BMW in 2006 misschien met V10

Roel (jozef444)
Het is zeer waarschijnlijk dat volgend jaar geen BMW V8 motor achter in de Sauber ligt maar de oude V10.

Dr. Mario Theissen van BMW heeft aangegeven dat er wel een nieuwe V8 motor is ontworpen en getest: "Maar of we er gebruik van gaan maken is nog maar de vraag.”"

Teams mogen met een teruggetunede V10 motor rijden waarbij deze minder toeren draait. De FIA had deze regel echter meer bedoeld voor de armere teams binnen de F1 zoals Minardi.

Toch kan het zo zijn dat BMW beter de oude V10 kan gebruiken. Nu dat men geen partner meer zal zijn van Williams is het begrijpelijk dat het team uit Grove niet meer veel wil meehelpen om een V8 motor te ontwikkelen. Dit is het geval wanneer ze voor een andere motorenfabrikant kiezen.

Aangezien Sauber nog een contract heeft in 2005 om met Ferrari motoren te rijden is het ook geen optie om met die auto een nieuwe BMW motor te gaan testen. Verder verklaarde Theissen dat BMW nooit heeft gedacht over het kopen van Williams. "We hebben het nooit gehad over het kopen van een meerderheidsaandeel in het team. We wisten namelijk dat Frank Williams en Patrick Head dat nooit goed zouden vinden. Daarom is deze stap met Sauber een hele logische." aldus Theissen.