Rechter vernedert verdachte met vonnis

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse bestuurder die betrokken was bij een dodelijk ongeluk, heeft van de rechter een vernederend vonnis opgelegd gekregen, terwijl de jury hem met een voorwaardelijke straf wilde laten gaan.

Rechter Keith Dean van het Texas district legde verdachte Frank Dorsett naast ťťn jaar gevangenisstraf ook op dat hij verplicht in een minder vermogend voertuig moet gaan rijden. Op dat voertuig moet een foto van het ongeluk dat hij in vorig jaar juni in Dallas veroorzaakte komen te staan. Verder moet Dorsett verplicht elke dag een medicijn nemen dat ervoor zorgt dat hem ziek maakt, wanneer hij een alcoholische drank nuttigt. Op de bumper wordt een sticker geplakt, waarop staat dat andere bestuurders contact op moeten nemen met de rechtbank, als Dorsett roekeloos rijgedrag vertoont.

Het ongeluk waarvoor Dorsett veroordeeld werd, ontstond toen hij op de snelweg tegen een andere bestuurder aan het racen was, toen de andere man tegen een derde voertuig met daarin een 16-jarig meisje botste. Zij overleefde het ongeluk niet.

De ouders van het slachtoffer zijn uiterst tevreden met de rechter en zijn bijzondere vonnis. Voor ons gevoel heeft dit vonnis veel goedgemaakt en dat hadden we niet bij het vonnis van de jury", aldus de vader van het meisje.

Jason T Scott, de andere bestuurder die bij het ongeluk betrokken was, moet nog voor de rechtbank verschijnen.