Horrillo verrast sprinters in Catalonië

Pedro Horrillo heeft de derde etappe in de de Ronde van Catalonië gewonnen. De Spanjaard van Rabobank verraste in de slotkilometer het jagende peloton. Miguel Angel Martin Perdiguero behoudt de leiderstrui.

In de derde etappe, over 157 kilometer van Salou naar La Granada, plaatste Horrillo bij het paseren van de rode vod een splijtende demarrage vanuit de buik van het peloton. Hij bleef uit de greep van het sprintersgilde en eindigde nipt voor Thor Hushovd en Claudio Corioni.

Dezelfde tactiek had de Nederlandse bankformatie gister toegepast, maar toen werd de 30-jarige filosofiestudent wel teruggepakt door het jagende peloton. Nu slaagde hij er dus wel in om zijn eerste seizoenszege te behalen.

Ook enkele andere renners, waaronder Juan Antonio Flecha, probeerde in een eerder stadium van de koers een massasprint te ontlopen. Maar zij slaagden hier niet in. Hun lange vlucht strandden op enkele kilometers van de eindstreep.

Perdiguero, die onderweg drie bonificatieseconden wist te bemachtigen, is nu nog steviger leider. De Spanjaard begint morgen dan ook in de leiderstrui aan het zwaardere werk van de meerdaagse rittenkoers.

Uitslag 3e etappe:
1 Pedro Horrillo (Spa) 3:35.59
2 Thor Hushovd (Noo) z.t.
3 Claudio Corioni (Ita) z.t.
4 Enrico Gasparotto (Ita) z.t.
5 Fred Rodriguez (VS) z.t.

Klassement na 3 etappes:
1. Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa) 8:46:18
2. Robert Hunter (ZAf) z.t.
3. Nicolas Jalabert (Fra) + 0.03
4. Santos Gonzalez (Spa) z.t.
5. Floyd Landis (VS) z.t.