PSV dicht bij transfer Väyrynen

Maurice (mbn)
PSV verwacht binnen twee weken Mika Väyrynen te kunnen contracteren. Momenteel wordt door PSV met SC Heerenveen onderhandeld over de transfersom.

Aangezien Väyrynen nog een contract heeft tot 2006, vraagt Heerenveen wel een transfersom, maar niet de hoofdprijs voor de Fin. Vorig jaar kondigde de middenvelder aan alleen bij Heerenveen te vertrekken als een grote buitenlandse club zich zou melden. De prestaties van PSV in de Champions League en adviezen van trainers en medespelers doen hem echter nu waarschijnlijk voor PSV kiezen.

Officieel kan Väyrynen nog weinig erover zeggen: "Er zijn gesprekken met PSV gaande, maar zolang er geen handtekening is gezet, is er nog niets zeker. Maar als het doorgaat, en die kans is best groot, dan gaat een wens in vervulling. Ik heb een fantastische tijd gehad bij SC Heerenveen, maar ook altijd de intentie uitgesproken om een niveau hoger te willen voetballen, bij een gevestigde topclub, het liefst in de Champions League. Hopelijk gaat het er nu van komen."

Teamgenoot Arnold Bruggink denkt dat Väyrynen nog dingen bij kan leren bij PSV: "In technische zin is hij zeker klaar voor PSV, hij zou soms alleen nog iets soberder moeten spelen. Bij Heerenveen permitteert hij zich tijdens de wedstrijd nog wel eens een trucje."