Asfalttekening in Hilversumse straat

Icoon Binnenlands nieuwsOp het wegdek van de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum herinneren contouren van een poppetje en een auto aan een ongeval dat daar eerder plaatsvond. Op de plek waar een fietser werd aangereden heeft de Dienst Verkeersongevallenanalyse, zoals gebruikelijk bij ongelukken met letsel, een situatieschets gemaakt met non-permanente wegenverf.

Het hoofd van het poppetje bevat geronnen bloed van de 46-jarige fietser die met hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht. De voorstelling zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even zichtbaar zijn maar zal vanzelf verdwijnen, aldus een woordvoerster van de politie. "Het hangt af van de ondergrond, de weersomstandigheden en de hoeveelheid verkeer hoelang de verf op het wegdek blijft zitten." De politie zit er niet zo mee dat weggebruikers nu dagelijks met het ongeval worden geconfronteerd.

Een dame ter plaatse denkt er net zo over:" Het is zeker luguber. Maar daar heb ik geen bezwaar tegen. Zo worden mensen tenminste met hun neus op de feiten gedrukt." In Frankrijk geven ze met doodshoofdjes op gevaarlijke kruisingen aan: 'op deze kruising vielen al 52 doden‘. Zoiets zouden ze volgens haar hier ook moeten doen.

Ongeval blijft zichtbaar op straat