Aangifte vanwege 'God bestaat niet'

Tegen de educatieve omroep RVU is gisteren aangifte gedaan wegens smalende godslastering en belediging. De klacht is afkomstig van de Bond tegen het vloeken, die zich stoort aan het tv-programma 'God bestaat niet'.

Volgens de anti-vloekbond heeft men de directie van de RVU voor het begin van de uitzendingen al een brief gestuurd, waarin bezwaar werd gemaakt tegen de diverse filmpjes waarmee de gesprekken met deskundigen worden afgewisseld. Hierin wordt onder andere Jezus afgebeeld als een hond. De Bond tegen het vloeken zegt dat de omroep de brief nooit beantwoord heeft.

Met de aangifte hoopt men een rechterlijke uitspraak over godslastering te kunnen krijgen.

De Bond tegen het vloeken is niet de enige die zich stoort aan het programma van Paul Jan van de Wint en Rob Muntz. Eerder stelde de SGP en de ChristenUnie al Kamervragen over 'God bestaat niet' en eiste dat het van de buis gehaald werd. Ook het bestuur van de Sint-Nicolaaskerk in Amsterdam, waar de gesprekken met deskundigen werden opgenomen was boos op de programmamakers. Het voelde zich achteraf belazerd en spande een kort geding aan om uitzending te voorkomen. De rechter oordeelde echter dat het programma gewoon uitgezonden mocht worden, als er maar bij werd vermeld dat de kerk er niet achterstaat. Van de zesdelige serie zijn inmiddels drie afleveringen uitgezonden.

Foto van de website van de serieFoto van de website van de serieFoto van de website van de serie
Drie van de foto's die op de site van het duo zijn te vinden.

-
Zie ook: Muntz terug op tv als 'godslasteraar'