Jonge Rabo-renners tevreden in Giro

In de eerste week hebben de Rabobank-renners zich volop kunnen laten zien in de Giro d'Italia. Ondanks dat er geen ritwinst werd geboekt, is er veel tevredenheid binnen de ploeg op de eerste rustdag.

Veneberg zorgde voor een klein succesje door de bergtrui enkele dagen in handen te houden, maar vooral positief vindt de ploeg dat de renners zich hebben laten zien in ontsnappingen en dat Thomas Dekker in de tijdrit wist te presteren. Met name Theo Eltink heeft de aandacht echter op zich weten te vestigen door zijn goede rijden.

Ploegleider Frans Maassen is blij met die ontwikkeling: "Thomas Dekker kent het grote publiek al enige tijd. De naam van Theo Eltink was tot dusver alleen aan de kenners besteed. Door zijn uitschieters zal dat wel een beetje zijn veranderd."

Maassen verwacht in de rest van de Giro nog meer: "Al blijft het hoofddoel dat de jongens de Giro volbrengen, vind ik het belangrijk dat er agressief wordt gekoerst. Iedereen kan z'n eigen race rijden, want er is geen kopman. We hebben geen topper voor het gebergte en we beschikken evenmin over een renner die Petacchi kan kloppen in de massasprint. Kortom, een prachtige gelegenheid jezelf in de etalage te zetten."

Eltink heeft in ieder geval nog genoeg plannen: "Als ik dan kijk hoe de eerste negen etappes me zijn afgegaan en wat er wacht, moet ik blij zijn. Er staan namelijk nog wel wat ritjes in het rondeboek waarin ik wat wil laten zien. Zaterdag en zondag, om maar iets te noemen, zijn in mijn ogen ideale gelegenheden."

In die zware bergetappes weet hij ook wel dat winnen bijna onmogelijk is: "Nee, ik denk niet onmiddellijk aan winnen. Wanneer ik lang kan aanpikken bij de besten of een hele tijd met een groepje vooruit kan rijden, is mijn dag al geslaagd. Voor hetzelfde geld blijkt dat ik helemaal niet kan volgen, omdat ik toch al te veel met mijn krachten heb gesmeten. Dat kan net zo goed gebeuren. In dat geval probeer ik het later in de Giro opnieuw."