'Hand van God' mag gewoon op de buis

Bart (veekeend)
Icoon Media nieuws Het reclamespotje van Versatel, waarin de 'hand van God' een doelpoging van Feyenoordspeler Romeo Castelen intikt, mag gewoon worden uitgezonden. De ingediende klachten bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn ongegrond verklaard. De RCC oordeelt dat de reclame niet in strijd is met de goede smaak.

Versatel heeft verheugd op de uitspraak gereageerd. "Wij zijn verheugd over de uitspraak van de commissie", laat een woordvoerster van Versatel weten. "We vinden het vervelend dat er zoveel klachten zijn binnengekomen, want we willen geen mensen kwetsen. Maar we vinden zelf ook dat we geen grens hebben overschreden."

Sinds de uitzending van het spotje, voor het eerst op achttien april, zijn er bij de RCC ruim 200 klachten binnengekomen. De ChristenUnie overhandigde tijdens de eerste hoorzitting nog eens ruim 1000 handtekeningen aan Versatel en de RCC.

Volgens de klagers was het spotje beledigend voor gelovigen. In eerste instantie kwam Versatel hen al tegemoet door de zin 'Hoe is het in godsnaam mogelijk?' eruit te halen. "We weten nog niet of we de commercial nog gaan uitzenden", zo liet een woordvoerster van het telecombedrijf eerder al weten. Voorlopig komen er andere reclame-uitingen, maar wellicht later komt het spotje alsnog.
_
De commercial waar het om te doen is. (Windows Media Player vereist)