

José Luis Mendilibar is de nieuwe trainer van Athletic Bilbao. Mendilibar is de opvolger van Ernesto Valverde, die na afloop van vorig seizoen opstapte.

Afgelopen seizoen werd Mendilibar vierde met Eibar in de Segunda División. De 44-jarige trainer had nog niet eerder een club uit de Primera División onder zijn hoede.

Mendilibar tekende een driejarig contract bij Bilbao. De Baskische club eindigde afgelopen seizoen als negende en plaatste zich daarmee voor deelname aan de Intertoto Cup.

Tbs'er Schippers klaagt over detentieomstandigheden

i2Them2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Wilhelm Schippers, de tbs'er die een paar weken geleden ontsnapte tijdens zijn proefverlof en nu verdacht wordt van de moord op een 73-jarige man, is het niet eens met zijn vorm van detentie. De tbs'er verblijft momenteel in een isoleercel en wordt permanent door camera's in de gaten gehouden, aldus zijn advocaar J. Knoester vandaag.

Knoester zal vandaag twee klachten indienen bij de commissie van toezicht van het huis van bewaring Damersluis in Amsterdam. Ook zal hij een verzoek indienen bij de Raad voor Strafrechttoepassing om de strenge detentieomstandigheden op te schorten, totdat de commissie van toezicht een besluit heeft genomen. Knoester: "Dit zal de uitspraak van de commissie versnellen."

Virtueel of echt geweld maakt niets uit voor hersens

Onderzoekers aan de universiteit van Aken onderzochten dertien mannen tussen de achttien en zesentwintig jaar die dagelijks minstens twee uur gamen.

Uit het onderzoek blijkt dat tijdens geweldssituaties het emotionele deel van het brein uitgeschakeld wordt en het cognitieve deel juist actiever wordt. Dezelfde reacties gebeuren ook tijdens fysieke geweldssimulaties.

De onderzoekers benadrukken dat dit onderzoek niet aantoont dat gamers agressiever worden van spellen.

Montezemolo legt schuld bij FIA

In een interview met de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft de baas van Scuderia Ferrari, Luca di Montezemolo, zich ongenuanceerd uitgelaten over de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde tijdens de Grand Prix van Amerika.

"Ik heb te veel respect voor Michelin, en te veel overwinningen in een ver verleden aan hen te danken om te oordelen over de situatie waarin het bedrijf zich nu bevindt. Daarnaast heb ik eerder verklaard dat het huidige kampioenschap er een om de banden was en dat de risico's van de banden onvermijdelijk ooit tot uiting zouden komen," aldus de Italiaan.

Met die opmerkingen geeft di Montezemolo een sneer richting de ontwerpers van de bandenregels. "Het feit dat de banden niet gewisseld mogen worden gaat tegen de natuur van de sport in. Als er dan problemen zijn kunnen er situaties ontstaan als afgelopen weekeinde in Indianapolis."

Duidelijk is de baas van de Italiaanse renstal in wie hij als het grootste slachtoffer ziet. "De partij met de meeste schade is zonder twijfel het publiek. Dat heeft een van de donkerste momenten meegemaakt in de Formule 1."

Voor veel mensen is de rol van Ferrari tijdens het afgelopen weekend niet onomstreden. De Italianen zouden zich ronduit onverschillig hebben opgesteld door te verklaren dat het bandenprobleem "niet hun zaak" was. "Als eerste wil ik melden dat Ferrari al 51 jaar meedoet aan het kampioenschap en altijd de regels heeft nageleefd. Dat hebben we nu ook gedaan, door een echte race tussen onze twee coureurs te houden in plaats van een optocht. De kijkcijfers van de race waren alleraardigst te noemen. Het zou genoeg zijn voor de teams om in de bewuste bocht wat langzamer te rijden. Wij hebben dat zelf ook ooit gedaan in het verleden met Bridgestone. De FIA heeft haar verantwoordelijkheid laten zien in het bijzijn van de hoge verwachtingen van het publiek. Het was voor hen helaas niet mogelijk aan hun wensen te voldoen. Het idee van een chicane was ronduit absurd, dit is geen circus."

"Het is net als een voetbalteam dat haar topscorers moet missen en dan maar voorstelt dat de grootte van het doel moet veranderen. Wat een lacher zou dat zijn. De regels van de laatste jaren hadden niet altijd de voorkeur van Ferrari maar we hebben ze wel nageleefd. Wat Ferrari in Indianapolis deed was precies in lijn met ons verleden. Ferrari zal echt niet zomaar van het toneel verdwijnen".

Zagorakis keert terug naar Griekenland

Theodoris Zagorakis speelt de komende twee seizoenen voor het Griekse PAOK Saloniki. De 33-jarige Griekse middenvelder verlaat het gedegradeerde Bologna.

Afgelopen week degradeerde Bologna door in een playoff het onderspit te delven tegen Parma. Nu wordt Bologna waarschijnlijk met een leegloop geconfronteerd; ook keeper Pagliuca en spits Tare hebben te kennen gegeven geen trek te hebben in Serie B voetbal. Zagorakis ging vorig jaar na een uitmuntend EK (hij werd uitgeroepen tot beste speler in Portugal) van AEK Athene naar Italië. Nu keert hij terug naar PAOK Saloniki, waar hij ook al speelde van 1992 tot 1998. PAOK Saloniki werd vorig seizoen vijfde op een straatlengte achterstand van kampioen Olympiakos Piraeus.

Extreme TouchDown

American Football is een vette sport om naar te kijken. Je ziet tijdens zo een wedstrijd ook harde overtredingen of de juiste blokkades. Wat je ook ziet is schijnbewegingen en vette touchdowns. We hebben een filmpje gevonden waarin je een solo actie ziet van een speler tijdens een wedstrijd. Hij omzeilt zo makkelijk een paar man en rent zijn longen uit zijn lijf.
Zulke touchdowns zijn mooi om te bekijken en het publiek wordt dan ook helemaal gek.

De aarde vergaat dit weekend misschien wel

De planeten Saturnus, Venus en Mercurius staan dit weekeinde vanaf de aarde gezien op één lijn en dat betekent dat de wereld wel eens zou kunnen vergaan. Althans, dat dachten goedgelovige mensen 231 jaar geleden toen de planeten Mercurius, Venus, Mars en Jupiter op dezelfde lijn stonden.

Dubieuze publicaties gaven aan dat de zon en de aarde door de samengebalde aantrekkingskracht van de op één lijn staande planeten tegen elkaar zouden botsen. "De ontsloping en vernieling van niet alleen d'aardkloot, maar van het gantze stelsel zal weldra aanvangen", zo werd de in paniek geraakte bevolking voorspeld. Uiteraard gebeurde er niets, maar de situatie leidde er wel toe dat Eise Eisinga uit Franeker in 1774 een planetarium bouwde. Op deze manier wilde hij tonen hoe het zonnestelsel in elkaar steekt.

Als je wilt zien hoe de aarde ditmaal (niet) vergaat, kun je dit weekend het beste tussen 22.30 uur en 23.30 uur buiten gaan staan en je blik op het noordwesten richten. De drie planeten kluiten dan iets boven het punt waar de zon is onder gegaan samen. Venus valt als helderste planeet meteen op. Rechts ervan staat de iets zwakkere Mercurius en links ervan is iets lager Saturnus te zien. Het hoogtepunt van de conjunctie is te zien op 25 juni.

Grootste spermabank van Nederland dicht

De grootste spermabank van Nederland, die van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat zijn deuren sluiten. Reden voor de sluiting is dat de kliniek moest worden verbouwd om aan de nieuwe eisen voor de opslag en verwerking van donorzaad te voldoen, maar het ziekenhuis is echter niet bereid om in de spermabank te investeren.

De kliniek heeft enkele honderden patiënten, die moeten allemaal nu op zoek naar een andere kliniek. Het LUMC zal wel zijn best doen om lopende behandelingen af te ronden.

Zware boete voor kopen namaak bril

Babettie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit Denemarken heeft in Italië een boete van 10.000 euro gekregen,omdat ze een nagemaakte zonnebril van een exclusief merk wilde kopen. De touriste, 60 jaar oud, werd in de kraag gevat in de plaats Ventimille. Ze wilde op het moment van de aanhouding voor tien euro de zonnebril kopen van een straatventer.

Overigens hoeft de vrouw 'slechts' 3333 euro te betalen als ze binnen twee maanden de boete betaalt. Niet alleen de Deense toeriste werd aangehouden, ook verscheidene Italiaanse toeristen liepen tegen de lamp. Ze kregen dezelfde boete opgelegd, maakte de lokale politie bekend.

Met deze hoge boetes hoopt de Italiaanse regering de verkoop van nepmerkartikelen terug te dringen. De markt voor nepartikelen in Italië bedraagt volgens financiële instanties jaarlijks tussen de vier en zes miljard euro.

Vrouw wint reep in plaats van ton

KRIBBET en Babettie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Was een Nederlandse vrouw nog dolgelukkig toen ze in plaats van honderd euro, een prijs van 50.000 euro had gewonnen, een Amerikaanse was met een omgekeerde versie minder blij. De 28-jarige vrouw had meegedaan aan een radioquiz waarbij 'hundred grand' (honderdduizend) te winnen viel, maar in plaats van dat bedrag in dollars, ontving ze een gelijknamige chocoladereep.

De vrouw won de prijs als tiende beller. Toen ze zich meldde om de prijs in ontvangst te nemen, werd haar verteld dat ze de dag erop moest terugkomen. De tweede keer kreeg ze de Nestlé-reep '100 Grand' toegestopt. De vrouw gaf aan hier geen genoegen mee te nemen, maar volgens het radiostation was er sprake was van een misverstand en uit de hand gelopen grap. Het station heeft de vrouw nog een schikking van vijfduizend dollar aangeboden, maar ook hier was de winnares niet tevreden mee. "Dat is namelijk 95.000 dollar te weinig."


In het verleden hebben radiostations flinke boetes opgelegd gekregen voor misleidende informatie over spellen en prijsvragen. Zo kreeg een station enkele jaren geleden nog een forse straf omdat het een prijs in Italiaanse lires in plaats van dollars had uitbetaald.

De presentator die de prijs in dit geval beloofde heeft inmiddels ontslag genomen.

"Räikkönen moest worden tegengehouden"

McLaren heeft veel moeite moeten doen om Kimi Räikkönen de beslissing van McLaren Mercedes, om niet te gaan rijden tijdens de Grand Prix van Amerika, te laten accepteren. Dat heeft teambaas Ron Dennis in een interview laten weten.

De Fin, een serieuze kandidaat voor de wereldtitel, beet op zijn tanden in de aanloop naar de race en Ron Dennis denkt dan ook dat het voor een coureur met een dergelijk strijdbaar karakter bijna onmogelijk zou zijn geweest om in bocht dertien vrijwillig minder hard te rijden om zo de banden te sparen.

"We moesten Kimi, bijna fysiek, ervan weerhouden te racen, ook al weet hij wat de gevaren zijn," aldus Dennis. "Hoe kan iemand nu denken dat jongens als deze de snelheidsbegrenzer zouden gebruiken in een race-situatie? Dat is onmogelijk." Dennis doelt op FIA-president Max Mosley, die had gesteld dat het rijden met een lagere snelheid in bocht dertien voor de Michelin-rijders geen probleem zou moeten zijn, omdat ze dat in specifieke race-situaties altijd al doen.

Volgens Mosley hadden de teams voor de lagere snelheid best een oplossing kunnen bedenken zoals de snelheidsbegrenzer die altijd in de pits wordt gebruikt of had men elke ronde door de pits kunnen rijden om zodoende de gewraakte bocht te vermijden.

Contacten autoch- en allochtoon nemen af

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn teveel allochtonen in Nederland vinden veel autochtonen en de contacten tussen autoch- en allochtonen nemen af, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde rapport 'Uit elkaars buurt' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Zo'n 66% van de autochtonen vindt dat er teveel allochtonen ons land wonen en een even groot deel heeft bovendien nauwelijks contact met allochtonen. Opmerkelijk is dat ook veel Turken vinden dat er teveel allochtonen in Nederland verblijven; andere allochtone groepen doen dat in mindere mate.

Autochtonen wonen steeds minder in de buurt van allochtonen, waardoor het contact tussen de groepen afneemt. Maar autochtonen houden allochtonen ook liever op afstand, concludeert het SCP. Het gebrekkige contact tussen autochtonen en allochtonen hindert de integratie van minderheden, meent het SCP. Daarom moet er volgens het planbureau meer gespreid worden: Randgemeenten zouden woningen beschikbaar moeten stellen aan stedelingen met lage inkomens om zo spreiding te bevorderen.

Het SCP constateert dat een oververtegenwoordiging van niet-westerse allochtonen of een te snelle instroom van deze groepen in een buurt ten koste gaat van de contacten tussen allochtonen en autochtonen

Zorgelijk
Turken en Marokkanen van de tweede en derde generatie hebben steeds minder sociale contacten met autochtonen, hetgeen een zorgelijke ontwikkeling is, stelt het SCP. Oorzaak is mede dat Turken en Marokkanen hun huwelijkspartners nog vaak uit het land van herkomst halen. De importbruiden- en bruidegommen verkeren meestal in de eigen gemeenschap.

Het meest op zichzelf zijn de Turken, en die beheersen bijvoorbeeld de Nederlandse taal het minst, omdat ze in hun vrije tijd nauwelijks met autochtonen omgaan. Ruim 65% van de Turken in Nederland heeft nauwelijks contact met autochtonen. Onder Marokkanen is dat 60% en onder Somaliërs 50%.

Vluchtelingen zoeken over het algemeen wél contact met autochtonen. Dat heeft volgens het SCP te maken met hun relatief hoge opleidingsniveau en de geringe omvang van deze groep.

Positief
Allochtonen en autochtonen oordelen overigens wel redelijk positief over elkaar als het gaat om zaken als gastvrijheid, eerlijkheid en verdraagzaamheid. Op een schaal van 0-100 geven autochtone Nederlanders 75 tot 57 punten aan allochtonen. Het hoogst scoren de Surinamers, het laagst de Marokkanen. Omgekeerd waarderen de allochtonen de autochtonen met 65 tot 73 punten. De Turken beoordelen de autochtonen wat minder positief waar het gaat om gastvrijheid en verdraagzaamheid.

Hoe meer allochtonen en autochtonen met elkaar omgaan, hoe positiever ze overigens over elkaar oordelen.

Een grote etnische concentratie op scholen (de zogenaamde 'zwarte' scholen) heeft relatief weinig gevolgen voor de taalprestaties. Dergelijke scholen hebben de afgelopen tien jaar zelfs een inhaalslag gemaakt in leerwinst op 'witte' en gemengde scholen.

Acceptatie
Een deel van de allochtonen heeft het gevoel dat zij maar in beperkte mate geaccepteerd worden in Nederland. Vooral over de kansen die je als buitenlander in Nederland krijg, is men niet te spreken. Van de vier grote groepen zijn Turken het somberst gestemd

Opmerkelijk is dat het juist de hoger opgeleide allochtonen zijn die het meest negatief oordelen over het maatschappelijk klimaat ten aanzien van etnische minderheden.

NBA: Spurs grijpen de titel

De San Antonio Spurs hebben donderdagavond voor eigen publiek de NBA-titel gewonnen. De basketballers uit Texas waren in de zevende en beslissende wedstrijd van de finale te sterk voor de Detroit Pistons. In San Antonio werd het 81-74 voor de thuisploeg. De Spurs wonnen daardoor de best-of-seven serie met 4-3.

In 1994 was het voor het laatst dat er een zevende wedstrijd nodig was om de winnaar aan te wijzen. Tim Duncan, hij scoorde 25 punten, leidde zijn ploeg naar de derde titel. Voor de derde maal werd hij bovendien uitgeroepen tot MVP van de finale.

In het laatste kwart van de wedstrijd namen de Spurs pas afstand van de titelhouder, die in het derde kwart nog op voorsprong stonden.

Ewerthon naar Benfica

De Braziliaan Ewerthon verhuist van Borussia Dortmund naar Benfica. De 24-jarige aanvaller kost de Portugese kampioen vier miljoen euro.

De verkoop van Ewerthon lijkt vooral ingegeven door de financiële situatie bij Dortmund. De schuld zou schommelen rond de negentig miljoen euro. Volgens directeur Watzke heeft Dortmund bovendien 'genoeg goede aanvallers in de selectie'.

In de zomer van 2001 kwam Ewerthon naar de Duitse ploeg. Dat seizoen werd Dortmund meteen kampioen. Hij was met tien doelpunten één van de protagonisten van die kampioensploeg. Daarna ging het bergafwaarts met de club uit het Ruhrgebied. Toch bleef Ewerthon zijn doelpunten meepikken: in de laatste drie seizoenen scoorde hij nog 37 keer. Voor zijn periode in Duitsland kwam Ewerthon uit voor het Braziliaanse Corinthians.

Uitgebreid dopinglab in Tour

Het dopinglab van de Tour de France zal dit jaar ook illegale bloedtransfusies kunnen opsporen. Dat is een noviteit in de geschiedenis van de Tour.

In de Ronde van Frankrijk staan dit jaar ook al zo’n honderd epotests gepland. Dat is na de ‘Tour du Dopage’ van 1998 al een tijdje het geval. Nu is er ook de mogelijkheid om homologe transfusies te kunnen bewijzen. Dat is een bloedtransfusie waarbij de donor dezelfde bloedgroep heeft als de ontvanger. Op zo’n manier kan het zuurstoftransport in het lichaam worden verbeterd. De Amerikaan Hamilton werd vorig jaar als eerste renner in de historie betrapt op bloeddoping. Hij werd voor twee jaar geschorst. Het lab kan echter ook dit jaar nog geen groeihormonen opsporen. De techniek hiervoor zou al wel aanwezig zijn, maar de toepassing ervan loopt vertraging op.

'Het komt wel weer goed met BAR'

Vorig seizoen was Jenson Button de enige coureur die in de buurt van de Ferrari`s kon blijven. Dit seizoen is de coureur van BAR ook snel, maar hij heeft nog geen punten gescoord. Hij kwam in Imola wel op het podium, maar BAR Honda werd gediskwalificeerd en Button verloor zijn punten. Volgens Button komt het allemaal wel goed.

"Het is een raar seizoen. Normaal gesproken kan je niet al het geluk van de wereld hebben, maar alle pech kan dus wel. In het begin van het seizoen hadden we problemen met de betrouwbaarheid en toen werden we gediskwalificeerd. In Montreal heb ik ook nog de auto in de muur gezet en de afgelopen race mochten we helemaal niet racen."

Door alle pech staat BAR met nul punten helemaal onderaan. "Maar dat maakt niet uit, we komen wel weer terug. We hebben alleen geen geluk gehad," aldus Button.

EA gaat voormalige Microsoft Train Simulator uitgeven

Een tijd geleden besloot Microsoft niet verder te willen gaan met de ontwikkeling van hun Train Simulator. Developer Kujo heeft het concept vervolgens naar Electronic Arts opgestuurd en deze zagen er wel wat in. De opvolger van Microsoft Train Simulator gaat verder onder de naam Rail Simulator en zal in 2006 ook hier op de markt moeten komen.

Hier kan je alvast de website bezoeken van Rail Simulator.

'Verdonk niet welkom bij herdenking slavernij'

FOKwa en Schmiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken is niet welkom bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij, die op 1 juli in Amsterdam gehouden wordt. Dat is althans de mening van een groot deel van de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam, zo beweert programmamaker G. Codfried bij de door Surinamers veelbeluisterde zender radio Mart.

Volgens Codfried wordt de zender de laatste weken overstelpt met telefoontjes van boze mensen die het totaal niet gepast vinden dat Verdonk met haar huidige beleid een praatje komt houden over de gevoelige geschiedenis van het slavernijverleden: ''De Surinaamse gemeenschap snapt er niks van dat Verdonk komt. Ze vinden het een gruwel.'' Volgens hem kondigen veel mensen aan dat ze Verdonk gaan uitjoelen tijdens haar toespraak en haar de rug toe zullen keren. ''Straks krijgen we dezelfde taferelen als in 2001 toen de koningin kwam. De nazaten van de slaven werden toen buitengesloten achter grote hekken. Als ze Verdonk op dezelfde manier gaan beschermen, kan het nog wel eens een vervelende 1 juli worden.''

De organisatie van de nationale herdenking, slavernij-instituut Ninsee, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Behalve minister Verdonk is de planning dat ook burgemeester Job Cohen, PvdA-Kamerlid John Leerdam en Ninsee-voorzitter Edgar Campbell op de herdenking in het Amsterdamse Oosterpark spreken. Verder worden bij het Nationaal Slavernijmonument in het park kransen neergelegd ter nagedachtenis aan de honderdduizenden slaven die omkwamen in de ruim drie eeuwen durende periode van de slavernij.


'Niet welkom'

Wraak op tandarts om 'camera in kies'

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige inwoner van Rijen is door de Bredase rechtbank veroordeeld tot een verplichte opname van twee jaar in een psychiatrisch ziekenhuis. De man smeet vorig jaar alle ruiten bij zijn tandarts in, omdat die een mini-camera in zijn kies zou hebben gemonteerd.

De man verdacht de tandarts er niet alleen van een camera in zijn kies te hebben gegoten, ook zou er een telefoontje in zijn kies zijn gezet.

De rechter oordeelde dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is en gedwongen moet worden behandeld.

CD: Tom McRae - All Maps Welcome

Ook in 2001 ontdekte ik de nodige muziek die mij kon bekoren. Een van de debuterende artiesten die mij aanspraken was Tom McRae. Deze Engelsman maakte een plaat die door de Engelse pers onder de New Acoustic Movement geschaard werd. In 2005 is er van die term nauwelijks nog iets over, heeft McRae tussendoor een wat tegenvallende tweede plaat afgeleverd en is er nu dus zijn derde. Benieuwd of McRae me nog altijd zo kan bekoren.

Michael Jackson opnieuw voor de rechter

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Dit keer sleept de 66-jarige Donna Kyman hem voor het gerecht omdat zij in april gebeten zou zijn door een hond die ontsnapt was uit een huis van de popster. Het zou gaan om de husky 'Flash' van Jacksons schoonzus Alejandra. Zij woont met haar man Jermaine en hun kinderen in een huis in Los Angeles dat op naam van Jackson staat. Flash zou zijn ontsnapt door een gat te graven onder de omheining.

De vrouw zegt nu "zware mentale, emotionele en lichamelijke pijn" te hebben en wil een schadevergoeding. Zij verwijt zowel Jackson als zijn schoonzus ernstige nalatigheid. Ze hadden beter op de uiterst gemene en gevaarlijke Flash moeten letten, vindt zij.

Gezocht: Toffe Ouders..

Hippies, hippe ouders, echte trendsetters of gewoon ouders die ook eens 1 keertje laten zien dat ze *Cool* met een hoofdletter zijn.

Zoals de vader van een fokuser Dezz.
Dezz besloot met zijn broertje samen om pappa een joint cadeau te geven voor vaderdag .
Vaderlief bedacht zich geen moment , zocht een aansteker, zetelde zichzelf met joint in de tuin en genoot van zijn cadeau.

Zijn er nog lezers van deze blog die ook in het bezit zijn van *Toffe Ouders? * Schroom niet en laat het ons weten!
(Dit kan in verhaalvorm of met beeldmateriaal, alles is welkom!) ( loedertje@fok.nl )

Update voor Flight Simulator 2002 en 2004

Heb je ergens een piloot in je, dan bezit je vast Flight Simulator 2002 of 2004. Als dat het geval is dan is er nu goed nieuws voor je want er komt een update pack waardoor de gebieden waar je overheen vliegt nog realistischer lijken. De update verschijnt eind juli voor alle versies van Flight Simulator 2002 en 2004. Hieronder staan een aantal screens waardoor je kunt zien wat je staat te wachten als je de update aanschaft.




Far Cry Instincts screens

Er zijn weer nieuwe Far Cry Instincts screens, en deze keer zijn het speciale predator screens. Jack, de hoofdpersoon in het spel, krijgt een vloeistof toegediend waardoor hij dichter bij het dier in zichzelf komt. Als gevolg hiervan verbeteren zijn kracht, zijn snelheid en zijn zintuigen. Een ander effect van de vloeistof is dat hij liever brute agressiviteit gebruikt tegenover zijn vijanden, waardoor hij erg onmenselijk wordt. Uiteindelijk wordt Jack hierdoor de perfecte prooi-jager.



Dit jaar 6,5 miljard aardbewoners

OFfSprngr tipte ons via de nieuws-submit over het volgende:

Aarde Volgens het gezaghebbende Franse Instituut voor Demografische Studies (INED) zal de 6,5 miljardste wereldburger in december geboren worden. Daarmee zal de wereldbevolking in iets meer dan 6 jaar met een half miljard gegroeid zijn. In 1999 verwelkomde VN-chef Kofi Annan de 6 miljardste aardling. Momenteel huisvest onze planeet 6,477 miljard mensen waarvan meer dan helft in zes landen woont, te weten China, India, de Verenigde Staten, Indonesië, Brazilië en Pakistan.

Volgens INED, dat volgende maand een grote internationale conferentie over de groei van de wereldbevolking organiseert, leven er van iedere honderd personen 61 in Azië, veertien in Afrika, elf in Europa, negen in Latijns-Amerika, vijf in Noord-Amerika en minder dan één in Oceanië. Van iedere honderd babies die nu geboren worden, komen er 57 ter wereld in Azië, 26 in Afrika, negen in Latijns Amerika, vijf in Europa, drie in Noord-Amerika en minder dan één in Oceanië.

De laatste decennia is er een afname in de groei van de wereldbevolking, die naar verwachting rond 2050 tot nul zal afvlakken bij een bevolking van 9 á 10 miljard mensen. Volgens Catherine Rollet, die de conferentie van volgende maand organiseert, is drie miljard erbij veel maar beheersbaar. "De groei zal het grootst zijn in bepaalde Aziatische landen en voornamelijk in Afrika. Volgens landbouwkundigen kan de Aarde potentiëel nog meer mensen huisvesten - tot 15 miljard. De vraag is niet zozeer of we voldoende middelen kunnen produceren, maar hoe ze verdeeld moeten worden", aldus Rollet.


Wereldbevolking 1750-2050 in miljarden (eerder onderzoek van de VN)
©FOK.nl e.a.