FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 september 2004

Dode man belt eigen dochter

Janientje had ons via de nieuws-submit te melden:

Gebeld worden door de man die je net aan het begraven bent. Het overkwam de dochter van Dane Squires. Zijn familie zat net bijeen tijdens een avondwake voor de omgekomen man uit Newfounland, toen zijn dochter te horen kreeg dat er telefoon was. Het bleek Squires zelf te zijn

Dane Squires zou zijn omgekomen bij een treinongeluk. Hij werd naderhand geïdentificeerd door zijn eigen zus als zijnde de man die geraakt werd door de trein. Wie het slachtoffer daadwerkelijk is, is nog niet duidelijk.

Toen de kist in de lijkwagen werd geschoven kreeg de dochter de mededeling dat er een belangrijk telefoontje voor haar was. Haar vader zou aan de lijn zijn. Ze raakte helemaal overstuur en vertelde de andere aanwezigen dat zij een geest aan de telefoon had. Dane Squires had in de krant gelezen dat hij overleden zou zijn.

Britney Spears is zaterdag al getrouwd

Popster Britney Spears is zaterdag al in het huwelijk getreden met de danser Kevin Federline, in een privéhuis in Studio City, Californië. Dit heeft David Frostman, uitvoerder van Jive Records, zondag in Londen aan Reuters bevestigd.

De 22-jarige Britney en 26-jarige Kevin verrasten hun ouders met de onverwachte ceremonie die gisteravond om half acht plaatsvond. Volgens eerdere berichten zou Britney pas in oktober trouwen. Britneys jongere zusje Jame Lynn en haar moeder Lynn dachten dat het om een verlovingsdiner ging, maar tot hun verrassing bleek het om een huwelijk te gaan. Er waren twintig familieleden aanwezig op de ceremonie.

Eerder dit jaar, op 2 januari trouwde Britney in Las Vegas met Jason Alexander, een oude schoolvlam. Dit huwelijk strandde echter al op 5 januari. Kevin is getrouwd geweest met actrice Shar Jackson en heeft twee kinderen van haar.


Het huwelijkspaar

Virusschrijvers verwerken sollicitatie in virus

Icoon Digital nieuwsComputertechnici van een Engels antivirusbedrijf hebben in de broncode van twee nieuwe varianten van het MyDoom virus een open sollicitatie ontdekt van de makers ervan. Het bericht "We zoeken naar werk in de AV (anti virus) sektor", werd door antivirus-deskundigen uit de programmeercode van het virus naar boven gehaald.

De zogenaamde U en V varianties van de MyDoom-worm met de teksten heeft misschien onder programmeurs de creativiteitsprijs gewonnen, maar personen van antivirusbedrijven waren er niet van onder de ondruk. "Het is moeilijk te bepalen of het hier om een serieuze sollicitatie gaat of dat het gewoon een grap is", aldus adviseur Graham Cluley van het antivirusbedrijf Sophos. "Maar ik ga er niet vanuit dat er iemand is in deze sektor, die met ze in contact wil komen."

De laatste besmettingen met het MyDoom-virus hebben een behoorlijk grote impact. MyDoom-U en MyDoom-V die via de e-mail worden verspreid, bevatten een bestand dat wanneer het geopend wordt, de computer open zet voor buitenstaanders. Tevens blokkeert het de toegang tot de websites van antivirusbedrijven en wordt het syteem getransformeerd in een spamsysteem, waardoor het nutteloze e-mails gaat versturen.

Sophos zei dat het aantal besmettingen door de nieuwste varianten van het MyDoom-virus maar zeer beperkt toneemt, wat een slecht teken is voor de werkzoekende schrijvers. Adviseur Cluley zei hierover "Dat is ook niet zo verwonderlijk, veel virusschrijvers zijn gewoon slechte programmeurs"

ANWB heeft moeite met nieuwe concurrent

Icoon Algemeen nieuwsDe ANWB heeft moeite met concurrent Route Mobiel. De laatste biedt sinds kort hulp bij autopech aan voor een tarief dat 34 procent onder dat van de ANWB ligt. De ANWB gelooft echter niet dat Route Mobiel dezelfde kwaliteit kan bieden als zij. Daarbij beweerde de Wielrijdersbond ten onrechte dat leden van Route Mobiel geen gebruik mochten maken van praatpalen.

Een woordvoerder van de bond erkent dat er onjuiste informatie is verstrekt. "De praatpalen zijn van Rijkswaterstaat en daar mag iedereen gebruik van maken. Route Mobiel is een nieuwe concurrent, daar moeten onze mensen nog aan wennen en we zullen ze beter instrueren", aldus de woordvoerder. Tegelijkertijd liet deze weten weinig vertrouwen te hebben in Route Mobiel. "Ze hebben geen eigen wagens, maar maken gebruik van garagisten en bergers. Die slagen er lang niet in 90 procent van de wagens langs de kant te repareren. Die moeten worden weggesleept en dan begint de meter te tikken."

Michiel Muller, mede-eigenaar van Route Mobiel, reageert: "Route Mobiel maakt gebruik van het bestaande netwerk van pechhulpverleners van Europ Assistance. Het werk gebeurt net zo goed als dat van de ANWB. Alleen doen wij het 34 procent goedkoper." Volgens de ANWB moet dat echter eerst nog maar eens bewezen worden. Bij de nieuwe wegenwacht zijn het Frans-Italiaanse bedrijf Europ Assistance en verzekeraar Proteq Direct, een dochterbedrijf van SNS Reaal, betrokken.

Protestpartijen winnen in Oost-Duitsland

De zogenoemde protestpartijen hebben flink gewonnen bij de Duitse deelstaatverkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen. Zowel de extreem-rechtse partijen als de ex-communistische PDS boekten winst. De socialistische SPD en de christen-democratische CDU verloren flink. Dit blijkt uit de eerste prognoses, de stembussen werden vanavond om 18:00 gesloten.

De nationalistische NDP haalde in Saksen, waar 59 procent van de bevolking kwam stemmen, negen procent van de stemmen. Hiermee komt de partij voor het eerst sinds 1968 weer eens in een regionaal bestuur. Voor de PDS was de vreugde nog groter: ongeveer 26 procent van de kiezers koos voor de ex-communistische partij. De alleenregerende CDU ging van 56,9 terug naar 43 procent. De SPD verloor ongeveer 1 procent en komt voorlopig uit op 10 procent van de stemmen.

In Brandenburg bleef de SPD met 33 procent de grootste, bij de vorige verkiezingen was dit echter nog 39,3 procent. De CDU, die samen met de SPD regeert in Brandenburg, viel van 26,6 terug naar ongeveer 20 procent. De PDS haalde in Brandenburg, net als in Saksen, zo'n kwart van de stemmen. De xenofobe Duitse Volksunie (DVU) blijft met zes procent van de stemmen in het parlement.

De kiezers in de deelstaten leken meer 'nationaal' te stemmen dan echt voor hun eigen deelstaat. De proteststemmen waren dan ook vooral tegen het beleid van bondskanselier Schröder. Maar het lijkt er dus op dat ondanks de verliezen de beide grote partijen gewoon aan de macht zullen blijven in de twee deelstaten.

Xtc kan tot hersenletsel leiden

Icoon Medisch nieuwsGebruik van de synthetische drug xtc kan leiden tot hersenbeschadiging, geheugenverlies en depressiviteit. Combinatie met alcohol, cannabis en amfetamine versterkt de gevolgen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de langetermijneffecten van xtc-gebruik. Het onderzoek, dat in opdracht was van het ministerie van Volksgezondheid, werd uitgevoerd door het Leids Universitair Medisch Centrum.

Volgens Leidse toxicologen leidt een geregeld gebruik van xtc tot snellere veroudering van de hersenen. Hoe warmer de ruimte is waarin de drug wordt gebruikt, hoe groter de kans op hersenbeschadigingen. Volgens de onderzoekers wordt het gebruik boven een omgevingstemperatuur van 18 tot 20 graden Celsius ten sterkste ontraden. Xtc is verder schadelijk voor de lever. Oververhitting van het lichaam ten gevolge van xtc-gebruik kan dodelijk zijn. Veel water drinken om de oververhitting tegen te gaan is ook niet goed, gebruikers kunnen daardoor watervergiftiging oplopen.

De onderzoekers hebben geen aanwijzingen dat de vermindering van geheugen en stemming bij xtc-gebruikers blijvend is. Zij hebben wel aanwijzingen dat het functieverlies gedeeltelijk omkeerbaar is, maar dat proces verloopt langzaam.

Rechter vernedert verdachte met vonnis

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse bestuurder die betrokken was bij een dodelijk ongeluk, heeft van de rechter een vernederend vonnis opgelegd gekregen, terwijl de jury hem met een voorwaardelijke straf wilde laten gaan.

Rechter Keith Dean van het Texas district legde verdachte Frank Dorsett naast één jaar gevangenisstraf ook op dat hij verplicht in een minder vermogend voertuig moet gaan rijden. Op dat voertuig moet een foto van het ongeluk dat hij in vorig jaar juni in Dallas veroorzaakte komen te staan. Verder moet Dorsett verplicht elke dag een medicijn nemen dat ervoor zorgt dat hem ziek maakt, wanneer hij een alcoholische drank nuttigt. Op de bumper wordt een sticker geplakt, waarop staat dat andere bestuurders contact op moeten nemen met de rechtbank, als Dorsett roekeloos rijgedrag vertoont.

Het ongeluk waarvoor Dorsett veroordeeld werd, ontstond toen hij op de snelweg tegen een andere bestuurder aan het racen was, toen de andere man tegen een derde voertuig met daarin een 16-jarig meisje botste. Zij overleefde het ongeluk niet.

De ouders van het slachtoffer zijn uiterst tevreden met de rechter en zijn bijzondere vonnis. Voor ons gevoel heeft dit vonnis veel goedgemaakt en dat hadden we niet bij het vonnis van de jury", aldus de vader van het meisje.

Jason T Scott, de andere bestuurder die bij het ongeluk betrokken was, moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Perez imponeert

Perez heeft na de zware bergrit van gisteren nu ook de klimtijdrit in de Sierra Nevada. Alejandro Valverde werd tweede en nadert tot op vijf seconden in het algemeen klassement.

Valverde heeft de spanning weer in de Vuelta gebracht. Hij reed de 29.8 kilometer met gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 procent soepel rond, en reed zijn voornaamste concurrent Roberto Heras op 44 seconden. Deze laatste had onderweg wel met pech af te rekenen, waardoor hij van fiets moest wisselen maar volgens hemzelf heeft hij er nauwelijks tijd verloren.

Er is maar één renner die sneller deed als de twee topfavorieten, en dat is de verrassende Santiago Perez. Hij reed maar liefst 1'07 sneller, en komt nu ook op het podium piepen in het algemeen klassement, ten koste van Mancebo.

Top tien vijftiende etappe
1. S.Perez (Spa) 29 km in 1u02'29"
2. A.Valverde (Spa) op 1'07"
3. R.Heras (Spa) 1'51"
4. A.Vinokoerov (Kaz)(Spa) 3'06"
5. F.Mancebo (Spa) 3'18"
6. C.Garcia Quesada (Spa) 3'24"
7. A.Gomez (Spa) 3'59"
8. D.Blanco (Spa) 4'00"
9. I.Nozal (Spa) 4'24"
10. J.Pascual Rodriguez (Spa) 4'28"

Top tien algemeen klassement
1. Roberto Heras (Spa) in 54h04'25"
2. Alejandro Valverde (Spa) 5"
3. Santiago Perez (Spa) 1'45"
4. Francisco Mancebo (Spa) 2'02"
5. Isidro Nozal (Spa) 3'45"
6. Carlos Sastre (Spa) 6'12"
7. Floyd Landis (USA) 8'21"
8. Manuel Beltran (Spa) 8'44"
9. Angel Gomez (Spa) 8'51"
10. Carlos Garcia-Quesada (Spa) 8'59"

Nieuwe info Need for Speed: Underground 2

NFSUUnlimited.net heeft een interview gehouden met EA games en daar is zeer interessante info uitgekomen. Zo werd onderandere bekend dat het spel een hoop nieuwe features zal bevatten.

Hier een lijstje met de nieuwe features die je kunt verwachten in in Need for Speed: Underground 2.

- De lucht en het licht verandert gedurende de dag.
- Het weer heeft invloed op de prestaties van de auto.
- De replay modus is zwaar verbeterd met leuke camera hoeken.
- Schademodel haalt plezier van racen niet weg (kan ook uitgeschakeld worden).
- Er is een Free World waar je gewoon vrij GTA stijl door heen kan rijden.
- EA is nog bezig met Dedicated Server packs.
- Outrun Race: een modus in Free World waarbij je iemand uitdaagt voor een race. Het is de bedoeling dat je je tegenstander kwijt raakt. Er is géén finish!
- Street X is een modus die min of meer vergelijkbaar is met shorttrack schaatsen. Op een korte bochtige baan ben je continu in gevecht voor de binnenbocht om als eerst over de finish te komen.
- Er komt een LAN-play mogelijkheid. Ook zal er splitscreen in de game gebouwd zitten. Over de online mogelijkheden van de game wordt binnenkort meer verteld door EA.
- Als je iets aan je motor tuned, verandert ook de sound van je auto
- Visuele upgrades (bumpers ofzo) zorgen voor betere handling en aerodynamica.
- De game is competiever dankzij een betere AI én door het feit dat elke auto (mits geupgrade) in staat is een zeker niveau te halen welke geschikt is om te racen.

Oltmans opnieuw bondscoach Oranje

Roeland Oltmans neemt opnieuw de Nederlandse herenhockeyers onder zijn hoede. Hij volgt de Australier Terry Walsh op.

Oldmans trachtte de afgelopen jaren Pakistan naar het olympisch goud van Athene te leiden. Zijn missie strandde echter. Pakistan kwam niet door de poule.

Oltmans was in de loop van de jaren negentig zeer succesvol bij Oranje. Als bondscoach veroverde hij goud in Atlanta en bovendien twee jaar later de wereldtitel en Champions Trophy. Na dit succes ging hij een tijdje in het voetbal aan de slag bij NAC Breda. Nu keert hij terug in eigen land.

Voskamp en Posthuma naar WK-tijdrit

Bart Voskamp en Joost Posthuma zijn door bondscoach Gerrie Knetemann geselecteerd voor de tijdrit bij het WK wielrennen die eind deze maand in het Italiaanse Bardolino wordt gehouden.

Eerder had Erik Dekker zich al afgemeld wegens een blessure. De selectie voor de wegrace zal komende week bekend worden gemaakt.

Michael Boogerd had eerder al laten weten dat zijn moraal was aangetast na zijn valpartijen in Parijs-Brussel en bij de Olympische wegwedstrijd. "Ik train me suf om er toch iets van te maken. Ik wil het seizoen het liefst met een opgeheven hoofd afmaken, en ik hoop dat dat lukt. Al heb ik wel het gevoel dat het telkens beter gaat," aldus Boogerd.

Ramaala wint Dam tot Damloop

De Zuid-Afrikaan Hendrick Ramalla heeft de Dam tot Damloop gewonnen.

Hij finishde de wedstrijd over 10 Engelse mijl, van de Amsterdamse Dam naar Zaandam, in een tijd van 45 minuten en 57 seconden. In de eindsprint verwees hij de Kenianen Bernard Barmasai en William Kipsang naar de 2e en 3e plaats.

Bij de vrouwen was er een geheel Keniaans podium. Susan Chepkemei was de sterkste, voor Eunice Chepkorir en Magdaline Chemjor. De houdster van het wereldrecord, Lornah Kiplagat, verscheen niet aan de start. De Nederlandse van Keniaanse afkomst had last van een keelontsteking.

Autovrije actie ontaardt in handgemeen

Icoon Binnenlands nieuwsEen demonstratie voor de autoloze zondag is vanmiddag geëindigd in een handgemeen tussen activisten en automobilisten. De door de politieke partij Amsterdam Anders geïnitieerde bezetting van het Mr. Visserplein in Amsterdam schoot bij verschillende automobilisten in het verkeerde keelgat. Na het ontsporen werd de actie afgeblazen.

Ruim dertig Nederlandse steden hielden vandaag een autovrije dag. De gemeente Amsterdam deed daar voor het eerst in vijf jaar niet aan mee. Zowel Amsterdam Anders als Milieudefensie hielden desondanks acties in de hoofdstad. Woordvoerder Clemens Mol van Amsterdam Anders: "72 procent van de Amsterdammers binnen de ring heeft helemaal geen auto, maar heeft wel dagelijks last van lawaai, stank en onveilige situaties. Dan is die ene autovrije dag toch niet teveel gevraagd? Bovendien gaan er in Nederland jaarlijks meer mensen dood aan de luchtvervuiling door auto's dan door meeroken."

Gelijktijdig bezette Milieudefensie twintig parkeerplaatsen op de Rozengracht in de Jordaan. De organisatie hield er een picknick en er was een terras en speelplaats ingericht. Voor zover bekend is de actie van Milieudefensie zonder problemen verlopen.

Paralympics: Eerste Nederlandse medaille

Icon Sport - OS Athene 2004De blinde wielrenner Jan Mulder heeft op de Paralympische Spelen in Athene zilver behaald op de vier kilometer achtervolging. De 48-jarige Mulder deed dit met zijn piloot Pascal Schoots. Eerste werd het Australische koppel Modra/Crowe.

De Australiërs reden een tijd van 4.23,874, niet genoeg om het tijdens de kwalificaties gereden wereldrecord aan te scherpen. Het oude wereldrecord stond overigens op naam van Mulder met zijn toenmalige piloot Jeroen Straathof.

Met dank aan MutZ voor de submit!

Deelnemers Holland Series bekend

HCAW en Neptunus, de nummers een en twee van de reguliere honkbalcompetitie, hebben met speels gemak de playoffs in hun voordeel beslecht, al werd het nog even spannend op de slotdag. Zij nemen het nu tegen elkaar op in de Holland Series.

HCAW - Kinheim (1-0)
Winnende werper Jason Godkin (HCAW)

HCAW - Kinheim (12-6)
Kinheim - HCAW (2-4)
Eindstand in de serie: 3-0

Neptunus - Pioniers (8-7)
Winnende werper Tom Becker (Neptunus)

Neptunus - Pioniers (3-2)
Pioniers - Neptunus (1-3)
Eindstand in de serie: 3-0

Ekström verovert DTM-titel

De Zweedse autocoureur Mattias Ekström is winnaar geworden van de DTM geworden.

Door zijn overwinning in Brno, zijn vierde winst van dit seizoen, kwam de positie van de Audi-coureur niet meer in gevaar.

De Nederlander Christijan Albers haalde in Brno de finish niet. Albers startte vanaf de tweede plaats, maar botste tegen de Deen Tom Kristensen. De wedstrijdleiding gaf de Nederlander de schuld en legde hem een stop-and-go penalty op.

Daarmee waren de kansen van Albers, de nummer twee in het algemeen klassement, op de titel helemaal verkeken. In de twaalfde ronde van de race zette hij zijn Mercedes aan de kant.

Overzicht HCE (week 38)

De vijfde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 38)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00ADO Den Haag Vitesse0 - 4
.
za18.30NEC PSV0 - 3
za19.30De Graafschap FC Groningen2 - 2
za19.30sc Heerenveen NAC Breda3 - 0
za20.00RKC Waalwijk RBC Roosendaal2 - 0
za20.00FC TwenteWillem II0 - 0
.
zo12.30FeyenoordFC Utrecht0 - 3
zo12.30Roda JCAZ1 - 1
zo14.30FC Den Bosch Ajax0 - 5

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV541013165
2AFC Ajax532011188
3Feyenoord531110146
4FC Utrecht531110125
5Vitesse531110107
6AZ52218108
7SC Heerenveen52127109
8RKC Waalwijk5212744
9Roda JC521271011
10Willem II5212758
11NAC Breda521271015
12NEC5203657
13FC Twente5113478
14ADO Den Haag51134711
15RBC Roosendaal51134915
16FC Den Bosch51134313
17FC Groningen5032368
18De Graafschap50232513

'Spreekkoren europees doodnormaal'

Naar aanleiding van de ophef rond de beledigende spreekkoren bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax nam het dagblad Trouw de geluiden in vijf andere Europese landen onder de loep. Verbaal geweld blijkt 'normaal'.

Er werd bij het onderzoek gekeken naar de situatie in België, Frankrijk, Italië, Denemarken en Engeland.

In België gaan iedere weekend vijfhonderd hardcore supporters de tribune op voor uiteindelijk een partijtje vechten. Zij schelden voortdurend zonder adempauze. Veelal met leuzen van racistische aard. Deze supporters zijn ongrijpbaar voor justitie, dankzij hun goede organisatie. Talrijker zijn de voetbalvaders (circa 10000), die zich vol laten lopen met drank en vervolgens in opperste staat spelers en scheids uitschelden. De Belgische clubs zijn meest niet bereid op te treden tegen dergelijke fans. Men beschermt de eigen aanhang liever. Van de vijfhonderd geldende stadionverboden werden er maar negen door een club opgelegd.

In Frankrijk ligt nog steeds de nadruk op fysiek geweld boven het verbale. Het elkaar aanvallen van rivaliserende supportersgroepen als ook spelers, overstemt daarmee het probleem van verbaal geweld. Het gooien met jeu-de-boulesballen, bestek en mobiele telefoons genereert vele malen meer de aandacht. Fluitconcerten en Hitler-groeten baren spelers en Franse bond echter wel zorgen.

In Italië kijkt men op van de Nederlandse ophef, zegt voetbaljournalist Stefano Agresti. Italië is meer dan gewend aan leuzen als: "Del Piero, je vrouw is aan het neuken" Men bestrijdt er enkel de racistische en antisemetische leuzen. Een scheidsrechter meldt dergelijke leuzen in dat geval achteraf aan de sportrechter, die eventueel de club een boete oplegt. "Zo kunnen de supporters zich lekker afreageren en doen ze buiten het stadion minder kwaad." Foute spandoeken worden meestal wel direct verwijderd. Mocht men er te werk gaan als in Nederland dan zou er weinig meer gespeeld worden, verwacht Agresti.

In Denemarken is het begrip hooligan nog onbekend. Men heeft er wel 'roligans', naar het woord rolig wat rustig betekent. Dankzij intensieve samenwerking tussen de Deense clubs houdt men er alle probleemschoppers buiten de stadions. Spreekkoren blijven er beperkt tot bijvoorbeeld "Goede reis naar huis!" Omdat er zich een kleine groep van kwaadwillende supporters had gevormd, werd er vorige maand wel een wetswijziging aangenomen. De Deense politie mag voetbalfans nu preventief aanhouden en tijdens een wedstrijd vasthouden. In Denemarken kent men een situatie als in Nederland derhalve niet.

In Engeland is er veel veranderd sinds de tijd van supportersrellen in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. De spreekkoren zijn onschuldiger sindsdien. Supporters houden zich nog wel bezig met sarren van spelers als dat uitkomt, maar oerwoudgeluiden bij het werpen van bananen komen veel minder voor. De clubs ijveren zich middels cameratoezicht om supporters(groepen) aan te pakken. Racistische spreekkoren kunnen daarbij op de meeste aandacht rekenen. Uitbannen lukt hen echter niet.

Gewonden bij gasexplosie in huis Vlaardingen

bianca en michael stuurden ons via de nieuws-submit het volgende bericht, compleet met foto:

Icoon Binnenlands nieuws In Vlaardingen is zondagmiddag een woning volledig verwoest door een gasexplosie. Bij de explosie raakten twee mannen gewond, waarvan één er slecht aan toe is. De 34-jarige bewoner werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar voor zijn leven wordt gevreesd. In de woning aan de Van Bleiswijkstraat bevonden zich twee eenpersoonshuishoudens, waardoor de brandweer de kans klein acht dat er meer slachtoffers zijn gevallen.

De explosie vond kort na 13.00 uur plaats, waarna de woning instortte en er een uitslaande brand ontstond. In de eerste instantie moesten de omliggende woningen daardoor ontruimd worden, maar door de massale inzet van manschappen en materieel van de brandweer konden de buurtbewoners in de loop van de middag naar hun huizen terugkeren. Er bestaat alleen nog twijfel over de bewoonbaarheid van het huis direct naast het getroffen pand.

Het is nog niet duidelijk wat de gasexplosie heeft veroorzaakt. Er zijn medewerkers van energiebedrijf Eneco ter plaatse om de oorzaak te achterhalen en zo veel mogelijk schade aan de gas- en elektriciteitsleidingen te herstellen.

Foto van de getroffen woning
Een foto van de getroffen woning door bianca en michael

Europees record groepsomhelzen in Nieuwerkerk a/d IJssel

In Nieuwerkerk a/d IJssel (Zuid-Holland) hebben zich gisteravond 500 man en vrouw, onder wie Kim-Lian van der Mey en haar band, Jomanda en Johan Vlemminx, naar een Europees record geknuffeld. De recordpoging groepsomhelzen was een initiatief van de stichting Human Force, onder het motto 'Het gaat er niet om wat ons scheidt, het gaat erom wat ons bindt.'.

Met de recordpoging werd geld ingezameld voor de stichting Human Force en Warchild. Human Force wil een project opzetten in Marokko onder de naam 'Goujda'. Met dit project wordt door te bevolking te leren hoe ze kaas moeten maken werkgelegenheid gecreëerd.

De organisatie was verdeeld tevreden. Tevreden over de sfeer en de opzet die bereikt was, maar minder tevreden over de wat tegenvallende opkomst en het slechte weer. Vooraf was gehoopt op zo'n 5000 deelnemers. Hoeveel geld er precies is binnengehaald is nog niet bekend.


Knuffelen in de regen

Gameplay-video Battlefield: Modern Combat

Voor het nieuwste deel van haar battlefield-reeks heeft ontwikkelaar Digital Illusions voor de verandering niet geshopt bij de verschillende oorlogstheaters van de 20e eeuw, maar heeft men de oorlogen van vandaag en eventuele toekomstige conflicten proberen uit te werken.

Dit betekent dat met de nieuwste wapens en voertuigen gevochten zal kunnen worden binnen onder meer stedelijke omgevingen in een op Irak lijkend land. Op Xboxworld is de volgende gameplay-video te zien waarin een goed beeld gevormd kan worden van de urban combat in een stad in het Midden oosten.

De partijen waar je mee of tegen speelt zijn de VS, China en een fictieve coalitie uit het Midden-Oosten. Er zit een singleplayer modus in, maar de nadruk zal toch op online play worden gelegd. De game staat vooralsnog gepland voor "2005".

World of Warcraft Collector's Edition details

Op de World of Warcraft Community site is bekend gemaakt welke goodies er allemaal in de Collector's Edition van World of Warcraft zullen zitten. Het lijkt een zeer mooi pakket te worden voor de echte fans. De Collector's Edition zal de volgende items bevatten:

- Het volledige spel op zowel CD als DVD
- Eén maand gratis spelen (voor langer spelen is maandelijkse betaling nodig)
- Het boek "The Art of World of Warcraft", met ruim 200 pagina's aan World of Warcraft-art
- Een World of Warcraft Behind-the-scenes DVD
- Een huisdier voor in het spel dat exclusief in deze editie van het spel zit
- De officiële soudtrack
- Een stoffen kaart van alle continenten in World of Warcraft
- Een gesigneerde Collector's Edition handleiding
- Een gratis toegangskaart voor 10 dagen om een van je vrienden/vriendinnen uit te nodigen en kennis te laten maken met World of Warcraft




Wat al dit moois mag gaan kosten laat men helaas niet weten, maar er komt binnenkort meer informatie met in ieder geval de beschikbaarheid per land van deze Collector's Edition.

ME ingezet in gevangenis Leeuwarden

Icoon Binnenlands nieuws Bij een oproer van gevangenen in de gevangenis De Marwei in Leeuwarden is vrijdagavond de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Vijftig gevangenen wilden niet meer terugkeren naar hun cel na het luchten op de binnenplaats. Met deze actie probeerden ze te demonstreren tegen de steeds soberdere omstandigheden in de gevangenissen. Dit werd pas zondag bekend gemaakt.

Toen de gevangenisbewaarders zelf probeerden de gedetineerden terug naar hun cellen te sturen, dreigde het even mis te gaan. "Er ontstonden opstootjes en de sfeer werd steeds grimmiger," aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie. Vanwege de snel verslechterende sfeer is de hulp van de ME en van politiehonden ingeroepen. De opstand was enkele uren later pas voorbij.

Met hun protest probeerden de gevangenen iets te doen aan de bezuinigingen in de gevangenissen. Ze vinden dat ze te lang op hun cel moeten blijven en dat er te weinig activiteiten over zijn gebleven om de dag mee te vullen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 38)

SubheaderDe vijfde speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.



Uitslagen
Vrijdag 17 september
ADO Den Haag - Vitesse (0-4)

Zaterdag 18 september
NEC - PSV (0-3)
De Graafschap - FC Groningen (2-2)
sc Heerenveen - NAC Breda (3-0)
RKC Waalwijk - RBC Roosendaal (2-0)
FC Twente - Willem II (0-0)

Zondag 19 september
Feyenoord - FC Utrecht (0-3)
Roda JC - AZ (1-1)
FC Den Bosch - Ajax (0-5)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 54101316-5
2. Ajax 53201118-8
3. Feyenoord53111014-6
4. FC Utrecht53111012-5
5. Vitesse 53111010-7
6. AZ 5221810-8
7. sc Heerenveen5212710-9
8. RKC Waalwijk 521274-4
9. Roda JC5212710-11
10. Willem II 521275-8
11. NAC Breda 5212710-15
12. NEC520365-7
13.FC Twente511347-8
14. ADO Den Haag511347-11
15. RBC Roosendaal511349-15
16. FC Den Bosch511343-13
17. FC Groningen 503236-8
18. De Graafschap 502325-13

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (19/09/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Feyenoord - FC Utrecht (0-3)
30' Schut 0-1
87' Somers 0-2
90' Broerse 0-3

Geel: Bosschaart (Fey)

Roda JC - AZ (1-1)
1' Landzaat 0-1
79' Sergio 1-1

Geel: Vicelich, Filipovic, Brouwers (allen Rod), Van Galen (AZ), Jaliens (AZ)

FC Den Bosch - Ajax (0-5)
13' Sneijder 0-1
41' Van der Vaart 0-2
58' Grygera 0-3
73' De Jong 0-4
90' Van der Vaart 0-5

Geel: Van der Laak (FDB), Heitinga (Aja)

Bekijk de huidige stand

Nieuwe screenshots Playboy: The Mansion

Hoe zou het zijn om in het leven te stappen van Playboy koning Hugh Hefner? Wie heeft zich dit nou nooit afgevraagd? In de nieuwe Ubisoft game die binnenkort uitkomt, Playboy: The Mansion, krijg je de mogelijkheid om achter de schermen te kijken van de villa van Hefner, alwaar je de luxe van zijn rijkeluizenleventje kan ontdekken en omringt wordt door de mooiste gepre-renderde dames.

Het doel van het spel is om Playboy zo goed mogelijk in de publiciteit te krijgen. Dit doe je onder andere door het maken van goede fotoreportages, het ontvangen van belangrijke gasten en zorgen voor goede management. Dit alles geleid vanuit The Mansion. Daarbij zal je je niet vervelen, want overal lopen vrouwen in schaarse kleding rond.

Playboy the Mansion zal eind dit jaar op de Xbox, PC en PS2 verschijnen.






'Al-Qaeda bestaat niet meer'

IcoonDe Gentse hoogleraar internationale politiek Rik Coolsaet zegt dat de terreurbeweging Al-Qaeda feitelijk niet meer bestaat. Volgens Coolsaet heeft Osama bin Laden het te druk met zijn eigen veiligheid, en is al-Qaeda door de inzet van leden rond 11 september 2001 drastisch uitgedund, en heeft het terreurnetwerk daardoor elke slagkracht verloren. Door de militaire acties in Afghanistan is Al-Qaeda bovendien zodanig verzwakt dat er geen sprake meer kan zijn van een centraal geleid terreurnetwerk.

Coolsaet: ''De hype rond al-Qaeda wordt in leven gehouden door de angst in het westen voor de moslimwereld en door onheilsprofeten als George W. Bush die de strijd tegen het terrorisme blijft gebruiken als het belangrijkste argument in zijn herverkiezingsstrijd.''

De terreurspecialist zegt verder dat terrorisme niet het gevolg is van armoede en niets van doen heeft met godsdienst. ''Terrorisme ontstaat door marginalisering van bevolkingsgroepen. Het westen moet anders omgaan met allochtonen. Als de westerse samenlevingen hen niet werkelijk aanvaarden en kansen geven, creëren ze getto's waarin kleine extremistische groepen hun boodschap van haat en geweld kunnen zaaien en jongeren rekruteren voor hun 'heilige strijd'.''

Gold Nugget Casino voor de GBA

Houd je van casinospelletjes en heb je een GBA? Dan staat je een mooi spel te wachten.
De naam zegt eigenlijk al dat het een typisch casinospel is. Het spel bevat de klassieke casinogames als blackjack, craps, roulette, slots en video poker. Test je geluk en verlaat het casino als rijk man (of vrouw) of belandt in de goot. In ieder geval, met deze game kun je in de trein gokken... en je portomonnee thuis laten.
Misschien ook leuk om te weten dat The Gold Nugget Casino ook een echt bestaand casino is in Las Vegas.

Hier een lijste met features:
- Gevarieerde kaart- en tafelspellen plus "Slots" en video poker
- Haal de hendel naar beneden op "Slots" zoals Halloween Spooky en Wild West
- Daag jezelf uit met verscheidene video poker spellen, zoals Deuces Wild, Joker’s Wild, Jacks or Better en Tens or Better
- Krijg leningen tot 10.000 dollar van de kassiere
- Ga verder waar je was gebleven met een paswoord systeem

'Relatie Rusland en VS ernstig bekoeld'

Sessy had ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische staatssecretaris Alexander Yakovenko van Buitenlandse Zaken heeft zijn ongenoegen uitgedrukt over de manier waarop Amerika met Rusland omgaat. "Het is niet ongemerkt gebleven in Moskou dat in de hitte van de verkiezingsstrijd in de VS er bepaalde uitspraken worden gedaan over de Russische hervormingen die niets anders dan hersenspinsels zijn. De Amerikanen verklaarden 'bezorgd' te zijn over de situatie. Een dergelijke betuttelende houding vond in Rusland geen begrip."

Afgelopen week deed ook de Russische Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vier harde uitspraken en gaf hij aan dat de VS Rusland onaanvaardbaar behandeld. Na kritiek van Powell reageerde de minister woedend: "De Russische administratieve afhandelingen zijn een binnenlandse aangelegendheid. Wij geven toch ook geen commentaar over de manier waarop de president in Amerika gekozen is, dat zijn Amerikaanse binnenlandse zaken." Ook zei de minister het "een vreemde gedachte te vinden dat er maar een bepaalde soort volksvertegenwoordiging juist zou zijn", en beschuldigt hij de VS ervan met "twee verschillende maten" te meten.

Het 'Onafhankelijk Dagblad' in Rusland ging nog verder en stelde, op basis van recente vijandige uispraken heen en weer, dat de verhoudingen tussen Rusland en de VS tot op het niveau van de Koude Oorlog bekoeld zijn.

Koeznetsova wint toernooi van Bali

Nadat ze eerder al de US Open won, heeft Svetlana Koeznetsova ook het WTA-toernooi van Bali op haar naam geschreven.

In de finale was ze veel te sterk voor de Duitse Marlene Weintgartner, de Russin won in 6-1 en 6-4.

In haar eerste WTA-finale had de Duitse geen antwoord op de krachtige forehands van Koeznetsova, maar in de tweede set liet Weintgartner af en toe attractief tennis zien. Bij 3-2 kreeg ze zelfs kans op een break, maar de Russin gaf geen krimp, en brak de Duitse in de volgende game en besliste daarmee de wedstrijd.

Het was de vijfde toernooizege van de Russische en haar tweede op Bali. Aankomende maandag zal ze hierdoor gaan stijgen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst.

Gameplay video: Prince of Persia: Warrior Within

Er is nog maar weinig bekend over de nieuwe Prince of Persia. Hij was te zien op de Power Unlimited Gameplay vorig weekeinde, maar er is nog heel weinig info over vooral de omgevingen bekend. Xboxworld bracht hier vandaag verandering in door een nieuw gameplayfilmpje op de site te zetten.

In het tweede deel van de hedendaagse Prince of Persia serie moet de prins deze keer zijn eigen dood zien te voorkomen.
De held moet hiervoor door de werelden van de dood reizen, waarbij hij alle angsten van de mensheid moet trotseren.
Het spel is over het algemeen bloederiger en rauwer dan het, in vergelijking, vrij schone Sands of Time.

Om dit doel te bereiken heeft de Prins een compleet nieuw vechtsysteem tot zijn beschikking, met meer controle. Verder heeft onze held ongeveer 60 nieuwe wapens tot zijn beschikking, verdeeld over vrijf hoofdklassen. Met deze wapens vallen dan ook weer combinaties te maken. Dit alles zorgt ervoor dat de speler een eigen vechtstijl kan creëren.

Het spel komt eind november uit, over eventuele Xbox Live ondersteuning is nog niets bekend.

Het filmpje is hier te vinden.

DJ: Decks & FX House Edition

Veel jongens en meisjes zullen er wel eens over hebben gedroomd; hoe zou het zijn om DJ te zijn? De draaitafels besturen, het publiek uit hun dak laten gaan op \'jouw\' muziek. Uiteraard telkens verzoekplaatjes van mooie jongens of meisjes op de dansvloer. Reisjes naar Ibiza op kosten van de zaak... Ja het leven van een DJ is een groot feest in de ogen van de dansende clubganger.

Op deze droom speelt het spel DJ: Decks & FX House Edition goed in. Het stelt iedereen met een PS2 in staat zelf eens voor DJ te spelen. De apparatuur van een DJ virtueel beschikbaar, en een goed gevulde platenkist moeten van iedere PS2 bezitter een ware DJ maken.

Making Of DVD bij pre-orderen Resident Evil 4

Sprint nog niet meteen naar de winkel, want deze actie geldt alleen in America, en dan alleen voor de exemplaren die bij Electronics Boutique ge-preorderd worden. In Europa moeten we dus weer zonder doen. De DVD staat vol materiaal over de ontwikkeling van Resident Evil 4, en bevat ook de bijbehorende footage.
Het is jammer dat Europa op dit gebied steeds achter blijft, want op deze manier wordt import steeds meer in de hand gewerkt. Waarom zou je langer wachten op een duurdere Palrelease die ook nog geen goodies heeft? Uiteindelijk wordt de Europese markt op deze manier van beide kanten uitgehold. Potentiële klanten importeren steeds meer om alle voordeeltjes mee te pikken en publishers brengen steeds minder uit in Europa omdat de verkopen achteruit lopen.

Negentien doden bij busongeluk in Kirgizië

Icoon Buitenlands nieuwsZeker negentien mensen zijn bij een busongeluk in Kirgizië om het leven gekomen. Ook raakten er een onbekend aantal mensen gewond. Het ongeluk gebeurde in het zuiden van het land.

Een regeringswoordvoerder heeft het nieuws van het ongeluk bekendgemaakt. Er zouden in totaal 26 mensen in de bus hebben gezeten. Het ongeluk gebeurde op een bergweg zo'n 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bisjkek. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk, ook over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Belang bij 10.000.000 email adressen??

Ben ff aan het rond kijken op marktplaza.nl kom ik dit tegen....

http://www.marktplaza.nl/10-000-000-email-adressen-484652.php

quote:
Te Koop 10.000.000 email adressen
Omschrijving Als u uw produkten, service of diensten wereldwijd aanbieden d.m.v. email wilt aanbieden heeft u email adressen nodig in binnen- en buitenland. Voor Eur 4,95 zenden wij u 10.000.000 gecontroleerde adressen in ZIP formaat of per CD
Prijs ¤ 4,95
Bekeken 2 keer
Datum plaatsing 19-9-2004 om 08:58
Favorieten Toevoegen aan favorieten
Afdrukken Advertentie afdrukken

Adverteerder
Naam Marc Bruijns
Woonplaats Medemblik
Bekijk feedback (0)
Geef feedback
Provincie Noord-Holland
Telefoonnummer 0227-540315

Triest

Boek: De Broncode

User Asics schreef en mailde ons de volgende review:

Ik dacht altijd dat Eric Smit een veel te hip en nonchalant kereltje is, dat met een brallerig accent door het leven gaat en zijn kost verdient met het schrijven van saaie artikeltjes voor een slaapverwekkend blad. Niet dat ik ooit één artikeltje uit Quote gelezen heb hoor. Ik behoor immers niet tot de doelgroep, helaas. Maar zo’n beeld van iets of iemand, terecht of niet, dat heb je nou eenmaal. Zo had ik dat blijkbaar ook van Eric Smit. In mijn ogen was hij niet meer dan de hoogste in de groep van kontelikkers die zich ongetwijfeld rond Jort Kelder, de hoofd-bal van Quote, moest scharen.


De broncode
ISBN 90 5759 156 1
328 pagina's
¤ 18,50

Duitse deelstaten vandaag naar de stembus

Icoon politiek buitenland nieuwsIn de Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg zijn vanochtend de stembureaus geopend. De kiezers mogen stemmen voor een nieuw parlement. De verwachting is dat de grote partijen SPD en CDU verlies zullen leiden. De extreem-rechtse partijen DVU en NPD en de post-communistische PDS staan op winst.

In Brandenburg zou de PDS zelfs de tweede of grootste partij kunnen worden. De xenofobe Duitse Volksunie (DVU), momenteel al met vijf zetels vertegenwoordigd in de 'Landtag', staat eveneens op winst. Vermoedelijk zal de grote coalitie van SPD en CDU ondanks verlies kunnen worden voortgezet. In Saksen wordt verwacht dat de christen-democratische CDU haar absolute meerderheid verliest. De neo-nazistische NPD, in 1999 goed voor 1,4 procent van de stemmen, staat in de laatste peilingen op maar liefst negen procent. De Groenen en de liberale FDP spelen geen rol van betekenis in Saksen en Brandenburg.

In de deelstaten, die beide in de voormalige DDR liggen, heerst grote ontevredenheid vanwege massawerkloosheid en plannen van bondskanselier Schröder om verder te bezuinigen op de sociale zekerheid. Direct na sluiting van de stembureaus om 18:00 uur zullen de eerste prognoses volgen.

LPF: huis-aan-huisfolder over terreurdreiging

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de LPF ligt moet de regering de burgers snel informeren over terreurdreigingen via een huis-aan-huisfolder. Dat zegt Kamerlid Eerdmans van de LPF. Hij vindt het niet kunnen dat Nederlanders nu bijvoorbeeld in de krant moeten lezen dat de Efteling een mogelijk doelwit van een aanslag is.

"De regering communiceert nauwelijks: niet met de Tweede Kamer, maar al helemaal niet met de burgers," aldus Eerdmans. Volgens Eerdmans is het onacceptabel dat de overheid burgers aan de ene kant wel oproept om alert te zijn, maar aan de andere kant niet vertelt waarop ze dan moeten letten.

In de folder zou uitgelegd moeten worden welke fasen het terreuralarm in Nederland kent, en wat burgers bij iedere fase moeten doen. Bovendien zou de folder moeten uitleggen wat men moet doen als er een aanslag gepleegd wordt. Eerdmans heeft de regering inmiddels schriftelijk gevraagd zo snel mogelijk een dergelijke folder te maken en te verspreiden.

Spadea en Mello in finale Delray Beach

De Amerikaan Vince Spadea en de Braziliaan Ricardo Mello hebben zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Delray Beach.

De als eerste geplaatste Spadea had in de halve finale geen moeite met zijn landgenoot Jeff Salzenstein, setstanden waren 6-1 en 6-3.

Mello won in de andere finale van de als derde geplaatste Kroaat Mario Ancic met 7-6 en 6-3. Voor Mello wordt dit zijn eerste ATP-finale. Spadea won eerder dit seizoen in Scottsdale zijn eerste ATP-toernooi.

Asfalttekening in Hilversumse straat

Icoon Binnenlands nieuwsOp het wegdek van de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum herinneren contouren van een poppetje en een auto aan een ongeval dat daar eerder plaatsvond. Op de plek waar een fietser werd aangereden heeft de Dienst Verkeersongevallenanalyse, zoals gebruikelijk bij ongelukken met letsel, een situatieschets gemaakt met non-permanente wegenverf.

Het hoofd van het poppetje bevat geronnen bloed van de 46-jarige fietser die met hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht. De voorstelling zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even zichtbaar zijn maar zal vanzelf verdwijnen, aldus een woordvoerster van de politie. "Het hangt af van de ondergrond, de weersomstandigheden en de hoeveelheid verkeer hoelang de verf op het wegdek blijft zitten." De politie zit er niet zo mee dat weggebruikers nu dagelijks met het ongeval worden geconfronteerd.

Een dame ter plaatse denkt er net zo over:" Het is zeker luguber. Maar daar heb ik geen bezwaar tegen. Zo worden mensen tenminste met hun neus op de feiten gedrukt." In Frankrijk geven ze met doodshoofdjes op gevaarlijke kruisingen aan: 'op deze kruising vielen al 52 doden‘. Zoiets zouden ze volgens haar hier ook moeten doen.

Ongeval blijft zichtbaar op straat

A1 vandaag pas open na ongeluk

De A1 tussen Hengelo en Hengelo-Noord die gisteren afgesloten werd nadat een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen was gekanteld, is vanochtend pas weer vrijgegeven. Doordat de opruimwerkzaamheden langer duurden dan verwacht, ging de weg om 06:30 uur weer open. De noordelijke weghelft vanuit Duitsland werd om kwart voor vijf al vrijgegeven.

De tankauto lekte het brandbare methylmethacrylaat. Het leegpompen van de wagen duurde volgens een gemeentevoorlichter langer dan gepland, onder meer omdat de tankauto daarvoor heel voorzichtig steeds een beetje moest worden gekanteld.

Nadat alle brandbare methylmethacrylaat uit de wagen was, moest de in de tank aanwezige explosieve damp worden verwijderd door er voorzichtig stikstof in te pompen. Rond twee uur vanochtend kon de wagen worden afgevoerd. Vervolgens is de weg schoongemaakt.

Tankwagen op de A1

Gestrandde automobilisten kijken naar de tankwagen
Foto: wpg

'Weathergirl' Izora Rhodes overleden

Icoon Muziek nieuwsIn een ziekenhuis in San Leandro (Californië, VS) is afgelopen donderdag Izora Rhodes Armstead, de helft van het zwaarlijvige disco-duo The Weathergirls, aan een hartstilstand overleden. Hoe oud Rhodes is geworden, is niet bekend.

The Weathergirls, waarin naast Armstead ook Martha Wash zat, startten hun carrière eind jaren zeventig als achtergrondzangeressen voor discozanger Sylvester, bekend van de nummer 1-hit Dance (Disco Heat). Begin jaren tachtig begonnen Armstead en Wash de groep The Weathergirls. De samenwerking met producers/songwriters Paul Jabara en Bob Esty leverde het duo in 1982 een wereldhit op: It's Raining Men.

Na drie albums werd de groep door platenmaatschappij ontslagen en gingen Armstead en Wash ieder hun eigen weg. Armstead verhuisde vijftien jaar geleden naar Frankfurt en startte daar samen met haar dochter Dynell Rhodes een nieuwe versie van The Weathergirls. Het duo tourde non-stop en nam een aantal albums op. Vorige maand keerde Armstead terug naar Californië voor de behandeling van hartproblemen waaraan ze uiteindelijk is overleden.

Vijf zeiltitels vergeven bij ONK

Met nog één dag zeilen voor de boeg zijn op de Open Nederlandse kampioenschappen (ONK) in Medemblik in vijf klassen de titels al verdeeld.

In de Tornado-klasse wint een gelegenheidsduo. Remco Kenbeek en Herbert Dercksen werden in de eerste race nog tweede, maar wonnen de vijf daarop volgende races en zijn op de laatste dag niet meer te achterhalen in het klassement. "Je merkt uiteraard dat je geen team bent, want aan boord loopt niet alles gesmeerd. We varen natuurlijk wel op de boot die zo uit Athene komt en top is afgemonteerd. Dat scheelt., vertelde een blije Dercksen.

In de 470-klasse waren Sven en Calle Koster oppermachtig. Ze wonnen alles en De Koning/Stavenuiter kunnen slechts volgen met enkel tweede plaatsen. In de Europe-klasse wint de Belgische Marie-Amandine Vandeghinste, waarbij de Nederlandse Marieke Jongens met een derde plaats beste Nederlandse is. Joeri van Dijk prolongeert zijn titel in de Mistral-klasse met zekerheid.

Hellman/Nieuwenhuis moeten in 49er nog een wedstrijd en aansluitend een Champions Race varen, maar hen kan de zege niet meer ontgaan. Tot nu toe hebben ze alle races gewonnen. Bij de Yngling, Finn en Laser is het vandaag nog wel spannend. daar zal vandaag nog moeten worden gestreden voor het kampioenschap.

Moslim in directie Christelijke Hogeschool

In de directie van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) heeft sinds kort ook een islamitische directeur zitting. Volgens de CHN, een school waar de christelijke identiteit zeer hoog wordt gehouden, is het moslim zijn van de directeur geen enkele belemmering voor zijn functioneren.

Het gaat om directeur Jan Sjoukens, die zich onlangs bekeerde tot de islam. Hij is de directeur van de vestiging in Qatar.

De CHN benadrukt dat ze voor een directievacature nooit een moslim, hindoe of boeddhist zal benoemen. Ook niet op de campussen in Zuid-Afrika en Qatar. Managers die zich echter tot een ander geloof bekeren, worden niet van hun functie ontheven zolang zij de identiteit van de hogeschool willen blijven uitdragen.

Queen 'not amused' over verbod vossenjacht

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse koningin Elizabeth is 'not amused' over het verbod op vossenjacht. Dat schrijft de Sunday Telegraph. De koningin zou haar ontboezeming hebben gedaan tegen een Engelse boerenleider. Volgens de boer zou de 78-jarige vorstin premier Blair meerdere malen hebben gezegd dat hij niets begrijpt van het Engelse plattelandsleven.

Het Britse Lagerhuis besloot deze week dat met ingang van juli 2006 de vossenjacht in Engeland en Wales verboden zal zijn. In Schotland is de 'sport' al verboden. De eeuwenoude vossenjacht is een traditioneel tijdsverdrijf van de Engelse adel. Ook kroonprins Charles is een hartstochtelijk beoefenaar. Het verbod leidde deze week tot felle protesten van voorstanders. Enkele actievoerders wisten zelfs het Britse parlement binnen te dringen.

Engelse vossenjacht

FOK! zoekt sportnieuwsposters

Join the crew!Zoals je hebt kunnen merken is de laatste maanden het aantal nieuwtjes dat we hebben gepost op de F1manager achteruit gegaan. We hebben helaas afscheid moeten nemen van verschillende nieuwsposters die om diverse redenen minder tijd hadden. Vandaar dat we op zoek zijn naar een aantal nieuwe mensen die nieuws willen posten op de F1manager en eventueel ook op de voetbalmanager, wielermanager en sport.fok.nl.

Als nieuwsposter voor de F1manager kom je terecht in een gezellige groep mensen die samen werken aan het draaiende houden van de verschillende managers en ontwikkeling van nieuwe ideeën. Je belangrijkste taak zal zijn het zoeken naar Formule 1-nieuws en deze te herschrijven voor de F1manager. Daarbij heb je ook de hulp van de users die berichten submitten. Daarnaast zien we je echter ook graag meedenken over de ontwikkeling van de managers en wat er aan kan/moet worden verbeterd.

In principe geldt er dat je minimaal 30 berichten per maand post. Dit aantal lijkt misschien veel, maar over een maand verspreid valt dit enorm mee. Sommige mensen binnen de crew halen bijna 200 berichten per maand. Hiernaast vragen we van je dat je berichten in goed Nederlands schrijft.

Heb jij dus interesse in Formule 1 en zou jij graag mee willen werken aan het realiseren van nieuwe managers, schrijf dan een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor de F1manager van FOK! kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk:

je username
je leeftijd
je nickname op FOK!
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen nieuwsposten

Zoals bekend is kunnen wij je geen riant salaris of een auto van de zaak aanbieden, een woning of secretaresse ook niet. Wel hebben wij een gezellig en hecht team wat dagelijks bezig is om het de gebruikers zo plezierig mogelijk te maken. We hebben diverse crewfora waar actief gediscussieerd wordt over de huidige managers en toekomstige managers en ook een forum waar alle crewleden van FOK! samen met elkaar gedachten over FOK! kunnen uitwisselen. Uiteraard bieden wij je ook een @fok.nl mail adres waar jij bereikbaar op bent voor de gebruikers en andere crewleden.

Kun je je hierin vinden en wil jij ook graag iets betekenen voor FOK! en de gebruikers mail ons dan op sport@fok.nl o.v.v. "Sollicitatie sportmanagers", om een goed beeld te kunnen krijgen van jouw kwaliteiten als nieuwsposter zien we graag een verslag van de Grand Prix van Italië ter beoordeling. De sollicitatieperiode loopt tot vrijdag 24 september 2004 18:00 uur.

Voetbalprimeur in Pakistan

In het streng islamitische Pakistan was er zaterdag een primeur op voetbalgebied in dat land. Er werd voor het eerst een vrouwenvoetbalwedstrijd gespeeld.

In het kader van een fairplay-dag van de FIFA had de Pakistaanse voetbalbond 45 nationale sportsters uitgenodigd. De meeste vrouwen kwamen uit het cricket en hockey, de twee populairste sporten in Pakistan. In een aangepaste outfit met lange broeken en shirts met lange mouwen, voor vrouwen is het verboden om blote armen en benen in het openbaar te laten zien, werd de eerste vrouwenwedstrijd gespeeld.

Nieuwsposters gezocht

Zoals je hebt kunnen merken is de laatste maanden het aantal nieuwtjes dat we hebben gepost op de F1manager achteruit gegaan. We hebben helaas afscheid moeten nemen van verschillende nieuwsposters die om diverse redenen minder tijd hadden. Vandaar dat we op zoek zijn naar een aantal nieuwe mensen die nieuws willen posten op de F1manager en eventueel ook op de voetbalmanager, wielermanager en sport.fok.nl.

Als nieuwsposter voor de F1manager kom je terecht in een gezellige groep mensen die samen werken aan het draaiende houden van de verschillende managers en ontwikkeling van nieuwe ideeën. Je belangrijkste taak zal zijn het zoeken naar Formule 1-nieuws en deze te herschrijven voor de F1manager. Daarbij heb je ook de hulp van de users die berichten submitten. Daarnaast zien we je echter ook graag meedenken over de ontwikkeling van de managers en wat er aan kan/ moet worden verbeterd.

In principe geldt er dat je minimaal 30 berichten per maand post. Dit aantal lijkt misschien veel, maar over een maand verspreid valt dit enorm mee. Sommige mensen binnen de crew halen bijna 200 berichten per maand. Hiernaast vragen we van je dat je berichten in goed Nederlands schrijft.

Heb jij dus interesse in Formule 1 en zou jij graag mee willen werken aan het realiseren van nieuwe managers, schrijf dan een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor de F1manager van FOK! kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je naam, je leeftijd, je nickname op FOK! en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn.

Zoals bekend is kunnen wij je geen riant salaris of een auto van de zaak aanbieden, een woning of secretaresse ook niet. Wel hebben wij een gezellig en hecht team wat dagelijks bezig is om het de gebruikers zo plezierig mogelijk te maken. We hebben diverse crewfora waar actief gediscussieerd wordt over de huidige managers en toekomstige managers en ook een forum waar alle crewleden van FOK! samen met elkaar gedachten over FOK! kunnen uitwisselen. Uiteraard bieden wij je ook een @fok.nl mail adres waar jij bereikbaar op bent voor de gebruikers en andere crewleden.

Kun je je hierin vinden en wil jij ook graag iets betekenen voor FOK! en de gebruikers mail ons dan op sport@fok.nl o.v.v. "Sollicitatie sportmanagers", om een goed beeld te kunnen krijgen van jouw kwaliteiten als nieuwsposter zien we graag een verslag van de Grand Prix van Italië ter beoordeling. De sollicitatieperiode loopt tot vrijdag 24 september 2004 18:00 uur.

Eerste gezichtstransplantatie in aantocht

Anonymouscoward meldde ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde en herschreven bericht:

In "The American Journal of Bioethics" verscheen afgelopen vrijdag een artikel van een team van doktoren uit Louisville (VS), Leiden en Utrecht, waarin zij aankondigen klaar te zijn om de eerste gezichtstransplantatie in de historie uit te voeren.

Het zou gaan om het transplanteren van het gelaat van een overleden donor naar een levende patient met een ernstig mismaakt gezicht. Er staat niet direct een operatie gepland en ook zijn de doktoren nog niet actief op zoek naar personen voor een klinische test.

Zowel in de VS als in Nederland is de procedure aangemeld bij een medische controlecommissie die beiden eerst het groene licht moeten geven.

Eindelijk zege basketballers

Het Nederlandse basketbalteam heeft voor het eerst in drie jaar een EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen.

De ploeg van bondscoach Glen Pinas was met 76-72 te sterk voor Estland. Aan Nederlandse zijde waren Kees Akerboom en Peter van Paassen de topscorers met respectievelijk 15 en 16 punten.

In Poule E staat Nederland nu derde. De plaatsen één en twee geven recht op deelname aan het EK, die plekken worden nu bezet door Turkije en Bosnië-Herzegovina. Nederland is door de zege nog niet geheel uiitgeschakeld voor plaatsing voor het Europees kampioenschap.

Minister Servië weg na afwijzen Darwin

gargamel had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn Servië is de minister van Onderwijs afgetreden nadat ze eerder deze maand besloot de evolutietheorie van Charles Darwin uit het lesmateriaal te schrappen. Volgens de minister, Ljiljana Colic, is de theorie dogmatisch en ze eiste dan ook dat er geen les meer over werd gegeven tot er nieuwe schoolboeken zouden zijn. In de nieuwe boeken zou de hele theorie verwijderd worden.

Haar controversiële besluit leverde een storm van kritiek en protest op van wetenschappers, oppositiepartijen en actiegroepen. Het ministerie van Onderwijs besloot een week later dan ook om het besluit van de eigen minister weer ongedaan te maken. Daarop trok Colic haar conclusies en trad af.

Critici in Servië wijzen er op dat de poging om Darwin in de ban te doen een bewijs is dat conservatieve krachten de macht in het land aan het overnemen zijn. Ook de toenemende invloed van de Servisch-orthodoxe kerk wordt er volgens hen mee aangetoond.

Vandaag autovrije zondag in ruim 30 steden

Icoon Binnenlands nieuwsStaatssecretaris Pieter van Geel van Milieu zal vanochtend in Eindhoven het startsein geven voor de autovrije zondag. De CDA'er zal vervolgens per paardentram verschillende activiteiten in de Brabantse stad bezoeken. Ruim dertig gemeenten in Nederland doen mee aan het evenement, en sluiten bepaalde buurten en straten af voor autoverkeer.

Het jaarlijkse evenement maakt deel uit van een Europese Week van de Vooruitgang, die woensdag van start is gegaan. In 21 Europese landen worden activiteiten georganiseerd op het gebied van lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik. In de meeste landen wordt de week woensdag afgesloten met een autovrije dag. Nederland koos er voor de dag niet doordeweeks te laten plaatsvinden, uit angst dat veel gemeenten zouden afhaken.

Milieudefensie
In Amsterdam voert de milieuorganisatie Milieudefensie actie omdat de Nederlandse hoofdstad dit jaar niet van partij is. "Het is onbegrijpelijk dat door bestuurlijk gedoe de dag in Amsterdam dit jaar niet van de grond komt", aldus een woordvoerder van de organisatie. Milieudefensie heeft als ludiek protest twintig parkeerplaatsen in de stad als picknickplek ingericht.

Vetverslaafd

Achter menig bureau op verzekeringskantoor of bank wordt (druk-druk-druk) tussen de PC- en telefoonbedrijven door ook gesnackt. Gevolg: een vettig toetsenbord en een frituurlucht die nog uren blijft hangen. Wie wel de lust voor het oog wil, maar niet de negatieve side-effects, moet maar rap één van deze wallpapers op het scherm zetten. En nou maar hopen dat je straks ff tijd hebt naar de snackbar te lopen.

[update] Grote brand in Amsterdam-West

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

In Amsterdam-Osdorp is momenteel een grote brand gaande. Op het forum van FOK! wordt gemeld dat het om het oude gebouw van het Calandlyceum gaat, dat met ingang van dit schooljaar niet meer in gebruik is. Boven Amsterdam-West is een grote rookpluim te zien. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is van de brand, en of er gewonden zijn gevallen.

Update 1.00
De brandweer is met twintig brandweerwagens uitgerukt en heeft inmiddels het sein brand meester gegeven. Dat betekent dat de brand zich niet verder verspreidt. Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Brand in Amsterdam-West (Calandlyceum)
Een grote rookpluim hangt boven Amsterdam-West (foto: dp81)


-
Zie ook: Brand in Amsterdam-Osdorp

Casagrande naar Vini Caldirola

Francesco Casagrande gaat per direct van Lampre naar Vini Caldirola. De Italiaan zal aankomende zaterdag in de Ronde van Emilië zijn debuut maken voor de ploeg van ploegleider Paolo Dotti.

De 34-jarige Casagrande kreeg enkele weken geleden een startverbod voor de ronde van Spanje, dit vanwege een te hoge hematocrietwaarde. De volgende dag maakte hij bekend te overwegen om te stoppen. Dit is echter dus nog niet het geval.

Casagrande heeft inmiddels ook al voor komend seizoen getekend voor deze ploeg dat wordt overgenomen door Team Barloworld aangezien de betere renners van Vini Caldirola verkassen naar Liquigas.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.